..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Bedia Belkýs BALCILAR




9 Aralýk 2009
Oku... Ýkra  
Bedia Belkýs BALCILAR
Düþünmek lazým azizim! Ne zaman düþünmeyi unutturdular. Unuttuk. Peþi sýra geldi yýlgýnlýklar, domino taþý gibi devrildi günbegün, fikrin huzur bulduðu cümleler. Kelimeleri küstürdük, hayatýmýzý yalnýz kendimizden deðil, geleceðimizden çaldýk. Yavuz hýrsýz misali. Birþey olmamýþ gibi gayet rahat(ýz)... Batmýyor raptiyeler oturduðumuz yerden. Muzip çocuklarýmýz yok ki, bize bir sýçramayla destuuuur çektiren. Velhasýlý fikrin denizi orada duruyorken, biz plastik havuzda ayaklarýmýzý suya daldýrmak için sýra bekliyoruz..


:AGJF:
BÝSMÝLLAHÝRRAHMANÝRRAHÝM
"Ne olur Rabbim bana yazma kabiliyeti ver!"


Ýnsanoðlu üzülür, elde etmeye çalýþýr. Elde edemez üzülür. Sahiplenme dürtüsü o kadar çoktur ki, çeþitli fistanlarda çýkar kiþinin karþýsýna. Kah maddi, kah manevi kisvesiyle gün içinde defa'atle efsunlar. Bir(!) ev, bir(!) araba, birkaç çocuk.. müreffeh bir hayat bu! zannýyla debelenir durur gaileler arasýnda. Kimi mevki hýrsýyla alim oldum zannediverir..kimi "en fosfor yüklü gri beyin benim, benim iþte" diyerek adým atar hörfüyle.. Attýðý adýmlarda rakiplerini alt etmenin güvenini hisseder. Gurur ve kibir topuklarýndan bütün vücudunu saran bir akým oluþturur. Gözmezler, bakarlar velakin..duymazlar.. içteki ego'larý kulaklarýný pamukla týkayýp, streç film sarmýþtýr zira!
Eþitlik derler, demokrasi derler, insan haklarý derler... Fýrsat eþitliði unutulan cýlýz bir ses olur, onca kuru gürültünün arasýnda.
Düþünmek lazým azizim! Ne zaman düþünmeyi unutturdular. Unuttuk. Peþi sýra geldi yýlgýnlýklar, domino taþý gibi devrildi günbegün, fikrin huzur bulduðu cümleler. Kelimeleri küstürdük, hayatýmýzý yalnýz kendimizden deðil, geleceðimizden çaldýk. Yavuz hýrsýz misali. Birþey olmamýþ gibi gayet rahat(ýz)... Batmýyor raptiyeler oturduðumuz yerden. Muzip çocuklarýmýz yok ki, bize bir sýçramayla destuuuur çektiren. Velhasýlý fikrin denizi orada duruyorken, biz plastik havuzda ayaklarýmýzý suya daldýrmak için sýra bekliyoruz.. Tamam karikatürize ettik olanlarý.. Ya o canýýýým kitaplar.. burunlarýný çeke çeke aðlýyorlar ve bizim yere düþen noktalardan, virgüllerden haberdar olmamýzý ümid ediyorlar..
En saydam yanýmýzla, tövbelerin en güzeliyle OKU'yalým. Okudukça þuurumuz aydýnlanýr, dirayet ve firasetimiz güçlenir,kavileþir. Düþünce ekseni yüceleþir, fikir mekanizmamýz çalýþýr. Bizi biz yapan deðerleri daha iyi kavrar, kutsar, geleceðe daha þahsiyetli nesiller yetiþtirebiliriz.
En önemlisi bize verilen ömür sermayesinde, kul-luk þuurumuzu yerine getiririz. Rabbimizin ilk emri "OKU" ile.... (oku ey insan,kainatý oku Rabbimin ayetlerinin tecellilerini gör..kendini oku, tabiatý oku, Anne-Baba nasýl hoþnut edilir hal dillerini oku... Sevdiðini oku,sevmediðini oku.. nefreti okuyup, dokuma kalbinde.. Acý oku,tatlý oku..damaðýna haram bulaþtýrmadan OKU. Oku dil ile ve sadrýnda ki DÝL ile.. OKU göz ile, Öz ile oku..zikret Rabbini. Ýstersen felsefe oku, istersen yemek tarifi kitabý..Hayat mecmuasýný OKUTTURAN'ýn þükrünü eda etmeyi unutmadan OKU.

{Arkadaþlar bu bir iç dökme seansýdýr... kendi kendime iþte...Okuduðunuz için saðolun}



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsanlýðýn Makûs Talihi Kaos

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ölü Atlar Kiþnemesi [Þiir]
Kim Daha Þanslý [Þiir]
Týflane [Þiir]
Özlem [Þiir]
Yaðmur Yaðýyor Seller Akýyor [Þiir]
Zerre [Þiir]
Yusuf'u Kuyudan Kim Çýkarýr? [Öykü]
Güvercin Kanatlarýnda [Öykü]
Öðrenecek ve Öðretecek Hikâyesi Olanlara [Öykü]
Haylaz Aþk [Öykü]


Bedia Belkýs BALCILAR kimdir?

ben bir kayýðým bu ummanda. . denize bembeyaz köpükler býrakan.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bedia Belkýs BALCILAR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.