..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > ercanharmancý




3 Kasým 2008
Kýyamam Sana Turuncu  
ercanharmancý
Siyahýn sevgisi .Turuncu duymasýn .


:BJDG:
Turuncu, senle tanýþalý çok olmadý. Öncesine kadar ne sen ne de ben haberdardýk birbirimizden. Ýlk kez seni, kýzýmýn ýsrarlý bakýþlarla istediði montta görmüþtüm. Daha önce ismini duymadým desem kýrýlmazsýn deðil mi? Benim hiç turuncu gömleðim olmadý… Sonra diðer sahip olduklarýmýn renkleri de turuncu deðildi.

Tanýnmayan ve önceden bilinmeyenlerin sevilmesinin ne kadar güzel ve huzur verici olduðunu iyi bilirim. Zaten önceden tanýdýðýnýz insaný sevemiyorsunuz. Sevseniz bile “siz bile“ onun sevgi olduðuna inanmýyorsunuz. Turuncuyu aramak…

Hayatýmda bildiðim tek renk vardý siyah. Sonradan öðrendim ki siyah bir renk deðilmiþ. Renk deðil mi demeyin. Neden deðilmiþ diye hiç sormayýn. Siz de bilirsiniz bazý sorularýn cevabý kolaydýr, bazý cevaplarýnda sorusu. Siyah hakkýnda söylenmiþ o kadar menkýbe var ki. Bildiðim siyah önceden renklerin efendisiymiþ… Ya sonra, sonrasý, ben de bilmiyorum…

Turuncu ile tanýþalý iki yýl oldu artýk. Siyahýn bende ayrý bir anlamý var bunu ne ben inkâr edebilirim ne de siyah inkâr edebilir. Siyah denince dil lal oluyor… Býrakýn o kadim ve muhkem yerinde kalsýn.

Turuncu… Hep turuncu bir gömleðim olsun istedim. Neden olmadý. Olabilirdi diyebilirsiniz. Siz daha; dünyanýn her istenilenin olmayacaðý yer olduðunu öðrenmemiþsiniz sanýrsam. Ýstekleriniz olmayýnca isteklerinizden vazgeçmeyin. Ben beklemesini öðrendim. Beklemesini bilene de Rabbim lütfediyor. O hangi bekleyeni geri çevirmiþtir ki. Ýstenilenin olmamasý deðil isteðinizden vazgeçmek çok kötü olur. Neyse bakarsýnýz bir gün turuncu bir gömleðim olur… Ama turuncu bir kravatým var. Kravat takmayý sevmesem de turuncu kravatýmý özenle takýyorum her sabah. Turuncu bir kalemle , turuncu renkte kâðýtlara yazdým. Benden baþka kimsenin bilemeyeceklerini.

Renklerin efendisinin yanýnda, turuncu rengin felsefesini okudum. Siyah, yanýnda diðer renklerden bahsedilmesine kýzar aslýnda. Ona turuncu rengi sevdiðimi bile söyleyemedim. Gerçi siyahta bana söylemedi turuncu rengi uzun zamandýr sevdiðimi bildiðini. Biliyor musunuz bazen söylenmeyenler söylenenlerden daha deðerli ve anlamlý oluyor. Renklerin efendisinin en çok sevdiði renk turuncu biliyor musunuz? Siyah kendisini takip etmesi için sadece turuncuya izin veriyor. Renklerin efendisi varken turuncu görünmez ortalýklarda siyah ayrýlýr ayrýlmazsa turuncu boþ býrakmaz yerini siyahýn yokluðunu hissettirmez insanlara. Hatta mitolojiye göre siyah tutkun olmasa da inadýna onu takip etmese de turuncuyu seviyormuþ siyah. Eros bile anlam verememiþ bu iþe.

Turuncu neyin rengi diyenlere güneþin diyorum. Aaa yapýyorlar. Güneþin rengi sarýymýþ. Hiçte bile. Ýlkokuldaki resim öðretmenimde bana kýzarak güneþi sarýya boyamamý istemiþti. Þimdi anlýyorum ki resim öðretmenim ya hiç güneþi görmemiþ ya da sarý onu da kandýrmýþ diðerleri gibi. Güneþin rengi, turuncu iþte. Þimdi güneþin resmini yapmýyorum. Sadece bakýyorum ona. Yaklaþmak korkutsa da ne kadar sevdiðimi anlatamam. Hem onu ne kadar sevdiðimi size niye anlatayým da. Gözlerimi kapayýncaya kadar iki renk göreceðim ilki siyah o renklerin efendisi diðeri de turuncu

Yarmaz bir çocuðun masumluðu var onda. Kýyamam sana turuncu…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Önce Evlerimizvardý Þimdi Odalarýmýz Var

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Kalbimdeyken [Þiir]
Tamam Söz [Þiir]
Siyah Lale [Þiir]
Siyah Lale ve Adam [Öykü]
Okul Çantasý [Öykü]
Sen ve Siz [Öykü]


ercanharmancý kimdir?

Ercan HARMANCI . Öðrencilerine öðrettiklerinden çok öðrencilerinden öðrendikleriyle ayakta duran biriyim. Öðrenmenin dünyanýn evrensel tek eðlencesi olduðuna inanan ve gözünün açýldýðý ilk günden buyana bu eðlencenin tadýný çýkaran biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Aforizma/Kýsa öykü


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ercanharmancý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.