..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Birkan ASKAN




31 Aðustos 2001
Elveda ben unutuluyorum..  
Badizayn®2001

Birkan ASKAN


Henüz arayan yok, zaman hýzla ilerliyor. Bir, iki, üç saymakla baþlýyoruz her dokunuþta alevlenen merdiven altý hikayelerine. Kimse kimseyi kolundan çekip götürmüyor. Kimse sýnýfýnda kendine yer bulan herkes çekip götürüyor tanýmadýðý her kolu.....


:CJJG:
Uzun bir baþlangýç olmasýný istedim. Neyi nasýl anlatacaðýmý bilmeden çýktým bunca yýl beni eskiten zamana. Her þeyin hiçbir þeyde anlam bulmadýðýný ve unutulan her vaktin kendi kollarýnda böylesine anlamsýz kalabileceðini yine anlayamadým. Nafile demek çok güç biliyorum. Yaþadýðým en güzel süreçlerin çýðlýklarýný,sýrtýmý yasladýðým duvarlarda süsledi hayallerim. Bir yarýþ olmamalý aslýnda yarýn için.

Düþünmeyi bile unutur gibiyim þimdi. Sýradanlýðýn peþinde gökyüzünde yýldýz kovalýyorum. Beni anlayacak her yüzde yarýn unutulup gidiyorum nasýl olsa. Kendime bir piþmanlýk,zararýna bir alýþkanlýk oluyor yaþadýklarým. Sorgulamalarýnda sigara dumaný kaplýyor sevdalarýmý. Aþk bana rüzgarsýz her gecede kendini anlatýyor. Anladýðýmý sanýyor anlayamadýklarým. Binlerce tanýmsýz silüet sarýyor kanamasý durmayan yaralarýmý. Sevdalým,aþk yalnýz kendine acýmýyor. Koparýp atýyor sende büyüyen bütün sevdalarýmý.

Eskisi gibi deðil diyorum artýk hiçbirþey. Duyan varmý,tat alan varmý,anlam kalan varmý ayný kadehte farklý hayatlarý yudumlayan yüreklerin düþüncelerinde. Renkleri kendi aþklarýna göre yorumlayan benzerlerimden birtek sabahlarýmý geriye alýyorum. Denizi görmedim demiyorum, bu kadar suskun olduðuna her zaman inanmasam bile. Yaþadýðýma bile kandýrýlmadýðým konusunda tek gecelik bir serüvene býrakýlýyorum.

Hayallerim infaz edecek beni bekliyorum. Kimsenin kimse olmadýðýný büyümeye niyetlendikçe ve mecburi duygularýmý dibe vuran her hüzün kavramý öðretisinde baþkasý olmaya çalýþmadýkça daha iyi kavrýyorum. Böyle yaþamak insaný öldürmekten beter ediyor sevdalým. Susup her geceyi bir öncekinin üzerine kapatýyorum. Kayýp olan bir zamanýn kazanýlmamýþ bir serüveninde senin yerine sensiz olarak nefes tüketiyorum. Hatýralar sabahlarý benim kadar sevemez. Ben yaþanýlmamýþ her sabahý ezbere biliyorum.

Bakýyorum derinleþtikçe yüreðimi uzaklara uçuran heveslerime. Her gördüðüm ve duyduðum ölüm bir baþkasýna benzemiyor asla. Bir yolu olmalý aþkýn aþk adýna. Aþk’a ölümü yakýþtýramýyorum.

Bu kaybolmuþlukta ben ne desem,ne kadar karda kýþta kendimi yollarý olmayan bir haritanýn belirsizliðinde sürüklesem zaman deðerlenmiyor. Ýnsan eli deðmemiþ bir kaybolmuþlukta sonsuzluk oluyorum. Kendi sonsuzluðum ve sýnýrsýzlýðým bile birgün tükenip gidecek unutulmuþluklar kervanýna. Gitmeden gitmek istemiyorum bile diyemiyorum. Zorla götürülüyorum biçare. Nafile anlamýný buluyor hayat beni anlamayan bakýþlarýnýn donduðu her jenerik takýntýsý karede.

Henüz arayan yok,zaman hýzla ilerliyor.Bir,iki,üç saymakla baþlýyoruz her dokunuþta alevlenen merdiven altý hikayelerine. Kimse kimseyi kolundan çekip götürmüyor. Kimse sýnýfýnda kendine yer bulan herkes çekip götürüyor tanýmadýðý her kolu. Ve seni sevdiðim,seni unutmaya bile cesaret edemediðim her anda karþýma dört çýkýyor. Kendime yalancý kaldýðýmý uykusuz gecelerde aynasýz bir odanýn yansýmasýz duvarlarýndan seyrediyor yüreðim. Dört beni yalnýzlýðýmla infaz edecek olan cellat biliniyor. Bu cellat beni sensiz kaldýðým her gece daha da çok seviyor.

Pencereden baktýðýmda her þey o kadar yakýn ki bana.Her þey sanki elimde,avuçlarýmda omuzlarýna yaslandýðým suskunluðun tarifini anlatýyor. Bir yanda üþümemin verdiði sýcaklýk diðer yanda küçüldüðünü hissettiðim bir sevdanýn ayak izleri sarhoþluðu. Oysa yaþadýðým için içime çekmedim ben bu hayatý. Belki aþk derler benden sonra,belki de kýlýfý olmayan bir çýplaklýk kalýr titrediðim zamandan hatýralara.

Ki sevdalým ben giderim,uðruna yazdýkça kaybolan kelimelerin gözyaþlarý kalýr bir armaðan gibi yanýna. Sende yarýna sabah var mý,geceden uykularýna saplanan acýlarýna. Ýçimden geçen sensin yaðmurlarda, içimde topallayan ben. Kendimde acýmasýzca tüketilen.

Derler ya hani. Ýyiydi,kötüydü,bilinmezdi,þöyleydi,böyleydi. Sen düþünme,aldanma sevdiðim. Benim sevmek dediðim,senin için sakladýðým her günde doðan güneþin sýcaklýðý gibiydi. Yerle bir olan hayallerden tutunmak düþerdi bana seni yaþayabilmek. Seni özleyebilmek santim santim yaþadýðýn haritada þekillenmek demekti. Beni sevdiðin gibi bil sen. Seni kendimi sevmediðim kadar çok sevdiðimi bil uzayan gecelerin sessizliðinde. Ancak o zaman yüreðin olurum ben. Yüreðime her dokunuþunda alevlere atýldýðým karanfil kokulu ellerinde.

Uzun bir baþlangýç olmasýný istedim. Dýþýnda kalmak zormuþ hayatýn. Ya içinde öleceksin ya herhangi bir kýyýsýnda kimsesizliðine tükeneceksin. Ya kaldýrýp baþýný gökyüzünü seyredeceksin, ya aþk nedir bilmeden boynunu büküp gideceðin zamaný bekleyeceksin. Her durumda ya seveceksin,ya seveceksin, sevildiðini asla bilmeyeceksin.

Þimdi anlýyormusun,biliyorum anlamýyorsun.Aðlama deme bana,ben zaten aðlamýyorum. Dördü vuruyor yalnýzlýk. Yaðmur baþlýyor,kendi bedenimde soðuyorum.

Elveda zaman. Seni bitirdim,ben unutuluyorum.....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Yalnýzlýk aþktýr
Yaþanabilirmi aþk yeniden
Seni Seviyorum Temmuz
Þimdi gelen gecedir sendeki hayalime

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Dokunamasamda sana
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Çocukluðum sokaktýr benim
Düþlerde yaþamanýn rengi
Aþkýna deli itirafýdýr okuduklarýn
Huzuru Kaçýran Bir Aþk Gibiyim
Hayatýn þiirdeki anlamý
Ayrýlýðýn dayanýlmaz hafifliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.