..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her þey ancak sevgiyle satýn alýnabilmelidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Özgür EKREN




18 Ekim 2009
Gidiyorum  
Özgür EKREN
Neydi sevgi? Nerede bulunurdu? Hangi zamanlar arasýnda yaþanabilir? Hangi zamanlar içerisinde tüketebilirdi? Hangi tariflere uyulmasý gerekiyordu?


:AHAC:
…gidiyorum…


"Gidiyorum." dedi kadýn. Bir þeyler eksik artýk, dolduramýyorum yaþamý seninle. Olmuyor, çok denedim yapamýyorum… Sakince, usulca bu cümleler dökülüyor kadýnýn aðzýndan. Adam sadece dinliyor. Öyle þaþkýn ki, öyle derinlerde yaþýyordu ki, þimdi su yüzüne çýkmýþ bir balýk gibi… Kadýn elleriyle çýkarmýþtý onu derinlerinden, derinlerden… Bulmasý kolay olmamýþtý o büyük denizin içinde kadýný… O deniz ki her mutlu aný, her kavgayý, her fedakârlýðý görmüþtü… Zamanla dolmuþtu deniz, taþkýnlar bile olmuþtu… Bu sefer kendi denizinde boðuluyorlardý, onlarý yýllardýr yaþatan deniz…

Yok, yok…

"Bitti." dedi kadýn. Öyle bir ses tonuna sahipti ki adam kendini bile tanýyamaz oluyordu. Soðuk, bezgin, ruhunu kaybetmiþ azýlý bir katil gibiydi kadýn… Aðzýndan soluyordu o anda, gözleri aþk kusuyordu… Hikâyelerde anlatýlan cinsten çarpýk iliþkilerin odaðýnda bulmuþtu kendisini... Yýllardýr izlediði o dizilerdeki nefretle anýlan, o "ihtiraslý aþkýn kadýný" rolünü üstlenmeye baþlamýþtý bile. Oysaki öfke duyuyordu o karakterlere… Ýnsanlarýn o kadar gaddarca davranabileceðini hiçbir zaman kabullenemezdi. “Dürüst bir adam, asla býrakýlmamalýydý.” Hep böyle söylerdi, hep böyle düþünürdü. Zamanýn kötülüðünden þikâyet ettiði zamanlar güven dolu kalbine sýðýnýrdý adamýn.
Ve bir anda, her þey hikâyelerin istediði gibi olmaya baþladý. Kadýn, çarpýk iliþkilerin eteðine sýðýnýyor, adam aþka lanetler yaðdýrýyordu. Ama kadýn, kendini rahatlatacak bahaneler bulmuþtu bile. Týpký, sevginin bittiðini iddia ettiði gibi… Neydi sevgi? Nerede bulunurdu? Hangi zamanlar arasýnda yaþanabilir? Hangi zamanlar içerisinde tüketebilirdi? Hangi tariflere uyulmasý gerekiyordu?

"Seni seviyorum!"

Sevgi nedir, diye sordu adama kendini haklý çýkaracak bir cevap beklercesine. Sevginin gözle görülen bir þey olmamasý kadýnýn yanlýþ bir þey yaptýðýný gösteremiyordu resmen. Kendi tanýmlamalarý sevginin yolunu týkamýþtý. Ama unuttuðu çok önemli bir þey vardý kadýnýn. Hikâyelerin sonunda olduðu gibi þu anda büründüðü o karakterin yýllarca nefretle anýlacaðýný, yaþamý boyunca yaptýðý en büyük hatanýn da "sevgiye olan saygýsýzlýðý" olacaðýný hiçbir zaman unutamayacaktý…
Kadýn, adamýn ona kin kusmasýný, onu terk edip gitmesini, aðza alýnmayacak sözler söylemesini istiyordu. Ýncinmek istiyordu. Böylece biraz olsun soluklanabilir, biraz olsun kendini kandýrmayý daha uzun bir süreye yayabilirdi… Öyle ruhsuz bir halde acý çekmek istiyordu ki sevgiyi bile kullanýyordu. Böylece o derin uçurumun kýyýsýna sürükleyebilirdi kendisini. En sonunda da kendini feda edip adamýn yüreðinde kolayca izini kaybettirebilirdi.
Öyle bir haz alýyordu ki içindeki çocuk, bir oyun misali repliklerini ezberleyip tartýþýyordu herkesle... O ana kadar her þeyi öyle güzelce planlamýþtý ki, oyuncularýn "karakterlerini", sahnenin dekorundan, piyasalardaki aþklarýn kurlarýna göre þekillendirmiþti geleceðini, adamý hiç düþünmeden…

Zaman artýk onlarýn aleyhine iþlemeye baþlamýþtý.

Her zaman ki koskoca bir yaþam bir ses tonunun yardýmýyla yine etkisiz hale getirilmiþti. Tanrýnýn iþini bu sefer, kadýn nasýl üstlenebildi? Hangi "kalbiyle" buna cesaret edebildi?

Ýþte aþk bitti…

Bir kadýn ve bir adam yine yollarýna duvarlar örerek geçmiþlerine doðru yola çýktýlar. Adým adým terk etti onlarý, kadýn...

Nedir sevgi? Nedir aþk?

"Gidiyorum…" dedi Kadýn…

"Bitti…" dedi Kadýn…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Her zamanki gibi güzel.
Gönderen: Ýdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
2 Kasým 2009
Sevgili kalemdaþým, yine iyi bir iþ çýkarmýþsýn. Ýliþkileri her yönüyle ele almayý çok iyi biliyorsun.Baþarýlarýnýn devamýný dilerim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
... Aþkýn Bir Boyutu...
... Tuhaflýklar Ülkesi...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
... Çýka - Gel... [Þiir]
... Rüyalardaki Aþk Sahnesi... [Þiir]
... Çekiþme... [Þiir]
... Biri Gölgenin Ýzinde... [Þiir]
... Kendin... [Þiir]
... O... [Þiir]
... Yürek... [Þiir]
... Bir Manzaraydý Aþk... [Þiir]
... Ýki Yürek, Ýki Mekan, Tek Aþk... [Þiir]
... Uyuyunca Çok Sevdim Onu... [Þiir]


Özgür EKREN kimdir?

Düþe yazdým geleceðimi çizerken Beyazý gördüm siyahýn içinde Siyahýn beyazla kavgasýný yazdým… Kavramlarýn unutulduðu þehrimde…

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz,Can Yücel...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgür EKREN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.