..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Benim yaradýlýþýmda fevkalade olan birþey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Ýbrahim Kilik




25 Ocak 2010
Hava Ayaz mý Ayaz  
Neden Üþüyor Ellerim

Ýbrahim Kilik


Off diyorum, teknolojiden doksandan bir gol daha yedim . Yediðim gola mý yanayým ,üþüyen Ankara’ya mý….


:CHAB:
Bugün Ankara’yý sanki sýtma tutmuþ. Diþleri birbirine çarpýyor çat çat. Hava titriyor. Zavallý serçeler kaçacak delik arýyor. Köþe baþýndaki kestaneci kocuðuna bürünmüþ, baþýný sarýp sarmalamýþ, yalnýzca gözleri ýþýldýyor.

Seyyar Millî Piyango Bayii bayan, talih kuþu, size de çýkabilir diye baðýrmýyor. Sýhhiye'deki havuzun sularý, kirli cama kesmiþ… Birkaç çocuk, soðuða aldýrmadan havuzda kaydýrakvari oyunlar oynuyor. Devran onlarýn diyesim geliyor. Kabanýma biraz daha sarýnýyorum. Ýnsanlar vebadan kaçar gibi deðiþik yönlere koþar adýmlarla telaþlý telaþlý yürüyorlar.

Eskiden olduðu gibi avare adýmlarla yürüyen, aðýrdan alan,vitrinleri seyre dalanlara rastlayamýyorsunuz. Meslek icabý zorunlu olarak sürekli dýþarda çalýþanlarýn iþi oldukça zor.

Ben hep söylerim. Sýcak yerler fukara memleketi. Kýþlar, sýcak ve yumuþak geçtiðinden, ne kalýn giysilere ne de gün yirmi dört saat yanacak sobaya ihtiyaç duyulur.

Metroya iniyorum, doðal gaz satýþ giþelerinin oradan geçerken gözüm takýlýyor insan yýðýnlarýna. Bakýyorum, insanlar uzun kuyruklar oluþturmuþlar. Sanýrsýn tüm Ankara kuyrukta. O anda aklýma, bir vakitler Türk siyasetinde rakibine hakaret etmek için “kuyruklar” tabirini kullanan hazýmsýz insanlar geliyor. Bu düþüncelerle metro giriþine varýp biletimi çýkarýyorum. O da ne? Burda da kuyruk var. Gaz kuyruðundan kýsa olmasý tesellim oluyor.Biletimi cihaza okutup geçiyorum.

Aþaðý iniyorum yine kalabalýk. Ýnsanlar her ne kadar sýraya girmiþ gibi yapsalar da. Tren, perona yanaþýnca önce binebilmek uðruna itiþ kakýþý göze alýyor. Kendinden önce sýraya girmiþleri yok sayýyor önlerine geçip dalýyor vagona. Kendini boþ koltuklardan birine atýyor. Zafer kazanmýþ komutan edalarýnda etrafa bakýyor. Kim bilir içinden neler geçiriyor. ..

Kalabalýklarýn peþinden ben de geçiyorum vagona. Bir kenara dikiliyorum. Ýnsanlar, kendi aralarýnda sohbet ediyorlar. Muhabbetin kahir ekseriyeti soðuk üstüne. Ýnceceðim duraða gelince soðuða muhalif bir bayan sesi duraðýn adýný anons ediyor.

Metronun, o sýcak ikliminden yeryüzüne çýkýyorum. Býçak gibi ayaz kesiyor yolumu. Bir anlýk tereddütten sonra, ivecen adýmlarala eve doðru yöneliyorm.

Akþam eve avdet ediyorum,kapýyý oðlum açýyor. Bizim köroðlu henüz haneyi teþrif etmemiþ. Oðlum da ekseriyetle ayný türküyü çaðýrýyor. Bu ne soðuk, konuþup dertleþmeler…

Soðuk ne yapsýn, o da emir kulu. Kendisine ne görev verilmiþse bihakkýn ifa ediyor. Böyle görevine baðlý, iþini hiç aksatmadan yapanlara ancak helâl olsun denir.

Gece vakti balkona çýkýp bakýyorum. Kar yaðmýþ mý?diye. Yok . Gökyüzüne baþýmý kaldýrýp bakýyorum hava zil gibi. Yýldýzlar göz kýrpýyor. Yýldýzlar da üþür mü ki... Gök yüzünde yalnýz yýldýzlar var. Hani derler ya týngýr ayaz. Aynen öyle.

Tam da bu noktada, aklýma çýtýr çýtýr yanan bir soba, üstünde bakýr bir demlikte kaynayan ýhlamur… Odada ýhlamur kokusu… Sobanýn kenarýna kývrýlmýþ mýrýl mýrýl uyuyan bir kedi geliyor.

Off diyorum! Devrandan doksandan bir gol daha yedim . Yediðim gole mi yanayým ,üþüyen Ankara’ya mý….
Ankara,25.01.2010



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Hüzün Hikâyesi
Tâli Bey'in Þefliði
Atýl Bey'in Hayalleri
Su Perisinin Öyküsü (Çayýn Doðuþu)
Akça Kýz
Akça Kýzýn Vedasý
Üþür Yüreðimde Ýstanbul
Üþüyorum Sen Üþüyorsun Ankara Üþüyor
Gül Esintisi
Kimsesiz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hüznümüz Kahverengi [Þiir]
Arzu 1 [Þiir]
Cin Biberi [Þiir]
Erguvanlar Lâleler [Þiir]
Zaman Dar [Þiir]
Düþ Gülü [Þiir]
Mülteci [Þiir]
Dem Masalý [Þiir]
Çççççççççççççççççççç [Þiir]
Piþmanlýk Bestesi [Þiir]


Ýbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliðin dem demleri. Bardakta keklik kaný. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramý. Alýr yürekten gamý. Fincanda türkü söyler. Ýnce bellide mani. Zamanýn gül kurusu Gülde gülþen dokusu. Rehavetten kurtarýr. Pek de þirin doðrusu. Bardaktýr mihmandarý. Herkesin çeker caný. Yalnýz bu kadar deðil. Sohbetlerin mimarý. Ýnce bir gülüþ gibi. Ýçe süzülüþ gibi. Ülfete kapý açar. Kaldýrýr hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 Ýbrahim KÝLÝK

Etkilendiði Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namý Diðer Çay)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýbrahim Kilik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.