..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Fýrat Can Tokuri




9 Ocak 2009
Kana Batmýþ Aþkým Ilýk Þarabým  
Fýrat Can Tokuri
Ölüme yaklaþtýkça, aþk ýlýk bir þarap gibi gýrtlaðýndan içeri akýyordu ve içini ýsýtýyordu. "Bu kadar güzel olacaðýný bilseydim, yaþamaya vakit harcamazdým" diye düþündü. Hayatý boyunca aradýðý aþký, ancak hayatýndan vazgeçtiðinde bulabilmiþti.


:BJDE:
"...Deðiþtirmenin bir yolu olmalý... Bu acýyý azaltmanýn bir yolu veya daha ne kadar acýyabileceðini görmenin…"

Saatlerdir düþünüyordu, içiyordu ve aðlýyordu. Deðiþtirmek yerine, kendini acýtmayý seçmiþti ve en iyi becerdiði þeylerden birisiydi bu... Canýný en çok yakaný bulmak ve yaranýn kabuklarýný tekrar tekrar soymak, sadece neye ulaþacaðýný görmek için ve payýna düþenin hepsini bir an önce yaþayýp kurtulmak için belki de. Unutmak aklýnýn ucundan bile geçmezdi, dayanmak, beklemek, geçmesini umut etmek tamamen yabancý hislerdi. Çünkü zaten tek istediði bu acýyý yaþayabilmekti. Acý da heyecan veriyordu, acýnýn da keskin bir tadý vardý ve en çok acý ona yaþadýðýný hatýrlatýyordu.

Sonunda bir yolunu bulmuþtu, kabuklarý kopartmak yetmiyordu. Yaraya bir þeyler sokmalý, iyice kanatmalý ve içindeki pisliði boþaltmalýydý sonuna kadar. Dýþarýda lapa lapa kar yaðýyordu. "Düzce'nin tek sevdiðim tarafý bu herhalde" diye düþündü ve babasýnýn mirasý, kahverengi kürklü paltosunu kapýp dýþarý fýrladý. Yapacaðý þey için yeterince içmemiþti, bir þiþe daha kýrmýzý þarap yeterli olabilirdi belki.

Bulunan her boþluða kondurulan ve kendi haline býrakýlan, terkedilmiþ ve ýþýklarý patlatýlmýþ beton yýðýný amfilerden biriside hemen evinin yukarýsýnda, kendisi gibi bir yýðýntýnýn gelmesini beklemeye baþlamýþtý çoktan. Onu daha fazla bekletmeden üzerindeki karlarý temizledi ve bir koltuða gömülür gibi býraktý kendisini. Ýçtiði onca içkiye raðmen üþüyordu ve bu hoþuna gitmiþti.

Þiþenin nasýl bittiðini, ne zaman ve nasýl kýrýldýðýný, bir çomak parçasýyla topraðý çizer gibi ellerini nasýl parçaladýðýný hatýrlamýyordu. Artýk üþümüyordu ve her yerine bulaþan kanlar olmasa, ellerinin yarýklarla dolu olduðunu da hissetmiyordu. Yola çýkma vakti gelmiþti, yaklaþýk yarým saatlik yolu vardý ve yürümenin ne kadar zor olduðunu görünce düþünmeye baþladý; "Keþke bu kadar içmeseydim... Hem ellerimi de kesmemiþ olurdum..."

Bütün yolu, bembeyaz karlarýn üzerine, incecik kýrmýzý çizgiler çizerek yürüdü. Bir saða bir sola sallanarak, ama kendisini acýtmaya devam ederek, sayýklayarak, hýrslanarak, öfkelenerek ve suratýna çarpan kar tanelerine meydan okuyarak yürüdü. Bütün hatalarýný, bütün kötü anýlarý silerek, bütün inatlarýndan, öfkelerinden, isteklerinden vazgeçerek, onurundan, erkekliðinden ve hatta hayatýndan vazgeçerek yürüdü. Yürüdükçe küçüldü, küçüldükçe rahatladý, mutlu oldu. Önündeki bütün engelleri kaldýrdý, bütün duvarlarý yýktý, herkesi ve her þeyi unuttu, geride býraktý. Belki de en baþýndan beri olmasý gereken buydu veya hayatýnýn hatasýný yapýyordu belki de, önemsemiyordu. Onun da bir kez olsun düþünmeden hareket etme hakký olmalýydý, bir kez olsun o da baþýna bela açabilirdi, kendisine zarar verebilirdi, birinin canýný yakabilirdi ve bir kez olsun gerçekten içinden geleni yapabilirdi.

Merdivenlerden çýkarken birden bire kýrýk þarap þiþesinin hala cebinde durduðunu fark etti, "bilinçaltý dedikleri þey bu olsa gerek" diye düþündü. Hiçbir þey planlamýyordu, en sevdiði dansý yapacaktý. Koreografi yoktu ve müzik yoktu, sessizce mýrýldanacaktý, gerisini doðaya býrakacaktý... Zile bastý.

Kapý açýldý, gözyaþlarýyla parlayan iki koca göz karþýsýndaydý. Kanlý ellerini çýkardý sessizce ceplerinden, yanaklarýndan süzülen yaþlarý kana buladý yavaþ yavaþ, sonra saçlarýný, sonra dudaklarýný ve boynunu... Üzerindekileri kana buladý ve çýplak kalan vücudunu... Gözlerinden içeri süzüldü ve ruhunu kana buladý. Seviþtikçe daha çok kanýyordu ve kanadýkça öfkeden baþý dönüyordu. Çýðlýklar kulaklarýnda defalarca yankýlanýyor, görüntüler kendi baþlarýna hareket ediyordu. Acýnýn daha fazlasýný düþünemiyordu artýk, paltosuna uzandý, elini cebine soktu ve kýrýk þiþeyi çýkardý. Parlayan gözlere son bir kez baktý, ne bir þaþkýnlýk, ne de bir korku vardý, en ufak bir merak bile göremiyordu. O anda ne yapmasý gerektiðini anladý, önceden planlamamasý iyi olmuþtu. Kýrýk þiþeyi kendisine çevirdi ve yavaþça boðazýndan içeri soktu. Görmek istediðini görebilmek için karþýsýndaki gözlere bakýyordu hala ve iþe yaramýþtý, acýyý görmüþtü, piþmanlýðý, korkuyu, þaþkýnlýðý ve hatta aþký görmüþtü, hem de hiç görmediði kadar net ve parlak. Ölüme yaklaþtýkça, aþk ýlýk bir þarap gibi gýrtlaðýndan içeri akýyordu ve içini ýsýtýyordu. "Bu kadar güzel olacaðýný bilseydim, yaþamaya vakit harcamazdým" diye düþündü. Hayatý boyunca aradýðý aþký, ancak hayatýndan vazgeçtiðinde bulabilmiþti.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaratýðýn Doðuþu
Damda Bok Kürüyen Adam
Ýnsanlarý Düþün
Býrak Beni, Ýçine Gireyim


Fýrat Can Tokuri kimdir?

Olanlarý görmeme engel koca bir deniz var göðüs kafesimde, tam orta yerde… Bütün bu pisliðe raðmen inadýna masmavi bir deniz… Nereye baksam masmavi bir deniz var gözlerimde, ömür boyu kalkmayacak bir perde gibi yerleþip kalmýþ. Gerçekle aramda kocaman bir perde, bir gölge oyunu gibi yarý saydam hayatým, perdenin arkasýnda sýkýþmýþ kalmýþ. Beni alýp kurtaran masmavi denizim, kapana kýstýran bir yanýlsamaymýþ sadece. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fýrat Can Tokuri, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.