..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Emine Piþiren




12 Temmuz 2008
Aþýk Olmak Ýstiyor Musunuz?  
Aþk yanýbaþýmýzda durmuþtur hep, ama biz onu nedense görmezlikten gelmiþizdir...

Emine Piþiren


Aþka nedense bazen burun kývýrýyoruz.Sevildiðimiz an bunun farkýnda olmuyoruz.Aþký daha farklý"benliklerde" arýyor ve özlüyoruz.Bu öykü Etna'nýn eteklerinde gerçekten yaþanmýþ olduðunu söylerler. Yýllar önce posta gazetesi Ýtalyan asýllý bir köþe yazarýndan okumuþtum bu öyküyü. Aklýmda kaldýðý kadarýyla aktarmak istedim.Keyifli okumalar...


:CGCB:

“Gönlüm düþtü bu sevdaya / Gel gör beni aþk neyledi.”-Yunus Emre.


Ýlk aþk gözlerle baþlar. O sihirli anda birbirimizin gözlerine bakmaktan müthiþ zevk duyarýz. Ne yazýk ki, iliþki ilerledikçe göz temasý azalýr. Bu çok yanlýþ bir davranýþtýr. Konuþurken gözleri kullanmak gerekir. Sevdiðinizin gözlerine bakýp, ona özel biri olduðunu hissettirebilirsiniz.
Sözsüz iletiþimde en geçerli etmenlerden biri de,baþýmýzdýr. Özelliklekarþýlýklý konuþmalarda, baþýmýzý öne eðdiðimizde bu kadýn ve erkekte olumlu bir davranýþtýr. Bu erkekleri anlayýþlý kadýnlarý iseiddialý yapan bir davranýþtýr. Ve daha cazip olan bir etmeni açýklamak isterim. Çekici mi olmak istiyorsunuz?
Samimi ve yürekten bir gülüþ, bulunduðunuz ortamýn gerilimini azaltacaktýr. Sen gülümsedikçe tüm kainatta seninle birlikte gülümseyecektir. Buna inanýn yeter.
Gülmeyi unuttuk deðil mi? Evet unuttuk. Özellikle yorgun ve keyifsiz olduðumuz anlarda çabuk unuttuðumuz bir harekettir.
Rahat ve sýcak bir ortam yaratmak istiyorsanýz bu beden dilini kullanmalýsýnýz. Unutmayýn çekici kiþilerin etkileyici ve yapmacýksýz olduklarý bu yüzdendir. Göreceksiniz ki, aþk bu sýcak ve yürekten yansýyan gülümsenin ardýndan size usul usul sokulacaktýr. Evet yanlýþ duymadýnýz!..Bu dokunuþ zamanla zayýflayan ve sýradan olan birlikteliðe heyecan katacaktýr. Zamanla tensel duyarlýlýk kayboluyor. Oysa aþký beslemek gerekiyor. Neyle mi? Tabi ki, en doðal gýdasý sevgiyle.
Sevgi hormonu kanýmýzýn kimyasýnda olmayýnca mutsuzluk baþlar. Adý “oksitosin” olan bu hormon cildimizin hemen altýnda oluþur. Yokkk öyle gýdalarla alýnan bir hormon deðildir. Dokunmayla oluþur. Yýllar önce Amerika’da bir çocuk yuvasýnda, 100 çocuðun 50’ sini biberonla kucaða alýnýp beslenir. Diðer 50 çocuðu ise dokunmadan sadece yataðýnda beslenir. Bir süre sonra kucakta beslenen çocuklar daha saðlýklý ve gürbüz, dokunulmadan beslenen diðer 50 çocukta hasta ve zayýf olmuþlar. Kan testleri sonucunda ilginç gerçek ortaya çýkmýþ. Oksitosin kucakta beslenen çocuklarda kandaki deðeri ise %100 çýkarken diðer çocuklarda hemen hemen hiç deðer göstermemiþ.
Evettt, büyüklerimiz ne de güzel söylemiþler. “Bir yastýkta kocayýn!..”
Ayný yastýða baþ koyan çiftlerde daha uzun ve saðlýklý mutlu evlilikler, ayrý yatanlarda ise, mutsuzluklar ve boþanmalar görülmüþtür. Dokunun ve sevgi hormonumuz kanýmýzýn kimyasýnda var olsun. Bir aþk öyküsüne ne dersiniz?

“ Etna’nýn eteklerinde yaþayan okul hademesinin, çok çekici ve güzel bir karýsý varmýþ. Bu genç kadýn, bir itfaiyeciyle Etna’nýn tam zirvesinde bulunan kulubede aþk yaþarlarmýþ. Gizli buluþmalarýna tek tanýk, sönmüþ volkanýn ara sýra saldýðý kükürt kokularýymýþ. Yine bir sabah aþkla yanan bu çift ayný yerde buluþacakmýþ. Tutkulu anlarýn hayaliyle dolu olan genç kadýn, kocasý iþteyken yola koyulmuþ. Saatlerce kulubede beklediði halde ne gelen ne giden olmuþ. Birden bir gürültü duymuþ. Asýrlardýr uyuyan Etna uyanmýþ! Etna alev toplarýný havaya attýðýnda yüreði korkunun kýskacýyla sarýlmýþ! Ýtfaiyeci yakýþýklý sevgilisi ise,þöyle bir tepeye bakýp omuz silkmiþ! Aracýný sürmüþ volkanýn alevinden nasibini almýþ yanan bir evi, söndürmeye doðru!.. Kulubeye yaklaþan lavlar genç kadýný yüreðini aðzýna getirdiðinde, genç adam “ölürüm senin için...”dediði kadýný, ölüme býrakmýþtý, iþte!.. Genç kadýn ise bu sözlere güvenip hala sevdiði adamý beklemekteydi. Kulubenin içi kükürt dumanýyla dolmuþtu. Artýk soluk alamýyordu. Gözleri karardý ve yere düþtü! Yere düþerken acýyla inlemiþti. Çünkü kapýdaki insan gölgesi umudunu yeþertmiþti.Yoðun kükürt kokusu onu bayýltmadan önce gülümsedi sevgiyle. Ve tek anýmsadýðý o iðrendiði ve tenine dokundurtmadýðý bir ayaðý topal olan hademe kocasýnýn kollarýnda oluþuydu! Onun için ölmeyi göze alan ve ihanete razý olupta sevgisine sahip çýkan, kocasýydý onu kollarýnda tutan!..”

Evet, sahip olduðumuz sevgilerin deðerini bilmek ve korumak ümidiyle...

Yüzünüzden gülücükler yüreðinizden bahar eksik olmasýn. Kalýn saðlýkla...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Müthiþ anlatým...,
Gönderen: Sami / , Türkiye
2 Kasým 2008
Aþk okadar kutsaldýr ki onu yaþýyanlar bilir aþk insaný burdan alýr dilediði yerlere götürür sizi savurur,kendinizde olmazsýnýz hayaller aleminde uçarsýnýz kalbiniz ona mühürlenmiþtir karþýlýksýz olsada göz ler baþka birþey görmez birde aþkýn karþýlýðýný alamazsanýz derbeder olur aþk sarhoþluðunu yaþarsýnýz saatler almaz buraya yazdýklarým beðeni ile okudum biliyormusun sevgili yazarým sizi aþk alsýn savursun ama mutlulukla sevginizin buluþacaðý yere götürsün ve neolur sevmesenizde sizi seven kiþinin aþkýna da saygýlý olunuz aþk aþkým beni biliyorum o istemesede cennetime koyacak sevgimle size hediyem olsun þiirimden bir demet sami. Aþk... Aþk... Bilmesinler seni çok sevdiðimi, Çalarlar,koparýrlar, Bizi bizden ayýrýrlar, Demiyorum sen kendi yoluna, Ben kendi yoluma, Seni ne atabiliyor, Ne unutabiliyorum. Beni kalbimden öyle vurdun ki, Senin aþkýn, Sana olan sevgim kalbim de, Senin aþkýna, Sevgine kurbaným. Ýsmini kalbime öyle kazýdým ki, Dudaktan kalbe bir yol var, O da sevgi ve aþk yolu imiþ. Hiç unutma sevgimizi aþkýmýzý, Arada bir resmime bak beni hatýrla. Tarih senle benim aþkýmýzý yazmýþ, Bu sevdadan sevgiden dönüþ yok. Kara sevdamýz beni öyle kaplamýþ ki, Sevda ateþi, Gönlüme düþmeye görsün, Olmuyor yapamýyorum, Seni o kadar seviyorum, Seninle nerde olsa yaþarým, Tam aþkýmýzý bulmuþken, Þimdi, Kaybettik birbirimizi. Sami Arlan…

:: bu yazý güzelin de güzeli...
Gönderen: kemal düz / , Türkiye
3 Eylül 2008
ben, benzer konularda yüzlerce kitap okudum iþim gereði; fakat bu yazýdaki lezzet, hiç birinde yoktu.siz bence zaman kaybetmeden bunlarý kitaplaþtýrmanýn bir yolunu bulun, ben bir kitapçý olarak, çýkacak kitabýn çok satarlar arasýnda olacaðýný peþinen söyeyeyim size..mümün sekman gibi kimi medyatiklerin yazýlarý sizin yazýlarýnýzýn yanýnda esamesi bile okunmaz...bu bir gerçek...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni Seviyorum Iþýl
Aþk Kaðýda Yazýlýyormuþ...
Bana Hayýr Dediði An Ýki Sözcük Onda Saklý Dursun

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anne Cennette Yemek Var mý?
Yumurtaný Nasýl Ýstersin Caným, Rafadan mý Kafadan mý?
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 1 -
Gel Mezarýma Ýþe Oðlum
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? - 2 -
Biz Önce Beþ Kiþiydik
Bu Çocuk Benim Deðil
O Annene Söyle, Çocuðun Aklýna Bunlarý Sokmasýn (Son Bölüm)
Sarý Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmýþtým? (Son Bölüm)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.