..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > Volkan Dürüst




24 Mart 2009
Aynayla Pazarlýk...  
Volkan Dürüst
þimdi ise bunlarýn hiçbirini yapmak istemiyordu zar zor kalktý bir sigara yaktý, uzun zamandýr kendisi için yaptýðý en iyi þeydi bu…


:BBHE:
Geçmiþte ya da gelecekte bir papatya vardý. Kýzýl saçlarý, kýsacýk boyu ve kimsede olmayan bir havasý vardý. Hayat onu yormuþ ve yýpratmaya baþlamýþtý. Bir gün azim edecek ve eskisi gibi güzel olacaktý.

1.GÜN AKÞAM ÜZERÝ - Papatya, o gün pazardan meyve almýþtý. Eve geldiðinde karný çok aç olmasýna karþýn hiçbir þey yapasý yoktu. Meyvelerin içinden birer kivi ve mandalina çýkarttý, özensiz bir þekilde soyduktan sonra onlarý yedi ve yataðýna uzandý.Saat çok geç deðildi ancak kötü bir gündü. En sevdiði elbisesini giymiþ ve saçlarý için çok uzun süre uðraþmýþtý.
Ama günün sonunda mutsuzdu. En sevdiði elbisesi artýk en sevdiði deðildi ve saçlarýný tamamen kestirmek gelmiþti içinden… Çabucak, derin bir uykuya dalmýþtý ...

2.GÜN SABAH - Papatya, uyandýðýnda sabah olmuþtu ne kadar çok uyumuþtu... Dün akþam yatmadan önce bir iki saat sonra uyanýrým nasýl olsa diye yatmýþ, kalktýðýnda yapacaklarýný planlamýþ öylece uyuyakalmýþtý. Akþam annesini aramasý gerekiyordu, biraz evi toparlayýp yemek yedikten sonra uzun zamandýr ilgilenmediði kedisiyle ilgilenip tekrar yatmak vardý aklýnda… Þimdi ise bunlarýn hiçbirini yapmak istemiyordu. Zar zor kalktý bir sigara yaktý, uzun zamandýr kendisi için yaptýðý en iyi þeydi bu…
Gün yine baþlamýþtý, bugününde kötü olmasý onu endiþelendirmiyordu tek korkusu daha kötü olmasýydý… Artýk gücü kalmamýþtý, normalde üzülmesi gereken þeylere üzülmüyordu artýk. Sigarasýný söndürdü, tekrar uyumak istedi ama uyuyamadý… Karný artýk tahammül edemeyeceði kadar açtý. Sanki bir ölü gibi zar zor mutfaða gitti, dolapta ne bulduysa yemeye çalýþtý. Böyle rezil bir halde olduðunu düþünmemeye çalýþýyor ve bir þekilde devam ediyordu nasýl olsa kendini toparlayacaktý.

2.GÜN AKÞAM - Papatya, akþam eve geldiðinde ilk önce annesini aradý. Sonra aldýðý sandviçleri yedi, kedisini aradý ama bulamadý. Kedisinin kendisinden daha iyi durumda olduðunu düþündü ve yataðýna uzandý. Bu sefer alarmýný kurdu sabah erkenden kalkýp spor yapýp daha sonra iþine gidecekti. Artýk hayatýna çeki düzen verme zamaný gelmiþti. Son bir kez aynaya bakmak için yataðýndan kalktý, aynaya baktýðýnda kendisini yýpranmýþ olarak buldu. Saçlarý daðýnýktý, gözlerinin altýnda belli belirsiz izler vardý. Yanaðýnýn sol tarafý kýzarmýþtý. Baþý çok fazla aðrýyordu, aynaya bakmak iyi gelmemiþti ama nasýl olsa yarýndan sonra hayatýný düzene sokacaktý. Tekrar yattý zamanýný hatýrlamak istemediði çok uzun süre önce yaþadýðý hatýralar aklýna gelmiþti.


3.GÜN SABAH - Papatya, yüzüne vuran güneþ ýþýnlarýnýn sýcaklýðýyla uyandý. Saatine baktý, öðlen olmuþtu. Ýnanamamýþtý , iþe geç kalmýþtý daha önemlisi dün spor yapmayý planlamýþtý ve bu onun son ümidiydi. Ne erken kalkabilmiþti ne spor yapabilmiþti. Gitgide ümitlerini yitiriyordu.
Anlamsýz bir þekilde kalktý yerinden, otomatik bir þekilde üstünü giyindi, iþi için hazýrlýk yaptý. Mutfaða gidip bir þeyler yemeliydi. Koridordan geçerken aynaya bakmamak için dua etti keþke o aynayý dün kýrsaymýþým dedi. Ama yanýndan geçerken aynaya baktý. Yüzünün yeni uyanmýþlýðýn verdiði halle beraber iyice kötü durumda olacaðýný biliyordu. Aynaya baktýðýnda hiçbir þey göremedi. Tek gördüðü karanlýktý. Sanki orda aynanýn içinde baþka bir ev varmýþ gibiydi. Iþýklarý sönük içinde birileri ya da bir þeyler yaþayan bir ev.
Papatya, yüzünü görmediði için isteksiz olarak sevinmiþti hiç deðilse çirkinleþen yüzünü görmemiþti, bu garip durum beyninde yeni yeni anlamlandýrýlýyordu. Papatya, arkasýný döndü tekrar aynaya baktýðýnda yüzünü gördü rahat bir nefes aldý. Büyük ihtimal açlýktan hayaller görüyordu. Saçlarýný düzeltti iyice geç kalmýþtý. Hiçbir þey yemeden evden çýktý.

3.GÜN AKÞAM - Papatya, apartmanýn merdivenlerini çýkarken. Yarýn için hazýrlýk yapmaya baþlamýþtý bile. Anahtarý kullanýp içeri girdi kedisi için bir þeyler almýþtý ama onu yine bulamadý bu sefer rahatsýz oldu bu durumdan. Kedisi Melek, bazen caný çok sýkýldýðý için pencereden diðer pencerelere hatta balkonlara çýkar çatýlarda dolaþýr ama illaki evine dönerdi.
Papatya, kedinin mamasýný bir kaba koydu. Odasýna geldiðinde bugün her gün kinden daha yorgun olduðunu fark etti. Bu son gün dedi. Yarýn sabah spor yapacaktý. Erkenden yatýp sabah erken kalkacaktý. Evdeki bütün alarmlarý kurdu. Annesini aradý sabah onu uyandýrmasý için telefon açmasýný söyledi. Yataðýna uzandý, diðer odanýn ýþýðýnýn yandýðýný fark etti. Oraya hiç girmemiþti uzun zamandýr. Söylenerek kalktý odanýn kapýsýný açtý, içeri girdi. Tek bir düþük voltajlý olmasý gereken ampul yanýyordu ama oda sanki içinde yüzlerce ampul yanýyormuþ gibi aydýnlýktý. Gözleri kamaþtý hemen ýþýðý kapattý. Tekrar yataðýna uzandý…

Evin kapýsýnýn açýldýðýný fark etti, içeriye birisi girmiþti. Ayaklarýný sürüyerek yürüyordu. Papatya, korkmaya baþladý. Evin bütün ýþýklarý yandý bir anda. Sonra hepsi birden söndü.
Ýçerde dolaþan kiþi Papatya nýn odasýna doðru yürüyordu. Papatya birden kalktý. Kalktýðý anda rüya olduðunu fark etti. Saatine baktýðýnda öðleni geçmiþ olduðunu anladý. Annesine kýzdý telefonla aramadýðý için beklide aramýþtý ama arasaydý uyanýrdým diye düþündü.
Yeni planlara ihtiyacý olduðunu düþündü. Ama Ýþini kaybetmemeliydi. Hemen kalktý koridordan geçerken aynaya gözü iliþti. Aynanýn içi yine kapkaranlýktý bu sefer aynanýn içinde bir þeyler hareket ediyordu. Orada birileri yaþýyor diye mýrýldandý Papatya.
Arkasýna dönmek istedi ama dönemedi bu sefer. Tekrar dönmek istedi zar zor bir þekilde arkasýna döndüðünde, evin bütün ýþýklarý kapandý. Sadece aynada ýþýklar vardý. Aynanýn içindeki ev kendisinin eviydi. Kendi bakýmsýz evinin koridoru tam karþýsýndaydý. Melek evine gelmiþti yere koyduðu mamadan yiyordu. Papatya ne olduðunu anlayamamýþtý. Iþýklarý yakacak herhangi bir anahtar bulamadý. Her yer çok karanlýktý bu yüzden aynanýn olduðu yerden ayrýlamýyordu.
Arkasýnda bir soðukluk hissetti. Tekrar evine dönmek için dua etti. Nerede olduðunu bilmiyordu. Cesaretini topladý ve yürümeye baþladý. O kadar karanlýktý ki ellerini öne doðru uzattý. Çok uzun bir süre yürüdü nereye vardýðýný bilmiyordu. Ve nedense arkasýnda büyük bir soðukluk hissediyordu.

Hiçbir þey göremiyordu, aslýnda görmekte istemiyordu. Tek istediði geri dönmek ti, ya da bununda bir rüya olmasýydý. Uzun süre yürüdü rüyadan uyanmayý bekledi. Artýk gücü kalmamýþtý yürüyecek, çok ilerde küçük bir ýþýk gördü. Sona gücünü toparladý ve o ýþýða doðru yürüdü. Iþýðýn olduðu yere vardýðýnda bir aynanýn olduðunu fark etti. Aynaya baktý ve kendisini evinde buldu Papatya. Evinde olduðunu anlayýnca yere doðru çömeldi, Melek tam yanýnda hala mamasýný yiyordu sanki zaman hiç ilerlememiþti. Papatya kalktý aynadaki ýþýk gitmiþti. Ama daha ilginci aynaya baktýðýnda tamamen deðiþik birisi vardý. Aslýnda bu kendisiydi ama çok güzeldi, gençti.Papatya þok halinde ne yapacaðýný bilmeden dýþarýya çýktý. Sanki herkes ona bakýyordu.

4.GÜN AKÞAM - Papatya akþam eve geldiðinde tekrar aynaya baktý. Aynanýn etrafýnda saatlerce durdu. Çok güzeldi gücü yerine gelmiþti. Nasýl olduysa bu gun çok güzel geçmiþti canýný sýkan hiç bir þey olmamýþtý. Gidip güzelce yiyecek bir þeyler hazýrladý…
Papatya aynanýn ve bu olanlarýn hepsini unutmak istiyordu sadece güzelliðini düþünmek çok uzun zamandýr hissetmediði güzel duygularý doyasýya yaþamak istiyordu. Papatya yemeðini yedikten sonra uyumadan son bir kez aynaya bakmak istedi. Aynaya vardýðýnda her þey normaldi hala çok güzeldi.
O an ýþýklar kapandý sonra tekrar açýldý. Papatya, aynanýn içinde kendisinin olduðunu fark etti. Eski bakýmsýz mutsuz hali oradaydý. Dýþarý çýkmaya çalýþýyordu. Çok korkmuþ gözüküyordu. Ona yardým etmek istedi Papatya ama elinden bir þey gelmedi. Arkasýný döndüðünde, belli belirsiz bir siluet gördü. Bayýlmak üzereydi ama siluet Papatya nýn alnýna elini götürdü. O an Papatya nýn tüm korkusu geçti.
Üzerine bir rahatlama geldi. Siluet, Papatya ya hangi haliyle yaþamak istediðini sordu. Eski bakýmsýz, sürekli güzel olmayý düþleyen haliylemi, yoksa þu an ki güzel haliylemi. Papatya hemen cevap verdi. Bu güzel halimden memnunum, kesinlikle böyle yaþamak istiyorum dedi. Siluet, Papatya ya son bir kez daha sordu. Ayný cevabý verdi Papatya.
O anda kendisini aynanýn diðer tarafýnda buldu. Her yer kapkaranlýktý, bu sefer buradan çýkamayacaktý. Sonsuz bir yerdi, ýþýk olan tek yer aynaydý. Papatya aynaya baktý, yüzünü gördü, çok güzeldi. Karanlýða doðru yürüdü…
............................................................................................................................ (papatyaya)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Geçmiþ - Gelecek [Þiir]
Yýldýz Gözlüm [Þiir]


Volkan Dürüst kimdir?

Huzur içinde ellerimi açtým ve bekliyorum. Rüzgara gelgite ya da denize aldýrmýyorum. Artýk zamana ya da kadere isyan etmiyorum. Bana ait olan bana gelecek çünkü !!! John Burroughs


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Volkan Dürüst, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.