..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutsuzluða düþmeyin. -Charlie Chaplin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Bahadýr ÖZBÜTÜN




29 Aralýk 2008
Bekleyiþ  
Bahadýr ÖZBÜTÜN
Adam, yakýlan bir þairden miras bir cümle taþýrdý cüzdanýnýn köþesinde. Derdini anlatabilmek için. Yaþlandýkça kýrýþmaya baþlayan bir kâðýt parçasýna yazdýðý birkaç sözcük, ete kemiðe büründü O’nu görünce.


:BDDJ:
Bekledi o gün adam. Uzun uzun bekledi. Yorulmadan; güneþin yakýcýlýðýna, geçmeyen zamanýn sýkýcýlýðýna aldýrmadan bekledi. Beklediði kiþi geldiðinde ne olacaðýný bilmeden, gelmezse hissedeceklerini aklýndan bile geçirmeden.

Adam, yakýlan bir þairden miras bir cümle taþýrdý cüzdanýnýn köþesinde. Derdini anlatabilmek için. Yaþlandýkça kýrýþmaya baþlayan bir kâðýt parçasýna yazdýðý birkaç sözcük, ete kemiðe büründü O’nu görünce.

“Ben hep ölüme ve aþka inandým” *

O ilk anda oldu ne olduysa, bir hareketlenme hissetti adam cebinde. Önce anlamadý dizenin ayaklandýðýný ve terk etmekte olduðunu gençliðini geçirdiði cüzdaný, sonra yavaþ yavaþ kavramaya baþladý terk edilenin sadece cüzdanýn sýcaklýðý olmadýðýný. Kendini yalnýz hissetti. Eðer dizesini kaybederse tutunacak bir þey kalmayacaktý adamýn yanýnda, aþka dair. Korktu mu adam? Sevdiði duygulardan biri deðildi korku. Kýz söylemiþti ya ona “ sen bu duyguyu seviyorsun” diye. O zaman da düþünmüþtü iþte, duygular sevilir mi? Yani bir duyguya iliþtirilebilir mi baþka bir duygu? Hatalý olduðunu anladý. O güne kadar hata yapmýþtý. O gün de ayný hatanýn eþiðindeydi. Belki de aþmýþtý eþiði. Bir kýza âþýk olmuþtu, aþký sevmesi gereken yerde. Kýzýn tespitiydi bu. Ne yapacaðýný bilemedi; vazgeçse miydi kýza olan aþkýndan, denese miydi aþký sevmeyi. Kýzý yalancý çýkartmamak adýna deðer miydi aþký baþladýðý yerde býrakmaya?

Bu düþüncelerle boðuþurken ve yorulmuþken enikonu, dizeye seslenmek geldi ardýndan. Anýnda yaptý düþündüðünü.

“ Bana ihtiyacýn yok” dedi dize. “Sen hep ölüme ve aþka inandýn. Artýk ölüm ne kadar yakýnsa sana, aþk da o kadar yakýn. Yeni bir dize bul kendine.”

Söyleyecek bir þeyi yoktu artýk. Býraktý gitsin dize. Ve bir yenisini aramak için döndü kýzýn gözlerine. Bir anlatým bozukluðuyla karþýlaþtýðýnýzý sanýyorsanýz bir önceki cümlede, yanýldýnýz. Adam kýzýn gözlerine döndü yani baþladýðý yere.

Bekledi adam. Daha önce de beklemiþti ama hiç bu kadar mutlu olmamýþtý önceki beklemelerinde. Gelecek olana dair hiç bu kadar büyük bir istek ve heyecan duymamýþtý. Kendini yendi adam beklerken. Cesaret edindi bir yerlerden, muhtemelen kýzýn güzelliðinden. Zaten cesaret verecek baþka hiç bir þey yoktu kýzýn verdiði. Aslýnda güzelliðini de vermemiþti. Bir nehre benzetti adam kýzý, güzelliðini peþi sýra sürükleyen, gürül gürül.

Kýzýn aðzýndan çýkan cümleler çarptýkça adamýn zihnine açýlan kapýya huzursuz kýpýrdanmalar oluyordu zihninin ezeli sakinlerinde. Zamansýz gelen misafirlerdi kýzýn cümleleri. Her þeyi alt üst etmiþti. Sakinler artýk o kadar da sakin deðildi. Bu kadar çabuk bir deprem elbette hazýrlýksýz yakalamýþtý herkesi. Korkutucu bir hýzdý bu ve korktukça hýzlanmaktaydý adam. Korktukça sýzlanmaktaydý kýz.

Çocukken de böyle olurdu zaten. Ne kadar acele ederse etsin hiç yetiþemezdi, oyuncakçýnýn vitrinindeki oyuncaðý almaya. Bu sefer acele etmeyelim demiþti içinde büyüyen çocuklara ama elinde deðildi çocuklarýn yavaþlamak. Onlar daha çocuktu çünkü. Kýz anlar mýydý bunu?

Beklenen gelmiþti en sonunda. Sadece dakikalar sürecek olan bir yolculukta yanýnda oturacaktý adam kýzýn. Bunun içindi saatler süren bekleyiþ. Sadece yanýnda oturabilmek sarsýntýlý bir yolculukta ve kýza dokunamayacak olsa da büyüsünden nasiplenmek. Sesinin aracýn içinde salýnan kokusuna bulanmak. Bu yolculuðun uzamasýný ne kadar isterdi adam ama farkýndaydý da böyle bir þeyin mümkün olmadýðýnýn ve olmayacaðýnýn. Bu sadece adama ait bir hayaldi ve sormayacaktý kýza hiçbir þey. Belki ertesi gün, uzun bir bekleyiþin daha sonunda…

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: nezahat artan / , Türkiye
13 Ocak 2009
sýnadým kendimi karþýlýklý acýyla ben hep ölüme ve aþka inandým




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýntihar
Avuçlarýnda Gün Iþýðý
Ölüm
Ýkilem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Pi'nin Öyküsü [Öykü]
Tembellik Manifestosu [Öykü]
Haritada Kaybolan Çocuklar [Öykü]
Albert'in Yalaný [Öykü]
Ayakkabýnýn Dili [Öykü]
Göktaþý [Öykü]
Azizin Gri Dünyasýnda [Öykü]
Ýzmaritçi [Öykü]


Bahadýr ÖZBÜTÜN kimdir?

Artýk benim onurum Çamurlara batarak, Kendini aþýnmaktan Güç bela koruyacak. Kirletecek çaresiz Taammüden kendini; Çarþý pazar gün boyu Kentleri dolaþarak. Artýk benim onurum Eðri pervazýnda, Ahþap bir kapý gibi Gýcýrdayýp duracak. Metin ALTIOK

Etkilendiði Yazarlar:
Franz KAFKA


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahadýr ÖZBÜTÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.