..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Atiye DANIÞ




10 Aralýk 2008
Türk Aydýnlarý... Soykýrým Yaptýk/ermenistan'dan Özür Diliyoruz  
1915 Ermeni tehcirinde yaþananlar imza kampanyasýyla yeniden gündeme taþýnýyor.

Atiye DANIÞ


Türk Aydýnlar sözde soykýrým yapýldý/Ermenistan'dan bu nedenle özür diliyorlar


:AHHA:
TÜRK AYDINLARI.. SOYKIRIM YAPTIK/ERMENÝSTAN'dan ÖZÜR DÝLÝYORUZ

1915 Ermeni tehcirinde yaþananlar imza kampanyasýyla yeniden gündeme taþýnýyor. Kampanyanýn öncülüðünü akademisyenler Ahmet Ýnsel, Baskýn Oran ve Cengiz Aktar ile gazeteci Ali Bayramoðlu yapýyor.

Yýlbaþýnda internette baþlatýlacak imza kampanyasýnýn adý “Özür diliyorum.” Kampanya metninde “1915’te Osmanlý Ermenileri’nin maruz kaldýðý Büyük Felaket’e duyarsýz kalýnmasýný, bunun inkar edilmesini vicdaným kabul etmiyor. Bu adaletsizliði reddediyor, kendi payýma Ermeni kardeþlerimin duygu ve acýlarýný paylaþýyor, onlardan özür diliyorum” yazýyor.

G.saray Ünv.den Prof.Ýnsel, kampanyayý tarihi sorumluluk karþýsýnda bireysel bir tavýr olarak tanýmlýyor.Ýnsel “Resmi politikadan baðýmsýz olarak biz yurttaþlarýn Türkiye tarihi ile ilgili görüþlerini beyan hakký var. Kampanyayý bir politika malzemesine dönüþtürmemek gerekir”diyerek öncülük te sözlerini tamamlýyor.
-Þimdi sormazlarmý adama hanginiz 100 yýl önceki kayýtlarý okuma-tercüme etme detaylandýrma ya da uluslararasý bir akademik kurula inceletme yeterliliði gösterdiniz.Dahasý konuya iliþkin net/somut verilere sahipseniz önce kamuaoymuzla paylaþtýnýz mý ? sonuç aldýnýz mý.? Mutlak birileri çýkýp diyecektir TC aleyhine yaptýðýnýz "Vatana ihanettir"

-Vay be............
Aydýn saydýðýmýz bir avuç insan neler baþlattýlar biz uyumaða devam ediyoruz.
-Ermenistan’dan özür dilemek için kollarý sývadýlar/tehcir/soykýrým yapýldý denecek ve özür dilenecek...YUH olsun bizim azim ve kararlýlýkla yürüttüðümüz bu ammansýz mücadeleye...yuh olsun bizi tarihin gerçek sayfalarýndaki mücadele de yalnýz býrakanlara.

-Aydýn diye geçinenlerin yaptýklarý Çok yalnýþ/aptalca hatta bir o kadar gereksiz.O Halde bu demektir ki halen sözde olan soykýrýmý kabulleniyoruz.Yani En ateþli savunucularý olan Saroz’u onaylýyoruz.
-Ama karþý gruptan akademisyen çoðunluk olan bizler de varýz asla ve asla tasvip etmiyor/katýlmýyoruz.Tehcir sonucu tesbitlerimizin de daima arkasýndayýz.

Fransa.Cezayir’den
Almanya..polanya/Rusya/Hollanda/Ýngiltere/Fransa/Avusturya’dan
-ABD...Japonya/Küba/Kore/Ýran/Irak’tan özür dilemeden
-Ermenistan...Azerbeycan’dan
-Irak....Kuveyt’ten
-Ýsrail..Filistin’den
-Suriye..Lübnan’dan
-Rusya...Gürcistandan/Osetya’dan özür dilemeden biz hangi akla hizmet özür diliyoruz.Biz karþýt Akademisyen ve Aydýnlar adýna hiç kimseye özürdileme hk doðmuyor.YUHHHH OLSUN ÖZÜR DÝLEYENLERE.
-Eeeee yarýn 2.Selimden günümüze 400 yýllýk yavru Vatanýmýz olan Kýbrýs için de özür diler alýn sizin olsun deriz...
-Sonra bu sözde aydýnlara uyarsak ki bu tehlikeli bir baþlangýç.G.doðuyu da alýn deme cüreti göstermeyeceklerini kim temin edebilir ...
-Bu gidiþe dur denmesi acil ve gerekliliktir.




.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sana yürekten katýlýyorum
Gönderen: YETER ÖZHAL / , Türkiye
19 Ocak 2009
Sevgili kardeþim,bu yazdýklarýna bir Türk olarak yürekten katýlýyorum.2003 yýlýnda tepemize çöken AKP iktidarýyla birlikte,ülkemizin Turgut Özal döneminde baþlayan tasviye iþlemine hýzla devam ediliyor.Askerimizin etkiliðini bitirdiler,yurttaþlarýmýzýn tepki gösterme hareketlerini bitirdiler,bizleri birer ruhsuz,korkak ve aciz kul pozisyonuna soktular.Körlerin bile görebileceði bir parçalanma süreci baþlatýldý.DTP adý altýnda PKK teröristlerini Atatürk'ün kurduðu meclise soktular,bu yetmiyormuþ gibi teröristler durmadan Türkiye'ye hakaretlerle,yüzyýllardan beri hayallerini kurduklarý Kürdistan'ý istediklerini avaz avaz her yerde baðýrýyorlar.Ülkemizin ulusal kanalýnda Kürtçe yayýn baþlatýlarak Anayasa çiðnendi ve bu ulusun dilini ikiye böldüler.Ermenilerden özür dileyen bir kaç çapulcu ortaya çýkýp,bilmedikleri,haberleri bile olmayan konular hakkýnda ahkâm keser oldu.Ergenekon adý altýnda,Türklerin varoluþ destanýný ayaklar altýna alýp,bu ülkenin gerçek aydýnlarýný,askerlerini cezaevine týktýlar.Aktütün'de,Daðlýca'da bir tabur askerimize kahpece pusu kuruldu,katledildi ama AKP kör,saðýr,dilsiz üç maymunlarý oynadý.Askerimizin kafasýna çuval geçirildi,AKP üç maymunlarý oynadý.Eðer bilinçli,aydýn,okuyan,gören bir vatan sevdalýsýysanýz ve bu vataný seviyorsanýz tepkilerimizi bu þekilde ortaya koyarak,sandýkta bu hainlere,bölücülere cevabýmýzý vermemiz lazým.Yoksa,daha doðmamýþ çocuklarýmýz iþgal edilmiþ,parçalanmýþ bir ülkeye doðacak ve acýlarýný çocuklarýmýz çekecek!Nerede Kuvay-i Milliye ruhu,nerede Kurtuluþ Savaþý ruhu ve NEREDE AKP'NÝN RUHSUZLAÞTIRDIÐI,TEPKÝSÝZLEÞTÝRDÝÐÝ,SÝNDÝRDÝÐÝ RUH???Lütfen aklý selim Türk evlatlarý artýk uyansýn!!!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dün Tarihe Yeni Bir Not Düþtük...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þair Akgün Akgün'e Veda
Dikkat/türk Bayraðý Taþýmayýn... Suç
Mustafa... Beni Hatýrlayýnýz
Adým Ateþ'ti Benim / Yahya Öðretmenim
Cumhuriyet Aþýðý Tuncay Özkan/o Þimdi Ergenekon

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adý Bendis [Þiir]
Bu Gece Çabuk Bitecek... [Þiir]
Sensizliðin Kaçýncý Yýlý Be... Annem [Þiir]
Þair / Ýsyan - Da... [Þiir]
Ahmet Türk'e Suç Duyurusu [Þiir]
Hýrsýzlýðýn/resmi Boyutlarýndan... Ýlaç Alýmlarýna Dair [Þiir]
Kar / Siyah... [Þiir]
Bu Bizim Hikayemiz... A/z [Öykü]
Elektrikteki Vurgun... [Ýnceleme]
Gülegüle Üstad... /... Rasim Güler... [Bilimsel]


Atiye DANIÞ kimdir?

Atatürkçü/araþtýrmacý-yazar yayýmlanmýþ 120 makalem/10 öykü-2 kitabým bulunmaktadýr

Etkilendiði Yazarlar:
Pablo NERUDA/Nazým HÝKMET/Sabahattin ALÝ


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Atiye DANIÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.