..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




28 Aralýk 2008
Kurmanci (Trt 6  
GAZETEVAN KÖÞE YAZARI VE EDÝTÖRÜ

SELMA BÝRCAN



:AFGD:
KURMANCÝ (TRT 6 ÞEÞ)

TRT’nin Kürtçe kanalý TRT 6 (Þeþ) test yayýnýna baþladý. TRT 6, Ýstiklal Marþý ve “Biz ayný gökyüzünün altýndayýz” anlamýna gelen sloganla seyircilere “merhaba” dedi.
Kanalda röportaj yapýlan yazar Muhsin Kýzýlkaya test yayýnýyla ilgili görüþünü, þöyle vurgulamýþ: “Çok profesyonel bir test yayýndý. Ýleride çok renkli bir kanal olacaðýna dair iþaret verdi. Dün akþamki yayýnla birlikte o kriz aþýldý. Kanal Kürt toplumunun bütün renklerini yansýtabileceðine dair izlenim verdi. Kürtlerin bir halk olarak var olduðu dolaylý olarak tescil edildi.”

Allah aþkýna þimdiye kadar Kürtlerin bir halk olduðu ve var olduklarý zaten biliniyordu. Kimsenin oyununa gelmeyin. Bakýn bizim Türkiye’de her haklarýmýz var. Yeter ki okuyun. Okusanýz size okuma diyen mi var?Bu ülkede Cumhurbaþkaný bile olursunuz.(Örnek Turgut Özal) .Size olma diyen mi var.? Kürt Halký hepimiz biriz. Birimiz hepiz. Biz bu dünyaya insan öldürmeye deðil, birbirimizi sevmeye ve saymaya saygýlý olmaya geldik. Herkesin görüþüne, dinine mezhebine saygýmýz olsun. Ama saygý tek taraflý olmaz. Karþýlýklý olur.

Çoðu kiþi bu kanalýn seçim yatýrýmý olduðunu düþünüyor. Neden ''BU GÜZEL ÜLKENÝN, TÜRKÝYE'NÝN VATANDAÞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ýrkçýlýk yapan bir kitle olarak kalmayý tercih ediyoruz? Peki, bize ne verseler mutlu oluruz? Neden hep daha fazlasýný istiyoruz.?Ýnsanlar iþsizlik, ekonomik darlýk çekerken,aile içi cinayetler çoðalýrken,ekmek için çöplere bile muhtaç olunurken bu haykýrýþýn anlamý ne? Bölücü olmak yerine toparlayýcý olmak çok mu zor?

Bu ülkenin vatandaþý olmayý sindirememek hastalýðý var olmuþ. ÖZELEÞTÝRÝ yapamýyoruz. Neden aþaðýlýk kompleksi yaþýyoruz? Baþýmýza gelen her kötü þeyde devleti ve diðer insanlarý suçluyoruz. Her þeyi devletten bekliyoruz. Geride býrakýldýðýmýzý düþünüp hayali bir anavatan olduðunu savunup ona inanmak istiyoruz. Bu ülkede yaþayan onlarca farklý milletten insanlar varken ve onlar bu memlekete sahiplenirken, biz neden sahiplenmiyoruz?

Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaþýna; Hoop! Sen Kürtsün þu þehre giremezsin, þu iþi yapamazsýn, þu mesleði icra edemezsin denmiþ veya denmekte? Bu ülkenin en çok para kazanan insanlarý çoðunlukla Kürt kökenli þarkýcýlar, eðlence yeri sahipleri, iþadamlarý, ticaret erbabý, turistik otel sahipleri, eðlence dünyasýnda; tv'de, gazinolarda iþ yapan isimler deðil mi?

Eski zamanlarý anlayabilirim. Eziyet, ayýrým vs.derdi vardý. Ama bu her insan için geçerliydi. Þimdi sadece düþüneceðimiz þey önce kendimizi eðitip hayata ve vatana nasýl faydalý olabiliriz. Bunu biraz kavrasak.
‘Kürtlere siyasi ve kültürel haklar verilmediði gerekçesiyle’ terör örgütü PKK, TRT’nin 24 saat Kürtçe yayýn yapan kanalý için karalama kampanyasý baþlatmýþ.

Örgüt elebaþlarý, Kürtçe TV’nin hükümet tarafýndan ‘özel bir savaþ uygulamasý’ olduðunu savunmuþ. PKK’nýn üst düzey yöneticilerinden Murat Karayýlan, projeyi ‘açýk bir cambazlýk oyunu’ olarak nitelendirmiþ. Örgüte destek olanlara mesaj gönderen Karayýlan, televizyonun izlenmemesi çaðrýsý yapmýþ. Karayýlan, bazý üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açýlmasý yönündeki çalýþmalarý da ayný kapsamda deðerlendirdi. Kürt dili açýlýnca ve orda eðitim hakkýna sahip olunca mezun olduktan sonra kendileri için eleman alacaklarýný mý düþünüyorlar. Bu ülkede okuyan veya okumayan Kürt insaný olarak yüksek mevkilerde olanlar yok mu? Üniversiteye gittiklerinde “Hayýr sen Kürtsün, sýnava alýnamazsýn” mý dediler?

Sahne alan Kürt sanatçýlarý sadece Kürtler mi izliyor? Eðlence programlarýnda zaten Kürtçe türküler söyleniyor. Bu TRT 6 ya mahsus bir özellik deðil ki. Bunu kimse yadýrgamýyor.
DTP Eþ baþkaný Emine Ayna, Kürtçe TV’nin yasadýþý olduðunu savunmuþ. Mevcut Anayasa’ya göre w, x, q harflerinin yasak olduðunu, bu sebeple televizyonun da ayný kapsamda deðerlendirilmesi gerektiðini savunmuþ.Peki kendilerinin amaçlarý Kürt halkýna hizmet ise neden o kadar zengin olmalarýna raðmen doðuya yatýrým yapmak yerine BATIRIM yapmayý tercih edip olaný da yok etme çabasýndalar.Hangi parti seçim propagandasý için memleketini yaðmalatýyor..
Bir de þu sabýkasýz kürt meselesi var. DTP Muþ Milletvekili Sýrrý Sakýk da, TBMM’de Kürtçe televizyonunda Kürtlere yer verilmediðini savunmuþ. Sakýk, “Kürtçe televizyonda ne aranýyor? Sabýkasýz Kürt. Zaten sabýkasýz Kürt’ün Kürtlükle bir alakasý yok ki, böyle bir talebi yok ki!” ifadelerini kullanmýþ.Bu apaçýk tahriktir. Allah aþkýna yapmayýn. Sabýkasýz Kürt zaten gerçek Kürt tür. Sabýkalý olanlar vatanýna ihanet edendir.
Þýrnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, Kürtçe TV ile ilgili bugüne kadar bir tek Kürt’e resmî bir yazýþmasýnýn olmadýðýný savunarak, “Bir tek Kürt kurumuyla görüþme yapýlmadý. Hiçbirisinin resmî bir evraký, kaydý yok. 3-4 sanatçýyla görüþülmüþ. Ya böyle þey olur mu? Bari Kürtçülüðün, Kürtlüðün ticaretini yapmayýn diyorum! Seçim öncesi oy avcýlýðý için yapmayalým, zarar görürsünüz demiþ.Dikkat ediyorum milletvekillerinin kürt halkýný savunurken uzlaþma yerine tehdit niteliði taþýyan ifadeleri var.
Muþ’ta oturan Abdullah Ýbrahimoðlu, “Bu kanal, yýllar önce faaliyet gösterseydi belki de bugün döktüðümüz gözyaþý, akýttýðýmýz þehit kaný olmayacaktý. Birlik, beraberlik içinde bir Türkiye olacaktý.” demiþ.

Þimdi bu aradaki çeliþki nedir. Ne demek yani insanlarý öldürmek veya bölücülük yapmak sadece bir kanal açýlýnca mý çözülecekti. Zaten isteyenler uydu kanalýndan istedikleri kürt kanalýný seyredebiliyordu. Bunu engelleyen yoktu ki.

Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüðüne, bu ülkenin insanlarýna, toplum kurallarýna SAYGI göstermelidir. Ülkesine katkýda bulunmalýdýr. ÝNSAN gibi davranarak, yakmadan, yýkmadan. Kýsacasý; TERÖRÝST ile aramýzdaki farký yine bizzat KENDÝMÝZ ortaya koymalýyýz. Bu ülkenin güzel insanlarýnýn içindeyiz.

''KÜRT'' kökenli vatandaþlarýmýz, eðer bunca kan ve gözyaþý dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRÝSTLERÝ hala destekliyorsak, KUSURU DEVLETTE DEÐÝL, KENDÝMÝZDE ARAMALIYIZ.!





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Lütfen Baðýrmayýn!
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ben de Özür Diliyorum
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.