..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > murat temüroglu




11 Mayýs 2010
Hareket Doðru Pozisyon Yalnýþ  
murat temüroglu
bu ülkede her an her þey olabilir.þaþmamak lazým


:AHEJ:
Uzun süredir bende her vatandaþ gibi gerek siyaset gerekse yargý sahnesinde sergilenenleri, hayret ve þaþkýnlýk ayrýca da dehþet içinde seyrediyorum,
Bizler yani bizim kuþaðýn gençleri hayalde olsa az çok 12 Eylül darbe günlerini hatýrlar. O küçücük dimaðlarýmýzda, ellerinde tüfeklerle, akþam vakti karartmalarla ve sokaða çýkma yasaklarý ile yer etmiþ darbe günlerini kötü birer aný olarak hepimiz az da olsa hatýrlarýz.
Siyasi yönetimin baþarýsýz olduðu için askeri yönetimin bir sabah ansýzýn yönetime el koymasý ve o dönemin siyasetçilerinin birer birer tutuklanarak cezalara çarptýrýlmasý, bu darbe iþinin böyle olduðunu her birimize öðretmiþti.
Darbeden kendilerine pay çýkaranlar yada darbenin iyi bir þey olmadýðýný savunanlar her konuda olduðu gibi bu darbe konusunda da farklý görüþler sergilemiþlerdir.
Seksenli yýllar. Asker yönetime el koyuyor, siyasetçiler tek tek alýnýyor sorgulanýyor ve kimisine cezalar yaðdýrýlýyordu.
Simdi iki binli yýllar. Ýktidarda bir siyasi parti. Olacaklarý önceden his edercesine, daha günler öncesinden Askeri personelin sivil yargýda yargýlana bilmesi için yasa tasarýsý ve kanun deðiþikliði yapýlýyor. Ve yine ayný hissiyatla bazý komutan ve erbaþlar hakkýnda soruþturmalar baþlatýlýyor.
Neler oluyor. Bu ülkede birileri tarafýndan bizlerin askere ve buna baðlý olarak da ordumuza olan güvenimizi ve sevgimizi yok etmek isteyen birilerimi var. Neden sivil siyaset mensuplarýnýn hakkýnda iþlem yapýlamýyor onlarýn dokunulmazlýðýna neden esneklik getirilemiyor da ; halkýmýzýn güven duyduðu inandýðý ve her Türk evladýnýn seve seve gitmekten gocunmadýðý askeriyemiz hakkýnda böylesine bir uygulamalar zinciri oluþturuluyor.
Görevde olan komutanlarýmýzýn o siyasetçiler kadar hiç mi dokunulmazlýðý yok da, daha dün karargâhýnda emirler yaðdýran komutanlar bu gün ceza evlerinde birer mahkûm ve hatta vatan hainiymiþ gibi muamele görüyor.
Eskiden askeriyenin yapmýþ olduðu davranýþlarýn adý darbe oluyor da, sivil siyasetin yaptýðý kahramanlýk mý dýr.
Hayýr, her þeyin bir yolu, bir yordamý var. Göz yaparken kaþ çýkarmanýn ne yeri ne de zamaný.
Yýllarca, vatandaþ darbe söylentilerinin esareti altýnda yaþamýþ her bir vatandaþ darbeden çekinmiþ kesinlikle kimse darbe taraftarý olmamýþtýr.
Yýllar önce fikirlerinin ters düþtüðüne inanýlanlarý büyücü, deli ve bunun gibi þeylerle itam edip cezalandýran tarih öncesi zihniyet, þimdilerde ise baþka bir konumda kendini tekrar etmektedir.
Macellan dünya dönüyor dediðinde deli olduðunu düþünmüþler, Hz. Musa asasýný yýlan yaptýðýnda büyücü demiþler. Þimdi ise iktidar partisine karþý fikirli olanlar Ergenekoncu olarak cezalandýrýlýyorlar.
Artýk her zaman dediðim gibi. At gözlüklerini çýkaralým. Bu ülkede herkes haddini ve yerini iyi bilsin. Ne siyasetçi’ ye bölücü, ne de askerimize suçlu muamelesi yapýlmasýn.
Yargý baðýmsýzlýðýný, siyaset iktidarýný, muhalefet safýný, askerde otoritesini muhafaza etsin. Her kez haddini bilsin ki çocuklarýmýza Atatürk’ten miras geliþmiþ sorunlarýný halletmiþ modern bir Türkiye býraka bilelim.

                              Murat TEMÜROÐLU



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kapatýn Kapýlarý
On Üç Fidan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baba Büyüksün
Ateþ ve Kar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Katar Istanbul [Þiir]
Neslýcan [Eleþtiri]
Bor Otoyolu [Eleþtiri]
Bu Sefer Olmadý... [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Deniz Feneri Kýsa Devre Yaptý [Eleþtiri]
Üzdünüz [Eleþtiri]


murat temüroglu kimdir?

Duygularýmý kendi içimde hapsetmeyen,duygularýmý özgür býrakmayý seven,kalemimle yüreklere seslenen yazarlýk yolunda emeklemeye çalýþan gönül kalemiyim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © murat temüroglu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.