..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Toplumcu > Abdullah Çaðrý ELGÜN




9 Ekim 2008
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine  
Abdullah Çaðrý ELGÜN

:BBFG:

LÜTFÜ DEVELÝ (LUTUF VELÝ) 'nin ESERLERÝ ÜZERÝNE
Abdullah Çaðrý ELGÜN            cagrielgun@hotmail.com

Lutuf Veli çok yazan bir sanat yolcusu. Bununla birlikte yazdýklarý þiir ve yazýlarýn çoðunda imlâ ve noktalama kurallarýný uygulamada çok büyük yanlýþlýklar var. Bu durum mýsra ve cümlelerin anlaþýlmasýný zorlaþtýrdýðý gibi Türkçenin kurallarýný eksiksiz uygulama konusunda da eksiklikler meydana getirmektedir. Çok yazmak elbette güzel ve önemli bir husustur; ama yazýlan yazýlar yanlýþsýz olmalý ve o eseri okuyanlar okuduðunu anlamalý, anladýðýndan mânâlar çýkarabilmelidir. Bir Fransýz yazarý: "Yirmi bin yýl sonra okunmayacaðýmý bilseydim, elime kalemi almazdým." diyor.
Canlý bir varlýk olan dilin, devamlý olarak geliþme ve deðiþmesi, bazý harflerin yetersizliði veya çift fonksiyonlu oluþu, fonetik deðiþkenlik, dile yabancý kelimelerin girmesi, serbest alýþkanlýklar gibi görüntüler, imlâmýzda bazý çeþitliliklere sebep olmaktadýr; ancak Türk imlâsý sýk sýk deðiþmesi gereken bir sistem deðildir. Kaçýnýlmaz farklýlýklarýn dýþýnda imlâda birlik saðlanabilmesi için ISRARLA KURALLARA UYULMASI ÞARTTIR.
Millet olarak kalmak, zamana ve asýrlara karþý koymak, Türk dilinin gelecek kuþaklara bozulmadan ve yozlaþmadan taþýnabilmesi imlâdaki birliktelik ile mümkündür. Ýmlâdaki birliktelik millî güvenlikte, millî savunmadaki birlikteliktir.
Lutuf Veli'nin aþaðýdaki þiirlerinde: "Ýki Yüzlü"; alem, "âlem" sözleri, birincisinde sembol, minaredeki ay; ikincisinde dünya, evren, acun, evren, elgün gibi anlamlar ifade ediyor. Birinci sözü ikinci yerine, ikinci sözü de "âlem" birincinin yerine kullanamazsýnýz. Þiirde geçen vaveyla "vâveylâ,", aðlayýþ, çýðlýk, …vb anlamlar ifade ediyor. Uzatma iþaret, olmadýðýnda bu mânâlarýnýn dýþýna çýkýlýyor. Þurada da babanýn kýz kardeþi demek olan "hala" ile; devam eden zaman, an anlamlarýna gelen kelime "hâlâ", birbirleriyle karýþtýrýlmýþtýr. Böyle olunca mýsrada anlatmak istediklerimiz de bizim anlatmak istediðimiz gibi deðil; cümle içindeki kelimelerin anlattýðý gibi anlaþýldýðýndan, anlam kargaþasý ve anlatým bozukluðu meydana getirmektedir.
"Ey aþklarýn eyyamý þehri hüzün"; "Bir Halin Resmi" Þiir (Uykuda tüm alem, "âlem", "Onu da bir anne doðurdu, vardý annesi þimdi" þiir az sözle çok þey ifade etmek için söylenir. Tekrarlar ise þiirdeki anlamý kuvvetlendirecekse yapýlmalý. Söylenilen bu mýsradaki tekrar ise bu söylediklerimizden hiç birine uymuyor. Bu mýsrada bu tekrar anlaþýlmýyor.
Þiirin anlatýmdaki tekrarlar ve bu tekrarlardaki çeliþkiler þiiri okuyaný tatmin etmek yerine kafasýnda soru iþaretleri býrakýyor. "Þair ne söylemek istiyor?.." diye düþündürüyor. "Keþkelerle örülmüþ bir yanmýþlýk, yitmiþlik kalabalýklar içinde" "yanmýþlýk, yitmiþlik" yanlýþ olarak ve çeliþkili kullanýlmýþ. Bu mýsrada anlatýlmak istenen tam olarak söylenmiþ, bitirilmiþ; fakat buna þair kendisi de inanmamýþ olmalý ki arkasýndan bir söz daha söylenmiþ: "kalabalýklar içinde" denerek cümle tamamlanmaða çalýþýlýyor. Bu da þiiri güçlendirmek yerine zayýflatýyor. Sonlandýrma da yanlýþ bir deyim söylenerek bitiriliyor."yanmak, yitmek" böyle bir kullanýlýþ halk arasýnda: "yanmak yýkýlmak; yanmak kül olmak, yanýp tütmek…vb" olabilir; ama söz bittiðinde bile söze inanýlmadýðý için, tekrar baþa dönülmüþ ve anlatýma yeni söz ile destek verilmek istenmiþtir.
"Üstadým Þair Halil Karabulut`a Ýthaf Olunur" þiirinde þair, serbest vezinden ziyade hece vezninde yazmaða devam eder ise baþarýlý olacaðý ve zirveleri bu yolda aþacaðý izlenimi vermektedir. Bu þiir, eksikliklerinin yanýnda halk aþýklýk geleneðinin özelliklerini ve güzelliklerini taþýmaktadýr. Halk aþýklarý on birli hece vezni ile yazdýðýnda 3+3+4= 11'li veya 6+6=11'li duraklý Hece Vezni ile þiir söylüyorlardý. Halk Edebiyatýnýn yedili, sekizli, on birli ve Ýslâmiyet Öncesi Türk Edebiyatýnda da on ikili duraklý kalýplarýn kullanýldýðý; Cumhuriyet Türkiye'sinde Aruz Vezni, Hece Vezni ve Serbest Veznin de denendiðini görüyoruz.
Lutuf Veli'nin þiirlerinde de "Hece Ölçüsü ve Serbest Tarz" ile þiir söylediðini görüyoruz. Þair Lutuf Veli, "Üstadým Þair Halil Karabulut`a Ýthaf Olunur" þiirinde teknik ve imlâ hatalarýný bir tarafa býrakýrsak halk aþýklarýnýn irticalen, yani hemen oracýkta ve kolayca söyleyiþi gibi kolay, rahat, sade, açýk ve tutarlý bir söyleyiþ hakimdir. Demek ki þair bu yolda devam eder ise bu konuda oldukça baþarýlý sayýlabilecektir. Aþaðýdaki örnek bu deyiþlerimizi belgelendirmektedir:
"Demiþsin, azaldý lambanýn gazý.      11
Sen baharý yaþa, biz de ayazý.     11
Þöyle çýk, seyreyle, dur bazý bazý.     11
Gidenlerin yolu, ýrak bilesin.          11 "
Þairin çalakalem yazmasý, sýk aralýklarla ve çok yazmak için yarýþmasýna kimsenin bir þey diyeceði olamaz. Þüphesiz!.. Bu acelecilik ise çalakalem yazýlan eserlerdeki cümle kuruluþlarýnda hataya sebep olmakta, þiirde kafiye bulmayý zorlaþtýrmakta ve þiirde hece sayýlarý denkleþtirilememektedir. Bundan dolayý kimi heceler eksik olarak karþýmýza çýkmaktadýr. Bu ise þairin sanatýný ve yazýlan þiirin kalitesini gölgelemektedir.
"Bir ömrü sýðdýrdýn ya bir dizeye.     11
Neler söylemiþsin dünde, tazeye.     11
Þarabýn tadýnda sunduðun bize ya.     12
Masamýz dünden de çorak bilesin.     11 "
Ýmlâda ve noktalamada ise hiçbir dikkat söz konusu deðildir. Bu durum, þairin þiirlerinde kullandýðý sözlerin yanlýþ anlaþýlmasýna sebebiyet vermektedir. "Hala onunla, onun`çin yaþarsýn."(Bibi, Hala; onunla onun için yazarsýn?!..) yanlýþý, "Hâlâ onunla, onun'çin yazarsýn" þekliyle düzeltilebilir. Yine bu þiirde "için" sözü ölçüye uydurmak için "onun'çin" yazýlmýþtýr. Halk aþýklarýnda bu çok olmasa da zorda kalan aþýklar, hemen bir yolunu bulup þiiri bu tür düzeltmelerle hece fazlalýðýndan kurtarýp þiirlerinin kýymet kaybetmelerine engel olmuþlardýr. "Böyl'uzayýp gitmek" "e" sesi bilerek ve heceye uydurmak amacýyla düþürülmüþ". Sözün aslý: böyle uzayýp gitmek; Karac'oðlan, burada da "a" sesi düþürülmüþ. Sözün aslý: Karacaoðlan; "Acep þu yerde varm'ola?" "ý" sesi düþürülmüþ. Sözün aslý: "Acep þu yerde var mý ola?" gibi.
Lutuf Veli de bu tür bir fazlalýðý hemen görmüþ ve anýnda müdahale edebilmiþtir; fakat ayný þiirde imlâyý düzeltmeyi baþaramamýþtýr.
"Kýblen bildin bir mezarý koþarsýn.
Hala onunla, onun`çin yaþarsýn.
Saza deðil belki, söze düþersin.
Gitme , yolun sonu firak bilesin.

Lambanýn gazý azalsa, bitse de.     11
Ocaðýn seyrelse, seyrek tütse de.     11
Vaktin saatin gelip yetse de.          10
Lutuf veli sana çýrak bilesin...     11 "

Son dörtlükte þair, þiirindeki baþlangýçta gösterdiði baþarýyý tamamen kaybetmiþtir. Bu dörtlükte þiir daralmýþ, kafiye bulma ve onu gereði gibi yerleþtirme güçleþmiþ ve hecelerde eksikliklere varan zorlamalar meydana gelmiþtir. Ayrýca Ýmlâ ve noktalama konusunda çok büyük yanlýþlýk ve hataya düþerek kendi soy ismini dahi küçük harfle yazma aceleciðine düþmüþtür.
Yahya Kemal þiir için bir yazýsýnda: "Yazdýðým þiirlerin üzerinden bazan on yýl onbeþ yýl geçer. Ona bir kelime ilave etmek için o kadar beklerim. Sonra o kelimeyi oraya korum." Evet! O kadar olmasa da þiir bazen zaman ister, derinlemesine düþünmek, ister. Bazan da hemen gelir, apar topar söylersin; ama þiirde edebî bir güzellik hasýl olur. Onun için þiirin kývamýný beklemek gereklidir inancýný taþýmaktayým.
"Ney`in Uykusunda" adlý þiirde hece eksikliði küçük bir hata hemen göze batmakta ve usta þairleri inciten bir aldýrmazlýk þiire ve þaire de haklý olarak kara bir leke gibi yapýþmaktadýr.
"Toprak kýzýl yaprak sarý.      4+4=8
Sevmiyorum baharlarý.      4+4=8
Çýkýnca daha yukarý,           4+4=8
Maviler çalar sarý.           4+3=7 "
"Ýki Yüzlü, Neyin Uykusunda, Hâlâ Yýldýzlar Uzaklarda, (hala) hâlâ; Aþk Böyle Bir Þey(sen se), sense; (dinderemedim), dindiremedim, gibi birçok imlâ ve noktalama yanlýþlarýný düzeltmek ve okuyucuya doðrusunu sunmak yazarýn en baþta gelen görevleri arasýndadýr. Yoksa bunu okuyan gençlik de: "Yazar böyle yazmýþ doðrusu budur. Demek ki böyle yazýlýyor." gibi yanýlgýlarý da böylece önlemiþ oluruz.
"Dokunma
Kendime bile geçmez hükmüm niceyim ben.13
Bin bir meþakkat, gün içinde geceyim ben.     13
Ozanýn elinde saz,dilinde heceyim ben.     14
Aðlamaya halim yok dokunma telime.     13

Belki evvelden aldým derdi, kucak kucak.     13
Azraile öfkem, kaçarým köþe bucak.          13
Korkum senden yana, yine beni bulacak.     13
Bir garip eser takýlmayasýn yelime.          13

Hayýr hasenet kalmadý ahvalim belli.          13
Ben duruldum acýlardan gönül yelli.          12
Kýrk beþimde dedim, yaþým...yaþarým elli.     13
Yok ki ahvalimi anlatacak kelime.           13
Þiir hece ile yazýlýyor ise yazýlýp bittikten sonra þairlerin bulunduðu bir ortamda þiir görücüye çýkmalý, þiirin yazýlýþ, hece, imlâ ve noktalama, kafiye uyumlarý açýsýndan bir eleþtiriden geçmelidir. Eðer böyle bir imkan yoksa, bu konuda þiir bilgisine güvenilen bir þahýsla konu tartýþýlabilir. Eðer bu da yok ise iyi þiir yazan birine okunmalý ve eksiklikler olup olmadýðý sorularak gerekli düzeltmeler yapýlmalý. Bu da yoksa evde kendi kendimize veya evden birilerine þiir yüksek sesle okunmalýdýr. Böyle bir süzgeçten geçen þiirde, hata olsa bile þiir rayýna oturmuþtur. Buna raðmen þiirde eksiklikler olmaz demek yanlýþ olur. Bu sebeple þiir zaman ister, sabýr ister, sürekli düzeltmek ister…
Lutuf Veli'nin bilgi birikimi, kelime hazinesi ve söz daðarcýðýndaki çeþitlilik bütün ilim adamlarýnýn da kabul ettiði gibi þairlerin bilgi birikimi, kelime daðarcýðý, söz zenginliðinin diðer ilim adamlarýna göre daha üstün olduðunun bir belgesidir. Lutuf Veli þiirde deðil; ama kelime zenginliði açýsýndan bakýldýðýnda üstün bir kabiliyet özelliði yansýtmaktadýr.
"Ýki Yüzlü" vâveylâ, eyyam; "Bir Þiir Yürek Ýster" týný, aðdalý, gergef, kilkit, çýkrýk; "O Resim" yangý, buðu, çeþni, yürek sekmesi, tunçlaþmak; "Beni Baharlara Salma" sorguç, yaban, tabip, zeban, çaðuruban; "Gidende Ruhum" Buhara, otacý, Yarap, Sitanbul, gülzar, iþve, neþe, ilenmek; "Aþk Böyle Bir Þey" þetaret, illâki, sefil, köstebek, keþkeþ; "Kusurlu" melül, yolcu, densiz, sýrlý, tekmil, küsürlü, tapýndým, çapuda, çula, zula, Kürþat, mahsurlu yol; "Kim Aðlasýn" boyalý basýnýn, parlak çocuk, harman ola, vatan için, çileli yola, zýkkýmlanmak, þarap methiyeler düzmek, karakol, yetim, dul, kepçe, havyar, menü, burun kývýrmak, cahil cühelâ, yuh olsun, pislemek çanak; "Güneþi Aðlatma" kurt, kuþ, kanatma, güneþ, tabiat, kýzýllýk, þita, yaðmur, hüzün, bulutlar; "Öte Yüzü" öte yüzü, düzü, yokuþlar, aþý bazar, düþü, eteðindekine, döne, çiçekte, kýsmet derler, kesret iþi, suret, naz; "Vuslat Günü" bizim ele, gül yazýda. denkini, küsüþ, deþin, kýblem deðiþme, çýrýl çýplak, bil cümle, günahým, lime, zehir, döþün."Evvelin Gizli" kum tanesi, halikin rüyasý. ,hakikat hanesi, maþuk, nafile, aþk meyhane, denizin deryalarýn iþvesi, Ademin, karhanesi, evvelin, bakýþýn kýzýl fýrtýnada, alaimi seman, þeylâ, gönül keþanesinde; "Toprak" Beþer, ölüm edildik, kün, nebi , veli, evveli, Veysel, aþina; "Sitem Pýnarlar" hazan, devir, hasret, sofra, garip, dikenler, kanatýr, gülzarýn, uyku, mehtap...yýldýzlar, lambasý, bölük pörçük, meyletmiþ, garaz, arzý, arazým, nar-ý dil. "Sabýr" kýblemi, nemalanýrýz, döngüsü dem tutmak, mayamýzda, kün, Halikin derdi
sine-i aþka, gölgeleri, sararýp, üþümesi, titremesi, susmak, duman renginde hayaller, buðulu bakýþlarým, "Yeþil Bakýþlarýnda" kýzýlla, seviþirim, ufka bir enginlik, cevvaldi yürek, kan kusmak, fukara, Mecnûn, riya, gizem, ruh, küsüm, yine sarý bizim gibi.

KAYNAKÇA :

1. Mimar Nihat KIYAT, Edebî Âbideler: Altýncý Kýsým, II.Baský, Ýstanbul-1937.
2. Mehmet Behçet YAZAR, Edebiyatçýlarýmýz ve Türk Edebiyatý, Ýstanbul- 1938
3. Mehmet KAPLAN, Cumhuriyet Devri Türk Þiiri, Baþbakanlýk Kültür Müsteþarlýðý Yayýnlarý:7, Ýstanbul-1973, s.5-8
4. Ýlhan GEÇER, Cumhuriyet Döneminde Türk Þiiri, Kültür ve Turizm Bakanlýðý Yayýnlarý. 785, Ankara-1987, s. 140-143
5. Mehmet KAPLAN, Tevfik Fikret ve Þiiri, Türkiye Yayýnevi, Ýstanbul-1946, s.149
6. Abdullah Çaðrý ELGÜN, "Türk Dili", (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001;
7 (Edebiyat Üzerine Düþünceler (Çev. Sevim Kantarcýoðlu), Kültür ve Turizm Bakanlýðý Yayýnlarý, Ankara-1983, s.145)
8.(KAFÝYE, Edebiyâta Dâir, Yahya Kemal Enstitüsü Yayýnlarý, Ýstanbul-1971, s.135)
9. Abdullah Çaðrý ELGÜN, "Edebî Sanatlar", (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000);
10. Lutuf Veli, (http://www.hikayeler.net/yazarlar/1570/lutuf-veli#xyazargosterim)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplumcu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
An - Der 2007 Þiir Antoloji Kitabý Hakkýnda
Ali Rýza Navruz, Öksüz Uykular Býraktým Yataðýma
Duran Tamer'in Hayatý ve Þiirleri
Ulviye Savtur'un Hayatý ve Eserleri
Abdullah Satoðlu'nun Kitabý
Afet Kýrat'ýn Þiirleri Hakkýnda
Vatan Aþký
Âþýk Sezinî Ali Baþ'ýn Þiir Kitabý
Muhammet Ali Ecevit ve "Gülistan" Þiir Kitabý Üzerine
Ýlesam (Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði)

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ankara Sevdam

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlyas Ali Daþtan, Hayata Can Suyu (Abdullah Çaðrý Elgün [Öykü]
Geleceðin Türkiyesi [Eleþtiri]
Kerim Özbekler Hakkýnda [Ýnceleme]
Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün [Ýnceleme]
Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun [Ýnceleme]
Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler" [Ýnceleme]
Songül Dündar'ýn Hikâye Kitabý "Þoför Aða" [Ýnceleme]
Topyekün Eðitim [Ýnceleme]


Abdullah Çaðrý ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çaðrý) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BÝLGÝLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk Ýlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eðitim Fakültesi'nde LÝSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptý. Ýlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocaðý Dergisinin Kurucularýndan ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocaðý Dergilerinin Genel Yayýn Yönetmenliðini yaptý. Erciyes, Gülpýnar, Hakses, Doðuþ Edebiyat, Küçük Dergi, Çýnar, Töre, Kayseri Ýl Yýllýðý, Kayseri’de Saðlýk, Yeþilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliþ, Kayseri Kültür Ocaðý, Türk Ocaðý, Aydýnlar Ocaðý, Türk Yurdu, Türk Edebiyatý, Türk Dünyasý Tarih, Artý Eðitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, Ýlesam Haber, gibi çeþitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkýnda yazýlar yayýnlandý. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yýllar köþe yazarlýðý yaptý. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Saðlýk Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazýlar yazdý. Kayseri Halk Aþýklarý Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salý ve Perþembe günleri, Baþak Televizyonunda Salý ve Pazar Akþamlarý dört yýl boyunca þiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanýnmýþ kiþilerle kültür üzerine sohbet programlarýný yaptý ve yönetti. DENEYÝMLERÝ ve GÖREV YAPTIÐI YERLER: GAZÝ ÜNÝVERSÝTESÝ ve ERCÝYES ÜNÝVERSÝTESÝ SOSYAL BÝLÝMLER ENSTÝTÜLERÝNDE ayný anda MASTER YAPTI; Bildiði Yabancý Diller : ÝNGÝLÝZCE, RUSÇA, TÜRK ÞÝVELERÝ (Kazakça, Kýrgýzca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Saðlýk Bakanlýðý, Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünde ÖÐRENCÝ ÝÞLERÝ ile DEÐERLENDÝRME ÞUBESÝ MEMURLUÐU, Ankara, Keçiören Çevre Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Tayin ve Atamalarý DEÐERLENDÝRME MEMURLUÐU, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Genel Ýdare Þefliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Yardýmcýlýðý, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliði, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOÐU DÝLLERÝ DOÇENTLÝÐÝ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalýðý, KAYSERÝ, SAÐLIK EÐÝTÝM ENSTÝTÜSÜ'nde TÜRK DÝLÝ DERSLERÝ HOCALIÐI, Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIÐI Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜRLÜÐÜ Kayseri, Kocasinan Grup Baþkanlýðý Ayniyat Saymanlýðý, yaptý. Halen Ankara’da Saðlýk Bakanlýðýnýn, EÐÝTÝM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Baþak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Þiiri, Genel Kültür, Sohbet Programlarý Yaptý Öðretim Üyeleri ve Aydýn Kesim ve konunun uzmanlarý ile GRUP SOHBETLERÝ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCÝYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZÝNTÝ” belgeseli yayýnlandý. SHOW TV’DE EÞEKLÝ KÜTÜPHANE FÝLMÝ yayýnlandý. Bir çok programlarý yöneten ve sunuculuðunu gerçekleþtiren ELGÜN, Cumhurbaþkaný Süleyman DEMÝREL, Baþbakan Mesut YILMAZ ve hanýmlarýnýn açýlýþ konuþmalarýnda da sunuculuk yaptý. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüðü” adý ile fotoðraflý belgesel yayýnladý. Ayný gazetede “Ufuklarýn Ötesi” adý ile köþe yazarlýðý yaptý. Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altý (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlý Televizyon Filmi yayýnladý. Erciyes Üniversitesi Sabancý Kültür Sitesi’nde “Fotoðraflarla Türk Dünyasýndan Görüntüler” adý ile bir Fotoðraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatý Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunlarý” konulu bir konuþma yaptý. Kazakistan’ýn Taldýkargon þehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçýlarý” konulu yirmi sayfalýk bir Teblið sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafýndan Rusça olarak yayýnlandý. ) 1 Nisan Dünya Þiir Günü Koordinatörlüðü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftasý Þiir Koordinatörlüðü yaptý. FAALÝYETTE BULUNDUÐU DERNEK ve KURULUÞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneði(KTKD), 5) Kayseri, Akkýþla ve Yöresi Türkmenler Derneði, 6) Ankara, Gazi Eðitimliler Vakfý (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfý (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneði Genel Merkezi, 10) Aydýnlar Ocaðý(Baþkan Yardýmcýsý), 11) Türk Ocaklarý(Yönetim Kurulu Üyesi, Baþkan Adayý), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneði(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliði Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Saðlýk Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði Genel Merkezi(ÝLESAM) … vb dernek kuruluþ ve vakýflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. ÝLGÝ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptýðý sýrada hazýrladýðý yirmi altý bölümlük "ATAYURDUNDA GEZÝNTÝ" adlý Televizyon Dizisi ERCÝYES TV’de beþ ay süreyle yayýnlandý. Uzun yýllardýr, KUNG-FU(SÝYAH KUÞUK I. GIP), JUDO(SÝYAH KUÞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoðu sporlarý yaptý. 1982 yýlýndan 1986 yýlýna kadar KAYSERÝ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüðü Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý görevi sýrasýnda, Bölge Ajanlýðý Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarýný KOORDÝNE ETTÝ. KAYSERÝ’deki TÜM UZAKDOÐU SPOR OKULARINDAKÝ öðrencilerin baþarý belgeleri ve diplomalarýný düzenleyip imza attý. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkýnýn katýldýðý, ERMENÝLER ve TEHCÝR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göðerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlý piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarýnýn da katýldýðý büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliði ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün iþbirliði ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarýný yönetti ve sunuculuðunu yaptý. . ALDIÐI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ EÐÝTÝM METODOLOJÝSÝ ve TEKNOLOJÝSÝ” BAÞARI BELGESÝ; 2) 1984 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ REHBERLÝK ve DANIÞMANLIK” BAÞARI BELGESÝ; 3) 1984 Yýlý TC. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Beden Terbiyesi Genel Müdürlüðü Kayseri Bölge Baþkanlýðý Cumhuriyetimizin 60. Yýlý münasebetiyle ÜSTÜN HÝZMET ve ÞÜKRAN BELGESÝ; 4) 1991 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI HÝZMET ÝÇÝ EÐÝTÝMÝ ” BAÞARI BELGESÝ; 5) 1994 Yýlý Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayýya ulaþmasýnýn anýsýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 6) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜÐÜ DOÐU DÝLLERÝ BÖLÜMÜ, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 7) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi TARÝH FAKÜLTESÝ DEKANLIÐI, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 8) 1995 Yýlý Bizim Gençlik Aylýk Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediði “ÞAÝRLER ANTOLOJÝSÝ” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 9) 1999-2000 Öðretim Yýlýnda“CUMHURÝYETÝN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öðretmenler arasýnda yapýlan Makale Yarýþmasýnda “ATATÜRK ÇAÐDAÞ EÐÝTÝM ve ÖÐRETMEN” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ; 10) 2000 Anadolu Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði (ANASAM) “KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ”, TAKDÝR BELGESÝ; 11) 2000 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “1. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 12) 2000-2001 Yýllarýnda “OSMANLI DEVLETÝNÝN KURULUÞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarýþmasýnda “OSMANLI ve VELÝAHT TÜRKÝYE” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ ve Türkiye Genelinde MANSÝYON ve PARA ÖDÜLLERÝ; 13) 2001 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “2. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 14) 2001 Yýlý, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediði “ 2. KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 15) 2002 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “9. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 16) 2002 Yýlý “ERCÝYES AYLIK FÝKÝR VE SANAT DERGÝSÝNÝN 300. SAYIYA ULAÞMASINI SAÐLAYAN YAZARLARINA” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 17) 2005 Yýlý “Kayseri Turizm ve Kültür Derneði”, “Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Þiir Dergisi”, “Yeniden Diriliþ Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Baþkanlýðýnýn “AHMET’ÝN AKKIÞLASI” kitabýnýn çýkýþýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 18) 2007 Yýlý Mustafa Kemal Ýlköðretim Okulu’nun düzenlediði ÞÝÝR DÝNLETÝSÝ’ne katkýlarý için TEÞEKKÜR BELGESÝ; 19) 2007 Yýlý, Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesinin düzenlediði Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERÝ KÜLTÜRÜNE HÝZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “3. Dünya Þiir Günü” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði” desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði ve Sakarya Gönüllü Eðitimciler Derneði ” tarafýndan düzenlenen “SAKARYA ÞAÝRLER BULUÞMASI” na katkýlarý dolayýsý ile verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “II. Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ”,’nýn “ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliði Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný sn. Köksal TOPTAN’ýn elinden ; plaket ve ödülleri almýþtýr. ÇEKTÝÐÝ DÝZÝ FÝLÝMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altý Bölüm) Erciyes TV. de Yayýnlandý. 2) Eþekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapýldý. YAYINLANMIÞ ESERLERÝ: 1)ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Düþten Öteye”, (Þiir, Aslýmlar Matbaasý, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Edebiyatýnda Söz Sanatlarý, Ýmlâ ve Noktalama”(Servet Yayýn Daðýtým, Ýstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Kültür Ýstilâsý”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Ýlk Kýble”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Þiirlerle Hemþire”, (Bizim Ofset, Kültür Basýn Yayýn Birliði Yayýnlarý, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Dili” (Geçit Yayýnlarý, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Duran Karakuþ’un Þiirleri”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Türk Dili”,( (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Gesi Belgeseli”, (Akýn Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Belgelerle Ermeni Günlüðü”, (Araþtýrma), (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Kazak Þairleri Antolojisi”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý I”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý II”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Türk Dilini Öðrenmenin Metodlarý”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Akkýþla Yöresi ve Aðýzlarý”,(Büyükþehir Belediyesi Kültür Müdürlüðü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Eþekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Ahmet’in Akkýþla’sý”(Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005) adlý eserleri bulunmaktadýr. ESERLERÝNÝ YAYIMLANDIÐI ve ÜYESÝ OLDUÐU ÝNTERNET SÝTELERÝ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayýnlanan bir site) 10) Zemge Yayýnlarý 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreðimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yýldýzlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Þairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZÝÐÝ Tutkunlarý- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatý 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI SEVGÝSÝ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Þiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Þiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Þiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Þiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Þair Sofrasý 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanýn Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aþýklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERÝLÝ ÞAÝR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) Ýzmir Þairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Þiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKÝKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneþ Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazýða Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKÝN. Doðan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Þiir Molasý 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi Ýçinde Ýnsana Dair Herþey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatý 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Baþkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrasý 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatý 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydýnlý Þairler ve Þiir Dostlarý 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlýk Þiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aþka Sevdalýlar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralý Þairler ve Edebiyatçýlar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETÝM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagý SakýnlerÝ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcýyým,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aþýklarý 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altýncý Þehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocaklarý 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Þiirdostlarý Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaþayan Þairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - Ýlham Perileri Þiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPÝLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AÞÝKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Þaraplarý Kahve Diye Deviren Sarhoþ Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batý Trakyalýlar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aþk Þiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köþede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmýþ Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaþýlmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsýz da Olmaz Haberleþme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar, Araþtýrmacý, Þair


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Çaðrý ELGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.