..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Meslekler & Ýþ Yaþamý > Rüya Bayram




30 Mart 2010
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (17) (Labirentlerden... )  
Rüya Bayram
Þu Mart ayý gerçekten dert ayý olsa gerek beni de dertlendirdikçe dertlendirdi, yazdýkça yazdýrdý. Kazma kürek yaktýrmadý ama bana ne gemiler yaktýrdý ne kazmalarý kýrdýrdý:) Düþe kalka bitirdik bu ayý da, geride ne kaldý bilmeden.


:AICI:
Hiç kendinizi labirentte hissettiðiniz oldu mu? Ucunda bir parça peynir olan bir labirent, bir de siz varsýnýz ama ulaþmak için yolu peynir bozulmadan bulmanýz gerek. Bu þekilde yaþamýyor muyuz? Bir þekilde zamaný yakalama yarýþý içindeyiz hep, sanki buna imkan varmýþ gibi. Karnýmýzý doyurmak için günlerce didiniyoruz, al sana peynir ama onu kaptýrmaman da lazým. Çünkü peynir az fare çok :) Hem zamanýnda yetiþeceksin peynire, hem ilk sen yetiþeceksin. Ya arkandan gelen aç kalacak ya sen. Ha bu arada peynir sadece sana ait deðil diðer bütün farelerin gözü o peynirde. Farelerin gözü peynirde, kedilerin gözü farede o tarafý da kollamak gerek:) Ne yorucu. Koþ dur hatta hiç durma hep koþ:). Bunun yerine peyniri paylaþabilse idik keþke. Belki o zaman doðalarýmýz da bu kadar bencilleþmezdi. Hem peynire giden o uzun bitmez koridorlarý, hem peyniri paylaþmak daha keyifli olabilirdi. Çocukluktan baþlýyor labirentteki yarýþ, yýllarca okul sýralarý sonrasý iþ derken yorgun argýn peynir bizim oluyor. Bazen istediðimizden az bazen de çok.

Bu aralar labirenti ve fareleri unutmak adýna kafamda imgeler yaratýyorum. Kýzdýðým herþeyi uzay boþluðuna fýrlatýyorum. Dünyanýn öbür ucundan aþaðýya bakýp, karanlýkta kayboluþlarýný, seslerinin giderek uzaklaþmasýný izliyorum:) Arada oralarýna buralarýna göktaþý da çarpsýn azýcýk canlarý da yansýn ama :) Çok rahatlatýcý oluyor tavsiye ederim.

Evet anladýðýnýz üzere yine kýzgýným:) Bu Pazartesiler bana yaramýyor elimde deðil:) Güçlünün güçsüzü cýrt diye eziverdiði bu dünya bana labirent kadar dar geliyor bazen. Kimi parasý, kimi kiþiliði ile basýyor üzerine durduk yerde. Patron olmak mesela ne kolay, caný sýkýlýnca oynayacak ne çok oyuncaðý var ama o insan olanlarý seçiyor. Git kardeþim atýn katýn yatýn neyin varsa ama yok gözünün üstünde kaþýn var ya o an farkediyor ya, ezecek hem de zevkle. Zevk için çalýþtýðýmýz bir dünyayý düþlemek çok mu? Herkesin herkese sevgi duyduðu, emeðe saygý gösterilen, kimsenin hakkýnýn yenmediði. Çok hayalperest oldum bugünlerde biliyorum :) Olsun bari hayallerimde nefes alayým, bari hayallerimde gerçeklerin kasvetinden sýyrýlayým.

Kim kendisinde bir diðerinin ihtiyacý olan þeyi barýndýrýyor ise onu ezmeyi hak görüyor nedense. Patron, eþ, sevgili, arkadaþ, hatta günlük sýradan bir sürü kiþi. Ona ya da ondaki güce,paraya ya da her ne ise ona ihtiyacýnýz olduðunu hissettikleri anda gölgeleri kendilerinden büyük oluveriyor.

Ya hayatýmýzdaki en büyük kazýklarý en çok deðer verdiklerimizden yediðimize bakarsak sanýrým onlar da varlýklarýna ihtiyacýmýz olmasýndan, sevgimizden, zaaflarýmýzdan yararlanýp bize bunu kolaylýkla yapýyor. Onlarýn kazýk atacaðýný atana kadar anlayamamamýz ise bizim kötülükleri görebilen gözümüzü kendilerine fazlaca güvenip onlarda açmamamýz oluyor. Onlar için de Sezen den "periþaným þimdi" yi hediye ediyorum, mutlu olsunlar yaptýklarý yanlarýna kar kalsýn bakalým ne olacak.

Þimdi bugün iþlerim ters gitti ya ben de önceki yazýlarýmdan birine atýfta bulunarak dün ne yaptým kimlerle iletiþimde oldum da bana uðursuz geldi diye düþünüp atayým üzerimden :) benim de hakkým yok mu caným olaylarý baþkalarýna baðlamaya:) Ama yapýma ters iþte o kadar bencil biri olmayý baþaramýyorum. Ne olmuþsa kendimden biliyorum hay aksi:) Bugün yine sihirli deðneðime ihtiyaç duydum, ne yazýk ki böyle bir deðneðim yok ama varlýðýnda neler yapabileceðimi hayal etmek bile güzel:)))

Hazýr güç bela biraz peynire ulaþmýþken bir tost yapayým da kendime, kendime geleyim:) Bir sonraki mektup kimbilir nereden yola çýkacak o güne dek labirentleriniz aydýnlýk, peyniriniz bol, gönülleriniz þen olsun.. Ha bir de kediler uzak dursun :)

Güneþe,tatile ve kahkahaya özlemle...

29 Mart 2010
Rüya

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çok teþekkür ederim.
Gönderen: Rüya Bayram / , Türkiye
2 Nisan 2010
Yorumunuz için çok teþekkürler Ömer bey. Saygýlar

:: Kötümserlik de güzeldir
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
30 Mart 2010
Birçok þair ve yazar kötümser olduklarý anlarda en güzel eserlerini yaratmýþlardýr.Mektuplar kendini okutmaya devam ediyor...Paylaþým için teþekkürler.Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn meslekler & Ýþ yaþamý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Ýþ Hayatý Ýþler Hayatý...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.