..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > M.Nihat MALKOÇ




8 Temmuz 2008
Doðumunun 63. Yýlýnda Ahmet Hilmi Ýmamoðlu  
M.Nihat MALKOÇ
Köprübaþý’mýzýn deðerli simalarýndan biri olan Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nu 31 Mayýs günü kaybetmiþtik. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öðretim Üyelerinden olan ve uzun yýllardan beri eðitim camiasýna hizmet eden Ýmamoðlu’nun çok geniþ bir dost çevresi vardý. Buna cenazesinde bizzat þahit olmuþtuk. Þiddetli bir yaðmurda ebedî istirahatgâhýna gönderdiðimiz Ahmet Hilmi Hocamýzý binlerce insan son yolculuðuna uðurlamýþtý. Bu insanlarýn çoðu onun öðrencisiydi. Duyan herkes son vazifeye koþmuþtu.


:CBDD:
DOÐUMUNUN 63. YILINDA AHMET HÝLMÝ ÝMAMOÐLU

M.NÝHAT MALKOÇ

     Köprübaþý’mýzýn deðerli simalarýndan biri olan Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nu 31 Mayýs günü kaybetmiþtik. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öðretim Üyelerinden olan ve uzun yýllardan beri eðitim camiasýna hizmet eden Ýmamoðlu’nun çok geniþ bir dost çevresi vardý. Buna cenazesinde bizzat þahit olmuþtuk. Þiddetli bir yaðmurda ebedî istirahatgâhýna gönderdiðimiz Ahmet Hilmi Hocamýzý binlerce insan son yolculuðuna uðurlamýþtý. Bu insanlarýn çoðu onun öðrencisiydi. Duyan herkes son vazifeye koþmuþtu.

     Merhum Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nun ölümünden bugüne kadar 22 gün geçti. Þayet yaþasaydý 22 Haziran’da 63. doðum gününü dostlarýyla kutlayacaktý. 63 yaþ ayný zamanda ‘peygamber yaþý’ olarak da adlandýrýlýr. Bilindiði gibi Resulullah Efendimiz 63 yaþýnda ebedî âleme göç etmiþti. O, bugün hayatta olsaydý peygamber yaþýna eriþecekti. Ama ömrü buna yetmedi. 22 Haziran 2008 Pazar günü KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi amfisinde öðretmen arkadaþlarý, mesai dostlarý ve özenle yetiþtiði öðrencileri amfiyi doldurmuþtu. Hepsinin çehresinde bir burukluðun esintisi vardý. Henüz alýþamamýþtýlar hocalarýnýn yokluðuna.

     Merhum Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nun 63. doðum günü programý Ýmamoðlu ailesinin hazýrlamýþ olduðu “Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nun Yaþam Öyküsü” slâydýyla baþladý. Özenle hazýrlanan ve doðumundan ölümüne kadar geçen 62 yýllýk süreci anlatan slâyt gösterisi buruk bir havada izlendi. Çocukluðu, ilk gençlik yýllarý, askerliði, ilk öðretmenlik yýllarý, Trabzon Ýmam-Hatip Lisesi’nde geçen günler, Eðitim Enstitüsü Müdürlüðü dönemleri, Almanya’da öðretmen olarak geçirdiði altý yýl, Fatih Eðitim Fakültesi seneleri, Fen Edebiyat Fakültesi’nde devam eden öðretmenlik zamanlarý ve hastalýðýnýn iyice müzminleþtiði talihsiz seneler… Bunlarýn hepsi kare kare fotoðraflarla salondaki mahzun dinleyicilere sunuldu.

     Hayat serüvenini özetleyen gösteriden sonra Almanya’da ve Trabzon’da yaný baþýnda olan kýymetli mesai arkadaþý Prof. Dr. Ali Çelik, merhum Ýmamoðlu’na dair hatýralarýný ýslak gözlerle aktardý. Onun ardýndan Prof. Dr. Nazan Bekiroðlu, deðerli mesai arkadaþý Ahmet Hilmi Bey’le ilgili duygularýný olanca güzelliðiyle ve þiirsel bir üslupla kaleme aldýðý yazýsýndan salondaki haziruna okudu. Bu soyut ve þiirsel ifadeler bir dostun bir dosta vefasýný yansýtýyordu ayný zamanda. Bu tesirli konuþmadan sonra yine merhumun mesai arkadaþlarýndan Enver Okur, arkadaþý Ýmamoðlu’yla ilgili ortak anýlarýna yer verdi. Titrek bir sesle, aðlamaklý gözlerle anlatýlan hatýralar salondaki hüznü iyice artýrdý. Onun ardýndan yine çalýþma arkadaþlarýndan Mehmet Okutan söz alýp merhumu anlatmaya çalýþtý.

     Ebediyete göçen Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’nun deðer verdiði kurumlarýn baþýnda aile geliyordu. O, ailesine çok düþkündü. Çok iyi bir aile babasýydý. Ýnanýyorum ki yetiþtirdiði beþ çocuk onun adýný unutturmayacaktýr. Anma programýnda aileyi temsilen ilk olarak kýzý Elif söz aldý. Babasýnýn yokluðunda ona dair hislerini bir mektup þeklinde bir araya getirmiþti. Babasýna duyduðu hasreti kelimelere döken Elif’in mektubu herkesi derinden etkiledi. Onun ardýndan Ýmamoðlu’nun büyük kýzý Elvan söz aldý. Üzüntüsü sesine yansýyan Elvan Haným, babasýnýn Almanya’da olduðu yýllarda kendisine gönderdiði sevgi dolu bir mektubu salondakilerle paylaþtý. Ýmamoðlu Almanya’da iken Ender adlý oðlunu ve Elvan adlý kýzýný, tahsilleri devam ettiði için Türkiye’de býrakmýþtý. Bu mektuplar hasreti ilmek ilmek iþlemiþti.

     Mevzu Ahmet Ýmamoðlu olunca herkesin söyleyeceði birkaç söz vardý. Nitekim bu anma programýnda da öyle oldu. Kadim dostlarýndan Þükrü Öztürk, A. Zafer Özdemir, Trabzon Ýmam-Hatip Lisesi Müdürü öðrencisi Zekeriya Taþan, akrabasý Prof. Dr. H. Ýbrahim Ýmamoðlu ve KTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Kenan Ýnan; hocalarýn hocasý merhum Ahmet Hilmi Ýmamoðlu’na dair duygu ve hatýralarýný dinleyicilerle paylaþtýlar.

Ahmet Hoca’nýn 63. doðum yýldönümünün sonunda büyük oðlu Ender Ýmamoðlu söz aldý. Babasýna duyduðu sevgiyi hatýralarla besleyerek aktardý. Böylece merhum, ölümünden 22 gün sonra hatýrlandý. Bu program vefa duygusunun ölmediðini açýkça gösterdi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum ve birey kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Camilerin Görevi ve Ahmet Yüter Örneði
Düðün Evinde Cenaze Hüznü Yahut Hasan Doðan"ýn Ölümü

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Özgürlük Þiirleri" Ýki Kapak Arasýnda
Somuncu Baba Dergisi"nin 100. Þeref Sayýsý
Ali Püsküllüoðlu ve Sözlük Çalýþmalarý
Bir Beyefendi Þair: Halit Macit
Ömer Güner"in "Düþler ve Düþünceler"i
"Üryan ve Ýsyan" Üzerine
2008 Avrupa Futbol Þampiyonasý"nýn Ardýndan…
Anadolu Basýný Susturulmasýn

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deniz Kýzýna Gazel [Þiir]
Sürmene"m!… Sürmene"m!… Âh Sürmene"m!.. [Deneme]
Ben Hiç Büyümedim Anne!.. [Deneme]
Muhayyilemdeki Akçaabat Silueti [Deneme]
Haberiniz Var mý? Hicri 1429"dayýz… [Deneme]
Sürmene Anlatýlmaz, Yaþanýr!.. [Deneme]
Filistinli Yaser"in Gözyaþlarý [Deneme]
Sen Geldin Ya!.. [Deneme]
Romancý Cavit Ersen"in Hayat Mücadelesi [Ýnceleme]
Gümüþhane Üniversitesi Hayýrlý Olsun [Ýnceleme]


M.Nihat MALKOÇ kimdir?

Özgün yazýlar, özgün þiirler. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © M.Nihat MALKOÇ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.