..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Güven ve Güvensizlik > CEM AKKILIÇ




9 Eylül 2008
Saklambaç Oyunu  
CEM AKKILIÇ
Dün posta kutuma düþen bu satýrlar Emine Piþiren hanýmefendinin manevi babam dediði Halil beye ait. Daha sonra kendisini aradýðýmda bana, kýrgýn,yalnýz ve terk edilmiþlik duygularýyla sanki uzaklardaki kýzýna seslenir gibi, ''boþ verdim hepsini evlat'' dedi.


:BFGH:
Zalimlerin zulmü ile karþý karþýyayým ve Emine’yi bulamýyorum. Telefonlarý da cevap vermiyor, msn e de çýkmýyor. Bu gün bir mesaj çektim "çýkartýldým, hakkýnýzý helal edin" dedim ama þu ana kadar cevabi bir mesaj gelmedi. Benim için birileri devreye girdi. Belediye ile görüþmüþ,olumsuz cevap almýþ,buranýn müdürü ile görüþmüþ, o da olumsuz cevap vermiþ.Salý sabahý saat 9 da atv de Müge Anlý’nýn proðramýna çýktým. Devletimden, milletimden akrabalýk konusunda yardým istiyorum dedim. Kayýþdaðý darülacezede kaldýðýmý,kendi isteðimle buraya geldiðimi ve çocuklarýmýn beni aramadýðýndan bahsettim.O kadar.Bunu müdüre yetiþtirmiþler,çarþamba günü odamda bittiler,pazartesi ne olacak bilmiyorum. Halil Kemal TÜRKATA

Dün posta kutuma düþen bu satýrlar Emine Piþiren hanýmefendinin manevi babam dediði Halil beye ait. Daha sonra kendisini aradýðýmda bana, kýrgýn, yalnýz ve terk edilmiþlik duygularýyla sanki uzaklardaki kýzýna seslenir gibi, ''boþ verdim hepsini evlat'' dedi.

Emine haným, bir süredir adeta saklambaç oynar gibi gözlerden kayboldu. Atatürk’ün yeðeni olduðunu söylediði Halil bey için yazdýðý ''O, Atatürk’üme çok benziyormuþ'' baþlýklý yazýsýný, Edebiyat defteri isimli siteden kaldýrmýþ olmasý ise beni hiç þaþýrtmadý. Ancak þimdi ortaya tuhaf bir durum çýkýyor ki; Emine Piþiren gerçekten Halil beye maddi-manevi destek verilmesi için kendisini bu yola adadýysa, neden manevi babam dediði kiþinin çaðrýsýna kulak vermiyor. Ramazan ayý gibi Ýslami açýdan kutsal bir dönemde sokaða atýlacaðýný bildiði babasýna niçin sýrtýný çeviriyor? Yoksa Halil beyi üç gün boyunca evinde misafir etmiþ olmasýný insani deðerler bakýmdan yeterli kabul edip, vicdanýnýn esenliðe kavuþtuðunu mu düþünüyor! Ve bu misafirperverliðini, Ýz Edebiyat sitesindeki bir yazýma ballandýrarak yorum yazýp, kendi egosunun rahatladýðýný mý düþünüyor.

Bu iyilik sever (!) yazarýmýzýn, telefonda kendisine Halil beyin Atatürk’ün kaçýncý kuþak akrabasý olduðunu soran bir dostuma, dördüncü kuþaktan diye cevaplamasýnýn ardýndan, bu ifadesinin yazýlarýndaki yeðen olma durumuyla çeliþtiðini söylediðim için bana karþý cephe almasýna bir ölçüde hak veriyorum diyelim.

Peki o zaman, yaþlýlar yurdunda barýnmaya çalýþan bir insan üzerinden þovenizm yapmaya çalýþmasý, hangi insani kriterlerle baðdaþtýrýlýr?

''Atatürk’e vefa borcumuzu ödemenin zamaný geldi'' diyerek, Halil bey adýna yardým talep eden, ''Ýstanbul’da olan her Türk vatandaþýnýn Kayýþdaðý Darulazeceye gidip Ulu Önderin öðretmen emeklisi olan yeðeninin elini öpmesi farz deðil mi?'' diye yazýsýný noktalayan Emine hanýma, popülerliðinizin(!)artmasý için böyle bir yönteme baþvurup, Atatürk’ün ismini kullanarak prim yapmaya çalýþýyorsunuz demiþ olmamý hiç mi haklý çýkartmýyor?

Ya da kendisinin, aramýzda ki haklýyý, haksýzý bir kenara itip, duyurmuþ olduðu yardým çaðrýsýna sahip çýkarak, Halil beyin yanýnda olmasý gerekmiyor mu?

Ben þimdi, hanýmefendinin o muhteþem vicdanýnýn sesinin neden kýsýldýðýný merak eden okurlarý olduðunu düþünüyorum. Kaldý ki, zor durumda olduðunu haykýran bir insanýn çýðlýðýný duymuyor oluþunun, bizleri ikna edici bir açýklamasý olmasý gerektiðine inanýyorum.

Aksi durumda kendisi, manevi babasý ve okuyucularý arasýndaki bu saklambaç oyununu biraz fazla uzatmýþ sayýlmayacak mý? Zira sobelenmek durumunda kalan kendisi oluyor bu durumda.

Cem Akkýlýç
8 Eylül 2008

Önemli not: Yazýmýn ardýndan Halil bey aradý ve bir konuda düzeltme yapmam gerektiðini vurguladý. Kendisinin Edremit'e Emine haným tarafýndan çaðrýldýðýný ancak onun evinde kalmadýðýný, bütün masraflarýnýn baþka bir kadýn tarafýndan ödendiði bir otelde beþ gün konakladýðýný söyledi.


http://cemologyonuncukoy.blogspot.com/2008/09/saklamba-oyunu.html




* * *

DÝKKAT HIRSIZ VAR!

Özellikle ÝzEdebiyat sitesine dadanan ERDÝNÇ ARAS isimli yazý hýrsýzý, yazýlarýmý çalmaktadýr. Ayný þekilde baþkalarýnýn yazýlarýný da çalan bu sahtekar sözde köþe yazarýný tanýmak için altta verdiðim linkleri tarayýcýnýzýn link satýrýna ekleyerek okuyunuz.

http://cemologyonuncukoy1.blogspot.com/2009/01/erdin-aras-gibi-hrszlar-ne-yapmal.html

http://blogyazarlari.ning.com/forum/topics/erdinc-aras-ve-ardahansesi



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yalanlara Dair Erdinç Aras
Pal Sokaðý Çocuklarý
Dingil Rover
Amerikan Kovboylarý
2009 Blog Ödülleri ve Wolkanca
Amerikadan Örnekler
Wowturkey. Com Un Gerçek Yüzü
Oy Dingala Dingala
Halkýný Düþünen Padiþah
Deniz Feneri Çetesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Horse Latitudes [Þiir]
Aþk Makinam [Þiir]
Hala Çarþambaya Perþembe Diyenleriniz Var. [Þiir]
Canlandýr [Þiir]
Canlandýrdý [Þiir]
Yes 10 Yaþýnda [Þiir]
Hayvanlar ve Hayvanlar [Þiir]
Aptal Adam [Þiir]
Salome'nin Hikayesi [Öykü]
Dumlupýnar Faciasý ve Bir Aþk Hikayesi [Öykü]


CEM AKKILIÇ kimdir?

DUYGUSAL, GURURLU, KRÝSTAL BÝR AYNAYIM. Gülene kahkaha, sýrýtana tokat, tükürene balgam atarým.

Etkilendiði Yazarlar:
ALDOUX HUXLEY


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © CEM AKKILIÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.