..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes ayný notayý söylediðinde uyum elde edilmiþ olunmuyor. -Doug Floyd
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup  
Ahmet Öztürk
yaþanmýþ günlerim


:BBAB:
23. Mektup

Sevginin kýymetini hakiki aþýklar sevenler bilir. Hem sana hem de kendime sitemler etmekten yoruldum artýk. Sitemsiz þikayetsiz bir ömür yaþamak için çýrpýnýp duruyorum. Artýk seni deðil huzuru arýyorum. Ýçinde senin olmadýðýn bir yerde bitmek bilmeyen bir huzuru arýyorum. Hem sana hem kendime hem de tüm kainata küs bir gönülle dolanýp duruyorum uçsuz bucaksýz bir mahpushane de. Yordu beni bu sevda. Upuzun bir zaman geçti. Yataðýna alýþmýþ sular gibi aðýr aðýr akmalýyým. Etrafýný yýkan zarar veren birileri olmamalýyým. Þu dünyada boþu boþuna yaþayan kaç varlýk vardýr ki? Hiçbir þey boþa yaþamýyor, hiç bir þey boþa yaþanmýyor. Ýnsan boþa yaþadým zannetse de boþuna yaþamýyor aslýnda. Zincirlerle baðlý sanki her varlýk birbirine.
Aný bir nevi geçmiþ zamaný biriktirmek deðil mi? Acýsýyla tatlýsýyla biriktirmek. Adý hayat, adý aný oluyor iþte bu yaþamýn. Hem dünü var hem bugünü hem de yarýný olan bir varlýk. Acýmda mutluluðumda olacak elbette. Ama bir þeyler var içime doðan. Bir gün bitecek bu acýlarým ve sen yine eskisi gibi en çok sevilen olarak gönlüme döneceksin. Ama sen asla olmadan sen bilmeden o gönülde ben yine seni sessizce seveceðim. Hiçbir güzel söz duyamayacaksýn. Hep acý veren o güzel insaný hep mutlu olarak seveceðim. Sitem etmeden yeni baþtan seveceðim seni.
Bugün ilk kez gözlerim derinden derine gülümsedi. Ýlk kez gözlerimden acý yaþ yerine huzur aktý. Seni düþünmenin o tatlý heyecaný yeniden sardý beni. Artýk gönlüm duruldu. Aklým gönlüm bedenime azap etmiyor artýk. Çýkmaz sokaklara götürmüyor düþüncelerim beni.
Neydi bir zamanlar ki o küskün kýrgýn halim. Neydi beni yerden yere vuran o düþünceler. Sendin elbette. Sevginin yokluðuydu. Ýlk kez dünyanýn döndüðünü görüyorum. Her varlýðýn kendi vazifesini yapmak için çýrpýndýðýný görüyorum. Aðaçlar yeþil olmak için duruyor ayakta. Kuþlar aðaçlara bir baþka güzellik katýyor. Hele güller yok mu ah þu güller. Seven ile sevilen arasýnda köprü olmak için büyüyor. Serpile serpile güzelleþerek büyüyor. Kaç zaman geçmiþti karanlýk bir dünyada hapsolduðum, kapalý kaldýðým. Hayat yine eski bildik tanýdýk hayat oldu. Kimileri sevgi tohumu kimileri nefret tohumu ekiyor. Birileri yapýyor birileri yýkýyor. Hayat iyi ve kötü çocuklarýný ayýrt etmeden üzerinde barýndýrýyor. Her þey çift yaratýlmýþ. Yaradanýn dýþýnda her þey çift yaratýlmýþ iþte. Her þeyin bir karþýlýðý var. Bunca acýnýn da bir karþýlýðý olmalýydý elbette. Ne güzel þey yaþamayý hissetmek. Ne güzel þey huzuru duymak. Hayatý anlamak, olduðu gibi kabul etmek. Ýnsan eþittir hayatmýþ meðer. Her þey insan için yaratýlmýþ.
Peki ya insan niçin yaratýlmýþtý. Acýlar çekmek için mi. Neydi insanýn yaratýlýþýnda ki sýr. Ýnsaný tanýmak hayatý tanýmakmýþ. Kendini tanýmak Rabbini bilmekmiþ…
Aþkýn bana en büyük armaðaný, bir ömür boyu saklanacak, hiç deðiþmeyecek büyük ibretleri olan hayat klavuzum kaldý bende. Ya peki mutluluk, mutluluk neydi niçin mutluluða muhtaçtý her varlýk. Neydi nasýl bulunurdu. Sadece adýný bildiðimiz ama hangi yolla varacaðýmýzý bilmediðimiz o büyük nimet. Mutluluk kafadan atan bilim adamlarýnýn dediði gibi deðilmiþ. Önce kendini seveceksin lafýndan geçmiyor. Mutluluk önce karþýndakini mutlu etmekten geçiyor. Mutlu ettiðinden daha fazla mutlu oluyorsun. Mutlu eden mutluluk buluyor. Mutluluk beklemeden severek vermek, verince mutlu olmak, karþýlýksýz vermekmiþ. Kimi mutlu edersen et. Ýster sev ister sevmeden mutlu et. Yeter ki mutlu et varlýklarý. Göreceksin ki baþkasýný mutlu ettiðinde sen ondan daha fazla mutlu oluyorsun. Aslýnda insan sadece karþýsýndakini deðil ayný zamanda kendini mutlu ediyor. Belki farkýnda olmayacaksýn ama ilahi bir kanun bu. Kýyamete kadar beklide kýyametten dahi sonra deðiþmeyecek kanun.
Ve yavaþ yavaþ anlýyorum aþk denilen güzelliðin sýrrýný. Faydasýz kalýn kitaplarý okumakla öðrenilmiyor insan ve hayat. Bilmek baþka þey, ermek baþka þey. Önce insan deyip gönül dünyasýný bilmek, gönül insaný olmak lazým. Ve kainattaki çok varlýktan üstün beklide en üstün yaratýlan mucize varlýk insan. Ýþte onu bilmek lazým. Her insan apayrý bir evren.
Düþüncesiyle sevabýyla günahýyla her insan apayrý bir donanýma sahip. Ne mükemmel bir varlýk olarak dizayn edip yaratmýþ bizi her þeyin tek ve yegane sahibi.
Ýlim dedikleri nimet insanýn kainat kadar büyük olduðu, kainatýn insan için yaratýldýðý, insanýn sevgi muhabbet için var edildiðini bir bilse. Bir bilsen insanýn sevgiyle yaþadýðýný, kainatýn sevgi ile döndüðünü, sevgisiz yaþanmadýðýný, sevgi olmadan dünyanýn dönmediðini gün gelir sende anlarsýn sevdiðim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup
Sevgilime Mektuplar 12. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.