..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > Barýþ Ünlü




27 Þubat 2009
Ölü Katilin Öyküleri - 2  
2.öykü

Barýþ Ünlü


Ölü katilin seri cinayetlerinden bir baþkasý.


:AIGF:
ÖLÜ KATÝLÝN ÖYKÜLERÝ

2.ÖYKÜ

(Günahkar birisinin öldürülmesi.Ama o günahkar aslýnda eski bir dost ve de eski bir düþmandý ölü katil için.Yýllar önce yaptýðýnýn bedelini ödüyordu bu eski dost ölü katile.Bu cinayet olurken arada birisi daha süprize maruz kalarak ölüyordu bu kapýþmanýn ortasýnda.)

Ölümü koklamaya devam ediyordu ölü katil.Yeni kurbanýný seçmiþti.Bu kurban ise çok çok yakýn bir tanýdýðý hatta eski zamanlarýndaki en iyi arkadaþý ve dostuydu.Þimdi onu bulmaya gelmiþti.Onun nerede olacaðýný eskiden onunla gittiði mekanlar gibi bir yerde olabileceðini hissediyordu.

Mert eðlenceye dalmýþ gidiyordu.Bir oraya bir buraya bir o bara bir þu kumarhaneye girip çýkýyordu.Eðlenceye son hýzla hiçbir ara verneden devam ediyordu.Yanýnda bir sürü güzel kýzý alarak hiç duramýyordu olduðu yerde.Yanýnda kýzlarla vakit geçirirken arada kumar oynamayýda unutmuyordu.Poker oyunu oynuyordu.Yine oyunda birçok parayý ortaya koymuþtu rakipleri gibi.Sonra masasýna nereden ve kimden geldiðini bilmediði içkiyi mekan sahibinin gönderdiðini düþünerek birkaç yudum aldýktan sonra oyununa devam eder.Sonra birkaç dakika geçtikten sonra kendisine birden tarifsiz bir acý girer karnýna.Bu yüzden oyunu yarýda kesmek zorunda kalýr.Bunun nedenini kendiside anlayamaz.
Yanýndaki kýzlarý üzerinden ve çevresinden çekip oturduðu masadan kalkar.Masadan kalktýðý an masada bulunan diðer 3 oyuncuda neden birden Mert’in masadan kalkýp gitmesine kýzýp bozulurlar bu ani duruma.Ýçleriden birisi Mert’e bakýp onun halinde bir bozukluk olduðunu fark ederek Mert’i kolundan tutup ona sertçe bakarak
-- Nereye böyle Mert?
-- Ne bileyim iþim var.
-- Oluyor mu þimdi tamda oyunun ortasýnda kalkýp gitmek.
-- Ne yapabilirim Oðuz.Ben istiyor muyum sanýyorsun bu durumu.
-- Öyleyse neden kalktýn masadan bari onu söyle.
-- Mideme amansýz bir aðrý girdi.
-- Yalan söyleme Mert seni iyi tanýrým böyle yalanlarýn arkasýna sýðýnma.
-- Ne sýðýnmasý be.
-- Ama durumun hiçte öyle söylemiyor.
-- Sen mi bileceksin benim düþüncelerimi nasýl gözükeceðimi.
-- Ben bilmesem bile bana olmasa bile diðerleri de bunu bilmek istiyor neden kaktýn diye.
O an Mert arkasýna dönüp masada bulunan diðer oyuncuya bakýp onlarýnda Oðuz’un düþündüðü gibi düþündüðünü görerek durumu anlayarak konunun özünü bildirerek karnýna saplanan tarifsiz acýdan kurtulmak istiyordu çabucak.
-- Arkadaþlar gerçekten þu oyunu sürdürüp kýzlarla da güzel vakitler geçirmek isterdim; ama durumum müsait deðil.
-- Ama oldu mu þimdi Mert kardeþ ne güzel oynuyorduk.
Mert kendisine çýkýþan diðer bir oyuncu olan Kadir’e bakýp
-- Sen ne diyorsun ya bana.
-- Bir þey demiyorum sadece oyun oynuyorduk ama þimdi kaçýyorsun.
-- Kaçtýðým falan yok.
Der ama yine az önce karnýna giren acý tekrar kendisini göstermeye baþlar.Ne olduðunu anlayamadan hafifçe olsa da yere düþecek gibi olur ama kendisini tutup tekrar doðrulur.Hemen o anda yanýndaki kýzlardan biri onu tutarak götürmeye baþlar. Diðer bütün kýzlar hemen baþka yerlere ve masalara geçip bulunduklarý masadan ayrýlýrken.Oyuncular ise anýnda Mert^’in yerine bir baþkasýný bularak oyuna ve para kazanmaya ya da kaybetmeye devam ederler.
Mert o anlarda ise yanýnda bulunup koluna sarýlan kýzla birlikte kumarhanenin tuvaletin gelirler.Mert tek baþýna erkek tuvaletine girecekken kýzda onunla birlikte girmek ister.Mert önce bunu kabul etmese de kýzýn ýsrarý üzerine birlikte birbirlerine tutunarak tuvalete girerler.Mert hemen hiç durmadan boþ bir yere girip iþini görmeye baþlar.
O esnada tuvalette Mert’i bekleyen kýz öyle boþ boþ durup dolanýrken.Birden bir ses duyup etrafýna bakýnmaya baþlar. Duyduðu sesin nereden ve de kimden geldiðini anýmsamaya baþlar.Birkaç adým öne doðru atarak tuvaletin içinde ilerleyip tuvalette kullanýlmasý için yapýlan bölmelerin bulunduðu en son bölmenin olduðu yere gelip dönemeci dönüp tuvaletin kapýsýna doðru gidip duyduðu sesi araþtýrmak isterken ani olarak geliþen bir olayla köþeyi, dönemecei dönecekken ne olduðunu göremeden ve anlayamadan olduðu yerde donup kalýrcasýna durur olduðu yerde.
Kýz korkulu gözlerle önüne ve karþýsýna dikilmiþ durumdaki adama bakýyordu.Çünkü karþýsýnda hiç tanýmadýðý birisi de olsa elindeki orakla gelip dikilmiþti karþýsýna.Kýz korkulu gözlerle karþýsýnda bulunan adama bakýp kendisine ne yapacaðýný merak ediyorken adam konuþmaya baþlar.
-- Sende kimsin?
-- Bir arkadaþým içeride de o yüzden buradayým.
-- Sana kim olduðunu sordum.Ne için burada ve yanýnda Mert diye birisinin olduðunu zaten biliyorum.
-- Biliyor musunuz...
-- Evet biliyorum.
-- Ama nasýl olur ki bu.Siz bizi en fazla buraya girerken görmüþ olabilirsiniz.
-- Ýþte ya dediðin gibi girerken gördüm sizi.
-- Gördünüzde yanýmdaki kiþiyi nasýl biliyorsunuz yoksa onu tanýyor musunuz?
-- Elbette seni tanýdýðým gibi Gamze Haným.
-- Ne...
Kýz þaþmýþa benziyordu olduðu yerde.Karþýsýna aniden korkunç bir þekilde dikilip elindeki orakla duran adamýn bunlarý nereden bileceðini anlamaya çalýþýr.Ayrýca adamýn elindeki oraktan dolayýda korkuyordu durduðu yerde.Adam ise oraðýný sýkýca tutup kýza bakýp onun bu þaþmýþ halini gözlemliyordu.
-- Þaþmýþa benziyorsun þu an.
-- Yok ya sadece beni nereden tanýdýðýnýzý çýkarmaya çalýþtýmda.
-- Ben senin gibi birçok consomatrisi biliyorum.
-- Siz ne diyorsunuz.Benim hakkýmda böyle konuþamazsýnýz.
Desede fazla sinirlenmemeye ve de karþýsýndakini de sinirlendirmemeye çalýþýr.Ama içi hala büyük korkularla kaplýydý. Karþýsýnda duran adam ise daha fazla beklemenin gereksiz olduðunu hissederek kýzýn üzerine yürümeye baþlar.Kýz ,se geri geri kaçmaya çalýþýrken birden giydiði topuklu ayakkabý yüzünden ayaðýnýn kaymasýyla birlikte kendisini yerde bulur.Adam ise kýzýn yere düþmesiyle iþinin daha da kolay olacaðýný düþünerek elindeki oraðý kaldýrarak kendisine
-- Bana acý lütfen.Eðer beni istiyorsan veya da benden alacaðýn varsa verebilirim sana olur mu?
-- Sana acýyacaðým falan yok.
Diyerek acý dolu anlar yaþatmak adýna elinde tutup havaya kaldýrmýþ olduðu oraðý kýzýn kalbine doðru indirir.Ýndirdiði gibi kýz kalbine giren iki baþlý orakla canýný teslim eder Azrail’e.Kýzýn ölümüyle birlikte hain bir öldürme planý iþleve konulmaya baþlar.Adam önce içerisinde bulunduðu tuvaleti çaldýðý yerden aldýðý anahtarla kilitler.Sonra da hemen öldürdüðü kýzýn cesedinin yanýna dönüp cesedi kucakladýðý gibi olduðu yerden baþka bir yere götürür.En sonunda da asýl planýna ulaþmak adýna beklemeye koyulur.
Bütün bunlar olurken tuvaletten bölmelerinden birinde iþini gören Mert hala çýkamamýþtý.Ve de dýþarýdaki seslerden bi haber yaþýyordu.Sonrasýnda ise durumunun düzeleceðini sanýp kusarken birden bunun kendisine yararlý olmadýðýný fark edip dýþarýya doðru çýkmak isteyerek kusmayýda, öðürmeyide býrakýp kendisini iyi hissetmek için baþka þeyler yapmaya karar verip bulunduðu yerden dýþarýya çýkar.Çýkarken ise kapýyý açýp tuvalet bölmelerinin önündeki lavabolara yönelecekken kapýya tutunup zorla ilerlemeye çalýþýrken elini kapýdan çektiði anda eline ir anlýk baktýðýnda gözüne eline bulaþmýþ olan kanlarý görerek ne olduðunu anlamaya çalýþýr.
Sonra ise kapýyý iyice kapattýktan sonra elindeki kanlarý inceler.Ve anlar ki bu kanlar gerçek kandý.Ýçinde bulunduðu duruma þaþarak etrafýna bakýnmaya baþlar.O anda da etrafýna bakýnýrken lavabolarýn önlerinde bulunan aynalardaki yazýyý görür. Hatta aynalara yazýlmýþ yazýyý da okuyup þaþar kalýr olduðu yerde.Çünkü aynalarda büyükçe yazýlmýþ olan ÖLÜ KATÝL yazýsý bulunuyordu.Mert bunu kimin yazdýðýný merak etsede önce elini ve elindeki kanlarý temizlemeye koyulur.


Mert elini yýkadýktan sonra kafasýný lavabodan kaldýrýp karþýsýnda bulunan aynaya bakar.Aynaya baktýðýnda durup olduðu yerde donakaldýðý bir durumla karþýlaþýr.Bunun nedeniyse lavabodan baþýný ellerini yýkayýp bir de ellerindeki kanlarý temizledikten sonra aynaya bakma ihtiyacý duyarak baktýðýnda elinde iki baþlý oraðýyla ve orakta bulunan iki baþýnda kanlarla dolu olduðunu görerek birden neler yaþadýðýný ve nasýl bir bela ile baþ baþa kaldýðýný anlayýp çözmeye çalýþýr kendince.Ama bununda üstesinden gelemeyeceðini fark ederek arkasýna sakin ve aðýr adýmlarla dönüp karþýsýnda duran adama bakar. Aðzýndan sessizce birkaç cümle birkaç kelime dökülür.
-- Sende kimsin böyle elinde orakla?
-- Senin katilinim desem ne dersin Mert?
Mert ise durduðu yerde duyduðu cümleyle birlikte þaþar içinde bulunduðu duruma ve de öleceðinide hissetmeye baþlar. Kurtulmaya çalýþmak için her þeyi yapabileceðini düþünür.Ve bundan baþka bir çaresininde olamayacaðýný hisseder.Ama o an karþýsýna dikilen adam birden arkasýndaki kapýyý ardalar ve Mert’in karþýsýna az önce atkýldýðý ve kendisini tuvalete getiren kýz vardý ama kýz yaþamýyordu sadece cesedi vardý kanlar içindeki bir halde nefesinde boðulmuþcasýna ölmüþtü sanki ya da en azýndan Mert’e öyle geliyordu.Mert sonrasýnda kýzýn cesedine bakmayý býrakýp karþýsýndakine
-- Kapat artýk istersin þu kapýyý.
-- Olur nasýl istersen Mert efendi bu gecemi sana ayýrdým artýk.
-- Ne istiyorsun ki benden?
-- Seni ve canýný baþka ne olabilir ki þu durumda ve þu anda.
-- Neden beni istiyorsun ki hem ben seni ömrümde görmedim ve de tanýmýyorum ki sen beni öldürmeye geliyorsun.
-- Seni görmedim mi diyorsun Mert?
-- Evet yoksa bundan bir þüphen mi varda böyle söylüyorsun.
-- Þüphem yok ama seni öldüreceðim kesin Mert efendi.
-- Öldürmek te nereden çýktý tanýmadýðým adam.
-- Tanýrsýn sen beni Mert hem de çok çok yakýndan.
-- Çok çok yakýndan mý?
Mert kendisine kendisini tanýdýðýný söyleyen adamýn sadece kendisini öldürmenin mi peþinde olduðunu düþünerek ne peþinde ne için kimler tarafýndan burada ve þu an karþýsýnda bulunduðu tanýmlamaya çalýþýr.Bunun için de karþýsýndaki adamý tüm kimlik bilgileri doðrultusunda tanýmakta olduðunu hissedip
-- Ben seni nereden tanýyormuþum ki?
-- Aklýný biraz zorlasan hatýrlayabilirsin Mert.
Mert ise hatýrlayamýyordu karþýsýndaki adamý ikide bir nereden tanýyorum bu adamý deyip duruyordu kendisine.
-- Hafýzamý zorluyorum ama hatýrlayamýyorum.
-- Hatýrlamaya çalýþ elbet bulacaksýn.
-- Kolay bir þey deðil bu öyle bir anda hatýrlamak dediðin.
-- Öyleyse sana þöyle söyleyeyim ki saçlarýmý görüyorsun deðil mi Mert?
-- Elbette görülmeyecek gibi deðil ki upuzun.
-- Ondan sonrasýnda ise o gördüðün saçlarý hafýzandan sil; ama biraz önden, yandan olduðu düþün
-- Peki öyle dediðin gibi düþündüm de sonrasý ne olacak?
-- O saçlarý çýkardýktan sonra býyýklarýmý çýkar üstüne üstlük bir de sakallarýnda alt kýsmýný çýkarýp geri çene çevresinde kalsýn sakallarým tamam mý?
-- Ben bundan bir þey çýkartamýyorum bana doðru dürüst tanýtsana kendini.
-- Peki þeklim þemalimden anlayamadýnsa sana anlayabileceðin tek bir þey söyleyeyim.
-- Sinem diye birisini tanýr mýsýn acaba?
-- Evet tanýrým.
Der ama bununda nereden çýktýðýný onun Ahmet’le mutlu mesut yaþadýðýný biliyordu çevresinden ve de hala onlarla görüþüyordu.Bunun neden çýktýðýný anlamaya çalýþýrken karþýsýndaki adam ise deavm ediyordu konuþmasýna.
-- Onu tanýyorsan onun Ahmet diye birisi ile evli olduðunu hatta onunla çok eskiden beridir görüþüyorsun deðil mi o aile senin yakýnlarýndan biri deðil mi?
-- Hepsi doðru da sen bunlarý nereden biliyorsun ki kimden öðrendin ki hepsini yoksa içimizde olmaya çalýþan gizli birisi ve Ahmet’in hayatýný irdeleyen ve ona bir þey yapmayý mý planlýyorsun.
-- Hayýr sadece þu an ki isteðim senin canýný almak geçmiþte yaptýklarýndan dolayý kanýnda boðulacaksýn Mert.
-- Ne yaptýn ki sana veya bir baþkasýna ki þimdi bana gelmiþ böyle diyorsun.
Demeyi tercih ediyordu Mert karþýsýnda durup kanlar içindeki oraðýný sallayýp duran adama.Ama çabuk olmasýnýn gerektiðini düþünerek kaçmak için bir çaba veya bir çare bulmasýnýn gerekliliði içerisindeydi Mert.Adam ise devam ediyordu.
-- Öyleyse sana söyleyebileceðim son þey Sinem’in aþký ve sevdasý için aldattýðý adamýn sana verdiði parayla en yakýn dosttunu ve her þeyini paylaþtýðýn kiþiyi vurdun sen aþaðýlýk adam.
Mert þaþýyordu karþýsýndaki adam her þeyini biliyordu hatta çok çok öncelerden olan bir olayý bile biliyordu ayrýntýsýna kadarýyla.Adam ise artýk iyice sinirlenmiþti karþýsýnda kendisini tanýmayan Mert’e karþý..Devam ediyordu aðýr olan sözlerini söylemeye.
-- Daha tanýyamadýn mý beni Mert ha! O kadar iki kurþun sýkýp öldürdüm dediðin adamým ben lan hain.
Mert þaþkýnlýðýndan ve beklemediði bir anda öldüðünü düþündüðü gözlerinin önünde can verdiðini bildiði adamýn ölmeyip karþýsýna çýkmasýna þaþýrmýþtý.Bu nasýl olur diye kendi kendini sorguluyordu.Sonra aðzýndan birkaç kelime dökülür karþýsýna aniden ve yýllar sonra ölmediðini söylediði kiþinin aslýnda ölmeyip dosttu ve arkadaþý olduðunu ve bir sürü þeyler paylaþtýðý kiþi olduðunu anlamýþtý artýk.Bu gerçek ise, arkadaþýnýn ve her þeyini paylaþtýðýnýn kiþinin karþýsýnda dimdik ayakta durduðuydu ve de kendisini geçmiþin hesabýný sormaya hatta öldürmeye geldiðiydi.Artýk ne yapacaðýný bile bilmiyordu Mert.Þaþkýnlýkla kalakalmýþtý bu duyduklarýndan sonrasýnda.
Karþýsýndaki adam ise artýk kimliðini açýklamasýnýn gerektiðindeydi bu gerçeði yüzüne vurmayý planlýyordu ve de öyle yapýyordu.
-- Bak Mert görüyor musun iþte.Karþýndayým dimdik sapasaðlam duruyorum.Hiç beklemediðin bir anda karþýna çýktým.
-- Ama bu nasýl oldu ki ben seni öldürmemiþ miydim?Sen nasýl olurda o sýktýðým iki kurþundan sonra ayakta kalabildin hayata tutanabildin.
-- Hayat bu iþte Mert.Kimse bilmez aslýnda neyin ne zaman olacaðýný düþündüklerin ve yaþadýklarýn bir anda olup biter ve sen ne olduðunu bilemezsin sonra bu gerçekler bir gün karþýna çýkýnca da þaþýp kalýrsýn iþte böyle.
-- Evet haklýsýn Engin.Ben bilemedim bir gün bu gerçeklerin sen yaþasanda yaþamasanda karþýma çýkacaðýný.
-- Bilemezsin deðil mi Engin’in bir gün yaþayýp sonra da karþýna çýkýp sana neler yapacaðýný.Ölü katil olarak karþýna çýktýðým gün seni öldürüp hem yaptýklarýndan öcümü alacaðým hem de ölü katil ismini herkese duyuracaðým.
Demesiyle birlikte birden Mert’in karnýna hissedilemeyecek kadar büyük bir acý hissetmeye baþlar.Bu yüzden de yerde kývranmaya baþlar.Ölü katil ise yerde kývranan Mert’e bakarak gülmeye baþlar.Mert ise eski dostunun ve arkadaþýnýn neden kendisine bu haldeyken güldüðünü anlamaya çalýþýr.Acý içinde de olsa eski arkadaþýna bakýp ona neden güldüðünü anlamak adýna
-- Neden gülüyorsun ben acý içindeyken?
-- Sanane gülüyorum iþte yýllar önce de sen gülmüyor muydun Ahmet’ten yüklü paralar alarak beni Sinem ve aþký için öldürmeye çalýþtýðýný.Bunlarla bana gülmüyor muydun?
-- Gülüyordum ama günler boyu, aylar boyu hatta yýllar boyu bende vicdan azabý çekip durdum.Bende sana yaptýklarýmdan dolayý üzüldüm görmüyor musun?
-- Ya aynen öyle dediðin gibi sende üzülmüþsündür.
Der ölü katil.Sonrasýnda ise Mert kendisini affedeceðini düþünür eski dosttunun ama ne olduysa Mert’in söylediði o sözlerden sonra olur ve ölü katil sinirlenmeye baþlar eski arkadaþýna karþý baðýrmaya bile baþlar.
-- Sen neyden bahsediyorsun Mert.Bana acýmýþ olsan.Vicdan azabýndan yaþayamasan seni takip ettiðim birkaç ay boyunca refah içinde nasýl yaþýyordun öyleyse ha!
Mert yerde acý içinde de olsa arkadaþýnýn dediklerinden dolayý her þeyi ve nasýl da rahat bir yaþamda olduðunu anlar.Ölü katil de bütün sinirin son bir haber vererek bitirir.
-- Sen hala Ahmet’ten yardým alýyorsun hatta onun iþ yerinde çalýþýyorsun deðil mi?
-- Evet çalýþýyorumda ne var ki?
Der ama acý yine baþ gösterir.
-- Ne mi var Mert.Sana diyeyim ki þu var: Sinem bir hafta önce öldü topraða gömüldü.Kocasý ve çok sevdiði adamda hapiste çürüyecek ama birgün onunda sonu gelecek benim elimden.
-- Hadi ya.
Deyip yerde öylece kalýr.Ölü katil ise Mert’e bu seferde ona yaptýðýndan zehirlediðinden bahsetmeye baþlar.
-- Sen þu an acý içinde yerde kývranýyorsun deðil mi Mert?
-- Evet ne var yoksa hoþuna mý gidiyor acý içinde kalmam.
-- Hem de nasýl hoþuma gidiyor; ama ben senin acýný biliyorum bunun nedenini de biliyorum.
-- Sen nasýl bilebilirsin bana olan bir þeyi.
-- Bilirim.
-- Bilemezsin tamam mý kendisini ölü katil sanan herif.
-- Ýstersen bana sinirlenme yoksa verdiðim zehir daha da içine iþler ona göre.
-- Ne diyorsun sen Engin?
-- Dediðim çok basit bir þey Mert.Seni zehirledim diyorum sadece 4 hecelik bir þey bu.
Diyerek arkadaþýyla dalga geçer ölü katil.Sonrada yaptýðý bu espriye gülerek katýlýr kendi yaptýðý espriye.Mert’te yerde kendisi hakkýnda yaptýðý dalga geçer gibi yapýlan espiriye kýzar.Ama elinden de bir þey gelmiyordu bu halde hem de zehirlenmiþken.Sonra ne kadarlýk bir süre daha yaþayacaðýný öðrenmek istercesine
-- Peki nasýl yapabildin bunu ben sadece birkaç bardak içki ettim.
-- Hani sen poker oynuyordun ya.
-- Evet.
Der ama acý içinde de kývranmaya devam ediyordu.Zehir bütün bedenini yavaþ yavaþ kaplýyordu.Ölü katil ise devam ediyordu sözlerine birden Mert’e o zehiri verdiði aný hatýrlayýp anlatmaya baþlar.

Birden eskiye döner ölü katil.Hatýrladýðý kadarýyla bundan 25 dakika öncesine dönmüþtü.Sanki sil baþtan yaþýyor gibiydi her þeyi tek tek ölü katil.Eskiye döndüðünde ise kumarhanenin bar kýsmýnda bir baþýna kimselere kendisini asýl kimliðini ve ölü katil olduðunu bildirmeden oturuyordu.Sonra birden yanýna bir kýz gelir.Ölü katil ise kýzýn yanýna gelipte kendisiyle uðraþmasýný istemeyerek eliyle iteler öteye kýzý.Kýz ise karþýsýndaki adamýn bu tavrýna kýzarak daha da üstüne diðer ölü katilin. Bunun içinde adamýn yanýna sývýþmaya onunla vakit geçirip adamýn parasýný iç ettikten sonra baþka bir av bulmaya gidecekti ama bu adamýn sert ve zor olduðunu görüp anlayarak adamýn yanýnda durup ölü katile
-- Hadi bana bir içki ýsmarlasana?
-- Git baþýmdan ya seninle mi uðraþacaðým.
-- Olsun iþte uðraþ benimle de güzel bir gece geçirelim.
-- Bana bak para istiyorsan söyle istediðin kadar vereyim de çek git baþýmdan.
-- Beni böyle baþýndan savacaðýný mý sanýyorsun sert adam.
-- yoksa bir itirazýn mý var seni istememem konusunda?
-- Var tabi ki de sert adam.
-- Neymiþ bu sebep bilmek isterim doðrusu.
-- Senin gibi sertini, kuvvetlisini ve de güzelini bulmak kolay deðil buralarda anlýyor musun?
-- Sað ol iltifatlarýndan ama senin gibi güzelini isterdim ama þimdi baþka bir iþim var.
-- Ama olmadý sert adam beni niye böyle yüz üstü býrakýyorsun.
Ölü katil daha fazla yanýnda durmasýný istemediði kýzý baþýndan savmak için elini cebine atýp çýkarabildiði kadar çok para çýkarýp kýza uzatýr.Kýz bir tomar parayý görünce aðzý açýk kalýr.Bu gördüklerinden dolayý karþýsýndaki adama
-- Bu kadar paran varsa sen bu yakýþýklýlýkla her kýzý alýrsýn vallahi.
-- Ýyi o zaman git baþkasýnýn yanýna.
Kýz oturduðu adamýn yanýndan kalkýp tam gitmek üzereyken dönüp adama bir daha bakýp
-- Bunu borç niyetine alýyorum tamam mý sert adam.
-- Ne borcu ben kendi isteðimle verdim.
-- Olur mu sert adam seni birgün deðil her gün evime bekliyorum tamam mý kapým senin gibisine her zaman açýk.
Ölü katil bu durumu önce sevsede sonradan yapacaðýný hatýrlayarak kýza
-- Peki emin ol ki birgün sana uðrayacaðým.
-- Güzel öyleyse.Hoþça kal güzel ve sert adam.
Diyerek ayrýlýr kýz ölü katilin yanýndan ama bilmediði bu adamýn aslýnda bir katil olduðunu bilmeden þansýnýn yardýmýyla kurtulmuþtu.Ölü katil ise kýzý baþýndan savdýktan sonra barmene dönüp
-- Bir içki yollasana.
Der.Saniyeler içerisinde ölü katile içkisi gelir.Ýçkiyi alýp yudumlayacakken barmenin iþine döndüðünü gördüðü gibi ceketinin iç cebinden çýkardýðý küçücük bir poþetten planladýðý operasyonu uygulamaya koyar.Cebinden çýkardýðý küçücük poþetteki tesiri çokça yüksek olan bir zehiri atar aldýðý içkiye sonra da hemen küçücük poþeti cebine tekrar kapatýp koyup ardýna döndüðü gibi o an yanýndan geçen garsonu durdurup garsona.
-- Garson al þu içkiyi tamam mý?
-- Peki abi de ne olacak bu içki yoksa bana.
-- Sana olur mu oðlum.
-- Peki kime abi bu içki?
Eliyle o an kumar masalarýnýn birisinde oyun oynayan Mert’i iþaret ederek gösterdiden sonra garsona
-- Gördün mü o adamý?
-- Gördüm abi ne olacak o adama.
-- Elinin körü olacak..
Bir süre bekler ölü katil sessizce sonra da garsonun anlamasý için ona
-- Bu içkiyi o gördüðün adama götür.
-- Peki sorarsa bu içkide nereden çýktý diye kim gönderdi diye.
-- Sorarsa adýmý verme kumarhane sahibi verdi dersin.
-- Abi patron kýzmasýn bana.
-- Ne kýzacak oðlum ben patronunu tanýyorum.
Diyerek garsonu zorda olsa yanýndan içkiyi vermesini istediði Mert’e yollar.Mert ise içkiyi aldýktan sonra kimden geldiðini sorduðunda da garson bir þeyler eveler geveler ama Mert kumarhane sahibinden geldiðini düþünerek içkiyi alýr.Ölü katil ise bir an içini garsonun içkiyi Mert’e veremeyeceðini hissetse de Mert’in içkiyi sorgu sual yapmadan almasýyla birlikte sevinir olduðu yerde.Ve Mert’i izlemeye koyulur.Zaten bir saat boyunca da izliyordu ve bunu sürdürmeye devam eder ölü katil.Ve kendi kendine bu yaptýðý gizlice zehir içirmenin zevkini çýkartýr oturduðu yerden ve kendi kendine etrafýna gülümseyerek zehirin yavaþtan yavaþtan etkisini göstermesini bekleye durur.Birkaç dakika sonra da zaten olan olur.Mert oyundan kalkýp diðerleriyle yanýndaki kýzlarla tartýþa durur.Ve en sonunda koluna giren bir kýzla oyun masasýndan ayrýlýp tuvalete doðru gider.
Ölü katil az önce yaptýklarýný bir bir anlatmýþ olur eski dostu ve arkadaþý olan Mert’e böylece sonra da Mert’e bunun üzerine son olarak bir þeyler daha söylemek isteyerek der ki
-- Ýþte o poker oyununda en son içtiðin birkaç yudum seni zehirlemem için yetti de arttý.
-- Peki ne kadar da yaþayacaðým söyle bana.Bunu bilmeye hakkým var Ölü katil.
-- Sadece geriye birkaç dakika.
-- Bir dakika mý hepsi bu kadar mý yani?
-- Evet ne zannettn hem zaten sana içkiyi içtiðin andan zehirin iyice yerleþmesi için ve zehirin biraz yaþatma özelliði bulunduðundan dolayý yaþadýn 20 dakikadýr.
-- Boþa mý gitti bu 20 dakika.
-- Kýsacasý o.Sen böyle kývranýrken birkaç dakika sonra vücudun kaskatý kesilecek ve þiþeceksin ölmeye yakýnken en sonunda vücudun parçalýrcasýna kanlar fýþkýracak vücudundan.
-- Bu kadar kötü mü olacaðým.Bunun bir panzehiri yok mu?
-- Var olmaz nasýl olmasýn.
Diyerek cebinden çýkarýp eline aldýðý panzehiri Mert’e doðru tutup Mert’in zehiri almak için yalvarýrcasýna kendisine vermesini ister bu panzehiri.Ama ölü katil ise panzehir þiseini açýp lavaboya döker.Mert ise kurtulmak için panzehiri içerek birkaç dakika sonra ölmemek için düþer düþebildiði kadar kötü duruma ve lavaboya o kadar acýnýn içinde de olsa lavaboya atlayýp yalamaya baþlar lavabonun mermerden yapýlmýþ olan yerini.Ölü katil de bakar eski arkadaþýnýn birçok þeyler paylaþtýðýnýn kiþinin nasýl bu kadar düþebileceðini anlamaya çalýþýr.
Mert lavaboya dökülen zehirin panzehiri olan þeyi içmek için kendini zorlayýp ölümden kurtulmak adýna her þeyi yapmaya çalýþýr; ama o da artýk kendisi için yeterli bir sürenin kalmadýðýný düþünür.O esnada ise ölü katil eski arkadaþýnýn kendisini daha da düþürecek hallere sokmamasý için ve de ona dakikalarca duyduðu acýya bir son vermek için elinde tuttuðu orakla onun iþini bitirecekken birden böyle yapmaktan vazgeçip belinin arkasýna saklamýþ olduðu silahý çýkarýr ardýndan da silahýn ucuna baþkalarý ve kumarhanenin her yerinden duyulmasýn diye silaha susturucuyu takýp artýk Mert’in acýlarýna bu düþükçe yaptýðý davranýþlara son vermek adýna silahý Mert’in baþýna dayar.Mert ise kafasýna dayalý olan silahý hissettiði gibi artýk son duasýný edip ölmeyi beklemesini anlar.
Ölü katil ise son duasýný etmesine izin verir Mert’e.Birkaç saniye sonra da Mert duasýný etmesiyle birlikte ölü katil daha fazla vakit kaybý yapmadan ateþler silahýný ve Mert’i öyle boylu boyunca lavaboda býrakýp silahýný belinin arkasýna tekrar saklar.Mert’i olduðu yerde býrakýp tuvaletteki dönemeci, köþeyi döndükten sonra tuvaletin kapýsýna yaklaþýp kapýnýn deliðinden bakar dýþarýda birileri var mý diye.
Ölü katil dýþarýda kimseyi görmedikten sonra kapýyý cebinde bulunan anahtarla açýp çaldýðý anahtarý da yere kapýnýn yanýna atýp tuvaletten çýkýp ardýnda iki ceset býrakarak ayrýlýr kumarhaneden.Ardýnda býraktýðý cesetler ise hem hayatý günahlarla doluydu hem de Mert’in eski dostu olan Engin’e nam-ý deðer ölü katile yaptýklarýnýn hatta onu öldürmeye çalýþmanýn yýllar sonra bedelini ödetiyordu ölü katil.Hiç kimselere bakmadan ve de ardýnda hiçbir izde býrakmadan ayrýlýr kumarhaneden ardýnda býraktýðý imzayla adýný yiden iyiye duyurmaya baþlýyoru.Bir sonraki cinayet öncesine kadar yine saklanýyordu bir yerlere.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gerilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ölü Katilin Öyküleri - 1
Ölü Katilin Öyküleri - 9
Ölü Katilin Öyküleri - 3
Ölü Katilin Öyküleri - 7
Ölü Katilin Öyküleri - 6
Ölü Katilin Öyküleri - 8
Ölü Katilin Öyküleri - 4
Ölü Katilin Öyküleri - 5
Ölü Katilin Öyküleri - 10
Ölü Katilin Öyküleri - 11

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yakalým Bedenlerimizi [Þiir]
Ýçinde Senin Olduðun Seviþmeler [Þiir]
Hayallerdeki Seviþmelerimiz [Þiir]
Topraða Düþen Yitik Hayatlar [Þiir]
Bir Mezar [Þiir]
Bir Sevda [Þiir]
Issýz Yürek... [Þiir]
Aç Kalbini Yüreðime Doðru Güzel Kýz [Þiir]
Deniz Gözlüm [Þiir]
Kýsa Bir Söz [Þiir]


Barýþ Ünlü kimdir?

Ben Barýþ Ünlü. 1990'dan beridir hayatla bir olup yaþayýp gidiyorum. Herkesin yazar olmasý için destek olmaya ve de kendiminde yeteri kadar hatta yeterinden daha fazlasýný yaparak sizlere ve bu siteye üye olan ya da olmayýpta bu sitede dolaþan herkese güzel þiirler, denemeler, öyküler ve de romanlar yazarak sizlere güzel þeyler yaþatmayý umuyorum. Bu yüzden buradayým ve de burada olmaya devam edeceðim. Ben sizlere ve sizin gibi okur severlere açýlýp oradan da hayalim olan yazarlýk serüvenine katýlýp büyük ve adý her daim söylenen hatýrda olan bir büyük yazar olmayý hedefliyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
ORHAN VELÝ'DEN BAÞKASI ASLA


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Barýþ Ünlü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.