..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Pek çok doktorun yardýmý ile ölüyorum. -Büyük Ýskender
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




10 Temmuz 2009
Ne Ý - Çin  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AGIC:
Ne i-ÇÝN

Ýsrail-Filistin; Ýran çatýþmalarýndan sonra þimdide Çin’in kuzeybatýsýndaki Þincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Uygur Türkleriyle Çinliler arasýnda yaþanan etnik çatýþmalar baþladý. Pekin yönetimi daraðaçlarýný hazýrlamaya baþladý. Þincan bölgesindeki eylemler baþkent Urumçi’nin yanýsýra Yili, Kaþgar ve Aksu kentlerine de yayýldý. Zaten dünya artýk o kadar bir hal aldý ki haberleri seyretmek ve gazete okumak sadece stres yapýyor.

Herkes ayný þeyleri soruyordur eminim.Ne oluyor bu insanlýða?Ne mi oluyor?: Tarihten beri süregelen þu bitmeyen toprak kavgalarý ve bazýlarýnýn tatmin olamayan egolar maalesef ki insanlarýn çatýþmasýna neden oluyor.Ýktidar ve güç kavgalarý;Güçlü olmak pahasýna güçsüzlerin ezilmesi sürekli devam eden bir þey.

Çin’de yýllardan beri süren ýrkçýlýk sorunu var olmasýna raðmen memleketimizde Çin mallarý peynir-ekmek gibi satýlýyor. Çin’deki soykýrým haberlerini okurken bile sayfanýn sað tarafýnda hala Çin mallarýnýn reklâmlarý var. “Amerika kuklasýyýz, Amerika bizi esir aldý “diyerek hala onlarýn ürünlerini kullanýp oralara prim vermiyor muyuz? Fransa, Ýngiltere, Yunanistan baþta olmak üzere dünya savaþlarýnda bizi arkamýzdan vuran ülkelerden yararlanýp hala onlarla dostluk kurma çabasýna girmiyor muyuz? Dünya neden susuyor sizce? Çünkü ölenler TÜRK soyundan. Ýþte bunun için dünya susuyor. Filistin ve Hamas söz konusu olduðunda deli dana gibi ortalýða dökülenler nerede? UYGUR Türk diye mi ilgi yok?
Dünya Tuzu kurularýn dünyasý, ancak kendi çýkarlarý söz konusuysa müdahale eder! Bakýnýz Irak savaþý….

Biz Türk halký olarak kapýmýzý herkese açmaya devam edelim.Türkiye zaten yolgeçen hanýna döndü.Giren –çýkan belli deðil.Her gözyaþý dökeni baðrýmýza basýyoruz.Sonra da düþmanýmýz oluyorlar..Bizde ulaþýlmaz olsaydýk, isteyen istediði gibi kolay giremeseydi ülkemize, þimdiki durumda olur muyduk acaba?..

Biz millet olarak sadece ayaklanýrýz ve susarýz. Gücümüzün yettiði tek millet kendi milletimiz. Baþkalarýný uzaktan seyreder “soykýrýma hayýr “deyip sloganlar atarýz ama en büyük soykýrýmý kendi içimizde yaparýz. Evimizdeki iç huzursuzluðu görmeyip baþkalarýnýn canýnýn yanmasýna ayaklanýrýz. Biz ne zaman birlik olup kenetlendik ki baþkalarý için ayaklanýyoruz. Elimizde tüm dünyayý esir almayý aklýna koyan devletlerin mallarýný kullanýrýz. Biz ne zaman kendimizi beðendik ki. Kendi ürünlerimizi, akýllý insanlarýmýzý kabul etmeyip yurtdýþýna gönderir ama baþkalarýnýn ürünlerini kullanmaktan gocunmayýz.

Önce aynadan kendimize bir bakalým. Filistin için kampanyalar düzenlenir, milyarlarca para toplanýr fakat kendi milletimiz için en basit örnek kitap baðýþýný bile çok görürüz. Þimdi Çin içinde ayný þeyler yapýlacak. Yapýlsýn evet. Dinimizde de paylaþým ve düþene el uzatmak vardýr. Ama bir düþünün bakalým biz senelerdir ÝÇ SAVAÞIN içindeyiz ve hala saydýðým ülkelerin sözde liderleri gelip bizi içten içe kýþkýrtmýyor mu? Bizi birbirimize kýrdýrmak için ellerinden geleni yapmýyor mu? Hangi dünya devleti bizim kadar dünya çatýþmalarýna duyarlý. Ve hangi dünya devleti bizim için destek verip yaralarýmýzý sarýyor. Yine biz kendi yaramýzý kendimiz sarýyoruz. Deprem olduðunda biz toparlamaya çalýþtýk insanlarýmýzý, katliam olduðunda biz destek verdik ailelere. Bizim bizden baþka dostumuz mu var. Ama bunu anlayacak kapasitede deðiliz maalesef. ÖNCE BAHÇEMÝZÝ TEMÝZ TUTMAYI ÖÐRENELÝM.

Çin’deki Türkler yýllardýr zulüm görüyordu ve kýzlarýmýzý kötü kullanýp gençlerimizi bizim kullandýðýmýz ÇÝN mallarýný üretmek için köle gibi çalýþtýrýyorlardý da þimdiye kadar neredeydik? Cumhurbaþkaný’nýn Çin ziyareti neredeyse bir ay oldu. Gittiðinde neden bu konular açýlmadý? Lafa geldiðinde ne Müslümanlýktan ne Türk’lükten mangalda kül býrakmayýz ama….


ABD’de yaþayan Dünya Uygur Kongresi lideri Rabiya Kader uzaktan talimatlar veriyor. Týpký bizde olan bazý kiþilerin halký kýþkýrtýp geri çekilmeleri gibi. Madem bu kadar Türklerin yanýnda neden ABD dernekleri baþkaný bu kadýn. Rabiya Kader Washington’da liderlik ettiði gösteride yaþanan gerilim ve katliamlardan Çin hükümetinin sorumlu tutuyor.. Peki, neden Çin’e gidip halletmiyor. Çünkü orda yaþama þansý yok. Çünkü ahkâm kestiði kadar yürekli deðil.

Tarihte Çin Seddi’nin temeli 20’den fazla ayrý ayrý krallýk tarafýndan atýlmýþtýr. Çin Seddi; Ülkenin sýnýrlarýný Moðollara karþý savunmak, Uzun savaþlar sonunda yýktýðý beyliklerin esir düþen yöneticilerini sürgün ve aðýr iþe sürerek cezalandýrmak,
Ülkeden kaçýþlarý önlemek, Ülkenin tek yönetim altýnda birleþtiðini içeriye ve dýþarýya göstermek amacýyla yapýlmýþtýr. Þimdi ayný duvarý Dünyaya karþý Uygur Türklerine yapýyor.

Yani kelimenin tam anlamýyla ÇÝN ÝÞKENCESÝ ……Allah Yardýmcýlarý olsun.Ve bizim de…..

SEL’M@&BÝR’C@N





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Vicdan Eksikliði
Lütfen Baðýrmayýn!
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ben de Özür Diliyorum
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.