..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > M. Emre Albayrak




26 Aðustos 2008
Eflatun  
M. Emre Albayrak
Savaþlarla, cinayetler, tecavüzlerle bezenmiþ bir yolu yürüyoruz insanlýk olarak.. En mutlumuz gözlerini hiç açmayan.. Kulaklarýmýzda hep günahsýz ölenlerin çýðlýklarý.. Yoruldum her cinayete ortak olmaktan.. Siz bakmasanýz da olur.. Ben kaldýrýyorum baþýmý..


:AHHG:
Biz suyun baþýna eriþmeye çalýþan bir avuç insan.. Yol neresi.. Yolculuk nereye bihaber.. Nereden çýktýk bu yola veya neden bu yolun yolcusuyuz bilincinde deðiliz besbelli.. Duman daðlar çeldi gönlümüzü.. Anlamadýðýmýz dillerde dualar kulaklarýmýzda.. Ellerimizde hep dost masalarýndan kalma anason kokusu.. Bir sabah ansýzýn.. Esti iþte aklýmýza.. Suyun baþýný göresimiz geldi belki.. Kurak bir vadinin arsýz çocuklarý biz.. Ýsimsiz.. Atýnda donu olmayan kirli atletli.. Burnunda kurumuþ sümükleriyle düþtük yola.. Elbet yol uzun.. Hep tepe, menzil niyetine seçtiðimiz mekanlar... Nereden esti de çýktýk yola.. Dudak deðmemiþ sulardan içmek için bunca nefes.. Yolumuzun üstü sis pus.. Bilmeden, kimselere söylemeden.. Ve en anlamsýzý hiç haberleþmeden.. Biz.. Bir avuç insan.. Suyun baþýný göresimiz gelmiþ besbelli.. Sayýsýz bir saatte ve koyu gri ile tuhaf bir mavinin ince ince içimize iþlediði bir gökyüzünde.. Biz.. Suyun baþýný görmeye.. Ayaklarýmýz.. Yüz yýllýk çatlaklar.. Nasýrlarýmýz sýzlamakta.. Ama kimsenin el sürmediði o dudaksýz ve nefessiz suyun baþý hayallerimizi süslmekte.. Nereden esti de çýktýk bu umutsuz düþlere.. Binbir düþümüz var iken kolay yataklarýmýzda.. Yar yanýndan kalkýp gelen mi dersin.. Ana duasýný almadan el yüz yýkamadan yola düþen mi.. Biz bir avuç insan.. Aptal ya da saçma sapan, onlar tarafýndan yorumlanan her düþ.. Sahibi biz.. Hani eli yüzü sýradan olan.. Ve isminin önünde hiçbir sýfat barýndýrmayan.. Bir avuç insan.. Öylesine, belki sýrf merakýmzýdan.. Suyun baþýný göresimiz gelmiþ hani düþmüþüz yollara.. Çoðul eki her ne kadar gidilen mevziye eklendiðinde sempatik dursa da, biz aslýnda hiç biz deðiliz.. Adýný bilmediðim insanlar.. Bir avuç desen sýðmayýz.. Lafýn geliþi.. Düþmüþüz bir kere ayný yola.. Yok birbirimizle benzerliðimiz, atletimiz ve sümüðümüzden baþka.. Yolumuz bir.. Beklediðimiz farklý.. Bulacaðýmýz kim bilir ne? Binbir dert çile.. Huzursuzluk içinde.. Bir yudum içmek için kalan son nefesimizi de harcayacak kadar budalayýz.. Elbet biz de insanýz.. Olmasa olmaz.. Ama kör þeytan göresim gelmiþ.. Görmeden olmaz..

Kurak coðrafya kurumuþ insanlýk parçasý.. Dört tarafý derilerle çevrili bir et parçasý sadece yürek.. Ada demeye bin þahit lazým.. Adý batasýca.. Ki batsa iþimize gelmez ama.. Ýþte.. Lafýn geliþi.. Lafýn ise aslýnda ne gelmesi nede gitmesi belli.. Olduðu yerde duran kelimelerle cümleler yaratmaya çabalamaktayýz.. Gökyüzü enteresen eflatun..

Soðuk yapmakta insanlýk anadolunun bu vadisinde.. Elimiz yüzümüz kardeþ hakký.. Yemezsek olmaz.. Aç ile yürümenin verdiði haz tokluðumuzu farketmekten.. Ama olmaz.. Suyun baþýný görmeden olmaz..

Gýrtlaðýmýzda ucuz tütün mamülü sigara dumaný.. Eli avucu küçücük çocuklarýn üzerinden geçmekte yürüdüðümüz yolun çizgisi.. Kim kiminle bilmeden ve belki de asla bilemeyecekken.. Bizim hani göresimiz gelmiþ diye.. Kardeþim Hakký.. Senin karnýn aç iken.. Biz düþtük yola.. Bir avuç.. Avuçlasan bir etmeyiz oysa..

Binbir umut.. Ve bir sürü umutsuz durumla.. Kimseye güvenmeden.. Güvenemeden elbet kanýmýzýn kokusuyla beslenen.. Gözümüzü kapatmaya benden, senden ve bizimle, biz miyiz acaba diye düþnen herkesten tiksinerekten.. Biz, ki biz olamadan yürümek..

Suyun baþý.. Esas mesele ordan gelmekte.. Ne kadar saf ve ne kadar berrak.. Hiçbir dudaðýn deðmediði sulardan içmek.. Hakkým olmadan hakkýnýzý çalarak..

Ah.. Ne güzel þey güvensizlik.. Ve ne kadar lanetli duygu kardeþlik.. Öðrettikleri.. Öðrenebildiðim.. Suyun baþý.. Evet.. Her biri silinecek zihnimden.. Hele bir varsam menzile.. Ýlk sizn kanýnýzla kirletreceðim besbelli vardýðýmýz cennet bahçelerini.. Yol arkadaþlarým.. Ýlk kurbanlarm.. Olmasý gerektiði gibi.. Bana öðretildiði gibi.. Birsin birey ve bir sen içmelisin.. Oysa tüm dünyaya yeter yalnýzlýðýn.. Merakýn.. Sýrf.. Sen istedin diye bu anlamsýz yol almalarýn.. Biz.. Ve ben.. Ayrý kalsamda.. Bir avuç insan.. Sýrf birbirimizi daha rahat öldürelim diye yol almýþýz suyun baþýna.. Kimsenin daha önce deðmediði dudaklardan öpebilelim diye..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Domates
Huzur
Tanrý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Takva [Eleþtiri]


M. Emre Albayrak kimdir?

"aþkýn öyküsü bir merhaba ve hoþçakal'dan ibarettir, yaþamýn öyküsü bir doðum ve ölümden. . . tekrar buluþuncaya dek. . . " þimdi uzun yolculuklar için çok geç. . hadi biraz yanýma otur. . anlatmam gerekenler var. . sonrasý mý. . tabi ki hoþçakal güzel dostum. . tüm geçen yýllar gibi. . sana da hoþçakal. .

Etkilendiði Yazarlar:
þairleri severim.. bir de yeteneksizleri..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M. Emre Albayrak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.