..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ece Ruþen




29 Eylül 2009
... ve Perde Kapandý  
Ece Ruþen
"yýldýzlar vardý önce.hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ.karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk.elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu.bize iyi olacaðýmýzý söyleyen bir annemiz ya da...umudumuz yoktu bizim,hayallerimiz yoktu.günlük düþlerdi hep kurduðumuz.rüyalar ise sadece uykularýmýzda saklýydý.bilinçaltýmýzýn bize sunduðu bir þovdu sadece; ve perde kapandý..."


:AFCD:
"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk. elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu. bize iyi olacaðýmýzý söyleyen bir annemiz ya da... umudumuz yoktu bizim, hayallerimiz yoktu. günlük düþlerdi hep kurduðumuz. rüyalar ise sadece uykularýmýzda saklýydý. bilinçaltýmýzýn bize sunduðu bir þovdu sadece;
ve perde kapandý... "

kelimelerimiz vardý az buçuk. onlar da havada asýlý kaldý. alan aldý birkaç þey, çoðu ise farkýna varmadý. herkesin acelesi vardý. bilinmeyene yetiþmeye çalýþýyordu herkes. her saniye bizim için altýn deðerindeyken boþ uðraþlar peþinde birbirlerini ezip duruyorlardý.

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ."
önce yýldýzlarýmýz vardý bizim. sonra birden hava karardý...
raflara kaldýrdýlar sevgiyi. sadece ihtiyaçlarý olduðu zaman çýkardýlar. hiç düþünmediler vermeyi, hep aldýlar. birbirlerinin kanýyla beslendiler asýrlarca. kirlendiler ama farketmediler.
mutluluðu aradýlar asýrlarca. oysa o kadar yakýndý ki... nedeni belli aslýnda. bir þey ne kadar yakýnýndaysa o kadar flu görünür gözüne. uzaklaþman gerekir arada. aramayý býrakman gerekir.
o seni bulur.

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk."
çað atladýðýmýzý sandýk hep. kendimizi kandýrdýk. asýrlar geçtikçe geriledik. geriledikçe boþaldý içimiz. ne aklýmýz kaldý ne ruhumuz ne de sevgimiz. teknoloji ilerledikçe biz robotlaþtýk. yanlýþ roldeyiz farkýna varamadýk. hani nerde kalbimiz? boþlukla doldurduk içini. sonra akýttýk zehrimizi dünyaya. zehirledik birbirimizi.

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk. elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu." biz varolduðuna inandýk. dua ederek çözmeye çalýþtýk her þeyi. her þeyi dualardan bekledik. hiç çaba sarfetmedik. hiç çalýþmadýk. yukarda bizi dinleyip her istediðimizi yapacaðýna inandýðýmýz bir noel babanýn inancýyla büyütüldük. uyutulup büyütüldük. týpký ninnilerdeki gibi.

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk. elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu. bize iyi olacaðýmýzý söyleyen bir annemiz ya da..."
o kadar karanlýktý ki kimse yoktu yanýmýzda. ne bir ses vardý ne de bir seda. belki baðýrdýlar arkamýzdan. belki de aðladýlar. ama biz duyamadýk. hapsolduk bu karanlýða. hapsolduk bu uzay boþluðunda. kara delik bizi her gün içine çekerken debelendik durmadan. ama bilmez miydik ki çýrpýndýkça daha çok batarsýn suya...

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk. elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu. bize iyi olacaðýmýzý söyleyen bir annemiz ya da... umudumuz yoktu bizim, hayallerimiz yoktu." kendimize ait olmayan hedefler çizdik hep. hiçbiri bize ait deðildi. geleceðe dair yapýlan planlar ne zaman tutmuþtur ki? hayatýn akýþýnda kaybettiler kendilerini.

"yýldýzlar vardý önce. hepsini söndürdüler yavaþ yavaþ. karanlýk çaðda týkýldýk kaldýk. elimizden tutan bir tanrýmýz yoktu. bize iyi olacaðýmýzý söyleyen bir annemiz ya da... umudumuz yoktu bizim, hayallerimiz yoktu. günlük düþlerdi hep kurduðumuz. rüyalar ise sadece uykularýmýzda saklýydý. bilinçaltýmýzýn bize sunduðu bir þovdu sadece";
ait hissettiðimiz hiçbir yer olmadý. bize ait bir dünya hiç olmadý. hiç mutlu olmadýk biz ya da tam anlamýyla hiç mutsuz olmadýk. gündelik zýrvalarla doldurduk güzelim beyinlerimizi. ancak uyuduðumuzda ulaþabildik kendimize. uykuya daldýðýmýzda... bazen kendimizi tatlý bir düþ içinde bulduk, bazen de biz düþtük kabusun tam ortasýna. suçlu biziz, hep biz olduk. ama bizim de baþka bir çaremiz olmadý

"ve perde kapandý..."




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bozuk Para
Eski Yazýlar I
Kutsal Iþýklar ve Dahasý
Son Bir Þarký
Eski Yazýlar II

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Boþ, Bomboþ [Þiir]


Ece Ruþen kimdir?

-

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ece Ruþen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.