..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yapýtlar > Ali Gündüz




7 Aralýk 2008
Edebiyat Dünyasýmdan Haberler  
edebiyat

Ali Gündüz


yeniçýkan kitaplar


:BCCF:
Edebiyat Dünyasý 196.Tarih: 06.12.2008. Edebiyatý, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin.
Tüm Türkiye'de, Kýbrýs ve Romanya dahil, gazete bayilerinde.

EDEBÝYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ
gunduzkitabevi@gmail.com








SÝVASLI AÞIK KUL GAZÝ’YÝ KAYBETTÝK
'Sivaslý Halk Ozaný Aþýk Kul Gazi' olarak bilinen Gazi Kurt, 74 yaþýnda hayatýný kaybetti. Gazi Kurt'un cenazesi, 03.12. 2008 günü topraða verildi. Þarkýþla ilçesine baðlý Tuzla köyünde 1934'te doðan Aþýk Kul Gazi'nin 300'ü aþkýn eseri bulunuyor. 1987 yýlýnda Kültür ve Turizm Bakanlýðý'nýn açtýðý, Halk Þairleri Eser Yarýþmasý'nda dereceye giren Kul Gazi'nin þiirleri, Bakanlýkça 'Rüzgarda Kekik' adlý kitapta yayýnlandý. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde hakkýnda 4 lisans tezi ve 1 de yüksek lisans tezi yapýlan Kul Gazi, yurdun birçok yerindeki aþýklar þenliðine katýlarak ödüllendirildi. Aþýk Kul Gazi, 8 Aralýk l992'de Ýsveç'te açýlan Uluslararasý Kültür Yarýþmasý'nda þiir dalýnda 'Birleþelim' adlý eseriyle dereceye girerek ödül aldý. Kul Gazi'nin 'Sarý Çiçek' isimli kitabý da bulunuyor. Bu acý haberi þair Sabiha Serin’den aldýk.

AZERBAYCAN ÞÝÝRLERÝ ANTOLOJÝSÝ ÇIKACAK
Þair Þaziye Çelikler’den aldýðým bir haberi sizinle paylaþmak istiyorum. Azerbaycan Vectör Uluslar arasý ilim ve Edebiyat eserleri Araþtýrma ve inceleme merkezi ile müþterek baþlatýlan “Azerbaycan Þiirleri Antolojisi” çýkacak. Antoloji; hem Azeri Türkçesine çeviri yapýlarak, hem de Türkiye Türkçesinde olmak üzere iki ayrý dilde yayýmlanacaktýr. Antolojinin Türk Dünyasý çalýþmalarýný Prof. Dr. Elçin Ýsgenderzade, Türkiye çalýþmalarýný ise Edebiyat Araþtýrmacýsý Þair ve Yazar Emine Sevinç Öksüzoðlu birlikte yürütmektedirler. Ýster hece ve serbest “Azerbaycan” konulu þiirlerinizi, aþaðýdaki e-postaya iletebilirsiniz. eminesevincoksuzoglu@gmail.com Tel: 0536 327 23 30

KAYSERÝ’DE KÜLTÜR SANAT GÜNLERÝ
Kayseri Büyükþehir Belediyesi tarafýndan dört yýldýr sürdürülen ve büyük ilgiyle takip edilen kültür sanat faaliyetlerinde yeni sezon, aralýk ayýnda gerçekleþtirilecek. Konserden tiyatroya, sohbetten konferansa kadar yine dolu dolu kültür sanat programý hazýrladýklarýný ifade eden Kayseri Büyükþehir Belediye Baþkaný Mehmet Özhaseki, 'Þehrimizin kültür sanat hayatýna renk katmaya devam ediyoruz. Aralýk ayý ile birlikte yeni kültür sanat etkinlikleri sezonunu açýyoruz.' dedi.

CUMHURBAÞKANLIÐI KÜLTÜR VE SANAT ÖDÜLLERÝ
Cumhurbaþkanlýðý 2008 Kültür Sanat Büyük Ödülü'ne layýk görülen sanatçýlara ödülleri törenle verildi. Büyük Ödülü edebiyat dalýnda Yaþar Kemal, müzik dalýnda ise Alaeddin Yavaþça Cumhurbaþkaný Abdullah Gül'ün elinden aldý. Rahatsýzlýðý nedeniyle törene katýlamayan mimar Turgut Cansever'in ödülü ise eþi Nilüfer Cansever'e verildi.
Törende bir konuþma yapan Cumhurbaþkaný Abdullah Gül, “ödüle layýk görülen sanatçýlarýn bir asra yaklaþan ömürlerinde sanatýn asaletinden, insani deðerlerin yüceliðinden hiçbir ödün vermeksizin en güzel ve en özgün eserleri Türkiye'ye ve dünyaya armaðan ettiklerini” söyledi. Söz konusu sanatçýlarýn anlayýþsýzlýk, ilgisizlik, vefasýzlýk ve haksýzlýklar nedeniyle zaman zaman üzülmüþ olabileceðini belirten Gül, bugün gerek devlet kurumlarýnýn gerekse vatandaþlarýn sanata ve kültüre karþý daha saygýlý ve duyarlý hale geldiðini vurguladý.

EDEBÝYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER
Þair Þule Ersöz ve Tamer Ersöz’ün þehit olan oðlu Emre Ersöz adýna Gölcük’te 3 aralýk günü cenaze merasimi düzenlendi. “Acýlarý acýmýzdýr” derken, bu acýlarýn bitmesini istiyoruz.
Habibe Aðaçdelen (Deli Rakkase-þiir) , Yusuf Çakmak- ÖSS Türkçe, Fesih Yýldýz (Beyaz Çile – Roman 2. Baský) , Rýza Özcan (Aþýk Rýzai) ’nin 3.Kitabý Aþk Tütsüsü, Yusuf Bitim (Yeminli Gözlerim – Þiir) ve Kýrþehirli Ýbrahim Alkan (Hasret ile Sevdadan Yandýðýmý Bilseydin - 2.Þiir kitabý) yeni çýktý.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin '2008 Sedat Simavi Ödülleri'ne deðer görülen sanatçý, gazeteci ve bilim insanlarý belli oldu.
Baðlama ustasý ve þair Gürsel Güveloðlu, baðlamasý ile cuma günü Osmaniye TV’de bayram sohbeti ve türkü dinletisine katýldý.
Gündüz yayýnevi, 500’e yakýn kitap ve 12 antoloji kitabýnýn ardýndan, resimli Þair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayýnlayacak. Gündüz yayýnevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Ayrýca antoloji kitaplarýna þairler katýlabilir ve Anayurt Gazetesi 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarýþmasýna müracaat edebilirsiniz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli.

KÝTAP DÜNYASI
1. Sivaslý genç þair Mete Dayý’nýn Uzak Kýyý þiir kitabý Gündüz Yayýnlarý arasýnda yeni çýktý. 112 sayfalýk þiir kitabýnýn arka kapaðýnda heykeltýraþ, gazeteci, yazar ve þair Mahir Ýrfan Benli ile þair ve yazar Serkan Kurt’un tanýtým yazýlarý yer alýyor. Uzak Kýyý þiir kitabý ile edebiyatýn zirvesine çýkacaðýna inandýðýmýz þair Mete Dayý, Ýmgeyi en iyi kullanan þairlerden biri. Vurgularý ve sorgulamasý güçlü. Okuru, þiirinin büyülü dünyasýna götürüyor. Sizi, fildiþi kulenin baþka bir deyim ile uzak kýyýlarýn efsuni dünyasýnda yolculuða çýkarýyor. Belki de þairi farklý yapan bu. Cep tel: 0536 299 09 93 – 0534 564 55 14
2. Gülten Sultan nam-ý diðer Gülten Ertürk’ün 3 kitabý birden Gündüz Yayýnlarýndan çýktýðýný duyurmuþ ve Beypazarý Kurusu ve Gönlümden Damlalar þiir kitabýný tanýtmýþtýk. Daha önce “Kýrýk Ayna” þiir kitabý ve þiir CD.leri çýkmýþtý. Gülten Sultan, bir öðretmen þair ve yazar olarak, þiir dinletileri sunuyor ve radyoda sunuculuk yapýyor. Ankara’nýn Beypazarý ilçesinde öðretmenlik yapan Gülten Ertürk’ün 4. Kitabý (Belirli Gün ve Haftalar- Okul þiirleri) kitabýndan söz edeceðim. Özellikle ilköðretim öðrencileri için yardýmcý bir kitap. Orta boy ve 96 sayfa olarak yayýnlanan kitabýn her evde baþucu kitabý olarak bulunmasý gerekiyor. E-posta: gulten_sultan@hotmail.com
3. Günay Öztürk Özdemir’in üçüncü eseri “Ýkiye Bölmeyelim Geceyi” þiir kitabý Kültür Ajans tarafýndan 128 sayfa olarak çýkarýlmýþ. Ajanslarýn yayýný ne kadar da olsa yayýnevinin yerini tutmuyor tabi. Ama þairin gücü, bu açýðý kapatmýþ. Hayrettin Ývgin’in önsözü yer alýyor. Arka kapakta Nail Tan, Prof. Dr Ýsa Kayacan, Prof. Dr. Elçin Ýskenderzade ve Prof. Dr. Tuncer Gülensoy’un kýsa tanýtýmlarý var. Þiir kitabýnýn sonunda da denemeler yer almýþ. Yüreðine saðlýk þair. Duygu yüklü þiirlere doyum olmuyor. www.gunayozturkozdemir.com sitesinde kitabýn geniþ tanýtýmý yapýlmýþ. Güçlü þairimize destek olun.
4. Kýrþehirli olup, gurbette yaþayan þair Ýbrahim Alkan’ýn kendi imkanlarý ile çýkardýðý “Gurbetten Sýlaya” þiir kitabý 194 sayfa olarak çýkmýþ. Kitabýn baskýsý pek hoþ olmamýþ. Ama þiirler mükemmel. Buram buram Kýrþehir kokuyor þiirler. Ozan tarzýnda yazýlan þiirlerde; Aþk, sevda, gurbet, hasret ve sosyal eleþtiri konularý da yer almýþ. Þair yeni çýkan (Hasret ile Sevdadan Yandýðýmý Bilseydin) adlý 2.Þiir kitabý ile zirveye oturacak. “Topraksýz Alkan” mahlasý ile þiirleri yayýnlanmýþ. http://topraksizalkan.com sitesini ziyaret edin. Edebiyat dünyasý ondan çok söz edecek.
5. Gündüz Yayýnlarýndan pazar günleri kitabý tanýtýlacak yazar ve þairler: Kýrþehirli Ýbrahim Alkan (Hasret ile Sevdadan Yandýðýmý Bilseydin - 2.Þiir kitabý) , Rýza Özcan (Aþýk Rýzai) ’nin Aþk Tütsüsü -3.Kitabý, Yusuf Bitim (Yeminli Gözlerim – Þiir) , Habibe Aðaçdelen (Deli Rakkase-þiir) Yusuf Çakmak- ÖSS Türkçe, Fesih Yýldýz (Beyaz Çile – Roman 2. Baský) , Yüksel Baðýþlar (Kiþisel Rotalama- Kiþisel Geliþim kitabý) , Gündüz Yayýnlarýný gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çýkarmak isteyen þair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayýnevi 4.Yýlýnda 500’ye yakýn Kitap çýkardý. 30 Kitap baskýda bulunmaktadýr. Kitabýnýzý büyük bir yayýnevi olan, Gündüz Yayýnevine danýþmadan kitap çýkarmayýn. Yukarýdaki kitaplar, kitapçýlara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapýlmaktadýr. Tanýtýlan kitaplarý alacaðýnýz Gündüz Kitabevi adresleri: Gündüz Kitabevi - Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57 - Cebeci: Çifteler Sk 7/A Doðumevi yaný Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01. Tanýtýmý yapýlan kitaplarý bu adreslerden temin edebilirsiniz.

6. Sýrada bekleyen diðer kitaplarýn yazar ve þairleri: Dursun Yeþil (3 kitap) ve Osman Aktaþ. Kitaplarýnýzý Gündüz Kitabevi adresine gönderin, Anayurt Gazetesinde pazar günleri tanýtalým.

HAFTANIN ÞAÝRÝ: Hýzýr Ýrfan Önder
Anayurt gazetesi okurlarý ve www.antoloji.com Dünya Þairler Birliði grubunun 726 üyesi, haftanýn þairini seçiyor. “Haftanýn þairi” adayýnýzý bana bildirin.

AÞKI ÖLÜMSÜZ BÝLENLERDENÝM
Bil ki aþký ölümsüz bilenlerdenim...
Koyup gitsen de beni tek baþýma,
Býraksan da beni yaralý bir kuþ gibi,
Daðlasan da yüreðimi akþam kýzýllýðýnda!
Savrulsam da gönlünden kurumuþ bir yaprak gibi!
Çeksen de daraðacýna sana olan sevgimi!
Çekilip en koyusuna yalnýzlýklarýn,
Gene seni seveceðim,
Bil ki aþký ölümsüz bilenlerdenim...

Bil ki aþký ölümsüz bilenlerdenim...
Bir hançer gibi saplansa da göðsüme yokluðun!
Dökülse de dilimden hicran þarkýlarý,
Vurulsa da boynuma, bileklerime prangalar!
Donsa da umutlarým ayazýnda gecenin!
Yansa da yüreðim hasret ateþinde!
Yorgun düþse bile bedenim seni sevmekten,
Sevecek seni bu gönül gene sevecek!
Bil ki aþký ölümsüz bilenlerdenim...

Hýzýr Ýrfan Önder / Rize
'Niçin Aðlar Güller Bana? Þiir kitabýnýn þairi


Edebiyatý, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin. Edebiyat Dünyasý 195.Tarih: 30.11.2008 www.anayurtgazetesi.com Tüm Türkiye'de, Kýbrýs ve Romanya dahil, gazete bayilerinde.
www.gunduzkitabevi.com.tr sitesinde 500 kiþilik dev yazar ve þair kadromuza katýlýn.

EDEBÝYAT DÜNYASI
Ali GÜNDÜZ
gunduzkitabevi@gmail.com








NECÝP FAZIL KÜLTÜR MERKEZÝ AÇILDI
Ankara’da, Altýndað Belediyesi Necip Fazýl Kýsakürek Kültür ve Kongre Merkezi, Kültür ve Turizm Bakaný Ertuðrul Günay'ýn katýlýmýyla 27 kasým 2008 günü açýldý. Gülpýnar bölgesinin imarýnýn tamamlanmasý ile 5 bin metrekarelik alan üzerinde inþaatý gerçekleþtirilen merkezde, bin kiþi kapasiteli konferans salonu, üç ayrý fuaye ve restoran bulunuyor. Merkezde, elektronik ses ve görüntü sistemleri ile havalandýrma ve otomatik kontrol sistemlerinde son teknoloji kullanýldý. Ölümünün 25. yýldönümünün hatýrasýna, büyük þair Necip Fazýl Kýsakürek'in adý verilen merkez, tiyatro, sinema, konser, konferans, seminer, panel gibi pek çok etkinlik için kullanýlabilecek. Belediye Baþkaný Veysel Tiryaki’yi ve emeði geçenleri kutlarým. Türk edebiyatý, Türk kültürü adýna büyük hizmetler vereceðine inanýyorum.

TÝYATRO ÖDÜLLERÝ BELLÝ OLDU
Tiyatro Dergisi tarafýndan bu yýl altýncýsý düzenlenen “Tiyatro Ödülleri” sahiplerini buldu. Harbiye'deki Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen ödül töreninde, “Yýlýn Yapýmý” ödülüne Dostlar Tiyatrosu layýk görüldü. “Yýlýn Yönetmeni” ödülünü Mehmet Ergen kazanýrken, “Yýlýn Kadýn Oyuncusu” ödülünü Ayça Bingöl, “Yýlýn Erkek Oyuncusu” ödülünü de Sezai Altekin aldý. “Yýlýn Yazarý” ödülüne Yiðit Sertdemir'in deðer görüldüðü gecede, “Yýlýn Çevirmeni” ödülünü Þükran Yücel aldý. “Yýlýn Sahne Tasarýmcýsý” ödülü Ali Cem Köroðlu ve Barýþ Dinçel arasýnda, “Yýlýn Iþýk Tasarýmcýsý” ödülü ise Yakup Çartýk ve Yüksel Aymaz arasýnda paylaþtýrýldý. “Yýlýn Giysi tasarýmcýsý” ödülünün Canan Göknil'e verildiði gecede, “Yýlýn Oyun Müziði” ödülünü Çiðdem Erken kazandý.

EDEBÝYAT DÜNYASINDAN KISA HABERLER
Pazar günleri gazetemizde yayýnlanan “Edebiyat Dünyasý” yazýsý, www.haberburada.net sitesinde her hafta yer verilecek. Site yönetiminden aldýðým habere göre, yazýnýn site okurlarý tarafýndan beðenilmesi sonucu, bu karar alýnmýþ. Elbette bizi, gazetemiz adýna sevindirdi.
Erzurum'da bu yýl üçüncüsü düzenlenen Dadaþ Film Festivali, 29 Kasým-3 Aralýk tarihleri arasýnda gerçekleþtirilecek. Ayný zamanda kültür faaliyetleri de yapýlacak.
Kayseri Büyükþehir Belediyesi, Türk hikayeleriyle çocuklara doðru ve etkili konuþabilme yeteneði kazandýrmayý amaçlýyor. Büyükþehir Belediyesi, ilköðretim 3, 4 ve 5. sýnýflarýnda öðrenim gören çocuklarýn hem Türkçeyi doðru kullanmalarý hem de okuma alýþkanlýðý kazanmalarý için 'Türk Hikayelerinden Seçmeler' adlý yeni bir etkinlik düzenleyecek.
Ufuk Ötesi gazetesi imtiyaz sahibi ve Basýn Birliði Derneði Baþkaný gazeteci yazar Kemal Çapraz’ý kaybettik. Türk Dünyasý’nýn çilekeþ gazetecisi, kalemini doðruluktan baþka hiçbir þey için oynatmayan, dürüst ve örnek insan Kemal Çapraz, elim bir trafik kazasý sonucu hayata veda etti.
Akþehir Kaymakamý Kenan Çiftçi, Nasrettin Hoca'nýn Aþkabat ile Akþehir arasýnda bir kültür köprüsü oluþturduðu inancýnda olduðunu belirtti.
Amasya Taþovalý þairlerden gazetemiz yazarý Kasým Alper Özdemir ve ünlü þair Sami Aslan, ilçede kültür hizmetlerine aðýrlýk veren ve þair kimliði ile tanýdýðýmýz Taþova Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Ali Rýza Atasoy’u makamýnda ziyaret ettiler.
Vatandaþ Osman þiir kitabýnýn þairi Harun Yiðit, Sevda Rüzgarý FM radyosunda Erol Sagun’un misafiri oldu. Ýki saat þiir dolu bir ziyafet dinledik.
Þair Turgut Uzdu tarafýndan, www.sanatýnsultaný.com adýyla güzel bir edebiyat sitesi kuruldu. Þair ve yazarlar, eserlerini hür bir þekilde yansýtýyor. Kitaplarýný tanýtýyorlar. Bazý siteler gibi yasakçý bir zihniyeti yok. Þair, yazar ve okurlarý üye olmaya bekliyorum.
Türkiye Yazarlar Birliði'nin 2000 yýlýndan beri düzenli olarak sürdürdüðü Yazar Okulu-Yazarlýða Hazýrlama Seminerleri'nin 15. dönemi 29 Kasým'da açýlýþ dersi ile baþlýyor
Gümüþhane Valisi Enver Salihoðlu'nun baþlattýðý sayýsý onu bulan sosyal projeler devam ediyor. Ýl genelinde yürütülen 'Beni Misafirliðe Kabul Eder Misiniz', 'Haydi Kýzlar Liseye', 'Gümüþhane Deðerlerini Tanýyor', 'Yeþil Yaprak', 'Gümüþhane’yi Tanýma ve Tanýtma', 'Okuyan Gümüþhane', 'Güzel Dil Türkçe Bize', 'Engelliler Haritasý', 'Bu Okul Sizin' ve 'Silahýný Býrak Oyuncaðýný Al' adlý projelerin ilin geleceðinin tasarlanmasý ve planlanmasý açýsýndan önemli.
Anayurt Gazetesi okurlarý ve Dünya Þairler Birliði tarafýndan “Haftanýn Þairi” seçilen Turan Aslan’ýn bir þiirini aþaðýda sizinle paylaþýyoruz. Þair, Sivas’ýn Zara ilçesinden olduðu için “Zaralý Turan” adýyla meþhur oldu. Þair, halen Almanya’da yaþýyor. Þairimize baþarýlar dilerim.
Gündüz yayýnevi, 500’e yakýn kitap ve 12 antoloji kitabýnýn ardýndan, resimli Þair ve Yazarlar Ansiklopedisi yayýnlayacak. Gündüz yayýnevi sitesinde örnek ansiklopediyi görebilirsiniz. Ayrýca antoloji kitaplarýna þairler katýlabilir ve Anayurt Gazetesi 4.Edebiyat ve sanat ödülü yarýþmasýna müracaat edebilirsiniz. www.gunduzkitabevi.com.tr sitesine girilmesi yeterli.

KÝTAP DÜNYASI
1. Aslen Ardahanlý olup, Bursa Ýnegöl’de doðup - yaþayan genç þair Gökan Öztürk’ün “Kartal Rüyasý” þiir kitabý Gündüz Yayýnlarý arasýnda çýktý. 112 sayfalýk þiir kitabýna üstad Abdurrahim Karakoç önsöz yazýp, bu kitabýn þiirlerini bizzat kendisi gelip bize vermiþti. Okuyalým, üstad önsözde neler yazmýþ: “Gökan’da büyük istidat görüyorum.. O, azimle, kararlýlýkla bu sahaya girmiþtir.. Tahminime göre umutsuzluklarý umuda çevirecek bir cesarete sahiptir.. Ýddiasý olmayan adamdan yazar-þair olmaz arkadaþlar… Eðer bir þair “En iyisi ben olacaðým” diyorsa, mutlaka, kesinlikle en iyilerden olacaktýr…” e-posta: gokanozturk_25@hotmail.com

2. Aðrýlý olup, Ýstanbul Sultanbeyli Halk Eðitim Müdür yardýmcýsý Osman Balkýs’ýn “Mavera’dan Sesleniþ” þiir kitabý bir Gündüz yayýný. 96 sayfalýk kitap, þiirde iddialý. Osman Balkýs, engin kültürü ve eðitimci kiþiliði ile derin kelime hazinesine sahip bir þair ve yazar. Necip Fazýl, Sezai Karakoç, Cahit Zarifoðlu ve M. Akif Ýnan ekolü þairlerinden birisi. Bu tarzýný Mavera ve Diriliþ þiirlerinde daha açýk görmek mümkün. Kýsaca Osman Balkýs’ý, edebiyata iz býrakan þairler arasýnda göreceðiz. Þiirlerinde tefekkür ve hikmetin derin izlerini gördüðünüzde, uzun soluklu bir þair olduðunu hemen anlayabilirsiniz. Tel: 05063575510 e-posta: mavera04@hotmail.com

3. Keman sanatçýsý, söz yazarý, bestekâr, öðretmen ve þair; Güler Turan, “Babidim’ce -1 “ þiir kitabýný kendi imkanlarý ile çýkarmýþtýr. 112 sayfalýk kitapta arzula yazýlan ve bestelen þiirler aðýrlýkta. Bilindiði gibi “bab” gönüle açýlan kapý demek, þair de kendisine danýþýldýðý için “babidimce” adýný vermiþ. Samsun'da hayatýný eþiyle birlikte sürdüren Güler TURAN, çeþitli korolarýn saz heyetlerinde halen keman sanatçýsý olarak, icraatta bulunmaktadýr. Keþke kitabý bir yayýnevi aracýlýðý ile çýksaydý. Çünkü tanýnmasý þart olan usta bir þair. Aruz þiirlerinde usta. Kitapta ulaþým adresi olmadýðý için yazamadým.

4. Tokat Niksarlý þair Mustafa Nuri Ýnanç “Ateþ Böcekleri” þiir kitabýný kendi imkanlarý ile çýkarmýþ. Kendisi mühendis ama 160 sayfalýk kitabýný istenilen kalitede çýkaramamýþ. Bu nefis þiirlerle içerik güzel ama tasarým ve baský iyi olmamýþ. Tabi kendi imkanlarý ile olunca tanýtým da yapýlmamýþ. Ýnþallah yeni kitabý ile hak ettiði yere gelir. Bir mühendise yakýþýr bir kitapla tabi. Duygu yoðunluðu olan þiirleri siz de seveceksiniz. Bu kitapta da adres yok.

5. Gündüz Yayýnlarýndan pazar günleri kitabý tanýtýlacak yazar ve þairler: Habibe Aðaçdelen (Deli Rakkase-þiir) Yusuf Çakmak- ÖSS Türkçe, Fesih Yýldýz (Beyaz Çile – Roman 2. Baský) , Yüksel Baðýþlar (Kiþisel Rotalama- Kiþisel Geliþim kitabý) , Mete Dayý (Uzak Kýyý- Þiir) ve Gülten Ertürk’ün 4. Kitabý (Belirli Gün ve Haftalar- Okul þiirleri) . Gündüz Yayýnlarýný gunduzkitabevi@gmail.com ‘dan isteyebilirsiniz. Kitap çýkarmak isteyen þair ve yazarlar, www.gunduzkitabevi.com.tr sitesini ziyaret edebilir. Gündüz Yayýnevi 4.Yýlýnda 500’ye yakýn Kitap çýkardý. 30 Kitap baskýda bulunmaktadýr. Kitabýnýzý büyük bir yayýnevi olan, Gündüz Yayýnevine danýþmadan kitap çýkarmayýn. Yukarýdaki kitaplar, kitapçýlara % 50 indirimli ve 6 ay vade yapýlmaktadýr. Tanýtýlan kitaplarý alacaðýnýz Gündüz Kitabevi adresleri: Gündüz Kitabevi - Demet 412.Sokak (Eski 7.Sokak) no: 7/ b Y.MAH /ANK. 0312 346 54 57 - Cebeci: Çifteler Sk 7/A Doðumevi yaný Hamamönü/Ank. 0312 363 09 94 - GSM 0532 692 79 01. Tanýtýmý yapýlan kitaplarý bu adreslerden temin edebilirsiniz.

6. Sýrada bekleyen diðer kitaplarýn yazar ve þairleri: Dursun Yeþil (3 kitap) Osman Aktaþ ve Günay Öztürk Özdemir. Kitaplarýnýzý Gündüz Kitabevi adresine gönderin, Anayurt Gazetesinde pazar günleri tanýtalým.

HAFTANIN ÞAÝRÝ: Turan Aslan
Anayurt gazetesi okurlarý ve www.antoloji.com Dünya Þairler Birliði grubunun 726 üyesi, haftanýn þairini seçiyor. “Haftanýn þairi” adayýnýzý bana bildirin.

SEVDÝM BÝR KERE

Bir halim bilmezden derdi veremi
Aldým amma neydem sevdim bir kere
Boþuna yakmamýþ sevda keremi
Bildim amma neydem sevdim bir kere

Geçiyor uzaktan bakýp el gibi
Göz pýnarým çaðlar akar sel gibi
Dalýndan koparýlmýþ bir gül gibi
Soldum amma neydem sevdim bir kere

Ölüye benzerim saðlar içinde
Har oldu güllerim baðlar içinde
Bir balýk misali aðlar içinde
Kaldým amma neydem sevdim bir kere

Turan Aslan
(Zaralý Turan) - Sivas
Þiirin bir kýsmý alýnmýþtýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Edebiyat Dünyasý
Edebiyat Dünyasýmdan Haberler - Yeni Kitaplar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Asker Oðluma Hasret Türküsü [Þiir]
Asker Oðluma Hasret Türküsü [Þiir]
Hasret [Þiir]
Hasret [Þiir]


Ali Gündüz kimdir?

Ali Gündüz, 25. 02. 1961 Nevþehir doðumlu. Anayurt Gazetesinde pazar günleri edebiyat dünyasý köþesini hazýrlýyor. Gündüz yayýnevi editörü

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl, Peyami Safa


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ali Gündüz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.