..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Alpdoðan Pul




4 Kasým 2009
Nefes Al Nefes Ver  
Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

Alpdoðan Pul



:BAEB:

Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

Görüþmeyeli yaptýðým en iyi þey senin nefesinin karýþmadýðý, hatta karýþma ihtimalinin yýllarca olmayacaðý bu þehirde yaþamak. Adýna yaþamak denilecek kadar tabi…

Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

Gözlerim dönüþ yolunda hep, gün gelecek döneceðim o þehre ve þehrinin semasýna yükselirken, bayram sabahýna uyanmýþ çocuklar gibi þen olacak nefesim. Ama þimdilik;

Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

26 yaþýnda bir hayal kýrýklýðýyým bütün hayatýný hiçe saymýþ olan ben. Ama seni hiçe saymadým hiçbir zaman inan. Hatta hep özledim, sonra melankolik þarkýlar dinledim seni düþünürken yalnýz gecelerimde ve sonra yine seni özledim.

Sensiz ve sessiz gecelerimde arkadaþlarým, acý kahvem ve sigaram. Bilerek almýyorum süt tozunu kahvemi tatlandýrmasýn diye ve en acý sigaralarý alýyorum her nefeste yaksýn nefesimi ve içime bir kor gibi dolsun diye. Ben acýyý sevmesem de acýya katlanýrým. Bir yudum acý kahve, bir nefes acý sigara;

Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

Her seferinde, beni býrakýp gidiþlerin geliyor aklýma. Anlayamýyordum gidiþlerini. Yardým etmek istiyordum. Ýyi günde kötü günde yan yana olmalýyýz diye düþünüyordum. Anlattýðýn kadar soruyordum zamanla anlatýrsýn diye ve dinliyordum sessizce. Sonra sen gidiyordun ve hep bir þeyler eksik kalýyordu sessiz gidiþlerinin ardýnda. Yeterince uzaklaþtýðýnda ‘ ben artýk yokum’ diyordu gözlerin dudaklarýnýn susmalarýnda.

Son gidiþindeydi sana olan kýrgýnlýðým. Sebepsiz ilk gidiþine eyvallah çekmiþtim kendi içimde. Sonra sen yine geldin, ben duvarlar ördüm 6 ay boyunca. Nem oldun duvarlarýma ve çökerttin. Teslim oldu kalbim bir anda ve bütün þehirlerinin anahtarlarýný devretti -önünde eðilerek- sana. Yeniden eski kumandanýna tâbi olmak hoþuna da gitmiþti aslýnda. Zor zamanlar geçiriyordum yerle bir ettiðim hayatýmda ama sen yanýmdaydýn ya, fýrsatlar tükenmez, tekrar daha iyisini yaparým diyordum.

Ve sonra…

Gittin.

Yine sebeplerini yanýna alarak sessizce…

Bir kez daha eyvallah diyecek takatim yoktu o an. Kýrýldým, üzüldüm. Kandýrdým kendimi senden nefret ettiðimi düþünerek. Ben sana nasýl hiç kýzamadýysam, nefret de edemedim senden. Ama kýrýldým.


Ey bir daha elini bile tutamayacaðýmý bildiðim sevgili !

Yakýndýr, yine þehrinin topraklarýna basacak ayaklarým. Belki bir köþe baþýnda belki Zafer’in umarsýz kalabalýðýnda belki de bir sinema giþesinde süzecek seni resimlerine bakmaya alýþmýþ gözlerim, kim bilir. Ve o an doya doya bakacaðým sana özlemimi biraz olsun gidersin diye.

Ey yýllarca unutmaya çalýþtýðým ama hep özlediðim sevgili !

Yakýndýr, yine þehrinin semalarýna yükselecek nefesim. Belki insanlarýn içlerini ýsýtacak kadar güneþli belki bardaktan boþalýrcasýna yaðmurlu belki de Konya’ ya bir gelinlik giydirircesine yaðan karlý bir havada karýþacak nefesim nefesine, kim bilir. Ve o an ciðerlerimi tamamen doldurarak bir nefes alacaðým belki bir daha alamam diye.

Büyük bir sabýrsýzlýkla bekliyorum o günü inan. Ama o güne kadar yapmam gereken bir þey var…

Nefes al, nefes ver… Nefes al, nefes ver…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: gitmelerin yaþanmadýðý bir hayat
Gönderen: yasemin / , Türkiye
23 Haziran 2010
Çok güzel bir yazý olmuþ..insanýn içini acýtsada yine de güzel.biz okurlarý bu kadar etkileyen bir yazý kimbilir bunlarý yaþadýðýnýzý varsaydýðým insaný(sizi) ne kadar etkilemiþtir.Umarým beraber nefes alabileceðinize inandýðýnýz insanla mutlu olursunuz ve gitmeler hiç yaþanmaz. Teþekkürler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kalbim Acýyor


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hasret
Ermeninin Kýzý
Bu da mý Ofsayt?
Anladým
Bir Elmanýn Ýki Yarýsý
Özlüyorum Seni
Rotasýz Düþler
Sen - Ben
Zamanýn Eziyeti
Birçok Rengi Olmalý Ýnsanýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþka Nazar (Denemeler 5) [Deneme]
Ah Müezzin Efendi Ah! [Deneme]
Sönüþ (Denemeler 4) [Deneme]
Bir Bekleyiþin Yansýmasý (Denemeler 2) [Deneme]
Ýki Aylýk Askerlik Süresinin Ýzdüþümü (Denemeler 3) [Deneme]
05'ten 11'e (Denemeler 1) [Deneme]


Alpdoðan Pul kimdir?

Yazar tanýtýmý denince, bir an kendime yakýþtýramadým yazarlýðý. Hep çok yüce bir meslek ve bu mesleðin erbabý olmanýn çok zor olduðunu düþünmüþümdür. Kalemimin döndüðünce yazarým iþte.

Etkilendiði Yazarlar:
Tayyibe Atay, Sunay Akýn, Özdemir Asaf


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alpdoðan Pul, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.