..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padiþaha kalmadý, sana da kalmayacaktýr. -Nizamî
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Serdar ULUSOY




20 Mayýs 2010
Hesabý Olanlara Selam Olsun  
Serdar ULUSOY
Kýþkýrtma,saldýrma,hakaret,iftiralara maruz kalmanýn ne demek olduðunu yaþayanlar bilirler.Sindirme politikasýna göz yumacak deðilim.Eðilmedim,satýlmadým ve kimseye de hizmet etmiyorum.Bana sokak ortasýnda “sen kime hizmet ediyorsun” diyenlere söyleyeceðim aynen þudur ki ben sadece Milletime hizmet ederim,bunu anlamanýz gerekmektedir.Kula kulluk eden namertlerden olmadýðýmý zamaný gelince anlayacaksýnýz.


:BJGI:
Teknen varsa kýçýnda ol, tarlan varsa içinde ol, iþin varsa baþýnda ol …Allah’ýn izni ile de iþimizin,zorlada olsa baþýndayýz.Tüm baskýlara raðmen siz okurlarýmla tekrardan buluþma fýrsatý buldum.Aslýnda istediðim haftanýn beþ günü sizlere buradan ulaþabilmek.Lakin temsilcilik,muhabirlik,yazarlýk,dünya iþleri bazende aksayan daðýtým yüzünden anca Perþembe günleri görüþebiliyoruz.
Her hafta yazýlanlarýn dýþýna çýkarak bazý konulara nokta koymak isterim.Ýþ arkadaþlarýmada sürekli sölediðim ve beni yakýndan tanýyanlara dert yandýðým muhabirlik yapmayacaðým konusu.Habersizde gazetemizin sizlere ulaþmasý manasýz olacaðýndan haberleri kendim yapmaktayým.Eðer banada piyangodan ve bir yerlerden para çýkarsa ilk yapacaðým,Bayýndýr temsilciliðine muhabir almak olacak.
Ben Yerel Güç ailesinin bir ferdi olarak,milleti için gönüllü olarak çalýþan yirmi bir kiþiden birisiyim.Sizlerle buluþalý yaklaþýk beþ aylýk bir süre içersinde kendime ait siyasi,söyleþi,araþtýrma,özel,genel,olaðan ve olaðan dýþý haberleri sizlere paylaþtým.Bayýndýr Temsilciliði ve Anadolu Ajansý Bayýndýr Temsilcisi olarak baþladýðým bu görevimi,muhabirlik ile pekiþtirerek devam ettirmekteyim.Muhabirliðin yaný sýra ilk günlerde yazdýðým köþe yazýlarým,þahsýmýn kara çantalý reklamcý,muhabir,gazete daðýtým elemaný olarak görülmemden dolayý okunmadý, yada okunsa da kaale alýnmadý.Amma ve lakin okurlarýmýza ulaþan haberlerin ses getirmesiyle yaþanan bu süreçte,köþe yazýlarýmýzýn da okunmasýna,büyük bir þevk ile yorumlanmasýna sebep oldu.
Genel olarak baktýðýmýzda hafta içi Ýlçemizde geliþen olaylarýn yorumlarýný sizlerle paylaþarak bir haftayý geçirmiþ oluyorduk.Aslýnda yapmýþ olduðumuz hizmet ve iyilikten baþka bir þey deðildir.Amma nerde bunu anlayan nerdeyse bir dövmedikleri kaldý,ne sövmedikleri,nede iþimizle,ekmeðimizle oynamadýklarý..Ýstedikleri sonuç pes demem ve beyaz havluyu atmam gibi görünüyor.Yýldýrma,bezdirme,sindirme politikalarý ile susturulmaya kadar gidecek gibi görünmektedir.Bu yaþadýklarýma sadece gülerek hayýrlýsý olsun diyebiliyorum.
Bugünlerde iþlerimin yoðunluðu sebebi ile kitap okuyamaz oldum desem yeridir.Belki de öðrenme isteðinden olsa gerek ki,lise yýllarýnda kendime ait olmasa da çok kitap okudum.Bunlarýn içersinde bir yazar vardý ki ne kitaplarýný unuttum nede kendini.Necdet Sevinç dersem bir kýsmýnýz hatýrlayýp tanýyacaktýr. Yazýlarýndan dolayý birkaç kez kurþunlandý. Hakkýnda en çok dava açýlan ve yüzlerce yýl mahkûmiyeti istenen yazarlarýmýzdan oldu. Binlerce köþe yazýsý yazdý
Kendisinin hiç unutmadýðým kitabý ise “yazarýný kurþunlatan yazýlar”Bu kitabýn etkisinden hala kurtulmuþ deðilim.Belkide iþime olan sevgim,saygým,her ne sebeple olursa olsun sadakatim,sabrým,dirayetim,dik duruþum,satýn alýnamamýþ kalemim gibi sýralayabiliriz.Bu kitabýn arka sayfasýnda yazanlar,beklide benim gazeteci ve yazarlýða ýsýnmamý saðlayan en büyük faktörlerden olmuþtu.Yazdý mahkum ettiler,yazdý 264 sene ile yargýlandý,yazdý býçaklandý,yazdý vuruldu….ama yazmaktan vazgeçmedi.Bu olumsuzluklara raðmen yazmasý en güzeli.
Örnek aldýðým üstada raðmen, benim neredeyse ringe beyaz havlu atýp ringi terk etmem isteniyor.Hayatýnda peçete ve kese kaðýdýndan baþka kaðýt bilmeyen bazýlarý, vatandaþýn sesi olan gazetenin ne olduðunu öðrenmiþ olacaklar ki,nerdeyse sokak ortasýnda beni dövecek gibiler.Hele ki bazýlarý selam vermez,bir kýsmýda aboneliklerini iptal eder oldular..Selam vermek sünnet almak ise farz ister ver ister verme benden eksilecek bir þey yok.
Kýþkýrtma,saldýrma,hakaret,iftiralara maruz kalmanýn ne demek olduðunu yaþayanlar bilirler.Sindirme politikasýna göz yumacak deðilim.Eðilmedim,satýlmadým ve kimseye de hizmet etmiyorum.Bana sokak ortasýnda “sen kime hizmet ediyorsun” diyenlere söyleyeceðim aynen þudur ki ben sadece Milletime hizmet ederim,bunu anlamanýz gerekmektedir.Kula kulluk eden namertlerden olmadýðýmý zamaný gelince anlayacaksýnýz.
Yaþadýðýmýz bu serüvende sürekli buradan haykýrdýðým anlatmaya çalýþtýðým bazý yazýlarým demek ki okunmadý Ýþlerinizin yoðunluðundan dolayý okuyamadýðýnýz yazýlarýmý gazetemizin web sayfasýndan okuyup,nedemek istediðimi anlayabilirisiniz..Tekrar dan yineliyorum,benim ekmeðimle oynayabilirsiniz,buna gücünüz yetermi? Belkide yeter,baský yapabilirisiniz,hatta sanki beni iþe siz sokmuþ gibi “ çýkarýn bu adamý iþ den” bile diyebilirsiniz,fakat bunlarýn dýþýnda tek yapamayacaðýnýz kalemimi ve gönlümü satýn alamýyacaðýnýzdýr.Biliyorum ki uyanmýþ olan vatandaþým benim yanýmda.
Buraya kadar olanlarý yemedim ama ,farz edelim yedim.Hepsine eyvallah...fakat benim için “Ülkücü-Chp”lidir deme hakkýnýz yok.Kimin Ülkücü,kimin Chp’li,Kimin bilmem ne partili olduðuna karar vermek deðil sizin iþiniz.Hem Ülkücülüðe,hemde CHP’lilere yapýlmýþ nezaketsizlikten öteye gitmiyor sarf ettiðiniz cümleler.Kimin Ülkücü,kimin türkücü olduðunu Bayýndýr ile birlikte tüm Türkiye biliyor. Son günlerin en revaþta iþlerinden olan,eskicilik sizede prim yaptýrýyor diyorsanýz,yanýlýyorsunuz. “ Eskiye raðbet olsaydý,bit pazarýna nur yaðardý.”
Dolduðum,haykýrdýðým ve sustuðum noktada ise þunlarý sölemek istiyorum. “Göçte geçmiþi düþündük. Artýk biz düþünüyorduk, onlarsa durmuyordu. Devir tersine dönmüþtü! Geçmiþin muhasebesi ile geleceðimize yön verdik. Geçmiþte yaptýðýmýz hatalarý bir daha tekrarlamamak üzere and içtik.Bilendik, pusatlandýk, deliliði deðil aklý önder kýldýk. Ve yýllar sonra onlarýn deðiþtirip durduðu adýmýzý bu kez ve son olarak biz deðiþtiriyoruz.Adýmýz ÖÇ BEYLERÝ. Hesabý olanlara selam olsun.”



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: kardeþim
Gönderen: kara dam / , Türkiye
8 Aðustos 2010
yüreðine saðlýk




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ballý,nallý,güllü Þimdide Ak - Kurtlar Türedi
Gözü ve Kulaðý Kirada Olmayan Baþým
Hayýrlý Ýþlerde Yarýþalým,ayrýk Otu Olmayalým
Yüzünüzün Akýyla Haklandýnýzmý?
Timsah Gözyaþlarý Meslek Olmuþ
Sabun Leventeden,para Avantadan
Vesselam
Al Gülüm, Ver Gülüm...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Delikanlýmýsýn..? , Kývýrcýkmý..?
Referanduma Dirisi Yetmez,ölüsünüde Kaldýrýn
Aldattýnýz, Kandýrdýnýz, Parçalýyorsunuz. Sýradaki Ne Hemþerim?
Yuxexesle Conushmayn Yüxexesle Conusmayn (Yükses Ses ile Konuþmayýn)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sonumsun,bensin,canýmdan Ötesin [Deneme]
Dündar Taþer'in Büyük Türkiyesi [Deneme]
Bayýndýr Ýl Olmuþ Haberimiz Yok! [Deneme]
"Sultan - Üþ Þuara" (Þairlerin Sultaný) Necip Fazýl Kýsakürek [Deneme]
Benim Sýrrým [Deneme]
Baþbuðum Demek Yürek Ýster [Deneme]


Serdar ULUSOY kimdir?

Kolay olmadý bu yaþa gelmek, saniyeler dakikalar boþa geçti ömürden gitti gibi görünsede;bu yaþa gelmenin bedelini alnýmdaki kýrýþýklýklarla ödediðimi düþünüyorum. Ýnsan olmamýzýn getirdiði özellikten olsa gerek kimi zaman boþluklara düþüp hatalar yapýldýðý gibi benimde hatalarým olmuþtur. Bu hatalarýmý miras kabul etmediðim gibi savunmadým hatta savunmayýda düþünmedim. Bunlarý kötü hayat tecrübeleri olarak hayatýma yön vermede yeterince kullandým yada kullanamadým bu ayrý bir mesele lakin yaþamýmda kaderimi deðiþtirmiþ bazý hadiseler yüzünden de olumsuzluklara kapýlýp hayata küsmedim, depresyona girmedim sürekli yarýnlarýn daha güzel olabileceðini hayal ederek daha mutlu daha güzel günleri yaþamanýn benim hayatýma nelerin yön vereceðini sürekli düþünerek bu yaþýma geldim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serdar ULUSOY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.