..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Gülmece (Mizah) > ShadySeKO




4 Haziran 2009
Jelatini Açýlmamýþ Kýzlar (Maltepe Gold )  
ShadySeKO
Evden çýktým hava çok soðuk, her yer kar. Kendimce biþeyler düþünüyordum. Ellerim cebime alýþtýðýndan, dengemi kaybedip sýrt üstü buza çakýlmam çok kolay oldu. Baþýmý kaldýrýp saða sola baktým, varmý lan acaba beni gören diye düþündüm.


:AHAA:
Evden çýktým hava çok soðuk, her yer kar. Kendimce biþeyler düþünüyordum. Ellerim cebime alýþtýðýndan, dengemi kaybedip sýrt üstü buza çakýlmam çok kolay oldu. Baþýmý kaldýrýp saða sola baktým, varmý lan acaba beni gören diye düþündüm. Daha sonra bir grup öðrencinin bana karþý tebessümüyle karþýlaþtým.Ne bakýyonuz a.koim düþtük iþte ne var kötü yolamý düþtük, tertemiz karlarýn içindeyiz. Elbiselerimde kirlenmedi ama belim aðrýmýþtý a.koim. Hiç bozuntuya vermedim. Kalkýp bir minibüse atladým. Buðulu camý silip etrafý izlemeye baþladým, ulan ulu orta nasýl düþtüm ben diye düþündüm. Sonra tekrar etrafý izlemeye baþladým. Nereye gittiðim önemli deðildi , uzaklaþmaktý tek düþüncem. Daha sonrasýnda minibüs durdu, içeriye ihtiyar bir amca girdi. Onun için kötü olmalýydý çünki minibüs full doluydu. Boþ yer yokya hani ihtiyar gözümün içine bakýyordu yerimi ona vermem için. Bu bakýþlara içerlemiþtim, o kadar kiþi varken neden ben zaten hiç halim yoktu belimde aðrýyordu. Hemen görmezlikten gelmeyi düþündüm. Sanki ihtiyar benim düþüncemi okumuþ gibi hamle yaptý.

- Oðluuum müsade etde oturayým.
Kötü yakalanmýþtýk, ihtiyara baktým.

- Amca çok hastayým belimde aðrýyor.

Ýhtiyar sanki ben ona hiç bir þey söylememiþim gibi baþýmda dikilmeye devam etti. Minibüsteki herkes bize bakýyordu. Ben bu yaþýma kadar böyle fesat ihtiyar görmedim. Dayanamadým konuþtum.

- Yahu oturmuþumda size yalanmý savuruyorum. Belim aðrýyor hastayým diyorum, hala bana yalan söylüyormuþum gibi bakýyorsunuz.

Adam þaþýrýp kalmýþtý. Aðzý açýk, sesini çýkarmadan durdu. Daha sonra ihtiyar iç cebine elini atýp biþeyler çýkardý.

- Bir maltepe gold versem kalkarmýsýn ? dedi.

Þaþýrýp kaldým, bu sefer ihtiyar beni þaþýrtmýþtý. Adam beni zayýf noktamdan vurmuþtu. Maltepe’ye benim zaafým vardý, hemde gold bu. Ayaða kalktým peketi elinden alýp.

- Gel amca otur, ben birazdan incem zaten. dedim

Sonra caným sýkýldý indim minibüsten. Bir internet cafe gördüm, adýmlarýmý hýzlandýrýp içeri girdim. Ýçeriyi biraz süzdükten sonra, oturup zaman geçirmeye baþladým. Yarým saat falan geçti, benim yanýmdaki masaya 2 adet jelatini açýlmamýþ kýz oturdu. Sürekli benim pc’me bakýp biþeyler fýsýldýyorlardý. Ne iþ lan bunlar diyip baktým, hemen gözlerini kaçýrdýlar. Sonra sarýþýn olaný,

- Ya bakarmýsýn biz þunu bir türlü yapamýyoruz. dedi

Neymiþ o diye baktým ” @ ” iþaretini yapamadýklarýndan msn açamýyolarmýþ. Güldüm bu zamanda böyle kýzlar varmýydý dedim, daha sonra yardýmcý olduktan sonra kýz elimden tutup,

- Ya göstererek yapta bizde öðrenelim. dedi

- Ya iþte þu tuþlarý kullanýyorsunuz o kadar.

- Anladým, çok teþekkürler.

- Önemsiz.

Sonra pc’me döndüm, bir þarký açýp kendi moduma girdim. Bir ara baktým kýzlar hala bana bakýyor. Yine ne istiyor acaba bunlar dedim. Sonra boþverip bir sigara yakarken kýz ne dese iyi.

- Ahh ahh bir sigaramýz olsada içsek

Hiç umursamadým, maltepe gold’umu kimseyle paylaþamazdým. Sonra kýz dayanamadý yanýma sokuldu.

- Bir maltepe versene ya. dedi

- Sen bir paket maltepe gold ne kadar biliyomusun ?

- Yoo

- Zaten zam geldi hayatta vermem.

Hemen maltepemi alýp cebime koydum. Kýz yalvarmaya baþladý, hatta bir ara gözü döndü maltepemi zorla alýcaktý ama heralde cafe’dekilerden utandý. Sonra kýza acýdým

- Tamam tamam veririm ama yarýsýný veririm. dedim

- Ya ben tam içmek istiyorum ama

Dedikten sonra kýz aðlamaya baþladý. Rezil etti beni cafe’ye, hemen göz yaþlarýný silip sakinleþtirmeye çalýþtým.

- Yapma þeker kardeþim, o zaman internet hesabýmý öde, bir tam vereyim. dedim

Kýz birden aðlamayý kesip.

- Yarýsýný öderim. dedi

Kýz çok sýký pazarlýkçý çýktý. Bununla uðraþýlmaz diyip kabul ettim. Paketimi cebimden aldým, içinden bir maltepe gold çýkarýp kýza uzattým. Kýz hemen alýp yaktý, bir nefes çektiktenm sonra

- Ohh maltepe gold gibisi’de yok. dedi

Kýz canavar gibi içiyordu. Ap açýk benide teþvik ediyordu ama sevmiþtim kýzý kaliteden anlýyordu.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Orda 1 Köy Var Uzakta (4 Ayaklýlar )
Karanlýk Bodrum
Dýþardan Gelen Tehlikelere Aldýrma
Ýnsaný Ýntihara Bile Sürükleyebilir…


ShadySeKO kimdir?

Away

Etkilendiði Yazarlar:
Away


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ShadySeKO, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.