..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hiçbir padiþaha kalmadý, sana da kalmayacaktýr. -Nizamî
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > savaþ altuð




27 Temmuz 2009
Tarih Tekerrürden Ýbaret  
savaþ altuð
tarihten yaprak.................


:AFFB:
Tarihim tekerrürden ibaret bana teðet geçen her tarihi tekerrüre sürüklüyorum sanki...

Geçenlerde bir yazý okudum,hergün güzel yaklaþýlan bir bardak su ile kötü konuþulan 1 bardak suyun moleküllerinde fark olduðunu.. Anlatýlanlar doðru mudur, yanlýþ mýdýr bilmiyorum, belki de hepsi ilgi çekmek içindir, ama kesinlikle inanmak istedim ikisinin molekülleri arasýndaki farka. Vücudumuzun yaklaþýk 60%´ýnýn su olduðunu düþünürsek aynada kendimize yaklaþýmýmýzýn bizi direkt etkilediðine inanmak istedim, daha pozitif bir insan olmak için.

Eðer pozitif düþünüp herkese ve kendime de öyle yaklaþabilirsem bazý þeyleri güzelleþtirebilirim belki. En azýndan öyle umuyorum..Gülümseyerek konuþun. çünkü karþýnýzdakinin buhranlarý o kadar derin olabilir ki boy verseniz boðulursunuz...

Dünyanýn merkezinden uzaklaþýn azýcýk. ´bennnn´ dilinin yerine ´´bizzz´´dilini kullanýn .. Benim mutlu olmak için basit sebeplerim var: henüz paketi açýlmamýþ ali muhiddin hacý bekir lokumu gibi. yeni aldýðým pofuduk domuz yastýk gibi. ben sýradan biriyim belki... ya da hiçbi fikriniz yoktur. di mi ama? neþeli olmaya çalýþmak da biþey ..Sürekli mutsuz olup mutluluk istediðini söylemek bi tür DENÝZ BAYKAL´cýlýktýr. hatta sonuna ÝZM de ekleyebiliriz ,kendisi hep muhalefette olup hükümet olmasý teklifi gelince kaçar. Memnuniyet dýþardan deðil içerden gelir.bakalým memnun olmayý becerebilecek misiniz? ´entertain us´ kuþaðý sizi.

Neþeliyim, sizde neþeli ve mutlu olun dediysem de ´Hayatta her þeyi yaþa ve bunlardan tat al´ gibi basit ve þuursuz bir mantýktan öteye geçmeyen baþlýklarla ve de kapalý algýlarýnýzla gelmeyiniz. sýð sular beyni zehirler!

SERZENÝÞ: ÝRONÝK,MANÝDAR, MÜSTEHCEN VE MÜSTEHZÝ ARKADAÞLAR NE OLURSUNUZ BU YÖNDE ÝSTÝKAMET ETMEYÝNÝZ VEYA BURADA MOLA
VERMEYÝNÝZ..BENÝM ÝÇÝN ÇOK GEREKSÝZ VE ÖNEMSÝZSÝNÝZ...SÝZLERLE KARÞILAÞMAMAK DÝLEÐÝMLE....

Ne mi arýyorum? ne aramadýðýmý çok iyi biliyorum!!

Bu ara kendi kendime bunu diyorum: ´istemiyorum´. bazý insanlarý görmek istemiyorum mesela. bazýlarýný da duymak.bazýlarýnýn arkamdan abuk subuk konuþup sonra ´merhabaaa´´ demesini istemiyorum. çocuk çocuk davrananlarý istemiyorum.hýrs hýrs týrs týrs tipleri istemiyorum. ukalalarý istemiyorum. 25 yaþýna gelmiþ master yaparken en temel kavramlarý bile bilmediði halde carcar edenleri de istemiyorum. en bi refah ülkelerinden gelip ´ay hadi isyan edelim´cilik oynayan kendini
bilmezleri de istemiyorum.boþ konuþup her þeyi basitleþtirdikten sonra kestirip atmayý afilli bi þi sananlarý da istemiyorum.

Yalnýzlýk depresyonu deðil bu,istemiyorum iþte. daral geliyo. müdahale edicem. amaan öf. sýkýldým. bi gidin yani. evet bunu demem gerek. kibar bi þekilde. nasýl yapýlýr ki bu?

Mesela,buhranlý insanlarý aramýyorum en kuvvetli iddiam bu. ottan sebeplere kafayý takýp odanýzda saatler öldürebilme lüksünüz varsa, tabii ki kullanýn. ama biçok insan o sýrada hayat koþturmacasý içinde, ekmek derdinde, ne bileyim mesela gökdelenin camlarýný siliyo off...
Sürekli buhran karný tok ve hatta sýrtý pek genç adamýn iþidir.bu konu tabii ki hayatýn sillesini yemiþ gençleri deðil, bir þehirde belli bi gelir seviyesinde ve online yaþayan insanlarý kapsamaktadýr. bana hindistandan örneklerle gelmeyiniz..

Karizma imaj deðil, doðal olduðu sanýlan bi ýþýktýr. Kadýnlar piþmiþ kelleleri sevmez, erkek dediðin derin düþünücek.Erkekler bardaki sessiz hatunu þuh kahkahalý gevezeden daha ilginç bulacaktýr. kopya: derin düþünmek ve sessizlik, intihar eþiðinde olmanýz gerektiði anlamýna gelmiyo. Entellektüellik neþesiz deðildir. Entellektüeller karizmatik olacak diye bi kural yok. Bu izafi terimi (karizmayý) imaj olarak benimseyen arkadaþlar sizi de aramýyorum..

Birileri vardýr, sizi salak yerine koyuyodur. ´salak deðilim ben´ diye çýrpýnýrsýnýz. Çabalarsýnýz. Salak deðilsiniz siz,alnýnýzda enayi yazmýyo... ispatlamak istersiniz. piþman etmek, piþman olmamak. ´baak iþte salak falan diilim ben gördün müüüü´ demek. o salak yerine koyan kiþinin ´yanlýþýmý hoþgör abiii´ demesini istersiniz.boþa kürek çekmeyin basit konularla polemiðe girmemeyi öðrendim..kendini zeki sanýp beni salak durumuna düþürmeye çalýþan zeka küpü entellektüeller sizi hiç mi hiç aramýyorum!!!

Sokaklar Leyla ve Mecnunlarla dolup taþýyorken,Msn´de insanlar kayýp sevgilileri ile baðýmlý yazýþýyorken, Ne olur benle aþk hakkýnda sohbet etme! kendimi Greenwich gözlem evinde hissetirme! aþký kesesinde taþýyan sempatik polyanalardansan hiç gelme! dentritlerimi meþgul etme !!!

Aþkýn müritleri,inananlarý ve deðer yönelimli kavgalarý,zat-i alimi ziyadesiyle yormuþ durumda.. bir çemberin etrafýnda olmamak, kendim olmak, beni mutlu etmektedir.Buraya kadar yazýmý iðreti, baþka bir sýfata layýk bulanlar ya da anlamayanlar gerisini ve berisini beþ kez daha okumakla
mükâfatlandýrýlacaklardýr. (anlamýþ olmayý tercih etseniz iyi olur) aslýnda anlamamak da iyi biþey Freud´da anlamamýþ olduðu insanlarý anlayabilmek için teori ve analizlerini geliþtirmiþ dimi ama..
Tünelin ucunda ýþýk var mý bilmek istiyorum sadece!...

Erken gelen bahardan midir bilmem? sanki cemreler havaya ve topraga degilde bu birimdeki uyelerin aklina ve yuregine dusmus! icimde civamsi bir cokeltiyle dolasiyorken, kalbimi bir ceylan gibi, bir aslan parcalamisken ve o aci hala 'O'na hayranken ve hayatim agir aksak kagni gibi yalpalaya yalpalaya devam ederken 'aman ha' sefkatli masum modunda gelmeyin...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni Çok Seviyorum

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýradan Bir Gün
Aykýrý Düþünceler
Ýçimdeki Hayaletleri Býrakayým da Sana mý Koþsun
Zaman ve Ben

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Anlamýþ Olmak Ne Zor [Þiir]
Gidiyorum Beni Güzel Hatýrla [Þiir]
Sensizliðimden Yakalýyorum [Þiir]
No Name [Þiir]
Gece Çöktümü... [Þiir]
Kimse Ýstiyorum... [Þiir]
Bir Zamanlar Küçük Bir Heyecan Olacaktý Þurada [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazarým... [Þiir]
Ölen Aþýk Ardýndan [Þiir]


savaþ altuð kimdir?

1076 seneinde mimarlýk fak. girdiðimden beri þiir ve yazý yazýyorum. . . . . . . . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
atilla ilhan...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © savaþ altuð, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.