..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamým boyunca, ondan birþey öðrenemeyeceðim kadar cahil bir adamla karþýlaþmadým. -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup  
Ahmet Öztürk
yaþanmýþ günlerim


:BJIC:
21. Mektup

Bugün bir hal dostuyla ayak üstü biraz hasbihal ettim. Daha sohbetin baþýnda çok deðiþtiðimi söyledi. Ne kadarda erken bir tespitti bu. Hep dost gibi dost dediðim dostum, nasýlda unutmamýþtý dostunu. Bir bilseydi neyin nasýl deðiþtirdiðini beni. Apayrý tertemiz bir dosttu o. Temiz gönlü kolay kolay yanýltmazdý kendini. Hatalar deðil çareler arardý. Oysa sen ve ben hata üzerine hatalar inþa ettik gönül yuvamýzda.
O güzel insana diyemedim söyleyemedim. Mutluluk sevmekle olur diye. Sevmeyen insan nasýl deðiþmesin ki. Yüzü nasýl hüzün perdesine sarýlmasýn ki. Boðazýmda düðümlendi kaldý. Mutluyum huzurluyum diyemedim. Hayat iþte deyip geçiþtirdim. Sevgi gibi mübarek bir kelimeyi unuttuðum günden beri sanki lanete uðramýþ bir varlýða döndü her yaným. Sevmek, sevdiðinin içinde devleþmesi, adýna hayaller inþa edilen, aþký büyüyen alazý, her þeyden güzel görünen ulaþýlmazlýðýnda çýldýrýlan varlýk. Gönle teselli eken umut ýþýðý veren sevgilinin yokluðu. Sevmek hayatýn en önemli biricik gayesi. Sevginin olmadýðý yerde yalnýzlýk oluyor. Çekilmez dayanýlmaz ama dayandýðýmýz bir yaþam oluyor.
Nasýlda üzüldü dostum. Ne dese de teselli etseydi acaba beni. Benim gönlüm teselliye dahi kapanmýþ ne dese fayda etmezdi.
Anlatsam ne deðiþirdi ki. Dostlarýnda elinin kolunun baðlandýðý bir yer vardýr ya iþte oda öyle bir yerdeydi þimdi. Anlatsaydým derdimi o da boynunu büker gönül iþi bu, akýl sýr ermez derdi belki. Gönle kim merhem verebilir ki tabibi kimdir bileni var mý?
Ellerinle gönlüme zehir döküp gittiðin günden beri bilsen ne halden ne hale düþtüm. Ama bilme öðrenme, acýnýlarak bakýlmak, hele hele senin acýman daha beter eder beni.
Dostuma tek kelime edemedim. Aþk derin bir yara oldu diyemedim. Bu büyük mutsuzluðum sevdamdandýr diyemedim.
Ayak üstü eskimeyen dostlarý sorduk birbirimize. Birkaç parçada eskimeyen güzel anýlarý anlattýk birbirimize. O eskimeyen güzellikleri anlatýrken aklýmdan yine sen geçtin. Eskimeyen ama acýlara dönüþen günler düþtü aklýma.
Veda aný gelipte elini omzuma koyduðunda çocuk misali rüyadan uyanýr gibi irkildim. Bir süre öylece onun kaldýrýmlarda mutlu yürüyüþünü seyrettim. Sonra bedenimi taþýmasý zor taþ çuvalý gibi sürükleyerek, aklýmýn bir köþesinde seninle sessizce konuþarak rast gele caddeleri öylesine dolanýp durdum. Ýnanmanýn acý bedelini yaþadýðým her an ödüyorum artýk. Belki de senin inanmamanýn bedelini ödüyorum. Oysa etle týrnak gibiydik derdin. Neden ayný acýyý yaþamýyoruz ki.
Beynimde aciz sözlerle öylece yürüdüm, yürüdüm kalabalýklar içinde bir baþýna yapayalnýz. Belki de derdime dermanlar aradým. Belki de derdimi yolcu etmek için, onu bir kuytu köþeye býrakmak için öylesine yürüdüm. Tanýmadýðým simalara boþ boþ bakarak çiðneyip yürüdüm durdum zavallý kahýr dolu kaldýrýmlarý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup
Sevgilime Mektuplar 12. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.