..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her devrim yokolup gidiyor ve peþinden yalnýzca yeni bir bürokrasinin artýklarýný býrakýyor. -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > harun þeker




3 Ekim 2008
Sanal Dünyada Zamane Ýnsaný  
harun þeker
Zamanýmýzýn insaný doyma duygusundan uzak,amaçsýz ve yorgun dolaþýyor caddelerde....


:AIDD:
ZAMANE ÝNSANI
Artýk sevgiler de sanal. Özlemlerde. Hayat koþturmakla geçiyor. Bir baþka yorgundur zamane insaný.Tükenmeyen kuyruklar, acýlar ayrýlýklar. Hasretler dinmiyor. Kavuþtukça artan hasretler var . Artýk karþýlýklý konuþurken canlý seyrediyorsun dostlarýný. Ama hasret eskisi gibi deðil, muhabbetlerde öyle...Bir mektup parçasý kadar doyurmuyor, bu canlý konuþmalar. Görüþmeler, konuþmalar, boþ ve anlamsýz. Kaç tilki dolaþýyor artýk zihnimizin kývrýmlarýnda bilmek daha zor.
Ýçimizde bir yalnýzlýk ve yoksulluk var. Aldýkça eþyalarý daha da artýyor bu
Yoksulluklar, açlýklar. Daha fazla, al al al yine de aç gözümüz doymuyor.Týpký susuzluðunu gidermek için kar yiyen adam gibi yedikçe artýyor susuzluðumuz.
     Artýk anneler, babalar, kýzlarýný sevmiyor. Paran varsa etrafýnda yalandan dostlarýn var. Paran yoksa kapýný çalan da yok.Ýftarlarýn bile karþýlýðý var artýk. Herkes kendi sýnýfýndan yada üst sýnýftan insanlarý çaðýrýyor, sofralarýna. Ýftarlar da bile sýrasýyla. Siz gördünüz mü bir yoksulu , bir öðrenciyi baþka sýnýf insanlarýn arasýndaki sofrada.
Sevgilerde artýk korkutuyor beni . Seni seviyorum demek Ferhat a dað deldirirken, günümüzde farklý anlamlara geldi .Þefkatli bakýþlarda yok artýk. Baþlarý okþanan çocuk da
zor bulunur bundan böyle. Beklentimiz olmadýðý yerlere telefon dahi etmezken, iþimizi yapacak olanlara ne hediyeler almýyor muyuz? Annemize almadýðýmýz hediyeleri kimlere almýyoruz ki.
Ýnsanlar açlýðýn dan ölürken, bazýlarý da obezite den kurtulmanýn çaresini arýyorlar. Koþtukça daha çok yoruyorlar kendilerini . Ah!! Yalnýzlýklarýmýzý otolarda ki müziðin sesiyle bastýrmaya çalýþmýyor muyuz? Çevremiz gittikçe daralýyor. Daraldýkça biz de daralýyoruz.
Stres de bizim ayrýlmaz bir parçamýz olmuþ . Hastane köþelerinde dostlar, akrabalar yalnýz.
Ziyaretçileri yok. Anneler, babalar , kardeþler, bakým evlerinde. Yýlda bir kez de olsa günlerini bekliyorlar . Ya gelirse…. Diye. Bayramlarda akraba ziyareti deðil, otelin yýldýzýný soruyorlar.Sahi sizin ki kaç yýldýzlý?
Çocuklarýmýz bir yarýþçý . Hep hayatý boyunca birilerini geçsin ki, bir yere gelebilsin. Geçemeyenler ise, bir baþka bahara býraksýn ümitlerini.Yada yýllarca içinde bir uhde olarak kalsýn ne çýkar bundan. Üstte kalana ne mutlu , altta kalanýn vay haline.
     Bekarlar evli olmadýklarý için umutsuz ve üzgün, evlilerde bekarlýktaki kadar serbest ve huzurlu deðil. Kaynanalar gelini beðenmez, gelinler kaynanayý. Kýz annesine gitmek ister; babasý tatlý gel kýzým der, kaynata oðlum gelini getir der gelin “aman býktým annenden ,baban dan” der. Dost bildiklerin harcamak için bekler köþe baþlarýnda. Yüzüne gülüp de arkandan ne dolaplar döndürür , yýllar yýlý dost sandýðýn insanlar . Ýhtiyacýn varsa biraz paraya, istemekten dönersin maskaraya. Gel gülme arkadaþ, sende dua et bu bahtý karaya. Ýnanmazsan yaz bir kenara.
     “Çabuk unutuluyor nice ölen kahramanlar” dese de birileri; Unutulanlar, unutanlarý asla unutmazmýþ. Ne yapalým kader der, geçeriz bazen. Her yokuþun bir iniþi, Bal yapan arýnýn arkasýnda iðne varmýþ. Gül dikensiz, fasulye, kökensiz olmazmýþ.
     Yorgunum bunlarý düþünmekten.Yorgunum…Çok yorgunum. Bitmekte olan sularýmýzý mý düþüneyim.Tasarruf etmediðimiz parayý mý, havayý mý , tabiatý mý , tasalanayým. Dostluklar içinde dostsuzluðu mu, düþüneyim. Kusursuz dost arayaný mý?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yerköprü'den Taþkent'e
Nevbahar Oldu
Gavut ve Gölle
Otuz Üç Yaþýna Kadar Neler Öðrendim
Tiryakisi Olmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Baþkadýr Benim Kasabam Gezlevi [Öykü]
Topacýmýn Kabarasý Yok [Öykü]
Köylü Annelerin Günü [Öykü]
Dýþarda Sonbahar Ýçerde Bitmeyen Ýþler [Öykü]
18. Yüzyýlda Göksu Vadisindeki Köyler [Ýnceleme]


harun þeker kimdir?

edebiyatý severim

Etkilendiði Yazarlar:
A. Haþim


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © harun þeker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.