..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paul'un Peter hakkýnda söyledikleri, Peter'den çok Paul'u tanýmamýzý saðlar -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Erkan Elde




9 Haziran 2009
Bir Adamýn Yakýn Zamanda Yaþamýþ Hikayesi  
Bizimkisi

Erkan Elde


bizimkinden mesaj


:AECD:
1998 Mayýs ayýnda askerden geldikten sonra,bir iki ay boþ gezip ve evdekilerin baskýsýna dayanamýyarak iþ hayatýna atýldý.Dört,beþ iþ deyiþtirdik’ten sonra,1999 büyük depremde hepten iþsiz kalýp.Evdekilerinde (anne,baba) baskýsýyla morali hepten çöktü.Neyapacaðýný þaþýrmýþtý! Kendini bir ara çok boþlukta hissetmiþ,kim nereye çekerse oraya giderdi.Bir güvenlik iþi buldu,gidip baþvurdu ve iþe alýndý.Sevinerek evin yolunu tuttu evdekilere iþ bulduðunu söyledi.Ertesi günü iþ baþý yaptý.Ýþyeri yolparasý ,yemek vermiyordu hatta sigorta bile yapmýyordu sadece kuru maaþ askeri üçret.Ama bizimki ne yapsýn evden baský mecbur kabul etti iþi.O iþ yerinde bir ay çalýþtý,sonra býraktý.Ýþten çýkýþ sebebiyse þöyleydi?Biyerde adam eksikti bizimkini oraya gönderdiler.Bizimkinin görevli olduðu yer bir siteydi.Tam giriþte bariyer vardý birde küçük kulübe(Moba) Yüzmetre aþaðýda bir site daha vardý,ordaki güvenlikte ayný þirkettendi bizimki yanýna gidip tanýþmak istedi.Eleman daha eskiydi þirkette ve bizimkine hava atmaya baþladý.Ben 300mily. Alýyorum dedi,bizimki hemen atýldý hadi len.Bizim müdür alýyor 200mily. Sen nasýl alýyorsun 300mily.dedi ? Tabi eleman bozuldu bizimkine kafayý taktý.


Bizimki bir hafta burada çalýþtý ve birgün telefon geldi.Þirketten çarýyorlar bizimki sevindi,izinde yapmamýþtý ve yolparasýda verirler diye düþünerek güle oynaya gitti.Þirketin sahibi karý,koca beraber yürütüyorlardý.Þirketten içeri girince dediler patron görüþecek.Bizimki biraz þaþýrdý!Patronun yanýna gitti ,içeri girer girmez patron açtý aðzýný yumdu gözünü.Bizimki þok oldu,þaþýrdý! Duyduklarýnýn karþýsýnda.Patron aynen þöyle diyordu:Görev yerinde durmuyormuþsun,bazen hiç gitmiyormuþ’sun.Site yöneticisi þikayet etti ,seni kaybetmek istemiyoruz eski yerine alacaðýz ,aksi taktirde iþten çýkarýlacaksýn.Bizimkinin gözlerinden yaþlar dökülmeye baþladý.Dediði tek kelime þuydu:Ýþi býrakacam bunlarýn hepsi iftira,ben biliyorum kimin dediðini,onada bunun hesabýný sorcam diyerek ayaða kalktý. O sýrada patron olcak þahýs uyararak yanlýþ bir þey yapma kendine zarar verirsin,hapisanelerde çürürsün dedi.



Bizimki bu iþtende çýkmýþtý þansý yoktu birde evdekilere ne diyecekti.Bizimki o sinirle cebinde’de beþ kuruþ yok,yürüyerek çalýþtýðý siteye gitti.Ýlk olarak site yöneticisinin yanýna gitti.Site yöneticisi þaþýrmýþtý duyduklarý karþýsýnda.Aksine biz senden çok memnunuz dedi.Bizimkisi deliye dönmüþtü,anlamýþtý kimin bu yalanlarý söylediðini.Hýzlý adýmlarla yüzmetre aþadaki güvenlik görevlisinin yanýna gitti. Bir baktý baþka birisi var,sordu nerde buradaki eleman? Güvenlikte cevap vererek o arkadaþ senelik izine gitti dedi.Bizimki her þeyi anlamýþtý,iftiraya kurban gitmiþti.Evin yolunu tuttu,simdi sýrada evdekilere durumu açýklamak vardý.O gün çok yürümüþtü toplamda 12km yapmýþtý nerdeyse.Yemek yememiþti, bir paket sigara bitirmiþti.Zaten iyi ve kötü günde hep arkadaþý onu yalnýz býrakmayan sigaraydý.Ama yararlý bir arkadaþ deyildi neyse.Eve vardý olayý ilk olarak annesine anlattý , annesi üzülme oðlum baþka iþ bulursun,akþam babasý geldi iþin enzor kýsmý baþlýyordu.Babasý çok sert ve oteriter bir adamdý.Bizimki çekinerekten söyledi,babasýda üzülme oðlum baþka bir iþ bulursun dedi .Bizimki biraz þaþýrarak’ta olsa rahatlamýþtý.(Ýlk önce anne babayla konuþmuþ) Ýkigün sonra büyük biyere iþe balladý.Orda gönlünü bir kýza kaptýrmýþtý.Bizimki hayatýnda ilk defa aþýk olmuþtu hemde ne aþýk.Halbuki hep arkadaþlarý ile dalga geçerdi.Bir kýz için deyermi köle olunurmu diye.Ama olunuyormuþ onu anladý.Ýþyerinde verilen iþleri seve,seve gönüllü

olarak yapardý.Sýrf o güzeller güzelini göre bilmek için,zaten onu birkere görse ogün çok mutlu olur onun hayaliyle evin yolunu tutardý.Günler geçtikçe bizimki daha çok aþýk oluyor daha çok seviyordu.Bu böyle olamazdý kendisine açýlmasý ve duygularýný anlatmasý lazýmdý.Ve birgün karar verdi konuþacaktý her þeyi anlatacaktý.Bir gün paydos etmiþti,hýzlý bir þekilde giyinerek danýþmanýn oraya geldi ve beklemeye baþladý.Kýz geldiðinde ona söyliyecekti hoþlandýðýný çok heycanlýydý.Tam kýzý beklerken o sýrada elemanýn biri yanýna geldi.Slm verdi bizimkine,elemaný tanýyordu ama öyle fazla bir samimi deyildi.O sýrada kýz merdivenlerden aþaðýya iniyordu.Eleman bizimkine nedesin?Þu gelen kýz varya ben onla çýkýyorum,ona hastayým.Bizimkinin renk gitti,kafasýndan aþaðýya kaynar sular dökülmüþtü,þok! Olmuþtu.Ve ordan uzaklaþtý yýkýlmýþtý adeta.Aradan zaman geçti bizimkisi baþka yere transfer oldu.Uzaklaþmýþtý ama birtürlü unutamýyordu.Sonradan bir öðrendiki eleman buna hava atmak için söylemiþ.Bizimki çok büyük hata yaptýðýný anlamýþtý,kimsenin lafýna bakmadan direk kýzla konuþmasý lazýmdý.Çok piþmandý þimdi ne yapacaktý,beklide iþ iþten geçmiþti.Belkide geçmemiþti diyerek bir araþtýrma yapmasý lazýmdý.Araþtýrdý ve yine baþkasýndan niþanlý olduðunu öðrendi.Ama busefer o hatayý yapmayacaktý.Direk kendisinden duymasý lazýmdý.Ve karar verdi gidip onu görecekti,kendisine söyliyecekti.Ertesi gün eski çalýþtýðý yere gitti.Baya bir bekledi o gun göremedi,beklide izinliydi yad ordaydý göremedi.Neyse bizimki artýk ne uyku uyuya biliyordu nede kendindeydi.Dalmýþtý hayal alemine hep o kýzý düþünüyordu.Annesi babasý artýk evlendirelim þu çocuðu demeye baþladýlar.Baský artý býrak anne babayý bütün sülale,arkadaþlarý seferber oldu.Birsürü gelin adayý buldular,ama bizimki hiç birine bakmadý kabul etmedi .Çünkü bizimkinin kalbinde, gönlünde baþkasý vardý.Birþeyler yapmasý lazýmdý kendi kendine düþünüyordu,ya nýþanlýysa,ya evlendiyse.Bizimki hepten çýkmaza girdi,kimseyede bir þey diyemiyordu.Kýzýn oturduðu semti biliyordu ama tam adresi bilmiyordu.Ýzinli olduðu günlerde,iþten çýkar çýkmaz doðru kýzýn oturduðu semte gidip.Akþamakadar oralarda dolaþýyor,bir ümit belki denk gelirdiye.Dolaþýrken aklýna hep mecnun çölleri aþmýþ aþký için,hemde ozamanlar araba,maraba yokmuþ.Þimdi ise metrobüs,otobüs,taxi heryere gidiyorsun,diyerek kendi kendine gaz vererek devam etmiþ.Ve bizim hikaye burada bitiyor.Ama bizimki hala devam ediyor




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþk Hastalýðý [Þiir]
Aþkýn Izdýrabý [Þiir]
Sevgiliye Mektup [Deneme]
Bence Aþk Bu [Deneme]
Beynin'den Mesaj [Deneme]


Erkan Elde kimdir?

Neþeliyim duygu doluyum yazmaya baþlayýnca daha iyi tanýyacaksýnýz

Etkilendiði Yazarlar:
Aþýk veysel,Atilla ilhan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erkan Elde, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.