..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir klasik herkesin okumuþ olmayý istediði ancak kimsenin okumayý istemediði eserdir. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Özgürlük ve Eþitlik > Oðuz Düzgün




5 Nisan 2009
Welcome Obama  
Oðuz Düzgün
Sayýn Amerika Birleþik Devletleri Baþkaný Barack Obama


:CAHI:
WELCOME OBAMA

Sayýn Amerika Birleþik Devletleri Baþkaný Barack Obama,

Öncelikle, güzel ülkemiz “Türkiye’ye Hoþ geldiniz!” demek istiyorum size. Sizin de bildiðiniz gibi Anadolu topraklarý binlerce yýldan beri sevginin ve barýþýn hakim olduðu topraklardýr. Bu nedenle sizi bir misafir olarak görüyor ve görüþünüz, inancýnýz ne olursa olsun, “hoþ geldiniz” diyerek saygýyla karþýlýyoruz.

Bütün dinler, bütün inançlar binlerce yýldýr huzur ve barýþ içinde bir arada yaþayabiliyor bu topraklarda. Yeter ki dýþarýdan uzanan eller karýþtýrmasýn ülkemizi. Yeter ki, hiçbir ülke gücüne güvenerek ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalýþmasýn.

Türkiye’nin barýþ içinde yaþamasý demek, Orta Doðunun, Balkanlarýn, Karadeniz’in de barýþ içinde yaþamasý demektir. Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olmasý demek, Avrupa ve Asya arasýndaki bu koca köprünün saðlam kalmasý demektir. Eðer bu köprü zarar görürse, Deli Dumrullar köprünün baþýný tutarsa, bu ne sizin için ne Avrupa, ne de Asya için bir fayda saðlar. Tahtalarý saðlam ve yol kesicilerden arýndýrýlmýþ bir Anadolu köprüsü ise, bütün insanlýðýn yararý için gereklidir.

Avrupa ve Amerika’nýn halen Anadolu kültür ve medeniyet mirasýndan öðreneceði çok þeyler var. Aslýnda birbirimizden öðrenebileceðimiz pek çok þey mevcut. Dünyayý, barýþ ve huzur cennetine dönüþtürmek istiyorsak, birbirimize yardýmcý olmalýyýz. Kavgayý, kini, savaþý ve bölünmeyi körükleyerek deðil de, barýþý, sevgiyi yaymaya çalýþarak geleceðimizi kurtarabiliriz.

Sevgi ve hoþgörü mimarlarý olan Mevlanalarýmýzý, Yunuslarýmýzý, Hacý Bektaþ-ý Velilerimizi bir an önce öðrenmenizi öneriyoruz. Dünyadaki sevgisizliðin ortadan kalkmasý için bu rehberlere muhtacýz. Biz bu deðerlerimizi sizlerle paylaþmaktan asla çekinmiyoruz. Çünkü onlar sadece bizim deðil, bütün insanlýðýn ortak deðerleridir. Artýk þunu da anlamamýz gerekiyor, dünyada hiçbir sorun, savaþla, kavgayla, kinle kalýcý olarak çözülmüyor. Artýk birbirimizi anlamaya çalýþmamýzýn, manevi zenginliklerimizden istifade etmemizin tam da zamanýdýr. Yoksa birkaç kiþinin hýrsý yüzünden daha binlerce insan ölebilir. Oysa Kutsal Kitabýmýz Kur’an-ý Kerim gibi bütün Kutsal Kitaplar, “bir insaný öldürmenin bütün insanlarý öldürmek” olduðunda hemfikirdirler. Buna raðmen çocuklarýmýzýn gözü önünde, aslýnda sevgi ve barýþ içinde yaþanmasý gereken bu güzel dünyayý, bir kan küresi haline getiriyoruz.

Keþke bütün ülke liderleri Hz. Muhammed gibi, kibir yoluna girmeden hatýrlayabilseydiler insanlýklarýný! “Ben kral deðilim. Kureyþli, kurutulmuþ et yiyen bir kadýnýn oðluyum” dediði gibi cesurca haykýrabilseydiler insan olduklarýný. Umarým siz böyle olursunuz. “Ben siyahi bir annenin oðluyum” diye haykýrabilirsiniz cesurca. Umarým diðer bir adýnýz olan ve size aslýnýzý fýsýldayan “Hüseyin” isminden utanmaz, Müslüman köklerinizle de gurur duymayý baþarýrsýnýz.

Umarým Amerika’daki ve Avrupa’daki Zenci toplumunun geçmiþte yaþadýklarý acýlarý da devamlý hatýrlarsýnýz. Bu acýlarla yüzleþmeniz, diðer dünya insanlarýnýn acýlarýna duyarlý olmanýzý saðlayacaktýr. Bu acýlarý hatýrladýktan sonra, 1400 yýl önce yaþamýþ olan Hz. Muhammed’in Zenciler’e nasýl davrandýðýný öðrenerek, “Hüseyin” isminizin kaynaðý olan Hz. Muhammed’in ne kadar sevgi dolu bir insan olduðunu anlayabilirsiniz.

“Bir gün Hz. Peygamber Hz. Aiþe ile otururken zenci bir kadýn içeri girdi. Resul-i Ekrem (SAV) bu kadýna çok iltifat etti. Onun bu kadýna gösterdiði büyük itibara hayret eden Hz. Aiþe, bunun sebebini sorunca Hz. Peygamber:
-Bu haným Hatice’yi ziyaret ederdi. Dostluða vefa imandandýr , diye cevap verdi.”

Görüldüðü gibi Hz. Muhammed zenci-beyaz, kadýn-erkek ayrýmý yapmadan, bütün insanlara sadece insan olduklarý için saygý göstermiþti. Ýnanýyorum ki, siz de Yahudi-Arap, Hýristiyan-Müslüman ayrýmý yapmadan bütün dünya insanlarýna karþý adil davranacaksýnýz. Yanlýþ uygulamalar nedeniyle ülkenize küsen dünya halklarýný yeniden kucaklayacaksýnýz umarým.

Mektubuma son verirken, tekrar güzel ülkemiz Türkiye’ye hoþ geldiniz diyor, ruhunuzu ve aklýnýzý Mevlanalarýmýzla, Yunuslarýmýzla doldurarak ülkemizden ayrýlmanýzý temenni ediyorum..

En içten saygýlarýmla….








.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ve Obama geldi...
Gönderen: bee_bee / , Türkiye
17 Nisan 2009
Ve ruhban okulunu açýn dedi... (Bu demektir ki ada Vatikan gibi olacak...Gün gelecek siz adaya giderken vize almak durumunda kalacaksýnýz...) Ve Ermenistan sýnýrýný açýn dedi... (Bu demektir ki Azeri topraðýnýn göbeðini iþgal ederek soykýrýmýn alasýný yapan, Aðrý daðýný kutsalý sayan, Doðu Anadolu'yu batý Ermenistan olarak belleyen ve belletmeye çalýþan, sonra da soykýrýmý bize dayatmaya çalýþan Ermenistan'a hay hay diyeceksiniz...) Ve Kýbrýs meselesini çözün dedi... (ki zaten artýk Kuzey Kýbrýs TC yok sadece Kýbrýs var...TC askerini çeksin diye uðraþmaktalar...) Ve biz zaten biliyorduk ama baþkalarý da anladý ki ABD politikasý deðiþmez. Bush gider Obama gelir fark etmez. Bir þeyleri deðiþtirecek olan tek þey bizim duruþumuzdur. Tabii bu arada biliyoruz ki cemaat içinde küfredip kapý arkasýnda el etek öpenlere dik duruyor denemez... Dik durabilmek için, çalýþmak, çalýþmak, çalýþmak ... gerek...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özgürlük ve eþitlik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Islam Gehört Zu Deutschland (Ýslam Almanya'ya Aittir)
Burada Zenciler Denize Giremez
Kýbrýs Türk'ünün Mukaddesatý ve Sendikalar

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsmail Yk'dan Bombabomba. Com
Metal Fýrtýna'da Anlatým Bozukluklarý
Ana - Erkil Bir Medeniyetten Ata - Erkil Bir Zorbalýða
Bir Deizm Eleþtirisi
Dücane Cündioðlu'nun Cenab-ý Aþký
Müstehcen Sanatla Ýmtihanýmýz
Nötrinonun Hýzý ve Evrim Taassubu
Ýhanet Çamuruna Düþmüþ Altýn Kavramlarýmýz
Harry Potter Ýngiliz Ajaný mý?
Avrupa Birliði Çöküyor Mu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Var Ya Sen! [Þiir]
Çakkýdý Çakkýdý [Þiir]
Bâlibilen Dilinde Þiir [Þiir]
Üç Boyutlu Þiir [Þiir]
Miraciye [Þiir]
Saðanak Sen Yaðýyor [Þiir]
Bülbüller Þehri Ýstanbul [Þiir]
Türkçe Hamile Beyanlara [Þiir]
Burasý Sessiz Biraz [Þiir]
New Orleans'lý Siyahi Kirpiklerin [Þiir]


Oðuz Düzgün kimdir?

Yazar edebiyatýn her alanýnda çalýþmalar yapýyor.

Etkilendiði Yazarlar:
Bütün yazarlardan az çok etkilendi. Zaten insanoðlunun özelliði deðil midir iletiþimde bulunduðu varlýklardan etkilenmek?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Oðuz Düzgün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.