..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam ciddi, sanat neþelidir. -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Baþkaldýrý > SELMA BÝRCAN




20 Aralýk 2008
Ben de Özür Diliyorum  
SELMA BÝRCAN

:AEDA:
BEN DE ÖZÜR DÝLÝYORUM

Þu güzelim VATANIMIZI nasýlda bu kadar çekilmez ve sevgisiz bir hale getirmiþiz ve de hala getirmekteyiz. Ve nasýl bir CUMHURÝYET’E sahibiz ki bizim atalarýmýzý diri diri mezara koyup soykýrým yapan ERMENÝLERDEN özür dileme gibi bir gaflette bulunuyoruz. Ve buda yetmiyor siteler açýp oy toplanýyor. Bu nasýl bir TÜRK KANIDIR.

Benim bildiðim ÖZÜR insanlarýn hakkýný yendiðinde birine verdiðin zarardan edilir. Yýllardýr dile dolanan, olup olmadýðý belli olmayan ama bizim açýmýzdan çok þeyi ispatlý ERMENÝ meselesi için ÖZÜR DÝLENMEZ. Bir insan özür diliyorsa hatasýný kabul etmiþtir.

Üstelik bunu yapanlarda memleketimizin AYDIN denilen kýsmý. Ve eminim ki bunlar okuduklarýnda çoðu devlet bursu almýþ ya da bi þekilde devletten yararlanan kiþiler olup bu seviyeye gelmiþler. Seviyeyi meslek anlamýnda söyledim. Yanlýþ anlamayýn kiþilik seviyeleri deðil. Hala olmuþ bitmiþ yaþanmýþ þeyleri sürdürmenin, temcit pilavý gibi ýsýtýp ýsýtýp önümüze sunmalarý nedir yani. Yapacak, aþýlacak baþka iþimiz mi kalmadý. Tabi her þeyimiz güllük gülistanlýk ya bizim.

120 adlý filmi seyrettiniz mi? Eðer seyretmediyseniz satýn alýn, kopyalayýn, kiralayýn ama mutlaka seyredin. O filmde 1914 Van’ýný ve 120 tane çocuðun cepheye cephane taþýmasýný konu alýyor. Bence þu yapýlanlara bakarsak o çocuklar küçük yaþlarýna raðmen boþuna ölmüþler.

Bu ve buna benzer nice film ve kitaplarý biz boþuna seyrediyor ya da okuyoruz aslýnda. Baksanýza ne o kadar büyük kiþilerin, âlimlerin ya da eline kalem alan herkesin yaptýðý çaba boþunaymýþ meðer.

Van’ýn köylerinden bulunan toplu mezarlarý ne çabuk unuttular. Orda birlikte yaþadýðý, sýrtýný dayadýðý ve komþusu bildiði ancak Ruslarý arkasýna aldýklarýnda düþmaný olan o hain ERMENÝ ‘ler tarafýndan katledilen zavallý atalarýmýzý nasýl unuttular.

Önceden savaþ meydanlarýnda çaba gösteren ATALARIMIZIN þimdiki masa baþý oyunlarýna kanan milletimizden dolayý kemikleri sýzlýyordur.


Amaçlarýnýn ne olduðunu kavrayamadým. Çünkü bu VATAN topraklarýnda yaþayýp, bu devletin her türlü hakkýndan yararlanýp ta bu VATAN’A ihanet edenleri hiç anlamam. Bu saatten sonrada anlamak istemem. Çünkü devletine ihanet eden kendine de ihanet eder. Ben de aklýmý hainlerle yoramam.

Anlayamadýðým konu nasýl bir millet olduk biz? Savaþ meydanlarýnda millet, kimlik farký gözetmeden tek karýþ topraðýmýzý düþmanlara vermeyen atalarýmýza saygýmýz kalmamýþ.3-5 çapulcunun masa baþý oyunlarýna hala alet oluyoruz.

Keþke birbirimize kenetlenip, birbirimize sahip çýksaydýk. Keþke sadece oy uðruna zamanýnda türban yüzünden okullarýndan, geleceklerinden olan kýzlarýmýzýn annelerini kendi safhamýza çekmeseydik. Keþke din ve ALLAH adý altýnda bu kadar insanýn hayatýný mahvetmeseydik. Keþke birbirimizi hoþ görüp birbirimize vereceðimiz tek meziyet SEVGÝ ve SAYGI olsaydý. Keþke biraz ÝNSAN olduðumuzu hatýrlasaydýk. Ve bu sahte direniþlerden baþarý ile çýkabilseydik.

Ýnsanlar elinde ve avucunda kavradýklarýný ve sýmsýký tuttuklarýný HAK EDER!!Biz neyi elimizde sýmsýký tutup neyi avucumuzda býraktýk.Biz neyi HAKKETTÝK.Vataný hala bölmeye çalýþanlarýmý?

Ben bizden sonra gelecek çocuklarýmýzdan ÖZÜR DÝLÝYORUM. Onlara böyle ihanet dolu bir ata soyu býraktýðýmýz için.

Ben gençlerimizden ÖZÜR DÝLÝYORUM. Onlara hak ettikleri VATAN’I menfaat ve dalkavukluk uðruna sattýklarý için.

Ben atalarýmýzdan ÖZÜR DÝLÝYORUM. Gerektiðinde aç, susuz; millet, sýnýf gözetmeden bir karýþ topraðý düþmana vermeden bize býraktýklarý cennet vataný koruyamadýðýmýz için.

Ben kendimden ÖZÜR DÝLÝYORUM. Bu olanlara sadece boþ oy veripte yine de el ele veremediðimiz için. Ýnsanlýk adýna yaþayýp sadece düzgün bir insan olmak için çaba sarf ettiðim için.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yiyin Galiii!
Ne Ý - Çin
Vicdan Eksikliði
Lütfen Baðýrmayýn!
Kurmanci (Trt 6
Keyfim Bugünlerde Ýzinli
Kirli Savaþ
Ankara"nýn Taþýna Bak

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ne Halin Varsa Gör
Yaz - Boz
Kýzsýz Adam
Büyümek Çok Kötü Birþey Anne
Hayatýmýzýn –e Halleri
Sorumluluk Sýzýntýsý
Ayrýlýk Kavuþmanýn Baþlangýcý...
Yeni Yýl Açýlýmý
Tv Krizi
Büyümeseniz Olmaz mý?


SELMA BÝRCAN kimdir?

HAYAT BAKIÞ AÇIMI ÝNSANLARLA PAYLAÞMAK


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SELMA BÝRCAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.