..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Taylan Özkan




19 Haziran 2009
Cehennem Baþkalarýdýr  
Taylan Özkan
Bir kitap ayracý kadar þanslý, bir o kadar þanssýz olmak. Sürekli kitabýn eþsiz dünyasýyla iç içe, fakat baský hatasýna uðramýþ korsan bir kitabýn sýkýcý kýsmýnda asýlý kalmak..


:BJCI:
Sýcak kahveyle dolu fincandan çýkan dumanlar kýþýn güzel görünür, yazýn ise kötü. Güzellik göreceli deðildir, sadece zaman insanýn algýlarýný deðiþtirir. Bu yüzden bazen severim atlet katý alkol tüketen masum insanlýðý, bazen de nefret ederim ulusal enstrümanýmýz olan flütle, tohumlarýn ormana dönüþünü çalan bitkisel hayat insanlarýndan. Bir yandan keyfi içine çekmek, bir yandan sokaktaki heykellerden tahrik olup onlarý kaldýrtan insanlarla ayný oksijeni paylaþmak!

Bir kitap ayracý kadar þanslý, bir o kadar þanssýz olmak. Sürekli kitabýn eþsiz dünyasýyla iç içe, fakat baský hatasýna uðramýþ korsan bir kitabýn sýkýcý kýsmýnda asýlý kalmak. Ýþte bütün rahatsýzlýðým bu!

Bazen bir veda hiç istenmeyen, bir utanç hiç yüzleþilmeyen, bazen sevgilisinden ayrýlmýþ genç bir kýzýn teselli aramasý, rüzgarda balonun elinden kaçmasý bir çocuðun ve bazen uzaktan izlemek hayalleri.. Baþlamak gereksizliðin tamamýdýr. Ne baþlayýn, ne de baþýnýzý aðrýtýn. Ýzleyin geçsin zaman, sadece izleyin..

"Ýnsan sanatta ne kadar geliþirse, o kadar az erekte olur. Akýl ve hayvani olan arasýnda gitgide daha duyarlý bir ayrýlýk oluþur. Yalnýzca hayvan en iyi þekilde erekte olur ve seks halkýn lirizmidir."

Çocukluðumda salyangozlarla insanlarýn savaþýný izlerdim. Ýnsanlar yaðmur duasýna çýkarlardý. Tesadüfen yaðan yaðmurdan sonra da salyangozlar toplu halde ortaya çýkýp anti-yaðmur duasýna baþlarlardý. Bu süreçte yaðmurun salyangozlarý yok eden bir çeþit silah olduðunu düþünürdüm. Salyangozlarý gerçekten önemsiyordum, salya sümük aðlýyorlardý. Kabuðuna çekilip kesintisiz dört yýl uyuyabilen bir canlý bana insandan daha yakýndý!

Antika bir radyodan geceye fon olan sesler yükseliyor. Senfoni yerine çok bilmiþ dj’lerin saçma yorumlarý týrmalýyor kulaklarýmý. “Bilgisayar oyunlarý çocuklarý olumsuz yönde etkiliyor” muþ. Eðer gerçekten öyle olsaydý þimdi tren raylarýnda hoplayarak gezen insanlar olurdu. Ya da kafamýzý kutulara vurup mantar çýkmasýný beklerdik. Serotonin eksikliðimi diskette oyun alarak giderdiðim zamanlarýn amatör hazzý öyle iki zibidinin lafýyla silinecek þeyler deðil. Hiss-i müþtereke itaat diye bir kaide söz konusu deðil sanýrým. Kendi hayatýmda serbest dolaþým hakkým var. Pederþahi toplumda, düzgün insan kavramýný tanýmlamak için kullanýlan öðeler yetmemiþ, bir de bilgisayar oyunlarýna takmýþlar þimdi. Her þey düzgün, bir bu ters sanki! Hani nerede Tchaikovsky?

Üç beyazdan uzak durmamýzý söylüyor televizyon programlarýnda boy gösteren iyi giyimli insanlar. Sahi kuyruklarda o kadar hasta varken, her gün sosyal güvencesi olmadýðý için binlerce insan ölümle pençeleþiyorken, üstelik siz Hipokrat yemini etmiþken, tek sorun üç beyaz mý? Þaka gibisiniz! Bence sorun üç “C”; “Caniler, Cahiller, Cimriler”. Üçü de midemi bulandýrýyor. Misal cimriler; harcamaya kýyamazlar maddesel deðerleri. Ama bedava olunca sonuna kadar kullanýrlar. Spermi bitmesin diye seviþmeyen bir erkek yoktur sanýrým!

Uykusuzluk yaþýyorum. Her yataða girdiðimde beynimde ayný soru. Acaba yorganý örtmem laikliðe aykýrý mý?

Tüpü sonuna kadar açtým. Gaz odayý ele geçirmeye baþladý. Yataða uzandým. Bundan daha kötüsü mü? Tüm zararlarýna raðmen kapalý alanda sigara yaktým. Olaðan üstü bir patlama. Günahlarý eriten bir dalga. Ve cehennemin alevleri küçük dünyamý sardý. Katolik bir yönetmenin final sahnesi deðil bu. Sadece bir rüyaydý...

Asansörleri meþgul etmeyiniz yazýyor binalarda. Beni taþýmaktan daha önemli bir iþi mi var yoksa? Dayanamýyorum saçma uyarýlara. Karýncanýn bile safrasý var! Tüm yollar kapalý bu coðrafyada, kaçasýn varsa bile zincirler saðlam. Karanlýk bir gecenin yýldýzý gibi hayaller, sadece izlemekle yetindiðimiz. Yeni paranoyalar katýyorum literatüre, “ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar” kelime grubuna eklemeler yapýyorum; halay, misket ve bana aþýrý itici gelse de kol bastý. Oynamayýn artýk, yoruldum. Karayollarý beyazlatýn, aydýnlýk yollarda ilerlesin hayaller.! L'enfer, c'est les autres…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Lümpen Akademisi
Bulantý
Bilinçaltýlý Ganyan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Krokileri
Özlüyorum Aþktakal

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kukla [Eleþtiri]


Taylan Özkan kimdir?

Bir yol hikayesinin ilk adýmlarý. .

Etkilendiði Yazarlar:
Sartre, Bukowski


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Taylan Özkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.