..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 17. Mektup  
Ahmet Öztürk
yaþanmýþ günlerim


:AFCI:
17. Mektup

Uykusuz gecelerde seni düþünüyorum. Bir zamanlar ayrýsý gayrýsý olmayan iki kiþi iken þimdi birbirinden bihaber yaþayan iki kiþi olduk. Bir ömür birbirimizi baðrýmýza basarken, þimdi senin yerine acýlarý baðrýma basýyorum. Senin için kaç gece akýl yordum. Kafamý kazan gibi ettim. Þimdi neredesin ne haldesin bilmiyorum iyi gün dostum. Nasýlda sevmiþim, nasýl sana bel baðlayýp umutlarýmý hep senin için ekmiþim. Kendim dahi kendime kýzýyor þaþýyorum. Her þeye raðmen seni düþünmekten bir türlü kendimi alamýyorum. Baþýmý ne düþüncelerden kaldýrabiliyorum ne de kederlerden. Alnýmda senin ayrýlýðýný, bir utancý taþýr gibi taþýyorum. Etle týrnak olduðum sen sevdiðim artýk sana diyecek bir sözüm kalmadý. Görüþeni karýþaný kalmamýþ bir köþeye hoyratça atýlmýþ zavallý yaþlýlara döndü ömrüm.
Ömrümün saati olan kalbim acý içinde seni yad ederek atýyor þimdilik. Oysa bu kalp attýkça sana söyleyeceðim onca güzel kelimeler zincirlerle esaret altýna alýndý. Deðiþmek bilmeyen acý bir kanunu her an yaþar oldum. Hasret ve acý deðiþmez bir kanun bir talimat oldu bana. Dünlerimdeki tüm aydýnlýk güzel hatýralar þimdi kararýp çirkinleþti.
Bazen içimdeki bir ümit sesi; var git kapýsýna kederliyim hüzünlüyüm sensizim sessizim de. Haykýr acýlarý anlat diyorum kendime ama yüreðim yalnýzým mutsuzum demeye bir türlü dilim varmýyor iþte. Bir þeyler engelliyor. Hiçbir þeyimle sana varamýyorum artýk. Aklým ömür boyu sürecek bir ayrýlýk dese de, gönlüm inanmýyor. Sanki bir gün gelecekmiþ gibi bir his taþýyor. Bedenimde yeri belirsiz bir umut taþýyorum. Kafamýn içi kanlý bir savaþ alaný. Düþüncelerimden, kavgalarý karanlýklarý bir türlü kovamýyorum. Dünyam her yerde baþýma dar geliyor. Gündüzler renksiz ve soluk geceler uzun ve hüzünlü geçiyor.
Gün olur zavallý baþýmý alýp karanlýðý kederi arkamda býrakýp gider miyim bilmem. Gözlerim ellerim dilim sevgiden nasibini almýþ huzur ve teselliyi çoktan kaybetmiþ. Bu kara kötü günleri yüz üstü býrakýr mýyým bilmem. Beynimde o kadar çok bilinmez cevabý olmayan soru var ki sevdiðim. Beynim sanki sadece soru sormaya yarýyor. Beni yargýlamaya kederlere yollamaya yarýyor sanki. Onca yargýya raðmen hala huzura eremedi aklým. Aþký ne anlayabiliyor ne de o büyük sýrra erebiliyor zavallý aklým. O aþk ki bir sývý misali insaný þekilden þekle kalýptan kalýba sokuyor. Sanki aþk eþittir hayat oldu bende. Aþk varsa hayat var aþk yoksa hayat yok. Nasýl ki hayatýn iki yüzü var. Zýt kavramlarý taþýyor aþkta iþte hayat gibi.
Akýl, insanýn en büyük veziri, en kýymetli sadýk bir nasihatçisi deðimlidir ki sevdiðim. Kiþiyi beladan huzursuzluklardan acýlardan korumaya çalýþan. Sorunlarý çözümleyen. Oysa akýl bazen ne kadar da cüce kalýyor dertlerin acýlarýn karþýsýnda. Susup kalsa iyi bazen de insanýn canýný acýtan en berbat düþünceleri üretiyor. Huzursuz gönlüme huzursuzluk katýyor. Baþýmýn üstünde taþýdýðým belalardan huzursuzluklardan kurtaracaðý yerde daha beterini yapýyor.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.