..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamýn tanýmý yoktur. -Halikarnas Balýkçýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Hasan ÝLKÝLÝROÐLU




20 Kasým 2009
Kara Kýzýma  
Hasan ÝLKÝLÝROÐLU
Söz bitti düþlerimde, bir kez daha maðlubuyum aþkýn ve zafer yine terk edenin ve sana söylenecek son cümle sade bir “seni çok sevdim.”


:BBJJ:
Sen ki zamanýn bahara yaprak döktüren günlerine inat çalansýn kapýmý, soðuk kimsesizliðime sýcak bir tebessümle bakanýmsýn…
Baþka bir zamana ait bir güzellikle, sevda çiçeklerini býraktýðýn kapýmýn, perdeleri kapalý penceresinden yüzünü ilk gördüðümde gözümden iki damla yaþ dökülmüþtü ne sevinç ne üzüntü sadece iki damla tanýmsýz gözyaþý. Bugün gibi hatýrlýyorum duygularýmý; buz kesmiþ bir kalpte ýlýk bir kanýn yavaþ ama insaný hayata baðlayan ilerleyiþiydi karþýmda duran, öyle masum, öyle temiz, küçük bir kýz çocuðuydun sen, dýþarýda üþümüþ ve bu harabenin dört duvarýný kendine bir saray gören sýcacýk bir düþ vardý gözlerinde.
Bense içinde tüm baharlarý tüketmiþ, dünyanýn aydýnlýk tarafýný baþlarýna býrakýp karanlýk tarafýný kader diyerek kabullenmiþtim, kalbimin derinliklerinde binlerce acabaya mesken olmuþ, düþlerinden düþüp; düþ ile gerçek arasýndaki farký çoktan unutmuþtum.
     Ve sen tüm samimiyetinle olmayan canýma can olacaðýný söylüyordun; ben içimde fýrtýnalarýn tarumar ettiði bir kalbin cam kýrýklarýný topluyorken. Ýnanmamýþtým, zamanýn hoyrat ellerinde inandýklarýndan caný yanmýþ her kalbin içgüdüsel tepkisidir inkâr bende inkar ettim seni, herkes görmediklerine iman etmekle emrolunmuþken; ben gördüklerimi inkar etmekle deneniyordum, sevda zannettiðim her güzellik gün gelmiþ beni biraz daha dibe çekmiþken; içten içe beni o dipten bir sevdanýn çýkaracaðý düþüncesi ile kemiriliyordu zihnim. Ýnsanlarýn içerisinde onlara benzeyen ama aslýnda olmayan bir siluettim sadece. Ýnkâr ettim seni uzunca bir zaman; sevgini, varlýðýný, düþsel bir hayattý benimkisi ve ben gerçekle düþ arasýndaki farký çoktan kaybetmiþtim, direndin, sevdiðin içindi tabiî ki…
     Öyle çok karanlýkta kalmýþtým ki varlýðýnýn aydýnlýðýný kabullenemedim, direndin hakaretlerime, sevdaný inkâr ediþime direndin, insanlarýn bende açtýklarý yaralarý gösterdim sana tüm iðrençliði ile hayal ile gerçek arasýndaki farký göremediðim için doðru bildiðim tek þeyi yaptým sýnadým seni, oysa herkesten iyi biliyordum; tanrýnýn ve insanýn sýnanmamasý gerektiðini.
     Tüm bu gördüðün iðrenç yaralarýma raðmen býrakýp gitmek yerine kaldýn yanýmda ve temizledin aþkýnla bu kan revan içerisindeki kalbi ve bilerek ya da bilmeyerek aþkýnýn tohumlarýný ektin, artýk tek gereken zamandý. Sana cehennem kuraðýndan bir cennet bahçesi yaratmak için.
     Ama insanlarýn yapamadýklarýný zaman bir kez daha tüm kalleþliði ile yapacaktý, sonrasýnda umut tükendi gözbebeklerinde, nefes alýþlarýný bensiz kýlan bir yola saptýn, koyup bir kenara aþký ektiðin kalbi bir baþka bahar aramaya baþladýn. Suçlusu yok, nedeni ya da sonucu yoktu, bir söz, bir tavýr ile baþlayýp giderek ivme kazanan bir yok oluþ hikâyesidir her ayrýlýk ve zaman, aþk ekilen bir kalpte yokluk girdabýnda maðlup olacaðý bir yola çoktan girmiþtir. Kâinat üzerinde binlerce birbirini tanýmayan yýldýzýn çarpýþma ihtimalinden biriydi bizimkisi, öyle görkemli, öyle gürültülü, öyle parlak ama neylersin karanlýktýr kâinat, asýl olan gecedir. Bir gün bitti ýþýðý bu çarpýþmanýn, sustu birbirine sevdalanan iki gözün haykýrýþý. Ýki damla gözyaþý ile temizlendi kalbimizin içindeki feryatlar. Sen çekiminden kopartmak için bu iki yýldýzý içine ayrýlýk koydun cümlelerinin, mazereti hazýrdýr her ayrýlýðýn ve aslýnda hiçbir ayrýlýðýn bahaneye ihtiyacý yoktur, nedeni olmayan alelade bir cümle ile baþlayýp, üzerine anlam yapýþtýrýlmaya çalýþýlan cümleler yýðýnýyla biter.
     Söz bitti düþlerimde, bir kez daha maðlubuyum aþkýn ve zafer yine terk edenin ve sana söylenecek son cümle sade bir “seni çok sevdim.”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sende Aþký Ýki Kiþilik Sevdim
Adýný Aþk Koydum Bu Oyunun
Kýþ Çok Sert Geçti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayat [Þiir]
Platonizma [Þiir]
Eriyen Yürekler [Þiir]
Neden [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kumdan Kale [Þiir]
Býrak Daðýnýk Kalsýn [Þiir]


Hasan ÝLKÝLÝROÐLU kimdir?

zehirli bir yýlan gibi kemiriyor içimi yokluðun ama yaþanacaksa eðer; yaþanacak bazý þeylerin aslýnda ölmek olduðunu sanýrým ben herkesten iyi biliyorum aþýðýn ölümü mutlu edecekse maþuðu, aþk ölmektir aslýnda diyecektir aþýk yeniden doðma umuduyla; bende öldüm yeniden doðma umuduyla, doðamamak kaderiyse aþýðýn bunun suçlusu aþk deðil elbet ama ne çare bir kez ölmüþ oldum. yinede ölümlerin en beteri aþk deðil maþuðun aþkýma inanmamasýydý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
nietzsche, dostoyevski, özdemir asaf


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hasan ÝLKÝLÝROÐLU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.