..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçý, toplumda uzun çalýþma ve çabalardan sonra alnýnda ýþýðý ilk duyan insandýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > ERDÝNÇ YÝÐÝTALP




28 Haziran 2008
Oðluþuma Denizime  
ERDÝNÇ YÝÐÝTALP
bu oðluma yazdýðým il romadýr.


:AFHF:
Kaybolan Çocuklar


Hava kararmak üzere idi Fýrat ve arkadaþlarý bilmedikleri bir yerde ve bilmedikleri bir sokakta dolaþýyorlardý hava çok soðuktu ve lapa lapa kar yaðýyordu elleri üþümüþ burunlarý kýpkýrmýzý olmuþtu. Pantolonlarý ve ayakkabýlarý ýslak ve çamurluydu sokak sokak dolaþýyorlar ve tanýdýk birilerini görmek umuduyla bakýnýyorlardý.
Anneleri onlara evin önün den uzaklaþmamalarýný tembihlemiþti ama onlarýn oyun oynayabilecek bir bahçeleri ve ya oyun sahalarý yoktu ki sokakta oynadýklarý zaman da büyük çocuklar onlarý kenara itiyor kendileri oynuyorlardý onlar olmasa da Mehmet amca ikide bir, çok gürültü yapýyorsunuz diye kýzýyordu.
Onlarda evlerinin uzaðýn da kalan parka oynamaya gitmiþlerdi ve o kadar eðlenmiþlerdi ki giderken yollara hiç dikkat etmemiþlerdi. Parkta saatlerce eðlenmiþler ve akþam karýnlarý acýkmaya baþladýðýn da saatin ne kadar geç olduðunu anlamýþlar ve annelerinin onlarý o zaman merak edecekleri akýllarýna gelmiþti.

Tan - ben çok üþüdüm neredeyiz uzun zamandýr yürüyoruz gelirken biz bu sokaktan geçtik mi ben hatýrlamýyorum. Gökçe -bende hatýrlamýyorum Ali aðlamaklý- bende hatýrlamýyorum galiba biz kaybolduk ha çocuklar” dedi. Arkadaþlarý Fýrat a baktý esasýn da Fýrat ta kaybolduklarýný düþünüyordu ama onlarýn moralini bozmak istemiyordu gelirken nasýl yola dikkat etmezlerdi ne büyük hataydý.
-Ali aðlamaya baþlama istersen biraz dan evimiz de olacaðýmýzý ve karnýmýzý doyuracaðýmýzý düþün dedi Fýrat.
Gökçe neyse ki tomiþina yanýmýz da dedi.
Diðerleri soru sorar gibi gökçe ye baktýlar
Ali -Nasýl yani? Diye sordu. Gökçe - bir keresin de babaannem demiþti. “Kedileri nereye býrakýrsan býrak evlerinin yolunu yýldýzlara bakarak bulurlarmýþ.
Bu sözden sonra hepsi baþlarýný gökyüzüne kaldýrdý ve hepsi bir aðýz dan aðlamaya baþladý çünkü kar yaðýyordu ve havada bulutlar dan,kardan baþka hiçbir þey gözükmüyordu gelirken bir tane bile kar yoktu ama maalesef son umutlarý tomiþina bile kurtaramayacaktý onlarý.
Bu arada bizim dört kafadarýn anneleri ve babalarý iyice meraklanmaya baþlamýþlar ve onlarý aramaya çýkmýþlardý Ali’nin annesi o kadar üzülmüþtü ki keþke ona bu kadar çok kýzmasaydým diyordu çocuklara devamlý kýzan Mehmet amca benim yüzüm den oldu onlara gidin baþka yerde oynayýn demeseydim belki de kaybolmayacaklardý diyordu
Fýrat’ýn abisi aðladý aðlayacak onlara oyun oynamalarý için hiç izin vermedik diye kendine kýzýyordu muhtar kerem bey ise - ee susun bakalým dedi. — bu senin, benim suçum deðil hepimizin Suçu dedi çocuklarýmýza güvenle oynayabilecekleri oyun sahalarý parklar yapmadýk ve bu yüzden hep beraber arayýp bulacaðýz onlarýn da büyüdüklerin de bu akýllarýna gelirde kendilerin den sonra gelecek çocuklar için bir þeyler yaparlar belki dedi.

Bizimkilerin ise aðlamalarý bitmiþ oturduklarý merdivenlerden kalkýp gene evin yolunu aramaya baþlamýþlardý bir ara birilerine soralým mý diye konuþtular belki tanýdýklarý çýkardý sonra annelerinin ve babalarýn gene tembihleri geldi akýllarýna tanýmadýðýnýz kimse ile konuþmayýn ve bir þey almayýn bundan da vazgeçtiler
Hava nereyse tamamen kararmak üzere idi ve iyice yorulmuþ ve burunlarý akmaya baþlamýþtý ama kendilerini bekleyen daha kötü bir tehlikeden de haberleri yoktu Ali bir daha annemin sözünden çýkarsam dedi. Tan ben de adresimizi iyice ezberleyeceðim diye söylendi.
Bu arada kendilerini bekleyen diðer tehlikeden haberleri yoktu tomiþinayý gören köpek kediye havlamaya baþlamýþtý tomiþina gökçenin elinden korkup kaçmýþ tý Fýrat ve ali köpeði korkutup kaçýrmaya dikkatini baþka yere çekmeye çalýþýyorlardý Gökçe ve Tan tomiþina nýn peþinden gitmiþlerdi köpek kediyi býrakýp kendisini kýzdýran Fýrat ve alinin peþine düþmüþtü baþý boþ gezen bazý köpeklerin tehlikeli olabileceklerini biliyorlardý ve hýzla kaçmaya baþlamýþlardý artýk hangi sokaða ve nereye gittiklerinin bir önemi yoktu çünkü köpek çok kýzmýþtý.

Kötü köpek onlarý tam bir köþede sýkýþtýrmýþtý ki kocaman kafasý ve iri vücudu ile baþka bir köpek çocuklarýn önüne geçti ikisi de birbirlerine bakýp hýrlýyorlar ve birbirlerine üstünlük taslamaya çalýþýyorlardý. Kötü köpek sanki onlar beni çok kýzdýrdý býrak der gibiydi diðeri de çek git buradan onlar benim arkadaþým esas sen ne yapmýþýndýr kim bilir onlara diyordu.
Birbirlerine uzun süre havlayýp diþlerini gösterdiler ve en sonun da kötü köpek pes etti ve çocuklarý býrakýp gitti.
Fýrat ve Ali çok korkmuþlardý Ali -bir daha annemin sözün de çýkarsam dedi yine Fýrat - bende diye onayladý arkadaþýný ama diðer arkadaþlarý da kaybolmuþtu þimdi Âli’nin aðlama sesleri arasýn da kendilerini kurtaran köpek havlamaya baþladý Fýrat ben bu köpeði tanýyorum dedi sevinç ile bu cano dedi ali –nasýl yani dedi gene bu bizim polis Ferit amcanýn köpeði oda bir polis köpeði dedi Fýrat - hadi cano bizi Ferit amcaya götür diye baðýrdý. köpek havlayarak sanki onlara peþinden gelmeleri gerektiðini zaten anlatýyordu. Cano onlarý ilk baþta gitmeleri gereken yere götürüyordu zaten polis Ferit amcalarýna Fýrat sevinç ile bak Ali - Gökçe ile tan da orada dedi.
Fýrat siz nasýl buldunuz Ferit amcayý diye sordu heyecan la gökçeye gökçe tomiþinanýn elinde kaçtýktýk tan sonra doðru caddeye gittiðini Ferit amcanýn da o sýrada tesadüfen onlarý gördüðünü ve olaylarý ona anlatýnca canoyu býraktýðýný anlattý oda bizi buldu demek dedi Fýrat
Polis Ferit amca hadi binin bakalým dedi arabaya sizleri merak eden biri sürü kiþi var Fýrat büyük bir Hayranlýkla hep polis arabasýna binmek isterdim dedi þansa bak
Hep birlikte gülüþtüler
En sonun da mahallelerine gelmiþlerdi herkes merakla onlarý bekliyordu bir daha sizi dinlememezlik etmeyeceðim diye sarýldý Fýrat annesine âli özür dilerim anne dedi tan anne çok acýktým diye gene hayýflanýyordu. Gökçe ise çoktan babasýnýn kucaðýn da uyuya kalmýþtý.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: çocukluk
Gönderen: asivemavi36 / , Türkiye
25 Kasým 2010
hiç kaybolmadým ama kaç yýl geriye; haylazlýklarýma gidip geldim, teþekkürler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


ERDÝNÇ YÝÐÝTALP kimdir?

yazamýyoruuum


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDÝNÇ YÝÐÝTALP, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.