..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En güzel özgürlük düþü, hapishanede görülür. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > seyfettin araç




9 Ocak 2009
Kar Yaðar Kentimin Üstüne ve Ben Seni Özlerim  
kar yaðar kentimin üstüne ve ben seni özlerim

seyfettin araç


Gri bir bulut gelir kentimin tepesine ve mutsuz maskelere döner tüm yüzler, her yüzde gülümsemeni ararken anlamsýz ve manasýz karakterler tanýrým kadýn kýlýðýna girmiþ ucubelerden, korkarým mutsuzluktan ve ben seni özlerim..


:CAEB:
Kar yaðar kentimin üstüne ve ben seni özlerim..

Kar yaðar kentimin üstüne, doðumgünümde yalnýz kalabalýklarla girerim, karanlýktan korkmaya baþlarým sensiz gecelerimde ve ben seni özlerim..

Beyaza boyar kentim rengini, mevsimler deðiþir sen yokken benimle ve ben kentimden uzakken senden kaçarken, aþk kaybolur sokaklarýnda ýssýz bir þekilde kentimin ve ben seni özlerim..

Kelimeler ararým yokluðunda yaramý saracak, gözlerimdeki hüznü atacak aþk denilen saltanat kayýðýna yeniden bindirecek, gözlerini ararým gözlerimi yaþatacak, kar yaðar kentimin üstüne ve ben seni özlerim..

Mevsimler deðiþir kentimde sen yokken, her ilkbaharda kokun içime iþlerken, yaz acýný hiç yaþatmazken, yapraklar düþer aðaçlardan teker teker yaðmurlar ardýndan sonbahar da biter ve iklimler deðiþtikçe ben seni özlerim..

Çocuklar konuþmaya baþlar, kimileri ilkokula adým atar kimileri ilkgençlik heyecanýyla yaþar, kadýnlar aþký yakalar ve yüzüðü alacaðý günü hesaplar, erkekler baba olmanýn vereceði heyecanýn hayaliyle yeni hayat kurarlar ve kar yaðar hayallerimin üstüne ben seni özlerim..

Arkadaþlarým tek tek nikah masasýna oturur, en bahtsýz olaný en sevdiðine kavuþur, karakter yoksunlarý hayat aðacýnda bir salýncak bulur, yaðmur çamur demeden kahkahalar içinde rüzgara meydan okur, üþümeye baþlarken ben durmadan gözlerini düþünür ýsýnýr ve ben seni özlerim..

Dünya her zamaný bir sýnav gibi yaþatýrken hayatýn manasýz duruþuna anlam bulamazken tek anlam verdiðim sen’i düþünür hayata daha sýký tutunur, güzel olan ne varsa seninle baðdaþtýrýrým ve kar yaðar kentimin üstüne ben seni özlerim..

Gri bir bulut gelir kentimin tepesine ve mutsuz maskelere döner tüm yüzler, her yüzde gülümsemeni ararken anlamsýz ve manasýz karakterler tanýrým kadýn kýlýðýna girmiþ ucubelerden, korkarým mutsuzluktan ve ben seni özlerim..

Hayat hakkýmdaki herþeyi ters yüz ederken zamanlý zamansýz, sevdalara kucak açýp hep acýyý kucaklarken yokluðunda acý çeken ben, durmadan sancýlar içinde dönüp dururken uyku zamanlarýmýn en muhteþem serüvenlerinde, aþk kokusu yastýðýmý yatýlmaz kýlar ve ben seni özlerim..

Dakikalar saatleri saatler günleri günler aylarý aylar yýllarý döne döne deðiþtirdiðinde ve her yeni yýlýn ilk zamanlarýnda sensiz olacaðý korkusunun içimde derin bir yara açtýðýný hissettiðimde; kar yaðar zamanlarýmýn üstüne ve ben seni özlerim..

Varlýðýnda beni mutlu eden yaðmurun yokluðunda yakmasý, kenti aþk bahçesine döndüren kar’ýn hayatýmýza beyaz bir sayfa gibi konmasý, gözlerinin içime kar taneleri gibi girmesi ve hüznümün en derin çukurunda yalnýz kalýþým, aþk yaðar kentimin üstüne ve ben seni özlerim..
                                        
saraç.. 30/12/08 harbiye



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cumartesi Bugun 2
Daha Dün Gibi
Geceleri Gözlerim Üþür...
Gidiþinle

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cancaðýzým...
Vazgectim
Ýsmini Fýsýldadýlar Üç Kez...
Biliyorum Gideceksin...
Yalan ve Kadýn
Ardýna Kadar Açýk Kapý...
Sen...
Cumartesi Bugün...
Kimliksiz...
Dönüþüne Hazýr Yazýlar - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevismek... [Þiir]
Seni Özledim... [Þiir]
Sanki [Þiir]
Mutsuzum... [Þiir]
Okyanus [Þiir]
Hazan... [Þiir]
Ayaz... [Þiir]
Bu Sabah... [Þiir]
Öðledensonra [Þiir]
Hayat'ým... [Þiir]


seyfettin araç kimdir?

sadece deniyorum. . yazabiliyormuyum bilmiyorum, gerçekten sadece deniyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
orhan pamuk, yaþar kemal, nazým hikmet, mehmed uzun ve ahmed arif


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © seyfettin araç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.