..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Paranýz varsa toprak alýn. Artýk üretmiyorlar. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Ferudun Ergan




28 Þubat 2009
Ekmekçi Kýz  
Ferudun Ergan
_O þimdi yaþamýn, bütün kalleþliði ve bütün güzellikleri ile tam ortasýnda yer alýyordu. Biliyordu ki cesur olduðu müddetçe ve yaþamý yorumlamaya-anlamaya devam ettiði sürece hep ayakta kalacaktý.


:AHJH:
_Sýcak Çikolatacý Kamil, karnýnýn iyice acýkmýþ olmasýnýn hissiyle ekmek almak için,gayrý ihtiyari, önünden geçerken ki görüp hatýrladýðý; 7x24 saat açýk,ateþ kýrmýzýsý bir renkle önünde ‘’ Odun Ekmeði’’ yazýlý fýrýna doðru hareket etmiþti.Kamil, çok iþlek olan bu büyük iþ merkezinin yürüyen merdivenlerinden,evrende zamanýn kaymasý gibi bir þeyler hissetmesinin hemen beraberinde, bu iþ merkezinin çýkýþ kapýsýnýn önünde inmiþti.Ortalýkta çok ta güçlü bir güneþin olmamasýna raðmen, gökyüzünden bembeyaz kanatlý melekler gibi inen,açýk bulut mavisi, kristal ýþýltýlý kar taneciklerinin olanca ihtiþamý ile Kamil’in yüzüne-gözüne vurmasý, onda neþeli, yumuþacýk dokunuþlu, çok tatlý bir öpücük hisli duygularýn uyanmasýna sebep olmuþtu.
_Kamil’in rahatlamasýný saðlayan bütün bu olanlar, içinde yaþadýðý sistemin mekanik ve paracý olan, iþletmecilik disiplininden alýp, O’nu, duygularýn okþandýðý baþka bir yaþama bakýþ penceresine sürüklemesinden kaynaklanmýþtý.Bu mutlu psikolojisi ile Kamil, fýrýnýn kapýsýndan içeri adýmýný atar.
_Ekmekçi kýzýn gülüþüyle; hoþ geldiniz efendim,nasýlsýnýz? Diye hissettiren neþeli sesi, Kamil’de müthiþ duygular uyandýrmýþtýr.Kamil, içini saran tüm heyecaný ile ama ustaca, yeni yaþamaya baþladýðý bu þehrin, en güzel kadýný diye düþündüðü bu Ekmekçi kýzý elde etmek için, bütün yeteneklerini, etkileyiciliklerini sergilemeye baþlamýþtý bile. Ekmekçi kýzýn fakir bir aileden geldiðini, bir çok saflýklarý,yetersizlikleri kiþiliðinde taþýdýðýný, büyüdüðü kurnaz Ýstanbul hayatýndan öðrendiði tecrübeleriyle kolayca biliyordu Kamil.
_ Ekmekçi kýz, gördüðü bu 26 yaþlarýndaki,çok iyi giyimli,hoþ kokulu,yakýþýklý, kendinden emin bakýþlara sahip, yeþil gözlü genç adamý dikkatlice süzmüþ,hemen ardýndan da, adamýn parmaðýnda yüzük olmadýðýný fark etmiþti. Doðrusu Ekmekçi kýz, adamdan bu etkileniþi ile daha bir güzel, daha bir çekici oluvermiþti.Adeta heyecandan etekleri tutuþuvermiþti oracýkta. Ekmeðinizi dilimlememi ister misiniz derken, sesinde pýnarlar akýyordu sanki.Yürüyüþünde bir fýrtýna çevirivermiþti sanki etrafýný. Kamil’e, öyle mükemmel ve etkileyici-sarhoþ edici geliyordu ki yaþanan bütün bu anlar, oracýkta öylece kala kalmýþ, bütün-bütüne dikkat kesilivermiþti kýzýn her þeyine.
_Kamil, o an Ekmekçi kýzýn etrafýnda, mevsimlerin döndüðünü,baharlarýn yürüdüðünü hissetti. Ellerinde rengarenk çiçeklerin patladýðýný, bir-bir etrafýna mis kokulu güller saçtýðýný hem görüyor, hem biliyor gibiydi. Ekmekçi kýzýn bu güzelliði, Sýcak Çikolatacý Kamil’i sarhoþ etmiþti. Kamil, dünyadaki bütün kýrlangýçlarýn, Ekmekçi kýzýn zeytin tanesi gözlerinden uçuþup geldiðini düþünmeye baþlamýþtý. Kamil, O’nun kirpiklerinin her hareketiyle gözlerinden,küçük bir mavi bulut, ýþýk, umut kanatlandýðýný sanýyor gibiydi.
_Daha sonraki günlerde, Sýcak Çikolatacý Kamil’in ekmeðini, iþçisi deðil de hep kendisi alacaktýr.
_Ekmekçi kýz, evli ablasý da olmak üzere üç kýz kardeþtirler.Tekelden emekli babasýnýn öldüðü üç yýldan bu yana, kýz kardeþi ve anneleriyle birlikte, kenar mahalledeki müstakil küçük evlerinde birlikte yaþamaktadýrlar. Ekmekçi kýzýn hep, çok çalýþkan ve dinamik bir havasý vardýr. O’nu gördüðünüzde, çalýþmak, mücadele etmek kanýnda var sanýrdýnýz. Ama O’nu bir tek, yaþamýnýn tekrar eden ayný süreçleri kaygýlandýrýyordu. Çevresinde gördüðü yeni ve güzel þeyler, O’na, sanki hep çaðrý yapýyor gibiydi, kendisinin de hep davet edildiðini hissediyordu. Ama kendisi bütün bu albenili þeylere kapýlmýyor ve onlarýn da kendisini sarhoþ etmesine izin vermiyordu. Biliyordu çok güzel bir kýz olduðunu. Artýk büyümüþ, her þeyi ile mükemmel orantýlardaki fiziði ile etrafýný ne kadar da çok etkilediðini hissediyordu. Bu onun çok hoþuna da gidiyordu. Hem kim hoþlanmazdý ki kendisine tebessümle gülen nazik erkeklerden, sürekli güzel iltifatlar iþitmekten.
_Aradan bir hafta kadar bir süre geçer. Kamil, her zaman kendisini içten bakýþlarla ve sürekli gülen bir yüzle karþýlayan Ekmekçi kýzýn; üzgün olduðu, o güzelim gözlerinden ýrmaklar gibi yaþlar akýttýðýný gördüðü ve birkaç kiþinin kýzan sözlerini iþittiði bir sýrada fýrýna girmiþtir. Bu tatsýz duruma Kamil de üzülür. Yaþ ve kuru pasta çeþitlerinin sergilendiði camlý tezgahtan biraz ileriye doðru yürüyerek, epey belirgin bir kýzgýnlýk ifadesiyle, ekmekleri piþiren kürekçiye ve hamurcu olduðunu sandýðý kiþiye dikkatlice dik-dik bakar. Fýrýndaki her kes sus-pus olmuþtur. Kamil bu esnada içeri giren müþterilerin çýkmasýný bekler. Daha sonra para çekmecesinin yanýndaki Ekmekçi kýza yaklaþarak, diðerlerinin duymayacaðý bir ses tonuyla, lütfen üzülmeyin, sizce üzülmeye deðer mi bu adamlar der. Bir bak dýþarýya, ne güzel yaðýyor kar taneleri deðimli? Boþ ver onlarý der. Hem fýrsat bulursanýz buyurun gelin dükkanýma, size en güzelinden bir sýcak çikolata ýsmarlayayým der Kamil.
_Öðle yemeði arasýnda caný bir þey istemeyen Ekmekçi kýz, Kamil’in, dünyaca ünlü bir çok maðazanýn þubelerinin bulunduðu iþ merkezindeki sýcak çikolata dükkanýna gider. Þuradan-buradan derken, epeyce muhabbet ederler. Kamil’in harikulade iltifatlarý ve garsonlarýnýn getirdiði çok özel sunumlarý ile nezaketleri arasýnda zaman çabucak geçer. Kalkma vakti geldiðinde Ekmekçi kýz yine öyle gülümsüyor, gözlerinden yine öyle heyecanlý kýrlangýçlar uçuþuyordu. Doðrusu; Kamilin nerde-nasýl bakacaðýný bilen gözleri karþýsýnda ve hiç yoktan yaþatabildiði mutluluk-neþe getiren, çok nazik sözleri karþýsýnda, Ekmekçi kýzýn masum kalbi, hiçbir þey yapamazdý.
_Aradan birkaç gün geçmiþti ki Kamil’in tam zamanýnda ve reddedilemeyeceði bir atmosferde yaptýðý; arabayla dolaþma fikrine Ekmekçi kýzýn aklý da evet der. Der ama bu onun, yaþam çizgisinin tamamen deðiþeceði bir baþlangýcýnýn âný olacaktýr. Bu yaþam O’na kim bilir? Belki mutluluk, beklide tahammülü mümkün olmayan acýlar getirecektir.
_Artýk sevgilidir her ikisi de.Zamanýn su gibi akýp geçtiði anlar yaþanmaktadýr.Ya da her iki öpüþ arasýndaki sürenin saliselere kadar kýsaldýðý-minimize olduðu,zamanýn durduðu anlar yaþanmaktadýr. Muhabbetler gülüþmeleri, gülüþmeler seviþmeleri getirmektedir. Ýþ çýkýþý gezmelerine, hafta sonu eðlenmeleri de karýþmaktadýr.Derken-derken genç adamýn son model Aþk-özlem mavisi lüks arabasýnýn içinde,harikulade güzel aþk þarkýlarý eþliðinde, bir kaç kadeh alkol alma, alýþkanlýk veren bir zevk haline dönüþmüþtür Ekmekçi kýzýn hayatýnda. Böyle akþamlarýn ilerleyen saatlerinden birinde yaþamýþtýr Ekmekçi kýz, hayatýnýn ilk cinsel deneyimini.Adý üstünde olan bu ilk iliþki deneyimi Ekmekçi kýzda, pek de bir þey anlamadýðý, sadece bir deneyimin acý hatýrasý olarak kalacaktýr.Ama olanlarýn hemen ardýndan da bu kavrayamadýðý deðiþimin, kendisini sardýðý endiþe,korku ve ne yapacaðýný bilemediði duygularýnýn kýskacý,onun hýçkýra-hýçkýra aðlamasýna sebep olacaktýr. Ekmekçi kýz baþýný yastýða gömüyor, sanki oracýkta yok olmak istermiþ gibi kendinden geçiyordu.
_Bu sýra dýþý an için çok soðuk kanlý olan Sýcak Çikolatacý Kamil,ne yapacaðýný bilen bir tavýrla, olabildiðince sakin ve gönül alan,rahatlatan bir edayla, Ekmekçi kýzýn durulmasýna, yeni durumuna alýþmasýna çaba gösteriyormuþ.Doðrusu Sýcak Çikolatacý Kamil çok hakim görünüyormuþ her þeye.
_Diðer günlerde devam eden iliþkileri normal bir havaya bürünse de Ekmekçi kýzýn içindeki tedirginlik, yerini endiþeli bir bekleyiþe býrakýr.Çünkü;birlikte olduðu anlarda Kamil’le çok mutlu aþklar yaþadýðýný hissediyor ama diðer zamanlarda da Kamil’in kendisine karþý çok ilgisiz kaldýðýný görüyordu. Bu durum Ekmekçi kýzda cevabýný bilmediði bir sürü sorular meydana getiriyordu. Her birlikteliðinde Kamil’e biraz daha aþýk oluyor, ayný zamanda da onun kendisinden biraz daha uzaklaþtýðýný fark ediyordu.
_ Sýcak Çikolatacý Kamil,günler geçtikçe artýk, Ekmekçi kýzýn konuþmalarýnýn,davranýþlarýnýn sýradanlýðýndan sýkýlmaya baþlamýþtýr. Ekmekçi kýzýn hýzla kavramaya,adapte olmaya çalýþtýðý yeni dünyanýn, taze algýlamalarýndaki heyecan verici, masumca deðiþim saflýðýnýn, harikulade kýpýrtýlarýný,Kamil, hiç mi hiç fark etmiyor, aksine çok rahatsýzlýk hissettiðini açýkça belli ediyordu.
_Zaman geçiyor, Kamil Ekmekçi kýzdan kaçýyor, Ekmekçi kýz Kamilin üzerine daha fazla düþüyordu.Bu sýkýþtýrmalarýn beraberinde Kamil, iliþkisine nasýl son vereceðinin çeþitli taktiklerini Ekmekçi kýzýn üzerinde uygulamaya baþlamýþtýr bile. Ekmekçi kýz geceler boyu aðlamaktadýr,mutsuzdur artýk,bilemediði düþsel yolculuklarýnýn, kendisini sürüklediði, acý veren bunalýmlarýnýn girdabýnýn, tam ortasýndadýr.Mahzun bakmaktadýr. Artýk O muhteþem zeytin tanesi gözlerinde, kýrlangýçlar uçuþmamaktadýr.Gül daðýtan elleri yumuk-yumuktur gayrý. Sesinden þýkýr-þýkýr pýnarlar dökülmemektedir.Ekmekçi kýzda olan bütün bu kötü deðiþimlere sebep, yaþamýn koþullarýnýn O’nu sürüklediði Sýcak Çikolatacý Kamil’dir.
_Günler, Ekmekçi kýz için hep böyle mutsuz ve umutsuz geçmektedir. Üstelik te iþ yerindeki durgunluðundan dolayý artan tartýþmalar neticesinde iþinden de atýlmýþtýr.Aðzý kuruyor, dudaklarýndan zehir gibi bir tat hiç eksik olmuyordu. Çýldýrmaktan korktuðu bir çok gün geçirdikten sonra ‘’bir sonu olmalý bu acýlarýn’’, diye düþünür Ekmekçi kýz. Artýk kendisini sormayan sevgilisine karþý, içinde bir kin vardýr. Büyüdükçe büyümekte ve ruhunu iyice sarmaktadýr bu kin. Gözlerinde, kýzgýn bir kaplanýn ürperten bakýþlarý vardýr artýk.
_Karar verir Ekmekçi kýz ve bir akrabasýnýn arkadaþý olan Cesur Murat’la görüþmeye gider. Cesur Murat, Kuzenler adýyla bilinen, yarý gayri meþru çetenin ileri gelen adamlarýndan biridir. Yasal yüzü emlakçý bürosu olan bu iþyerine vardýðýnda,oradan biri ile baþka mahalledeki bir eve giderler. Ekmekçi kýz baþ baþa, Cesur Murat’a bütün olanlarý anlatýr. Ve kendisini aldatan bu kiþiden intikam almak istediðini söyler. Kendisine yardýmcý olmasýný,yol göstermesini ister ondan.
_ Cesur Murat,düþünür-düþünür ve Ekmekçi kýza mutfakta bir Türk kahvesi yapýp getirmesini söyler. Kahvesini içerken Ekmekçi kýzý iyice süzer, gözlerinde yanan cesurca ifadeye içten-içe bir saygý duyar ve kahvesini bitirdikten sonra þöyle der: Sen þimdi doðruca evine git ve benim çaðýrmamý bekle. Ekmekçi kýz, otoriter ve babacan bir edayla söylenmiþ bu, gönlüne su serpen sözü baþýyla onaylar. Adamýn gözlerinde fark ettiði inceden arzu duyan erkeksi bakýþa doðrusu hiç aldýrýþ etmez.
_ Cesur Murat konuyu, Kuzenlerle yaptýðý toplantýda dile getirir. Konuþulduðu þekilde yapýlmasý her kes tarafýndan onaylanýr. Bu esnada oto elektrikçi olan kuzen: Yaa þu beyinli arabalar çýktý çýkalý iþlerimiz iyice düþtü der. Ýnþaatçý kuzen hafif tatlý, azarlar bir ifadeyle: Sus-sus kuzen! Nerden öðrendin bu aðlamayý, anlamýyorum vallahi der. Muhtar kuzen: Eee aðlamayana meme vermezlermiþ yaaa kardeþlerim der. Hep beraber bir kahkahadýr kopartýrlar ortalýkta.
_ Ýnþaatçý kuzen,bir gün sonra arabanýn plakasýný verdiði komiserden, araba sahibinin ev adresini öðrenir. Cesur Murat adamlarýndan ikisini bu görevle Ýstanbul’a gönderir. Ýki gün sonra adamlar Cesur Murat’a; adamýn evli ve iki çocuðunun olduðunu, adamýn babasýnýn iþ ve ev adreslerini ve adamýn hiçbir gayrý meþru grupla baðlantýsýnýn olmadýðý bilgilerini verirler.
_ Cesur Murat bu bilgileri bütün kuzenlere söyler,kuzenler de planýn olduðu gibi uygulanmasýný onaylar.
_ Cesur Murat Ekmekçi kýzla irtibata geçer ve bir gün sonra yanýna gelmesini söyler.
_Kararlaþtýrýldýðý gün Ekmekçi kýz, Cesur Murat’la ilk görüþtükleri evde buluþurlar. Bütün bilgileri tek-tek öðrenir ondan. Ýçindeki tüm duygularýnýn intikam çýðlýklarý attýðýný çok açýk bir þekilde hissediyordur artýk. Sýcak Çikolatacý Kamil’in her þeyi baþtan beri bilerek ve planlayarak yaptýðý fikri, birden bütün benliðinde sabitlenivermiþti Ekmekçi kýzýn. Babasýz ve erkek kardeþsiz olmanýn içinde yarattýðý o derin boþluk, bir alev topuna dönüþmüþ, kýmýldadýkça Ekmekçi kýzýn her yerini yakýyor-yakýyordu.
_Cesur Murat tüm bu olanlarý Ekmekçi kýzýn yüzünden dalgalar halinde geçen ifadelerden rahatlýkla anlayabiliyordu. Ekmekçi kýza bir kahve yapýp getirmesini söyler, bunu aslýnda biraz da, onun sakinleþmesi için istemiþtir.
_ Cesur Murat, kahvesini içerken, kýzýn gözlerinin taa içine bakarak, kýza: Bunu ne kadar çok istiyorsun diye sorar. Ekmekçi kýzýn hiç tereddüt etmeksizin her þeyden çok istiyorum demesi, Cesur Murat’ýn 30 a yakýn yaþýndaki yanaklarýna bir tebessüm kondurmuþtu. Cesur Murat o an, Sýcak Çikolatacý Kamil’in kalemini kýrmýþtý kafasýnda. Sesli bir þekilde intikam ve hafif alaycý bir nidayla: Seni senii Sýcak Çikolatacý seniii dedi Cesur Murat, bir de; ulan ben seni þimdi yemez miyim ha! Bakalým el mi yaman bey mi yamanmýþ gör! Der. Cesur Murat bunu söylerken Ekmekçi kýzýn yanaklarýndan bir tebessüm gelip-geçer ama gözlerindeki o eski ýþýltý bu sefer, sert kristal çizgilerin manasýnda, keskin bir þahin bakýþlarý ile tekrar geri gelir.
_ Cesur Murat adama yapmayý planladýklarýný bir-bir anlatýr ve Ekmekçi kýza; artýk sen de benim bir adamýmsýn der. Ekmekçi kýzýn gözlerinin önünden, plandaki çikolatacýnýn hali bir-bir film þeridi gibi geçer. Çok sevinir bu iþe. Ýçinden: Gör bakalým aldatmanýn bedeli ne oluyormuþ züppe çikolatacý der.
_ Cesur Murat Ekmekçi kýza yanýna oturmasýný söyler. Ekmekçi kýz, içinde aylardýr yanan intikam ateþinin de vermiþ olduðu güçle, kendisine sahiplenmek isteyen Cesur Murat’ýn yanýna oturur. Cesur Murat’ýn, önce yanaklarýný avuçlarýnýn arasýna almasý ve gözlerinin taa içlerine kadar þefkatle bakmasýnýn ardýndan, dudaklarýna doðru eðilmesi ile birlikte, Ekmekçi kýzýn gözlerini kapayýp kendisini tamamen Cesur Murat’ýn kollarýna býrakmasý, ayný anlarda olmuþtu.
_Artýk Ekmekçi kýz, yaþamýn yepyeni bir deryasýna doðru yelken açmýþtý. Bunu hissediyor, kendisi de arzu ediyordu artýk. Hem yaþamýn kendisine monoton gelen kýsýmlarý da olmayacaktý bundan böyle. Çikolatacý Kamil’den alýþtýðý eðlenceli bir hayat istiyordu bütün beklentileri. Kýsa zamanda Ekmekçi kýza çok þey öðretmiþti hayat. Kendisi bu öðrendiklerinin ve öðrenmek zorunda olacaklarýnýn neresindeydi, bunu þimdilik pek bilemiyordu, doðrusu bunu þimdi pek düþünmek de istemiyordu. Bütün her þeyi ile yalnýzca planý düþünüyordu.
_Gecenin geç bir vaktinde, Cesur Murat ve iki adamý, akþamdan beri peþinde olduklarý Sýcak Çikolatacý Kamil’i, yeni sevgilisini býraktýðý ara sokakta yakalar. Cesur Murat’ýn, ensesine dayadýðý soðuk namluyu Kamil, korku içinde hisseder. Alýnýp götürüldüðü soðuk bir dað kulübesinde Kamil’e, yaptýklarýnýn cezasý güzelce anlatýlýr. Yüzü maskeli kiþiler, yüzü hariç Kamil’in her yerini çürükler içinde býrakacak þekilde sopalarla þiddetle döverler. Kamil her çeþit yalvarmalar neticesinde ne isterlerse yapacaðýný bir çok kez tekrarlar. Bu esnada Cesur Murat’a, yaranmak için iki adamý yalvarmaktadýr, Kamil’i öldürmek istemelerine izin verilmesi için. Çikolatacý Kamil, aðzý yüzü sümük içinde ölüm korkusu ile kusmaktadýr. O her þeyi bilen zengin ve güçlü bakýþlý adam daha da bir tiksindirici olmuþtur.
_ Cesur Murat Kamil’e,Yarýn sabah Ekmekçi kýzla birlikte notere gideceðiz der. Orada bu sýcak çikolata dükkanýnýn devrini Ekmekçi kýza vereceksin, orada ya da daha sonra, eðer bir yamuk yaparsan, sana ait bütün bilgilerin ýþýðýnda, unutma ki kesinlikle öleceksin der. Kamil, bütün bu söylenenleri harfiyen yapacaðýna tekrar-tekrar söz verir.
_Sabah yanlarýna Ekmekçi kýzý da alarak notere giderler. Kamil, denenlerin hepsini harfiyen yerine getirir. Akþama kadar ki verilen sürede gidip, bir daha bu þehre asla gelmemesi þartýyla Kamil serbest býrakýlýr. Kamil’in peþindeki adam,þehrin 50 km. Dýþýna kadar takip ettiði yerden, akþamüzeri Cesur Murat’a telefonda ‘’arkadaþýmýz askerde eðitime devam etmektedir abi’’ der.Ve Cesur Murat’la Ekmekçi kýz, elleriyle çak yapmanýn ardýndan, tutkuyla öpüþmeye baþlarlar. Akþamüzeri baþlayan öpüþmeler, akabinde seviþmeye dönüþecek ve bu, zamanýn durduðu seviþme anlarý,pastoral düþ sahnelerinin eþliðinde, gecenin geç vakitlerine kadar devam edecektir. Daha sonraki zamanlarda, günler haftalarý, haftalar aylarý kovalayacaktýr.
_Böylece geçen birbirinden ilginç,yarý gayrý meþru günlerin ardýndan, bir akþam üstü, Cesur Murat’la Ekmekçi kýzýn bindiði araç, polis ekip otolarý tarafýndan çevirmeye düþürülür. Üç gün götürüldükleri polis karakolunda sorgulandýktan sonraki bir sabah, ifadesinin alýndýðý adliye koridorlarýnda Ekmekçi Kýz, Cumhuriyet Savcýsý tarafýndan serbest býrakýlýr. Türk adaletinin görkemli Adliye Sarayý merdivenlerinden basamaklarý bir-bir inerken Ekmekçi kýz, daha bir güçlü, daha bir maðrur ve daha bir keskinleþmiþ bakýþlarý ile çevik bacaklarýnýn üzerinde dimdik yürümektedir. Güneþ olanca ýþýðý ile o sabah, Ekmekçi kýz’ýn muhteþem güzelliðini aydýnlatmaktadýr. O, Adliye Sarayýnýn merdiven basamaklarýnýn üstünde, týpký, harikulade yapýlmýþ bir Yunan heykeli ihtiþamýnda görünüyordu.
_O þimdi yaþamýn, bütün kalleþliði ve bütün güzellikleri ile tam ortasýnda yer alýyordu. Biliyordu ki cesur olduðu müddetçe ve yaþamý yorumlamaya-anlamaya devam ettiði sürece hep ayakta kalacaktý.

Yazarý:
Ferudun ERGAN
23-02-09
06:00



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kasabadaki Cinayet Ben ve Aþkým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Kýrlangýç Oynaþýr Gözlerinde [Þiir]
Resminde [Þiir]
Büyülü Pencere [Þiir]


Ferudun Ergan kimdir?

Aþka-sevgiye dair öykü ve þiirlerinde.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal,Cengiz Aytmatov,Orhan Veli,Ahmet Arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ferudun Ergan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.