..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > halil ibrahim þan




24 Nisan 2009
"Yaþasýn Küresel Ýntifada! ""  
Boykot iþe yararmý

halil ibrahim þan


Dengeler adýna paletler altýnda ezildi filistinim.Dengeler adýna yurtlarýndan sürüldüler,dengeler adýna yersiz yurtsuz kaldýlar.Dengeler adýna kadýn ve çocuklarýn kanlarý akýtýldý.Neydi bu kahrol asýca dengeler?


:BABB:
Dengeler adýna paletler altýnda ezildi filistinim.Dengeler adýna yurtlarýndan sürüldüler,dengeler adýna yersiz yurtsuz kaldýlar.Dengeler adýna kadýn ve çocuklarýn kanlarý akýtýldý.Neydi bu kahrol asýca dengeler?Neyi dengeliyordu da terazinin kefesi hep Müslüman cesetleri ile dolu idi?Adýna yeni dünya düzeni denen lanetli süreç hep Müslüman uluslarýn sýrtýna kýrbaç gibi indi.

Dünya savaþlarý sonucunda cetvelle çizilen suni sýnýrlar koparmýþtý kardeþliði .Bir Müslüman ülke acý çekerken diðer kardeþini düþünmez hale geldi.Öte yandan, susma karþýlýðýnda "Çölün þeyhleri"petrol nimetlerinden yararlanýyorlardý.Türklere göre bu olanlara müstahaktý Araplar.Çünkü Araplar bizi arkamýzdan hançerlemiþti.Kardeþliðin köküne dinamit koymak için gün be gün bu düþünceler zihinlere serpiþtirildi.Yeni dünya düzeni denilen ihanet þebekesini liderliðini bazen o ülke yaptý bazen bu ülke.Deðiþmeyen bir tek þey vardý o da her geçen gün yersiz yurtsuzlaþan Filistin halký .

Bugün göz yaþlarý içersinde izlediðimiz bu zulüm planýný siyonistler çok ama çok önceden planlamýþlardý.Dünyanýn bir kýsmýnýn farkýna bile varmadýðý siyonizm kanlý planlarýný son derece zekice ve asla hedeflerinden sapmayacak bir kararlýlýkla atmýþlardý.

Tarihe arka plana bakmakta biraz fayda var.Tarih boyunca sürekli hor görülüp aþaðýlanmýþ ve yaþadýklarý toplumlar tarafýndan þüphe ile bakýlan bir kavim olan yahudiler tarihin belli periodlarýnda zulüm iþkence ve sürgünlere maruz kalmýþlardýr.Ýspanyada yapýlan sürgün ve soykýrým ve sonrasýnda 2. Dünya savaþý sýrasýnda Hitler tarafýndan yapýlan insanlýk dýþý soykýrýmlar…

Sürekli sürgün,sürekli maðlubiyet ve içe kapanýþ…Bu böyle gitmemeli idi birileri buna son vermeli idi.Yahudiler bu durumdan çok rahatsýz idi.Toplumun ileri gelenleri sürekli bu meseleyi tartýþýr olmuþtu.Bir þeyler yapýlmalý ve o yapýlan þey sadece yahudilerin yaþayabileceði bir memleket olmalý idi.Önce Madagaskar fikri ortaya atýldý.Afrikanýn doðusunda bu ada adeta“ yahudi cenneti”olacak idi.Bazý siyonistler bu fikre çok sýcak bakmýþtý ama bir kiþi hariç “teodor herzl”.Bu fikre þiddetle karþý çýkan herzl teklifi çok açýktýr.Filistine dönülecek ve orada israil devletini kuracaklardý. Siyonizm kararýný vermiþti bir kere yoðun tartýþmalar sonunda "güya vaad edilmiþ" topraklara geri döneceklerdi.

Teodor Herzl ,Sultan Abdülhamid Hanýn kapýsýný oldukça cömert bir teklifle çalar.Teklif çok açýktýr. Borç bataðý altýnda ezilen Osmanlý devletinin tüm borçlarý karþýlýðýnda Filistinde küçük bir yurt istemiþtir.Abdülhamid han çok hiddetlenerek çarpýk fikirli bu adamý makamýndan kovar.Herz durur mu? Tabiî ki durmaz.1897'de Ýsviçrenin Basel kentinde Balfour deklarasyonunda “Deðiþmez Yahudi” yurdu olarak Filistini ilan eder .1897'de baþlayan bu süreç sonun baþlangýcýndan baþka bir þey deðildi.Siyonistler bir gün bile boþ durmadýlar dünya kapitalizminin sermaye gücünü ele geçirmeye baþladýlar."Süper güç Amerika"nýn stratejik noktalarýna öbek öbek yerleþtiler.Bu kan dökücülerin katliamlarýna amerika'dan tek bir çýt çýkmamasýnýn nedeni Amerika sisteminin en derin mahfillerine kadar sýzmýþ olan Siyonizm temsilcilerinin bulunmasýdýr.Þu anki ABD iktidarýnda bulunan Bushda siyonist evangelizm tarikatýnýn üyesidir.Bazý “hümanist” tipler :"Amerika neden bu vahþeti görmüyor ?" diye sorduklarýnda acý acý gülümsüyorum.


Yazýmýn baþýnda belirtiðim dengeler iþte böyle kuruldu.Filistin iþte böyle bir planýn sonucunda iþgale uðradý.Davut bu sefer Calut olmuþtu.Gözü hiçbir þey görmüyordu.On binden ,yüzbine oradan milyonlara ulaþan göç dalgasý tedhiþlerle katliamlarla ilerliyorlardý.Siyonizm,elinde sapandan baþka savunacak silahý olmayan filistin halkýna zulüm etmeyi meþru bir hak görüyordu.Peki ama neden ? Tarih boyunca yahudilere zulmü filistin halký mý yapmýþtýr ki filistinlilere zulüm ediyorlar?Sorunun cevabý þurda gizlidir. “Vaad edilmiþ topraklar”.Bu topraklar yahudiler için “rableri” tarafýndan vaad edildiði için meþru haklarý imiþ gibi görmelerinden kaynaklanmaktadýr.Çok nadirde olsa zulüm ve kan dökmeye karþý çýkan yahudilerde mevcut.Hatta bazý saðduyulu yahudiler daha da ileri giderek bu çarpýk düþünceyi savunduklarý için bugün kü siyonist israilin yahudiliðe en büyük ihaneti yaptýðýný savunmaktadýrlar.
Peki biz ne yapmalýyýz?
Günlerdir halkýmýz sokaklarda baðýrýyor : “Kahrolsun Ýsrail !, Kahrolsun kan dökücüler!Filistin halký yalnýz deðildir!”diye.Halkýmýzýn bu duyarlýlýðý tarihe altýn harflerle geçecektir.Buz gibi bir havada sýcacýk evlerinde oturmak yerine filistin halký adýna tüm dünyaya filistinin yalnýz olmadýðýný haykýrdýlar.Hükümette bu zulmü durdurmak adýna diplomasi turlarý yaptý.Sonuç alamadý ama dünya kamu oyu nezdinde takdirde topladý.Bazý dikta Arap rejimlerinin yöneticilerinin yüzleri hala kýzarmýyorsa diyecek bir lafýmýz yok.Elbet bir gün mahþerde filistinli bebelerle yüzleþecekler…

Gelelim ne yapmalýyýz sorusunun cevabýna.Öncelikle dualarýmýzý eksik etmeyelim.Sonrasýnda herkes kendi imkanýnca maddi yardýmlarda bulunmalý.Bu hususda son derece titiz çalýþmalar yürüten ihh,cansuyu,kimse yokmu,deniz feneri gibi stklar mevcut .Yardýmlarýmýza hýz kesmeden devam edelim.

CALUT NASIL SENDELER?
Calut çok güçlü her köþeye sinmiþ ve sömürmeyi bekliyor. Bu calutun hiç mi zayýf noktasý yok ? Elbette var.Zayýf noktasý ekonomide gizli.Basit hesapla bile ispatý çok kolaydýr.Dünyada milyonlarca müslüman siyonistlere sýnýrsýz destek veren küresel sermayenin markalarýný kullanmaktadýr.Bu mallarý kullanmamaya baþladýðýnda calut sendeleyecek ve sersem gibi yere serilecektir.Gün bu gündür ! Þimdi tam zamanýdýr! Ve hep birlikte haykýrýyoruz:

“YAÞASIN KÜRESEL ÝNTÝFADA !”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ne Kadar Kirlisin Ýsrail [Þiir]
Lorem Ýpsum Dolor Sit Amet [Þiir]
Karanlýk Yazýlar [Öykü]
Dualarýn Zaferi [Eleþtiri]
Kirlenmek Güzel Deðildir [Eleþtiri]
Ýçimizdeki Ýsrailliler [Eleþtiri]
Anam Dedi ki: Aþ Ýstersin? [Eleþtiri]


halil ibrahim þan kimdir?

Türkiyenin en çok okunan kültür sanat portallarýndan Semaver Dergisinin genel yayýn yönetmenliðini yapmakta.

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © halil ibrahim þan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.