..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En büyük mutluluk ve en büyük sýkýntý anlarýnda sanatçýya gereksinme duyarýz. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Zühre Meryem Kaya




28 Þubat 2009
Ýnsan Kendi Sevdasýnýn Hýrsýzý Olur  
Zühre Meryem Kaya
Acaba bunu hesaplayabilir miydi matematik dehalarý? Beynimizin ne kadarý aþký sorguluyor, aþký kurguluyor, bizi karanlýk bir kuyuya itip yankýlanan kendi sesimizden korkmamýzý saðlýyor? Aklýmýzýn hangi bölümü ile sever, aniden çýka gelir, aþka rehin ve rehineler alýr, sonra hangi býkkýnlýk ile terk ederdik o cennet bahçesini. Ama aþkýn matematikte bir karþýlýðý yoktu ve ben olasýlýklar ile zihnimi bulandýrýp aþkýmýza ihanet ederken bile olasýlýk hesaplarýný sevmiyordum.


:AFEB:


Çýkagelmek çok kolay bir eylemdi. Çýktýn geldin. Gelmeni beklemiþ miydim, dilemiþ miydim, özümde özünü duyumsamýþ mýydým; anýmsayamýyorum… En parlak gökyüzünü koymak isterdim avuçlarýna ama dünyanýn elleri kirleneli çok olmuþ. Maviliði olmayan bir caðda, mavi bir sevdaya sürükledin ömrümün yýðýnak altýnda kalan her anýsýný. Oysa büyük bir palavraydý benim için aþk. Öyle ya yapýlmasý gereken o kadar çok dünyalýk telaþým vardý ki, aþk dünyalýk bir yaþanmýþlýk deðildi bana kalýrsa.

Beklenmedik bir bahardý, çýktýn geldin. Önce düþüncelerimde yer buldu düþüncelerin. Öncelerin birde sonrasý oluyordu ve buna yaþam diyordu, “ Eee gördük geçirdik…” cümlesini kuracak kadar hayatta kalmýþ olanlar… Sonrasý mý; her gecen gün kördüðüm olan bir duygu fýrtýnasý, mevsimlerin artýk bahar olmayýþý… Daha sonrasý, üþümüþlüðüm… Daha da sonrasý; uyuyup uyandýðým gün devinimleri arasýnda “Seni seviyorum!” cümlesinin “Ýyi geceler!” ile ayný anlamý taþýmaya baþladýðý bir alýþkanlýða dönüþmesi. Üþümüþlüðüm…

Olasýlýk hesaplarýný oldu olasý sevmeyen zihnimde tüm olasýlýklarý sýralarken, gidiþinin hesaplarýný yaparak zihnimde duyduðum kavurucu bir acý ile yaþamaya çalýþmaktý; aþkýmýza, sana ve kendime ettiðim ilk ihanet... Acaba bunu hesaplayabilir miydi matematik dehalarý? Beynimizin ne kadarý aþký sorguluyor, aþký kurguluyor, bizi karanlýk bir kuyuya itip yankýlanan kendi sesimizden korkmamýzý saðlýyor? Aklýmýzýn hangi bölümü ile sever, aniden çýka gelir, aþka rehin ve rehineler alýr, sonra hangi býkkýnlýk ile terk ederdik o cennet bahçesini. Ama aþkýn matematikte bir karþýlýðý yoktu ve ben olasýlýklar ile zihnimi bulandýrýp aþkýmýza ihanet ederken bile olasýlýk hesaplarýný sevmiyordum.

Üstelik, hangi sevdaya yakýþýrdý ki olasýlýklar üzerine kurduðun beklentiler ile aþký zehirlemek. Yakýþmadý. Zehirlenmiþ ruhumda kahredici bir yangýn engel olamadýðým bir þekilde karýn boþluðundan tüm bedenime doðru yayýldý. Ýnsan kendi sevdasýnýn hýrsýzý olur mu? Ben sevdamdan çaldým, sevdamýzdan… Bir bahar günü gelmiþliðini unuttum. Yaþanmýþlýðýn griye boyadýðý avuçlarýma mavi bir gök býraktýðýný unuttum. Ben artýk bir sevdayý çalmýþ olmanýn utancýyla nefes alýyorum. Aþkýmýzdan, senden, kendimden utanýyorum. Üþüyorum…

Ama bilesin ki, avuçlarýma armaðan ettiðin mavi göðünü kirletmemek için ellerimi hiç açmadým.

Sen benim düþüncelerimde yer buldun önce. Bu önemli bir eylemdir insan için. Birinin düþüncelerine düþmek önemlidir vesselam. Ýki insan arasýna düþünce düþmeye görsün, düþ sýzmaya baþlar iki insanýn arasýnda. Birinin düþlerine dahi sadakatle baðlý olmak… Bu haz duygusuyla kaç insan nasiplenmiþtir. Ben sevdamýzýn ellerini hiç kirletmedim. Belki aþkýmýzý zehirledim. Belki üþüdüm. Ýncindim de biraz; ama avuçlarýma armaðan ettiðin maviliði içimde büyüyen bu zehirli aþka panzehir olsun diye hediye ettim.

Maviliði olmayan bir caðda, mavi bir sevdaya sürükledin ömrümün yýðýnak altýnda kalan her anýsýný. Oysa büyük bir palavraydý benim için aþk. Öyle ya yapýlmasý gereken o kadar çok dünyalýk telaþým vardý ki, aþk dünyalýk bir yaþanmýþlýk deðildi bana kalýrsa. Ama yaþattýn. Matematik dehalarýnýn hesaplayamadýðý ise karýn boþluðu ile kalp arasýnda ki o kýsa yolun renginin deðiþebileceðiydi. Ýþte þimdi içim kirletilmemiþ bir gök mavisiydi…

Zühre Meryem Kaya



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aslolan Gitmektir


Zühre Meryem Kaya kimdir?

Bana, cam olmam ve cam kalmam öðretilmiþti; sade, samimi, aydýnlýk, ýþýðý kabul eden… Iþýk olmayýnca cam karanlýkta kalýyordu, ne onlar benim içimi görebiliyordu ne de ben onlarýn içini ve kýrýlmak kaçýnýlmaz oluyordu. Ama ýþýðý seven yaným yeniden ayaða kalkmak ve yeni aydýnlýk gündoðumlarý görebilmek için yüksek ýsýlara maruz býrakýyordu kýrýlan yüreðimi. Çünkü duvar gibi katý ve soðuk olmak bana ar gelirdi. Zira iflah olmaz bir iyilik meleði olan annemden öðrenmiþtim cam olmayý, cam kalmayý…

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zühre Meryem Kaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.