..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlar, tersine çevrilmiþ anýlardýr. -Anonim
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > mazlum




28 Aðustos 2008
Soðuk Bir Þey Ýçmek Ýster Miydiniz?  
mazlum
yalnýzlýklarýnýz benim için çok sarsýcý ve siz yalnýz kaldýkça, ben kaybettiðimi hissediyorum. siz yalnýz kalmamalýsýnýz.


:AGDE:
Yenilgilerim sizin için hiçbir þey ifade etmiyor.
Yalnýzlýklarýnýz, benim için çok deðerli. Siz yalnýz kaldýðýnýz müddetçe, ben sizin için kalabalýklar yaþýyorum.
Benim yalnýzlýðýmsa sizin için deðersiz…

Belki de size bir Amerikan haydudundan bahsetmeliyim. Yasa dýþý iþler çeviren azýlý bir hýrsýzý anlatmalýyým size ama siz çok yalnýzsýnýz. En az benim kadar maðlupsunuz.

Yalnýzlýðým sizin için önemsiz, yenilgilerinizse benim için son derece sarsýcý. Sizi üzen en küçük bir olay bile bir bilseniz beni nasýl da kahrediyor. Bir damla gözyaþýnýz sel olup þehirlerimi yýkýyor.

Siz yenilmemelisiniz, yalnýzlýðýnýzdan kurtulmalýsýnýz.

Bir Amerikan haydudu elinde revolveriyle duruyor. Baþka bir haydut yerde yüzüstü uzanmýþ ve kafasýnýn ön tarafýnda kocaman bir yarýk var. Parlak kýrmýzý ahþap zeminde o yarýlmýþ kafanýn altýnda zeminin renginde bir gölcük gittikçe büyüyor. Boylu boyunca uzanmýþ haydudun yanýna, yaþlý bir erkek ve 30 yaþýný geçkin bir kadýn geliyor. Ýkisi de çok sakin. Kadýn yüzüstü uzanan hayduda “soðuk bir þey içmek ister misin” diye soruyor. Erkekse “çok iyi biriydi” diye iç çekiyor.

Siz çok yalnýzsýnýz. Bu haliniz beni kahrediyor.
Belki de dýþarý çýkýp bir parka gitmelisiniz. Çocuklara ve oynadýklarý oyunlara bakýp geçmiþinizi hatýrlamaya çalýþmalýsýnýz. Böylece yalnýzlýðýnýzý bir nebze olsun hafifletirsiniz ve ben de biraz rahatlamýþ olurum.

Yenilgilerinizi bir parkta yýkayýp bana giydirebilirsiniz. Kendi kirlerinizden arýnmanýz benim için çok iyi olacak.

Elinde revolveri olan Amerikan haydudu yavaþça size doðrultuyor silahýný. Aklýnýza yerde yatan ve kafasý kan içinde kalan diðer haydut geliyor ve bir ses duyuluyor.
“soðuk bir þeyler içmek ister misiniz?”
“Siz çok iyi biriydiniz.”

Siz fazla yalnýz kalmamalýsýnýz. Bir bilseniz bu haliniz beni ne kadar da üzüyor.

Öldürülen haydut soðuk ve karlý bir kýþ günü derince bir çukura çýrýlçýplak atýlýyor, üzerine karla karýþýk toprak serpiþtiriliyor. Ardýndan Tanrýya yalvarýyor iki kiþi. Birisi katil, ötekisi yaþlý adam: “onun ruhunu affet ve ona üzülenlerin ruhlarýný baðýþla.”
Maðlubiyetleriniz çok sizin. Yenilgileriniz yalnýzlýklarýnýzla bezenmiþ ve karlý soðuk bir kýþ sabahý katiliniz sizi çýrýlçýplak bir þekilde çukura atýyor, üzerinize karla karýþýk toprak serpiþtiriyor. Tanrýya sizin için yalvarýyor. Ruhunuzun affedilmesini istiyor ve sizin için üzülenlerin baðýþlanmasýný diliyor.

Sizin yenilgileriniz ve benim yalnýzlýklarým…
Sizin bir baþýnalýðýnýz ve benim maðlubiyetlerim…
Hepimizin ortak acýlarý…

Bir bilseniz! Sizin için ne de çok kahroluyorum ama biliyorum siz benim için ayný duygularý paylaþmýyorsunuz.

Hepiniz elinde revolveri olan o Amerikan hayduduna benziyorsunuz ve her biriniz yerde uzanmýþ, kafasý kan içinde kalan diðer haydutsunuz.

Sizin için Tanrý’ya yakaracaðým ve siz benim için Tanrý’ya yalvaracaksýnýz. Tanrý’ya “sizin için üzülenleri affetmesini” söyleyeceðim ve siz Tanrý’ya “benim için üzülenlerin baðýþlanmasýný” dileyeceksiniz.

Size baktýðýmda kafasýnýn ön kýsmý yarýlmýþ ve kanlar içinde kalan o masum haydudu göreceðim ve benim elimde bir revolver olacak o sýrada.

Bir bilseniz! Sizin için ne de çok üzülüyorum.

“Tanrý sizin için üzülenlerin ruhlarýný baðýþlasýn.”

“soðuk bir þey içmek ister miydiniz?”

“siz çok iyi biriydiniz.”


     MAZLUM TAÞ



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýtiraflarýmýz!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bizim Þerefli Yenilgilerimiz!..


mazlum kimdir?

hissettiklerimi, yaþadýklarýmý samimiyetimle ortaya koymaya çalýþýyorum. tabiki týpký sizin gibi yeterince samimi olamýyorum. sanýrým bir gün bunu baþaracaðým.

Etkilendiði Yazarlar:
dostoyevski, yýlmaz odabaþý, ahmet altan, elif þafak


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mazlum, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.