..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Þahingöz




25 Temmuz 2009
Bir Lider Aranýyor!  
Gençleri anlayamamak!

Þahingöz


Politikacýlar gençleri anlayamýyor!Onlarý okuyamýyor!


:AIAF:
Önceki gün sayýn baþbakanýn Harbiye’den makam arabasý ile geçmekte iken eðlenen gençleri görmesi ve bunun üzerine oldukça muhafazakar bir yorum yapýp bunu dile getirmesi, bize bu ülkenin temel ihtiyaçlarýndan birinin de toplumun tümünü kapsayan bir liderlik görüntüsü olduðunu hatýrlattý!
Lider toplumun bütün katmanlarýný anlar ve temsil eder.Ama çoktandýr ülkede gerçek bir liderimiz yok!Ne yazýk ki iktidarýn baþýndakiler kendilerini sadece onlara oy veren kesimin temsilcisi olarak görüyorlar!
Þimdi konuya dönelim; siz Rock festivalinde eðlenen gençleri araç içinde geçerken görüyorsunuz ve o kadarcýk izlenim ile dans eden gençleri yadýrgýyorsunuz ve söyle söylüyorsunuz:’’Gençliðin bir halini gördük,üzüntü vericiydi.Böyle sýnýrsýz,kontrolsüz ahlaki erozyonun olduðu yapýlanma bizi dertlendiriyor!’’ diye beyanat veriyorsunuz!
Böyle yorumlarý þimdi rahmetli olmuþ muhafazakar dedem yapardý (Allah rahmet versin),ama ben bu sözleri bir baþbakandan duyunca kaygýlandým.Bu dünya görüþü beni dertlendirdi.Bu bakýþ açýsýnýn sonunun Afganistan’da þarký söylemeyi yasaklayan baskýya kadar gidebileceðinden endiþe ettim.Çünkü en üsttekilerin deðer yargýlarý aþaðý doðru giderken yayýlýr ve geniþler,bu sosyolojik bir gerçektir!.
Yukarýda bahsini ettiðim liderlik konusunun önemi burada ortaya çýkýyor. Liderler kendi deðer yargýlarýný ortaya koyarken, toplumun bütün katmanlarýný düþünüp ona göre konuþmalýdýrlar! Bu çerçevede ülkenin çaðdaþ dünya ile baðlantýlý gençlerini anlayamayan,onlarý ultramuhafazakar toleranssýz bir bakýþ açýsý ile kategorize etmek ülke baþbakanýnýn yapmamasý gereken bir davranýþ olmalýdýr.Temsil ettiði liderlik koltuðu bunu gerektirir.
Bu gençler evrensel kültürün bir parçasý.Bu nedenle dünyayý teknolojik veya ekonomik açýdan dünyadaki diðer yaþýtlarý gibi algýlýyorlar.Kimisi üniversite öðrencisi,kimisi mezun.Bu gençler ülkenin üretim aygýtý içinde görev alýyorlar. Onlar dünya dili konuþtuklarýndan,üretim için onlara ihtiyacýmýz var! Onlar sizin yeðlediðiniz manevi dünyanýn insanlarý deðil ama onlarý da anlamak gerek. Onlar olmazsa, teknolojiyi çözemez; fabrikalarýnýzý, iþletmelerinizi yabancýlara yönettirmek zorunda kalabilirsiniz!
Ben yýllardan beri baþbakan bu türden çýkýþlar yaptýðýnda, onun bir imaj yapýcýsýna gereksinimi olduðunu düþündüm! Baþbakanýn bir imaj sorunu var! Keþke farklý olanlarý anlasa ve tüm vatandaþlarý kucaklayacak bir lider görüntüsü çizmeye baþlasa!(Hayal mi dersiniz?)
Y.D.M. 24Temmuz2009
Not:25 Temmuz tarihli gazetelerde,bu yazýda bahsi geçen gençlerden bir kýsmýnýn geçerli bir sebep olmadan tutuklandýðýný okudum!Ürperdim. Ülkem yoksa toleranssýz otoriter bir polis rejimine mi gitmekte?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Neden Bu Kadar Çok Kötülük Var!
Trafik ve Ýnsan
Yurdumun Ýnsanının Bir Bölümünün Uygar Olmak Gibi
Tepkisiz Toplum
Feodalite özentilerinden nefret geldi!
Bizlere Ne Oluyor Böyle?
Býyýk,karizmayý bozuyor!
Tepkisiz Toplum 2
Nüfus Planlamasý olmayýnca..
Sıradanlaştırma

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Muz Cumhuriyeti
Yeni insan türü, Homo Ekonomicus
Aslında O Ýyi De...
Eleştiriye Katlanabilmek Güçlü Olmak Demektir!
Býyýk Handikaptýr
Þiddet Kültüründen Manzaralar
Demokrasi Ýşte Bu Nedenle En Ýyi Rejimdir!
Yolsuzluk Algılama Seviyemiz!
SSK Saðlýk Hizmeti Ýþkencesi
Direksiyon Baþýndaki Tehlike!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kiþinin Kendine Ettiðini, Düþmaný Etmezmiþ! [Öykü]
Suya Sabuna Dokunmadan [Deneme]
Mahalle Baskýsý [Deneme]
Türk Ýmajý [Deneme]
Hakan Kocayýnca... [Deneme]
Türkiye Karşıtlarına Gereken Cevabı Verm [Deneme]
N.A.R.O. 'cu Gençler, Helal Olsun Size! [Deneme]
Doğruyu Bulabilmek Ýçin Onun Gibilerine Ýhtiyacım& [Deneme]
Bir Afetten Daha Kötü Bir Þey Varsa, O da Afete Hazýrlýksýz [Deneme]
Eğitim Þart! [Deneme]


Þahingöz kimdir?

ÞAHÝNGÖZ. Yaþý artýk kemale erdiðinden,biraz huysuzca biridir!Biraz kýzgýn gözükse de,bu müzmin bir muhalif olduðundan deðildir. Gerçekte apolitiktir!Onun isteði zeki,aydýn insanlarla söyleþmektir!

Etkilendiði Yazarlar:
M.A.S.H. (Kult filmi izleyeniniz var mý?)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þahingöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.