..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > vehbiye yersel




8 Temmuz 2008
Hayatým Roman  
vehbiye yersel
Hayatýmý,,karþýlaþtýðým güçlükleri,anýlarýmý,kýsa bölümlerle kaleme aldým.Ýlerde bir araya getirebilrsem hayatýmý romanlaþtýrmayý düþünüyorum.


:AIFA:
Hayatým Roman 6
Yüzüm yara bere dolu,sanki saksý,bu yaralar bitki gibi kökleri yeþeriyor,eziyetli kanlý irinli, meyvesini vermeye baþlýyor.Kaþýdýkça kanýyor,bir tek çenem,gözlerimin çevresi ve alným yara almadan kurtulmuþtu.oralarda bir hasar yoktu.Yüzüm harabe gibiydi.gözlerim ve dalgalý simsiyah saçlarýmdan baþka suratýmda elle tutulacak yerim yoktu.,ve ben çocuk halimle o aðrýlara,aþaðýlanmalara nasýl dayanýyordum,bilemiyordum

.Ailem beni çok seviyordu.Hele babaannem nur içinde yatsýn mekaný cennet olsun,devamlý benden içme suyunu isterdi.Özel bir kulplu kasesi vardý,bana verirdi,soðuk testiden soðuk su doldurur ikram ederdim.bir kase susuzluðunu gidermiyordu,bir daha getir derdi ,ben getirmem kalk sen iç dediðimde,bak ben seni çok seviyorum,babamýn adý Abdulvahap”tý..onu görmedim.1878 Osmanlý-Rus harbinde þehit oldu,askere gitti dönmedi,iþte sana babamýn adýný verdiler.Vehbiye diye

. O zaman ikinci suyu,bu hikayeden sonra verirdim,herhalde üzülüyordum,yetim babasýz annesiz büyüdüðüne.annesini de yeniden ailesi evlendirmiþ,5-6 kardeþi olmuþ,ama o öz baba ve anne hasreti çekiyordu,hiçbir zaman 0nlara yakýn olamadý.zaten ayný kaderi o da yaþamýþ.6 erkek evlat doðurmuþ, 3ü bebekken vefat etmiþ.Mehmet,Rahmetli babam Mustafa ve Mahmut.yaþamýþ.dul kaldýðý zaman Rahmetli Mehmet amcam 9,babam 6 Mahmut amcam 3 yaþýndaymýþ.Mehmet amcam ben 7 aylýkken vefat etmiþ.adýmý koyan da oydu.Babaannem çoðunlukla bizde kalýrdý.

Rahmetli Mahmut Amcam memur olduðu için ilçelerde geziyordu.Annem de 0nu seviyordu,ama Baba annem çok merhametli ve anlayýþlýydý,anneme derdi ki sen çok iyisin ama terzilik yaparak oðluma yardým ediyorsun. Mahmut”un durumu daha iyi biraz da 0nlarda kalayým derdi.Eskiden evlerde banyo deðil de su yoktu.içme suyumuzu sakalar getirirdi.kullanma suyunu da kuyularda biriktirdiðimiz yaðmur sularýndan saðlardýk.umumi hamamlara 15 günde bir gidilirdi.iþte baba annem babamdan para almadan bizimle banyoya gelmezdi,babamý beklerdi,veya sabah banyo parasýný 0ndan alýrdý.

Anneme sana hakkým yok diyordu.namazýnda niyazýnda çok iyi bir babaannem vardý. Nur içinde yatsýn.neyse ben tekrar kendimi anlatmaya devam edeyim,Rahmetli annem ileri görüþlüydü,beni okutmayýp evde býraksa,hizmetçi bile olamam,yüzümdeki yaralardan iðrenir herkes elimden piþmiþ yumurta yiyen olmaz.en iyisi okula yazdýrayým.yüzündeki yaralarýn iyileþmesini bekleyemem.

Almazlarsa þikayet ederim ,diye düþündü.Allah”a tevekkül edeyim ,inþallah bir engel çýkmaz diyerek,evimizin 150 m. ilerisindeki Dumlupýnar ilkokuluna yazdýrdý,neyse ki o yýllar þark çýbaný adý altýnda herkesin bir yerlerinde bu yaralardan vardý.bu halim engel teþkil etmedi.artýk okulluydum.çok sevmiþtim okulu.ilk okumayý sökenlerden bir bendim.Ýkinci sýnýfta hiç unutmam öðretmenim elime dergiyi tutuþtururdu,tahtaya hep ben yazardým,sonra kendi defterime de geçirirdim Dumlupýnar ilkokulu 3 sýnýflýydý. 4-5 sýnýfý merkez ilkokulunda okudum,mezun oldum.

.Bu öðretmenimle ayný okulda beraber çalýþtýk. Ben o yýllar müdür yardýmcýsýydým.

08.07.2008
Vehbiye Yersel



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayatým Roman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nerede Eski Dostluklar [Þiir]
Huzurumu Geri Ver [Þiir]
Sevdim Seni Bir Kere [Þiir]
Ýncinen Ben Olsam da [Þiir]
Ates Olsa [Þiir]
Haram Lokma [Þiir]
Nazar Deðdi [Þiir]
Besle Kargayý [Þiir]
Amacýna Ulaþtýn mý [Þiir]
Istemem Malý Mülkü [Þiir]


vehbiye yersel kimdir?

Emekli öðretmenim,duygu ve düþüncelerimi þiirle anlatmak . 20 yýl öncesi baþladý. ve yazmaya devam ediyorum. 1200 kadar þiirim baskýya hazýr durumda.

Etkilendiði Yazarlar:
M.Akif Ersoy, Yahya Kemal,Tevfik Fikret ve divan edebiyatý yazarlarý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © vehbiye yersel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.