..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzellik her yerde karþýlaþýlan bir konuktur. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Fatih Barýþ




10 Aralýk 2008
Baþörtüsü Sorun (M) U?  
Siyasetin Kozu, Geleceði, Alacaðý Oylarý

Fatih Barýþ


Türkiye de Toplumsal Sorun Haline Getirilmeye Çalýþýlan Bir Parça Bez ve Binlerce Maðdur!


:BAJE:
Siyaset, Tilki oyunlarýnýn döndüðü baþ sahne. ve bu sahnenin yüzlerce tilkisi millete önderlik etme adý altýnda toplanýp iþlerine geldiði zamanlarda bir koz olarak kullanýrken baþörtüsünü iþine gelmediðinde baþ muhalefet konusu haline getirmektedir. Seçim zamanlarýnýn vazgeçilmez öðesi vaatlerin, içinde türlü söylemler ile halka uyduruk laflar ettiklerini hepimiz biliyoruz.

Peki Bu Hale Nasýl Geldik?

Olaya psikolojik açýdan bakacak olursak, önceleri baþýndan örtüyü atmak için zaman kollayan bir takým insanlar bu vaatlerin kurbaný olarak sahnenin önüne çýkartýlmýþlardýr. önceleri oy almak adýna halkýn isteklerini dinleyen bu vekiller insanlarýn bu durumuna çare bulmak adýna muhalefete girmiþlerdir. Peki Kiminle? Yine halkýn içinden olan insanlarla. Yani Halkýn bir kesimini kendi yandaþlarý kabul edip onlarýn istekleri doðrultusunda hareket edecekler ve sonra diðer kesimi Ýran'a, Arabistana gidin demekle çözüm bulduklarýný zannedecekler.

Tarih sayfalarýndan bakýldýðýnda meclisin ilk kuruluþ gününde (Ankara/ulus) meclisin açýlýþýnda meclis önünde biriken kalabalýðýn görüntüsü bugünkü haliyle karþýlaþtýrýldýðýnda önümüze çok garip bir tablo çýkmaktadýr. O günkü Türkiye ile bugünkü Türkiye arasýnda bir fark olduðunu düþünenler varsa bu farkýn nereden ortaya çýktýðýný düþündüklerinde asýl tablo karþýlarýna çýkacaktýr. Eðer orada fark olduðunu düþünüyorsanýz size diyebilirimki asla Cumhuriyetin temel ilkelerini benimsemediniz. Özgürlük, Demokrasi, Çaðdaþ Yaþam, Medeniyet bütün bu kavramlar insan için geçerli kavramlardýr. Ýnsaný ele bu kavramlarýn içinde insanýn üstü baþý bu duruma engel teþkil ederse þayet bu ne demokrasi olur ne de medeniyet. Bu sadece birilerinin can sýkýntýsý içinde ne yapmak istediðini bilmezken ortaya çýkarttýklarý bir yapýlanma olur.

"Sorun baþörtüsü deðil türban" diyen CHP'ye, "peki madem öyle türbaný yasaklayalým, baþörtüsünü serbest býrakalým." önerisini götürsek, üniversiteli kýzlarýn baþlarýný örtebileceði bir çözüme ulaþabilir miyiz? Baþörtüsü ve türban arasýndaki farký bile bilmeyen CHP'den böyle bir çözüme "evet" demesini beklemek neredeyse imkânsýz; ama CHP'nin "siyasî simge" tanýmý üzerinden savunduðu mevzii bile yargýnýn çok ilerisinde deðil mi?


Bu konularý bizler uzun yýllar tartýþacak gibi görünüyoruz. çünkü uzlaþmak, anlaþmak, insana kýymet vermek istemiyoruz. Medeniyet savunucularýnýn baþörtüsünü simge veya gericilik olarak görenlerine diyorum ki; Sahillerimiz, yazýn en medeni insanlarla doluyor. Genelevler Medeniyetin baþtemsilcisi, diskolar, kýrmýzý noktalý filmler yayýnlayan kanalarýn 900'lü hatlarýna cevap veren tüm kýzlarý en medeni insanlar. Bir maðaza açýlmalý, iç çamaþýrý satan ve adýda medenilerin maðazasý olmalý.

Baþörtüsü Asla Siyasi Simge Olduðundan Ötürü Yasak Görmüyor, Baþýný çektiði kurumlarýn yetkilileri kadýnlarýmýzýn kýzlarýmýzýn saðýný solunu görmek için bu dayatmayý yapýyorlar. Bu tür insanlarýnda toplumda anýlacaðý tek bir isim var SAPIK...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: bu konu bitmez..
Gönderen: Tayyibe Atay / ,
30 Ekim 2011
evet bu konu bitmez bu memlekette...çünkü;siyasi erk,kadýný kullanmaya devam edecek...olmadý onun baþörtüsü,olmadý pantolonu derken,kiþilik haklarýna tecavüz edilecek.. nedir ki saç denen þey;ölü hücre uzunluðu!..ölü bir cisme sarýp kendini,bugün oy peþinde koþanlar,bilmiyorlar ki kadýna yaptýðý kötülüðü!..lakin sadece onlara yüklememk gerekir suçu..aslýnda en büyük suç kadýnlarýmýzdadýr...ne Atatürk'ün kendilerine verdiði haklarýn arkasýnda durmayý becerebilmiþlerdir kadýnlarýmýz,ne de dünya insaný oldklarýnýn farkýna varmýþlardýr!..erkeðinin sözünden çýkamayan,kendi iradelerini ortaya koyamayan,güdümlü olmaya boyun eðen tarafýyla,erkeðin oyuncaðý olmuþtur kadýn!..hiç unutmam;bir seçim arefesinde bir kadýn seçmen aynen þunu söyledi: "kocam nereyi isterse,oraya oy atacaðým!" Türk kadýnlarýnýn acýnasý hallerini ortaya koyan bu cümleden sonra,ne söylenebilir ki!.. yok yok,söyleyecek bir þey daha var,bu da þu:kadýnýmýzdan çok,erkelerimizin uyanmasý gerekiyor bence...çünkü;yaptýrým güzü hala onlarda!.. diðer tarafta,Türk halkýnýn inancý ve güzevi gitgide azalmaktadýr meclise gibi bir yargýya da varmak mümkün!..hep bana diyen meclis elemanlarý,dokunulmazlýklarýnýn arkasýna saklanarak,gitgide hakltan uzaklaþmaktadýrlar...çark onlara dönüyor..ne zaman çark halktan yana dönerse,durum deðiþecektir diye düþünüyorum açýkçasý... sonuç olarak;çek elini saçlarýmdan!.. kutluyorum,saygý ve sevgiyle....

:: Teþekkürler Hocam
Gönderen: Fatih Barýþ / , Türkiye
30 Ekim 2011
Evet Ellerini çek saçlarýmdan ve ona dahil olan ne varsa herþeyden. Herþeyden Önce Ben Ýnsaným ve Baþkalarýnýn Benim Saçlarým Üzerinden Prim Yapmalarýný Ya da bu Tartýþma Konusu Haline Getirmelerinden Býktým Diyen Binlerce Kadýnýn Sesini Duyuyorum. Teþekürler Hocam.. Sevgiler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sanallllll

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Senin Yüreðin [Þiir]
Kaðýtta Yüzün [Þiir]
Eksikliðinin Hissi Doruktayken [Þiir]
Zayi Kimliðim [Þiir]
Paranoyak!.. [Þiir]
Eylül [Þiir]
Sitem [Þiir]
Yarým Elma [Deneme]


Fatih Barýþ kimdir?

Akþam Yatmaz, Sabah Kalkmaz. . Elinde sigarasý, tablasý masada fazla dolmadan onu býrakýr, kaðýda kaleme sarýlýr, olduk olmadýk yerlere yazýp durur. Nerde dur bilmiyor, biri öðretsin istiyor. Geceler yoldaþ olunca, kaðýt kalemle ahbap olmak daha bir hoþ geliyor. Herþeyde güzeliik vardýr deyip, güzelin peþinden koþar, onu bulmaya çalýþýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
Atilla Ýlhan,Dilaver Cebeci, Ümit Yaþar Oðuzcan,Necip Fazýl Kýsakürek


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih Barýþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.