..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > fatýma zehra




7 Ekim 2008
Bozbulanýk Akan Nehrimi Arýt Aþkýnla Allah'ým!  
fatýma zehra
Zamana yenik düþen hâtýralarým var,zamana yemin düþen an'larým. Hayâlhânesinde sükûtu içen derviþ kýlýðým,tüm pejmürdeliðiyle toz alan bir köprüde. Yýkýk evler artýðýyým, kabul görmedi dilimdeki lâl tadým. Çöle kuyu bulduran gözyaþlarým, gecelere taþýdý yorgun yamaçlarýmý. Düþkünlüðüm düþümde üþüdü, açýldý döþümde kocaman bir yara... Söyle Ey Aþk Ustam; kaç vakti öldürür ölmüþlüðüm, kaç vakti diriltir nevbahar edâsýyla? Hem baharlar deðil miydi, hep sona çýkan? Yapraklar deðil miydi,döküldükçe içimde yaþlanan?... Uludað'ýmda beslenen o kar, Emirhan'ýmda süzülen rüzgâr...Esmeyi esmer akþamlara býrakan lodoslar... Ovaya yaslanan þu deli baþýmla, hangi kýyý görünür muþtu diye nazarýma?


:AIJI:



Zamana yenik düþen hâtýralarým var,zamana yemin düþen an'larým. Hayâlhânesinde sükûtu içen derviþ kýlýðým,tüm pejmürdeliðiyle toz alan bir köprüde. Yýkýk evler artýðýyým, kabul görmedi dilimdeki lâl tadým. Çöle kuyu bulduran gözyaþlarým, gecelere taþýdý yorgun yamaçlarýmý. Düþkünlüðüm düþümde üþüdü, açýldý döþümde kocaman bir yara...


Söyle Ey Aþk Ustam; kaç vakti öldürür ölmüþlüðüm, kaç vakti diriltir nevbahar edâsýyla? Hem baharlar deðil miydi, hep sona çýkan? Yapraklar deðil miydi,döküldükçe içimde yaþlanan?... Uludað'ýmda beslenen o kar, Emirhan'ýmda süzülen rüzgâr...Esmeyi esmer akþamlara býrakan lodoslar... Ovaya yaslanan þu deli baþýmla, hangi kýyý görünür muþtu diye nazarýma?


Kemâline eren seher esiriyim, olgunlaþmaya bir imtihan daha Þems yakýnlýðýna. Çok sözle yitirmek istemedim leylimi. Leylâ uzaktaydý, uzaklar kalbimin bahtý. Neylesin hayât, acýlar birike birike tatlý. Sâzendelere karýþsam da sazýmda yakýlmýþ bir türkü olsan. Yaksam mektup kenarlarýný, söksem mendil karanlýðýný. Fezâya füzun nücûm yalnýzlýðý. Her takvim kâðýdýna söylenecek bir sýzý, not edilecek bir yazý. Hadi yaþanmamýþ say,bütün zamaný.Târihçe-yi hayâtýma nasýl derim,çek git...Git gidebilirsen; aþk,kýyýlarýn çarpan dalgasý. Sevdâ, kabrin katmerli zulümâtý.


Nasýldý sokak demirlerine baðladýðým lâstikler? Atlayarak mý aþmýþtýk her oyun kanalýný? Seksekte en güzel taþ kimindi? Ondan mý attýn,dolu bilip boþluðuma düþen taþlarý? Uçurumdan kurtarýyorum her zaman,ümidimin solgun yanýný.Kimseyle derdim kalmadý, iyi mi? Aþk ki en yüce dert, çöküyorum derinlerin bilmecesine ve bulunamýyorum.Kaldý ki bulunmak isteyen kim; kayboldukça varlaþýyorum....



Þimdi Ey Aþk Ustam söyle! Meçhul gemisinde aþkýn,merhûme oluþum kayda deðer midir? Gayba geçer midir,geçitsizliðim? Ölüm, düðün þöleni. Tüm yaralarým Yâr'dan armaðan, bergüzârlýðým bundan. Neyim kaldý ki... Sor caddelerin haddi aþan yüzüne; aþk sakýnmak deðil miydi kendini,kendinden bile. Hey âvâze sessizliðim, nerdesin yine? Cânýmda parçalarýný bile parçaladýðýn o haykýrýþla, kuytular kömür bakýþlý. Gel elmas kýl, mâden ocaðýmý...



Sonsuzluk çaðrýsýna ses ver ey aþk! Mevti tadacak nefsime deðil, ölümsüz ruhuma kaynaþ. Kaynadý tenceremde piþirilen aþ. Sen gel de aþ,mutfaða varan yolu. Çatýkatý dondurur köþelerde aðlamaklý çocukluðunu. Çocukluðum; hiç büyümedin sen. Sakýn ellere verme, elini emi? Buzdandýr yabancý yollar,kaydýrýr ayaðýný. Alçýya alýnsan da,alýnýr gönül kaldýrýmý. Sen hiç kaldýrýmlarý incittiðine inandýn mý? Aðrýlar,tek bir yerde mi yaþanýr? Ýç sesli o büyük konuþma,halka açýk bir seminer olsa, deliliðim meþhur olacaktý inan bana. Ýnsan kendine þöhret olur mu âfetken; olamadým da...



Kýþlýklar çýksýndý dolaptan gayrý. Isýtmaz ince örgülü hýrkalar, incelmiþ yüreðimi. Kalýn örmeli artýk herþeyi. Aþký kalýn ipliklerle örmeli,göstermemeli içini. Ýçinde ne saklý ki... Boþluk bile mahremdir aþka girince. Âlem zannederken en iyilerden olduðunu, titre ve aldanma! Gayb perdesi aralandýðýnda aþksýz kalýrsan eyvah sana! Yüreðim, duyuyor musun hadi uyan! Fecr-i sâdýk olma duâsýnda kal... O dipsiz kuyuda, o yalnýzlýkta anan-baban uzakta, hesâbý ve kitâbý düþüneceksen eðer, titre de kendine gel...Kime git biliyor musun; tahta çarparken baþýna, hýrçýn- acýklý-hüzünlü dalgalarda, öyle birisine git ki hiç uyumasýn baþýnda. Toprak örterken cümle varlýk varlýðýn kapanýrken, kapan secdegâhýna. Aþk secdelerin en þevkli hâli. Arýt Allâh'ým, bozbulanýk akan nehrimi.


Sana akmayacaksa,bu nehir nehir deðil. Sana yanmayacaksa bu mektuplar harf deðil...Sende kurumayacaksa bu topraðýn adý ne? Seninle yarýlsýn kalbim yedi kat göðün fevkine...Yükselt Allâh'ým aþkýnýn keremiyle..."bizi bu çöllerde mahvettirme"
Bîçâre çâresini ister Allâh'ým,aþk dergâhýnda kýtmirlik diye...



/Bilmem ki ne kadar sustum, her tevbede suçluyum.../



Fâtýma Zehra MERÝNOS





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: s.a
Gönderen: FUAT YILDIZ / , Türkiye
5 Temmuz 2009
maþaallah kardeþim güzel yazmýþsýn. ibrahim ethem derdi '' yarabbi kabul olmayan tövbeyede tövbe ederim '' diye.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


fatýma zehra kimdir?

Yaralarým Yâr'dan armaðan. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Sibel Eraslan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatýma zehra, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.