..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




28 Ocak 2009
Lütfen Baðýrmayýn!  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AFGD:
LÜTFEN BAÐIRMAYIN!!

Etrafýma bakýyorum da herkes bir baðrýþ çaðrýþ içinde. Kuru gürültüden baþka icraat yok. Herkes baðýrýyor. Ýyi de neden baðýrýyorsunuz. Gazeteler baðýrýyor. Bilmem kaçýncý dalgadayýz. TV dekiler baðýrýyor:” Þunu yaparýz. Bu adam bunu yapmýþtý. Þu adam þu kadar yemiþti”

Ankara’da kara MURAT baðýrýyor. Ýstanbul’da biri eline almýþ KILIÇ’ýný; DAR ederim burayý diye. Halk baðýrýyor:”iþsizim, açým” .Tencere-tava baðýrýyor. Çocuklar baðýrýyor, kadýnlar baðýrýyor. Yeter ama ya. Neden sakince konuþmayý öðrenemedik. Sesimizi yükseltince haklý olacaðýmýzý mý düþünüyoruz acaba?

Siz hiçbir kuyumcunun baðýrdýðýný gördünüz mü?”Gel vatandaþ en güzel altýnlar, takýlar bizde” diye. Ya da bir antikacý:”Hadi gel en güzel tarihi eserler bizdeee “ diye. Neden? Çünkü ellerindeki þeyler kýymetli. Deðerli þeyleri olan baðýrmaz. Kýymeti kalmaz çünkü. Herkes onun kýymetli olduðunu bilir zaten. Ýhtiyacý olan gider alýr sahip olur. Onun baðýrmasýna gerek yoktur.

Memur baðýrýyor:”Maaþýmýz az “diye. Ýyide özel sektördekiler iþten çýkarýlýyor. Mesela ben. Bu kervanda artýk bende varým. Sýrtýný dayamýþsýn devlete. Sallabaþýný al maaþýný yapýyorsun. Ýzin hakkýn var, saðlýk güvencen var. Sen neden baðýrýyorsun. Ýþ güvencen var. Ýhanetlik yapmadýðýn sürece devlet seni sokaða atamaz. Yetmiyor olsa da hiç olmamasýndan iyidir. Hadi benim eþimin iþi var çok þükür diyoruz. Ya eþi olmayan, eþinin iþi olmayan, çalýþamayan ne yapsýn?.Ben onu bunu bilmem. Allah devlete zeval vermesin. Daya sýrtýný devlete yeterlidir. Nankörlük etmenin âlemi yok.

Bazen ganyan bayisinin önünden geçerken adamlar da kýzýl-kýyamet.Atlara baðýrýyorlar;küfürler havada uçuþuyor.Ýyi de at veya jokey seni duymuyor ki.Burada o kadar çaba sarf edip atlara baðýrmak yerine evdekiler için enerjini harcasan mesela??





Bizim gazete sitemizde de söz konusu bu. Yorum yapýlan haberlere bakýyorum. AKP VE DTP. Allaahh birbirlerine girmiþler. Ne kadar hakaret ve incitici söz varsa yorumlarda. Ben þimdiye kadar hiçbir güzel yazý veya haberin altýnda yorum görmedim. Bi Dakka ya yavaþ gelin. Nedir derdiniz?. Kimin için birbirinizi yiyorsunuz. Bu mücadele ne için?”Þu rumuzlu arkadaþ erkeksen adýný yaz yada karþýma çýk!!”Tamam çýktý diyelim ne olacak.Sadece kendi egonu tatmin etmek için mi pc baþýna oturuyorsun.Týpký derbi maçlarýndakiler gibi.Dýþarýda maç için býçakla satýrla birbirinizi yersiniz,futbolcularda kol kola o gece eðlenceye dümtek yapar..

Sizin savunduðunuz kiþilerin sizin varlýðýnýzdan haberleri bile yok.Olsa da umurlarýnýzda olmazsýnýz zaten.Eðer bu vatandaþ onlarýn umurlarýnda olsaydý çýkarýrlardý at gözlüklerini ve etrafýna bakarlardý.Seçim zamaný fakirhaneler giriyorlar,çamurlu yollarda yürüyorlar.”Vay bee adama bak ayaðýmýza kadar geldi.Ayaðýndaki bilmem kaç milyonluk marka ayakkabý.Onu bile feda etti.”Bu mudur??Yaa budur tabii.O ayakkabý senin bir aylýk mutfak masrafýnda olsa adam feda ediyor.Helal diimii???Þak þak þak…alkýþlarý duyuyormusunuz???..

Artýk aklýmýzý baþýmýza toplayalým biraz. Eðer bize sahip çýksalardý memleketine önce sahip çýkarlardý. Menfaatleri için uðramazlardý. Biz Van’da bir valiyi milletvekili yapýp adýný stada verdik. Noldu peki. Arkasýna dönüp bakmadý bile. Týpký yerli halký gibi. Hangi zengin Van için yatýrým yaptý. Adamlar yazlýðýný kýþlýðýný arabasýný batýdan alýyor.

Bu yüzden ne olur baðýrmayýn.Müdafaa ettiðiniz insanlarýn sizin varlýðýnýzdan haberleri bile yok.Adamakýllý birilerini seçin ve artýk bizi ihya edecek iþler yapacaklar çýksýn karþýmýza.Ben buna inanmýyorum ve oyumu boþ kullanýyorum


…Neyse….SUSSTUUMMMM!!!!!





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ben de Özür Diliyorum
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.