..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Özcan Temiz




20 Aralýk 2009
Duygularým ve Siyah Mürekkep  
Özcan Temiz
Yazmayacaðým, sana pembe kalemimle siyah yazýlar. Yazmayacaðým, sana yakýþmayan hiçbir þeyi.


:ADDJ:
San'a Sen'i anlatmamý isityorsun kalemimle, kaðýt üzerinde yazdýðým kelimelerle, cümlelerle. Yazýyorum, sana arzu duyduðum heyecanlarýmý, dokunuþlarýmý.
Okuyorsun kaðýt parçalarýnýn üzerindeki sadece mürekkebin rengiyle renk alan yan yana dizilmiþ, alt alta sýralanmýþ kelimeleri. Saklamak istiyorsun yazdýklarýmý,
yeri geldiðinde bir Padiþahýn fermaný gibi, yeri geldiðinde ilacýnýn reçetesi gibi, yeri geldiðinde ders kitabýnýn yapraklarý gibi, yeri geldiðinde not defteri gibi, yeri geldiðinde karne gibi, yeri geldiðinde istifa mektubu gibi kullanmak için, beni kullanacaðýn gün için.

Biliyorsun aslýnda senin için yazdýðým onca þeyin aslýnda hiçbir þeyin ne kadar kýsa ömürlü olduðunu, olacaðýný. Biliyorsun okuyup anlamaya çalýþacaðýn o þekilli harflerin mürekkebin kaðýt üzerinde kuruyacaðý zaman kadar kýsa olduðunu. Biliyorsun, yarýn gözünden akacak bir damla yaþýn kaðýt üzerindeki o
makyajlý sözcükleri nasýl daðýtýp darmadaðýn bir hale getireceðini.

Uzatmak istiyorsun mürekkebin kaðýt üzerindeki kuruma zamanýný, biliyorsun kuruyunca da acý çekeceðini. Bir tedavi arayýþý, bir hayat dersi, bir hatýrlanma hissi, bir deðer kazanmasý uðruna olsa da, bunun adý sadece ateþ basmasý.
Bir ateþ basmasý uðruna hevesli ama bir o kadar da mutsuz umutlu.

Kendine bahþedilmiþ güzelliðin farkýna varmak istemezcesine, içinde yükselen okþama isteðini þekilli harflerle avutmaya çalýþarak mý anlayacaksýn beni.

Nasýl inanabilirsin !.. gözlerinin içine bakmadan, her bir harfi yazmak için 29 kere düþünüp sana seni seviyorum diyebileceðime, bitanem diyebileceðime, hayatým diyebileceðime....

Düþününebilirsin, inanabilirsin, bekleyebilirsin de, çünkü sen düþünemeyeceðine, anlayamayacaðýna, hissedemeyeceðine þartlamýþtýn kendini; zannettiðin aþkýn ilk harfine, 29'un arefesinde, o gün de yelkenler fora demeye.

Ýçinden yükselen okþama isteðini uyandýrýyormuydu akýntýya kapýlýp amansýz yerlere doðru gitmek, yoksa sadece, zannettiðin aþka doðru yol amak için açtýðýn yelkeni, rüzgar yalayýp geçiyormuydu, bir alevin kasýklarýný yalayýp geçtiði gibi.

Rol mu kesiyordun kýsa metrajlý filmine, yok sa bir fotoðraf mý koyuyordun albümüne.

Ben ise dudaklarýmla anlatmak istiyorum sana.

Duysan da duymasan da...

Korkuyorsun , sus diyorsun , anlayamýyorum seni diyorsun ..Anlamak istemiyorsun, kolayý, basit olaný seçiyorsun.
Seni seviyorumu yazmamý istiyorsun. Ben bunun yazýlamayacaðýný yaþanacaðýný anlatýyorum sana.

Anlasan da anlamasan da...

Çünkü biliyorum yazdýklarýmýn, tutttuðumda beni titreten avuçlarýnýn içerisinde bir gün buruþturulup atýlacaðýný, biliyorum yazdýklarýmýn bir gün ateþte kül belki de bir ateþin sýcaklýðý ile buhar olup uçacaðýný...

Seni sevmiyor mu, okþamýyor mu; gözlerimin sözcüsü, ruhumun elçisi olan dudaklarým. Zor geliyor deðilmi sana, dudaklarýmdan çýkaný gözlerimin içine bakýpta anlayabilmek, beni hissedebilmek.
Zor geliyor sana, zor geliyor, çünkü kopya çekemiyorsun, tozlu raflarýndaki aþk-ý ilandan, son kullanma tarihi geçmiþ ilaçlardan, yapraklarý solmuþ kitaplardan, notsuz kalan defterden, sýfýr aldýðýn hayattan, yok olduðun sevgiden.

Seyretmeyeceðim, sonu belli olan filmini...
Seyretmeyeceðim, kýsa da olsa filmini, bakmayacaðým renkli de olsa albümüne...
Seyretmeyeceðim, filmin sonundaki mutsuz ve umutsuz akan göz yaþlarýný...
Yazmayacaðým, sana pembe kalemimle siyah yazýlar...
Yazmayacaðým, sana yakýþmayan hiçbir þeyi...

ÖzCaN™



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kitabýmdaki Renk


Özcan Temiz kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Temiz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.