..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ahmet Öztürk




7 Kasým 2008
Sevgilime Mektuplar 15. Mektup  
Ahmet Öztürk
yaþanmýþ günlerim


:AEBH:
15. Mektup

Bu bahar mevsimin de her þey seni hatýrlatýyor. Kainat aþký, aþk seni hatýrlatýyor sevdiðim. Dört mevsimde de sen varsýn. Oysa sen yalnýzca ve sadece bahar mevsiminde olmalýydýn. Her þeyin ilk baþladýðý taze bir çiçekler güller içindeydin. Oysa þimdi dört mevsimde hep sen varsýn. Düþen yapraklara yaþlý gözlerle baktýðým sonbaharda, ateþler içinde kaldýðým yaz mevsiminde, yokluðunda üþüdüðüm kýþ mevsiminde ve seni yeniden özlediðimde bahar mevsimlerinde sen varsýn. Yeni açan bir çiçeðe bir çocuk kalbi kadar saf ve severek eðilip öpüyorum. Ne tuhaf bazen gülümsemeyi de hatýrlýyorum. Kaç vakit önce içten derinden gülümsemiþtim hayata. Ben dahi beni unutmuþken acaba diyorum bir hatýrlayan var mý beni. Yoksa diðer varlýklarda beni ben gibi sen gibi unuttu mu. Her yanýmda gurbeti hasreti görüyorum. Sýlasýný unutmuþ kuþlara insanlara döndüm. Geldiðim yer gurbet. Þimdi gideceðim yerlerde yine gurbet yine gurbet. Ne zaman aþkýn otaðýna dönersem varabilirsem o yere iþte sýlam iþte yuvam iþte yurdum diyeceðim o mekana. Þimdilik her yer gurbet oldu. Öyle ya sevene kainat gurbet geliyor. Acýda olsa tatlýda olsa sevmek daima sevmektir ey sevdiðim. Sevmek vazgeçilmez olandýr.
Ben hiç sensiz kalamadým ki. Dünümde sen bugünüm de sen yarýnýmda sen yarýnlarýmda hep sen. Hep sen tek sen. Gözlerimde bir damla fer kalmamýþken minicik bir umudumla yarým yamalak yürüyorum aþka doðru. Alev alev yanan gözlerim þimdi sular içinde. Sanki hiçbir þeyin faydasý yok. Ýçimde belli belirsiz minicik bir umudum var. Artýk hayata aþk uðruna o sýrrý çözme uðruna katlanmaya çalýþýyorum. Haklýda olsam, ben haksýzdým diyorum. Aþk benden daha üstün olandý. Elbette haksýzým diyeceðim. Beklide çocukça bir bahane. Gönlümü avutmak için beynimin uydurduðu bir söz. Belki de bir erdemlik. Hayallerimin umutlarýmýn ne zaman kanatlanýp uçup gittiðini bilmiyorum. Aylar mevsimler yýllar geçti. Güneþ kaç kez batýp doðdu. Ama bir acý hiç deðiþmeden kaldý. Atsan atýlmaz satsan satýlmaz denen bir acý miras gibi kaldý bende. Ben yalnýz seni sevdim, sende yalnýz beni sevseydin diyemiyorum artýk sana.
Kim bilir belki gün gelir siyah dýþýndaki renkleri de görür gönül gözüm. Renkli hayaller renkli rüyalar görürüm. En samimisinden en derininden mutlu olurum. Hayat ummadýðým acýlarý getirdiði gibi belki ummadýðým kadar büyükte bir mutluluk getirir. Belki yeniden sevmeyi sevilmeyi getirir. Sevmek anlamý çok derinlerde olan o büyük sýr. Hasretle ateþlerle gözyaþlarýyla sulanan kavrulan, kavruldukça savrulan uzaða düþen sýr.
Gönül duygu üreten kainatýn en büyük fabrikasý. Tek bir iþçinin ürettiði çok büyük bir emek. Kim bilir senin gönlün kimin için neler üretiyor artýk. Durmadan çalýþan yorulmak nedir bilmeyen gönlümüz. Bizi nerelere sürüklüyor nelerle yüz yüze getiriyor. Ýnsaný sevinçlere elemlere kederlere huzurlara götürüyor iþte. Diyar diyar dolaþýyorsun. Ama mutlu ama mutsuz. Ama tek baþýna ama kalabalýk. Kim bilir belki sende anlamýþsýndýr gönlün ne kadar güçlü ve büyük olduðunu.
Sende sevdiðim sende günahlar ve sevaplar dünyasýnda her insan gibi koþacak yorulacak mutlu yada mutsuz olacaksýn. Deðiþmez deðiþmeyen bir kanun bu. Belki emeklerinin karþýlýðý umduðundan büyük bir mutluluk olacak, belki de emeklerinin karþýlýðýnda büyük bir acý ile mükafatlandýrýlacaksýn. Her ne olursa olsun asla üzülmeni istemem. Göðsümde taþýdýðým insan yüreðiyle sana edeceðim en büyük beddua yine mutlu olmaný istemek olurdu. Seven sevdiðine kýyamýyor iþte.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgilime Mektuplar - 1. Mektup
Sevgilime Mektuplar 23. Mektup
Sevgilime Mektuplar 19. Mektup
Sevgilime Mektuplar 18. Mektup
Mutluluk
Sevgilime Mektuplar 20. Mektup
Sevgilime Mektuplar 22. Mektup
Sevgilime Mektuplar 21. Mektup
Sevgilime Mektuplar 9. Mektup
Sevgilime Mektuplar 10. Mektup

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanakkale Destaný Ne Demekti?
Haramýn Hayalini Kurmadan Yaþamak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðlama Çocuk [Þiir]
Kara Bulutlar [Þiir]
Bir Boðaz Destaný [Þiir]
Ne Güzel Þey Seni Sevmek [Þiir]
Sensiz Ankara [Þiir]
Ýstemezdim [Þiir]
Olmadýðýn Yerde [Þiir]
Gurbet [Þiir]
Gitti [Þiir]
Miras [Þiir]


Ahmet Öztürk kimdir?

hayat güzel. Yeter ki niyetin mutlu olmak olsun. Hele hele edebiyatla hayat bambaþka güzel. Yeter ki, güzelliði ararken, düþünürken, emek harcarken, yorulduðunda tatlý bir tebessüm olsun dudaklarýnda. . .

Etkilendiði Yazarlar:
þimdilik yok


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.