..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > leyla marankoz




20 Eylül 2008
Ýpin Ucuna Doðru!  
leyla marankoz
"nereye gitmeli?" dedi tekrar.deniz görmeyen bir þehri ve içindeki denizi göremeyen bir erkeði terk etmek hiç zor olmadý.


:BADF:
ÝPÝN UCUNA DOÐRU!

çok sevdiði elbiselerini katladý önce. vakit ikindiyi geçiyordu. kaliteli bir terk ediþ saati deðildi elbet, fakat gitmenin vakti valizin fermuarý açýlýrken tayin edilmiþ olur.. öyle yaptý. Karpuz kollarý olan diz altý beyaz keten elbisesini almadý bir tek.. "ne kadar da büyükmüþ valizim" diye geçirdi içinden,"sýðmayan hiç bir eþyam yok.." "ya da ben öyle az aidim ki bu eve,bütün varlýðým bir valize sýðacak kadar küçük.."gülümsedi ve devam etti.
hiç bir not yazmadý,kalemle kaðýdý daha önceden terk etmiþti çünkü...bir buçuk yýl evveldi,"ne anlýyorsun durduðun kadar bir þey yazýp çiziyorsun " demiþti bir ses. o ses en yakýnýndan geliyordu evet.hiç zor olmadý,en yakýnýnýn en uzak olmasý o andan sonra..böyle baþladý buz tutmalar içinde..
bir gün kapaðýnda Van Gogh'un yýldýzlý gece resmi bulunan defterinin yýrtýldýðýný gördü o uzak eller tarafýndan..çildiramadi."neye kime olduðu önemli deðil, kelam kutsaldýr,kalem de..."derdi hep.kutsalýnýn yýrtýldýðýný gördü.
valizini hazýrlarken "en üste koy þiirlerimi" diyen þaire sitem etti,"þiir mi kaldý ki,þaire mi kaldý. "oysa yazýyordu,ruhu gibi, kýyameti gibi, hesabýyla azabýyla yazýyordu ve kelimelerine taarruz edileceðini hiç düþünmemiþti önceden.. çizgilerine.. tezhib tablolarýný saldýrýdan kurtaran þey, uhrevi hat yazýlarý olmuþtu. Allah, Muhammed, edep ya hu, elhamdülillah....
"senelerini harcýyorsun þunlara ve tek kuruþ almýyorsun, satmýyorsun!"diyen cümleler felaketi olmuþtu ruhunun.. yetmemiþti,"ciðeri beþ kuruþ etmeyen yazýlar ve tablolarla geçiriyorsun ömrünü" demiþti bir keresinde de..."evet benim ve eserlerimin ciðeri beþ kuruþ etmiyor.beþ kuruþa terk etmiyorum onlarý!" diye cevaplamýþtý o sesi.bu onun ömründe yaptýðý en cesurca savunmaydý.ama ipin ucunu býraktý.
valizini hazýrlamasýna yardým edecek kimse yoktu ve üstelik "kollarýndan çekiyorlardi saatin.." vakit de ikindiyi terk ediyordu.kapý kolunu çevirdi son olmasýný umarak.beyaz keten elbisesine takýldý gözü,yataðýn üstünde duruyordu.eve baktý, evine deðil. "bir çatiysa aranýlan, Allah'ýn arzý geniþtir." deyip merdivenleri indi.
"nereye gitmeli?" dedi.tren istasyonlarý cazibeli durur hep,bir yeri terk edecekseniz. istasyon yakýndý.
siyah kadife pardösüsünü sürüyerek gitti istasyona. gözlerine sürme çekmisti,ruhu hala yeþildi. valizi gittikçe aðýrlaþiyordu.bir þeyi fark etti,aðýrlaþan valize inat o güçleniyor ve daha bir sýký tutuyordu kulpunu valizin...
"nereye gitmeli?" dedi tekrar.deniz görmeyen bir þehri ve içindeki denizi göremeyen bir erkeði terk etmek hiç zor olmadý.
müzehhibeydi, altýný severdi. Ýstanbul'du,taþi topraðý altýndý. "Ýstanbul gibi iki yakam bir araya gelmese de,Ýstanbul'a gideceðim." dedi.atlayýp trene,daðlarý saya saya ilerledi. . .

LEYLA MARANKOZ

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: müzehhibe
Gönderen: leyla marankoz / , Türkiye
19 Ekim 2008
sevgili özgür müzehhibe, bayan müzehhib demek. müzehhib ne demek dersen, tezhib sanatýný icra eden kiþilere denir. ve mehmet asým bey, yazmalarýmýz tükenmesin hiç.. seamlar..

:: ...
Gönderen: mehmet asým erdoðmuþ / , Türkiye
28 Eylül 2008
daha çok üzerinde çalýþýlmasý gereken bir yazý... yazmaya devam!... Mehmed asým.

:: Kendini Anlamak
Gönderen: Özgür Yenigün / , Türkiye
24 Eylül 2008
Merhaba, Güzel bir öyküydü. Ýçinde kendimi bulduðumu söyleyebilirim. Ben de yazýlarýmý para için yazmýyorum, baðlamamý para kazanmak için çalmýyorum. Bunlar insanlarýn kendini bulmasý, insan olmanýn amacýný anlamasý için araç bence. Tabi onu meslek edinenler ondan para kazanacaklar da, ama baþka bir mesleði olanlarýn bunu da bir kazanç aracý olarak görmesi yanlýþ. Kendimizi anlamak gibi kocaman bir kazancýmýz olacakken ufak paralara ne gerek var, deðil mi? Bir de cümlelere küçük harfle baþlamak gibi ufak yanlýþlýklar olmasa bu öykünün hiçbir eksik tarafý olmayacak. Bir de "müzehhibe" kelimesinin anlamý nedir? Kaleminize saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
J'ye Kýnalý Diller [Þiir]
Seherin Çanlarý [Þiir]


leyla marankoz kimdir?

ocakta unutulmuþ þiirleri, abdestli ve besmeleli sövgüleri olan biri. . istanbulda yaþýyor. . dokuzu da olsa seksenli yýllarýn eteðine yapýþmýþ olmaktan mutlu. . kalemiyle didiþmeyi seviyor. . .

Etkilendiði Yazarlar:
sezai karakoç, ismet özel


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © leyla marankoz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.