..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Edebiyat yaþamýn öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediði biçimi verir. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Gülgün Karaoðlu




28 Ekim 2008
Sayýn Mustafa Kemal Atatürk,  
Gülgün Karaoðlu
Seksen beþ yýl önceki cesaretiniz, öngörünüz, özgüveniniz ve özverililiðiniz ile karþýlaþtýrma yapýlabilecek bir lider daha tanýmadýðýmý, hattý zatýnda dünya üzerinde dahi tanýnmadýðýný size ifade etmek isterim. Kývrak ve dahi zekanýz, analitik düþünce yapýnýz kadar, mantýk örgünüz, karanlýklar içindeki ýþýðý görüp de, gördüðünüz ýþýða hedeflenmeniz, baþarmanýz!... Bu muhteþem baþarýyý bireysel algýlamayýp, tüm payý geçenlerle paylaþmanýz… Sanata ve sanatçýya olan hayranlýðýnýz… Beden diliniz, ifade þekliniz, vakurluðunuzun yanýnda hissiyatlý yapýnýz, ah bilseniz ne çok isterdim bir gece sizinle raký kadehleri eþliðinde kah sohbet edip, kah terennüm edebilseydik! Gençlerin, kadýnlarýn kýymetini biliþiniz, çocuklarý önemseyiþiniz… Baðnazlýðýn boðazlarý sýktýðýný ve dahi sýkmaya devam edeceðini bilip de, önlem almaya kalkýþýnýz… Nasýl haklýydýnýz, biliyordunuz elbet, kendi dilimizde ibadet etmenin önemini, ah sizle dirsek dirseðe çalýþmak vardý o zamanlarda! Biliyor musunuz, çokça dedikodunuz yapýlýyor son zamanlarda, ziyaretinize zorunluluktan dolayý gelen çokça kiþi de var… Meðerse çok kýzmýþlar size bir vakitler, tahminen ýþýðý gördünüz ve gösterdiniz diye, eskiden, yani ben henüz genç bir kadýn iken, korka korka inceden homurdanmalar baþlamýþtý, sonra o önemsediðiniz çocuklar var ya, o çocuklarda önemsendi ve yatýlý Kuran kurslarýna gönderilmeye baþlanýldý.


:BCEG:

Þahsým adýna seksen beþ yýl önce tam da bugün kurmuþ bulunduðunuz cumhuriyetten dolayý size teþekkür ederim.

Seksen beþ yýl önceki cesaretiniz, öngörünüz, özgüveniniz ve özverililiðiniz ile karþýlaþtýrma yapýlabilecek bir lider daha tanýmadýðýmý, hattý zatýnda dünya üzerinde dahi tanýnmadýðýný size ifade etmek isterim.

Kývrak ve dahi zekanýz, analitik düþünce yapýnýz kadar, mantýk örgünüz, karanlýklar içindeki ýþýðý görüp de, gördüðünüz ýþýða hedeflenmeniz, baþarmanýz!...

Bu muhteþem baþarýyý bireysel algýlamayýp, tüm payý geçenlerle paylaþmanýz…

Sanata ve sanatçýya olan hayranlýðýnýz…

Beden diliniz, ifade þekliniz, vakurluðunuzun yanýnda hissiyatlý yapýnýz, ah bilseniz ne çok isterdim bir gece sizinle raký kadehleri eþliðinde kah sohbet edip, kah terennüm edebilseydik!

Gençlerin, kadýnlarýn kýymetini biliþiniz, çocuklarý önemseyiþiniz…

Baðnazlýðýn boðazlarý sýktýðýný ve dahi sýkmaya devam edeceðini bilip de, önlem almaya kalkýþýnýz…

Nasýl haklýydýnýz, biliyordunuz elbet, kendi dilimizde ibadet etmenin önemini, ah sizle dirsek dirseðe çalýþmak vardý o zamanlarda!

Biliyor musunuz, çokça dedikodunuz yapýlýyor son zamanlarda, ziyaretinize zorunluluktan dolayý gelen çokça kiþi de var…

Meðerse çok kýzmýþlar size bir vakitler, tahminen ýþýðý gördünüz ve gösterdiniz diye, eskiden, yani ben henüz genç bir kadýn iken, korka korka inceden homurdanmalar baþlamýþtý, sonra o önemsediðiniz çocuklar var ya, o çocuklarda önemsendi ve yatýlý Kuran kurslarýna gönderilmeye baþlanýldý.

Hoþ, genç, kadife sesli kadýnlar yandaþ toplamaya çalýþtýlar türbanlarýnýn altýna, ciddi söylüyorum lütfen gülmeyin, zorlama yoktur bizde diye yumuþak yumuþak giriyorlardý konuya…

Genç erkek çocuklar ne olduysa el sýkýþmaz oldu kucaklarýnda büyüdükleri teyze, abla dedikleriyle…

Gençlerde önemsenmiþti yani neticede!

Söylemeye inanýn dilim varmýyor, sizinle görülmeye cesaret edilemeyen hesaplar bugün görülüyor!

Nene Hatun’un baþýndan baþörtüsünü çýkarttýrmýþsýnýz, Amerika ve Avrupa karþýsýnda dimdik durdunuz ya, diktatörlükle de iþiniz yoktu ya, evlat edindiðiniz Sabiha Gökçen’e tecavüz de etmediniz ya!

Bunlarýn hesabý, sizin saðladýðýnýz özgürlük zemininde ve cumhuriyet devletinin, Türkiye Cumhuriyeti sýnýrlarý ve yetkileri içerisinde gerçekleþiyor!

Birkaç kez rüyamda görüp de, keyifli birkaç sohbetten baþka sizi tanýmam her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý kadardýr, ama bir bildiðim var ki içerilerden bir yerlerden, “iþsizim”, “açým” diyen bir insaný duymamazlýktan gelmek, azarlamak, gözaltýna almak ne kelime, nerede hata yaptým diye düþünürdünüz, çözüm bulmak için uykularýnýzý böler, problemi çözer ve hattý zatýnda özel davetiye göndererek iþe davet ederdiniz, olanca þýklýðýnýz içerisinde…

Hani, rakýnýza da takmýþ durumda ya bazý kiþiler, bunca beyin gücü, bunca sorumluluk duygusu rakýsýz ve sanatsýz, keyifsiz baþka nasýl deþarj ve þarj olabilir ki!

Nereden biliyorsam biliyorum, raký masasýnda en insani problemlerin en kolay bir þekilde beyinde çözümlendiðini!

Sayýn Mustafa Kemal Atatürk, tüm bu yazdýklarýmýn salt muhteþem bir hayranlýktan kaynaklandýðýný lütfen düþünmeyiniz, bir gruba ait olduðumu da lütfen!

Olumsuz bir tarafýnýzý görmüþ olsaydým, inanýn ondan da söz ederdim, eni konu artýlar ve eksilerin hesabýný yapabilecek yaþta ve yeterlilikteyim, ki, en rahatsýz olduðum konudur bir gruba baðlý kalmak, bilirsiniz, saðduyuyu en çok gruplaþmalar köreltir!

Bireysel saðduyum ile müthiþ bir hayranlýk duymaktayým size!

Yoksa sev denileni sevmek, say denileni saymak gibi bir ýlýmanlýðým yoktur!

Bu günlere gelene dek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olarak yaþamýþ olduðum zamanlar için teþekkür ederim!

Anne ve babamýn da Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olarak beni yetiþtirme standartlarýndan dolayý hem onlara hem de size tekrar bir teþekkürüm vardýr!

Bazý yerlerde bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen bayraðý asmaya korkanlar varmýþ, sizden korkularýna asanlar da var, hani göstermelik türden!

Ne milliyetçiyim, ne Kemalist, yalnýzca hür irademle hür bir þekilde yaþamak istiyorum, bireysel özgürlüðümün bittiði yerde bir diðerinin baþlamasýný…

Sorgulama hakkýmýn olmasýný istiyorum, suçlular suçsuz, suçsuzlar suçlu konumuna gelmesin!

Çalýþma kapasitem varken çalýþmak, kapasitesiz birinin yerime tercih edilmesi durumu olmadan…

Ýmanýmýn Allah’ýn istediðince aramamýzda kalmasýný istiyorum, naçizane!

Bizlerin çalýþtýrabileceði yerlerin neden yabancýlara satýldýðýný sorgulama durumunda kalmamýþ olmayý, velev ki oldu, sorguladýðýmda aðzýma koli bantlarý misali ellerin yapýþmamasýný istiyorum!

Ergenekon markalý koli bantlarý çýktý, biliyor musunuz!

Neyse, lafý daha fazla uzatmayayým, teþekkür mektubuydu, dedikoduya döndü, ardýndan þikayete…

Ýnanýn istemezdim böylesini, en rahat uyuyor olmasý gerekenlerdensiniz, sizi az biraz üzdüysem lütfen affediniz!

Bu arada, lütfen tüm emeklerinizi helal ediniz, çok emek harcadýnýz ama sanýyorum bizler bir yerlerde eksik kaldýk, yoksa bu teþekkür mektubu kýsacýk olmalýydý, teþekkürler, armaðanýnýz kat be kat çoðaltýlmýþ ve medeniyet düzeyinin üstlerinde bulunmaktayýz, sayenizde… Stop!

Sevgili Mustafa Kemal Atatürk, þahsýnýz bende ayrýdýr, alabildiðim kadarýyla feyiz almaktýr amacým, Türkiye Cumhuriyeti vatandaþý olarak da, var olduðum sürece cumhuriyeti koruyacaðým, salt sizin için deðil, kendi adýma!
Ailem adýna!
Torunlarým adýna!...

Tekrar teþekkür ve sevgilerimle…


Gülgün Karaoðlu
Ekim,29/08



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýlk Gece Hapý!..
Hayalleriniz Gerçekmiþ Gibi Davranýn...
Birer Kýrmýzý Karanfil…
Bizim Evin Halleri - 8
Bizim Evin Halleri…4
Dayanýþma Dediðin Böyle Olur, Vallaha!..
Acaip Fikirlerim Vardýr Benim…
Bizim Evin Halleri – 10
Yok Sayýlan Dürtülerimiz...
Bizim Evin Halleri…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Görmeden Tanýmak [Þiir]
Baþlýða Ne Hacet! [Þiir]
Yüreði Avuçlarýndaydý Adam [Þiir]
Meltem Kaçtý Gözlerime... [Þiir]
Ýsyanlarýn Ayyukasýnda! [Þiir]
Heybe Dedi Anne [Þiir]
Nasýl Özledim, [Þiir]
Eþek Gibi Bir Aþktý Bu! [Þiir]
Utanýyorum, [Þiir]
Issýz Bir Yoldu Seninki [Þiir]


Gülgün Karaoðlu kimdir?

1963 Ýzmir doðumluyum. Þiir yazmak gibi bir kaygým olmadý hiç. . . Bir þeyler yazarken form deðiþiverdi aniden, farkýna bile varmadan ben. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülgün Karaoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.