..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > cem beþer




16 Haziran 2008
Saloz Adam 1  
cem beþer
anlatamayanýn herhangi bir hikayesi.


:AIIJ:
Durum vahim. Söze nasýl baþlanacaðýný bile bilmeyen insanlar, nasýl baþlayacaðýný bilmediði gibi nasýl bitireceðini de bilmiyor ve bu ayrým. Yaþanýlan zamanýn tecellisi, bir sonraki ana saklý. Laf salatasý yapýp, söyleyeceðin þeyi anlatamama hastalýðý. Salt kendi menfaatleri cihetiyle, berikini istihfaf eden insan, düþünmeyen insandýr. Neyi düþünmesi gerek. Bunu bilmiyoruz. Bilmemek ayýp deðil. Zihni bulanmýþ, kimseyi sevmiyorum diyor. Herkes o kadar lakayt ve figüran ki þu hayatta. Anlamadým. Kendini, genellemenin dýþýna alma hastalýðý. Kendi genellemenin dýþýnda býrakýrsýn kendini, beriki kendi genellemesinin içine alýr seni. Peki, kim bu denetlemeyi yapan? Yok. Peki, neden bu genelleme? Cevap yok. Var. Kim o? Kimse. Ýçses. Yazýmý yanlýþ. Ýç ses olacak. Susmak bilmeyen þey.
Aklýndan bir lahza bunlar geçiyordu. Caddenin ortasýndan gittiðinden bihaber, elinde sigarasý eve gidiyordu. Sonra bundan vazgeçip, sinemaya doðru meyil etti. Oktay aramýþtý. Ýþ bulmuþtu. Ýþ istememiþti ki. Parasý vardý.-Ýþe girmek. Bazen bu dünyadan kolumu bile kýpýrdatmadan gitmek istiyorum, kimseyle ne konuþmak ne görüþmek istiyorum, çarpýþma; illa ki biri diðerine çarpýyor. Sonra ikisi arasýnda bir konuþma; ne diyor diðeri:- çok pardon. Sonra, sonrasý yok. Artýk bu hayattan, istediði gibi çekip gidemez. Biri onun varlýðýnýn farkýnda.
Arýyordu. Ne aradýðýný biliyordu üstelik. Sonsuz aþký, ölüm gibi kesindi bu isteði. Hayatta kesin olan tek þey, gerisi deðiþebilir. Herkes deðiþir, her þey deðiþir. Ölüm katidir. Kesin aþk istiyordu. Mutlu olacaðý bir aþk deðil. Unutabileceði aþký. Baþkalarýnýn aþkýna benzemeyen aþký, bu fark onun umurunda bile olmayacaktý.-Sever gibi yapma. Masadan kalktý. –Garson! Hesap. Çocuk acemi. Parayý verdi.-Üstü kalsýn. Arkamdan geliyor mu acaba? Gelmiyordur. Aklýnda baþkasý vardý. Ya yoksa. Vardý. Sinemaya gitmek istiyordu. Saat kaç? Bu saatte sinemalar kapalýdýr, tiyatro da yok. Bir kitap alýp okumalý. Bu kadar kolaydý iþte unutmak. Kolay olmayan, unutmak için çabalamak. Bu kolay deðildi. Ve bu çaba, onu meþrulaþtýrýyordu.
Sabah olmuþtu. Telefonun sesine mi uyanmýþtý, yoksa uyandýðýnda telefon mu çalmýþtý. Cam açýk kalmýþ. Kalktý, camý kapatmadý. Telefon sustu. Banyoya girecekken, kapý çaldý. Sonra, banyoya girdi. O gün evden çýkmadý. Kimseyle görüþmedi. Neydi adamýn adý? Cemil, Muhasebe Müdürü Cemil. Tanýþtýklarý gün Cemil de yanlarýndaydý. Yerli yersiz gülüyordu o akþam. Bu adamda unutamayacaðým bir þey varsa o da gülümsemesi. Gülümsemesi, gülmesinden daha vahimdi.
Eli elindeydi. Caddede yürüyorlardý. Sol elinde sigarasý duruyordu. Saðdaki balýk lokantalarýndan birine girdiler. Ýnsan ne kolay alýþýyordu. Az sonra,
—Kimdi o?
—Üniversiteden arkadaþým. Ne o kýskandýn mý?
Anlamýyordu. Kýskandýðým için deðil, merak ettiðim için soramaz mýydým? Çocuksu, güzel. Baðýþlanabilirdi. Birliktelikleri sonunda, onun hayatýný karartacaðýndan habersiz, sigarasýný söndürdü. Ýçkisinden bir yudum aldý. Balýk lezzetliydi. Sonra sandalyeyi biraz daha masaya yaklaþtýrdý.
—Aldýrma, dedi. Kimse anlamak zorunda deðil. Üstelik sen, sen çok güzelsin. Geçelim bu konuyu.
—Aklýndan kim bilir neler geçiyor da bana bunlarý söylüyorsun. Neden sana istediðim laflarý söyleyemiyorum. Bir þey engelliyor. Bu sensin, senden çekiniyorum. Sevgimi bile gösteremiyorum.
—Saçmalama. Benim neyimden çekiniyorsun.
—Laflarýndan. Her an kýracakmýþsýn gibi. Azarlar gibi. Baðýrmadan azarlar gibi.
—Laflarým mý seni bu kalýba sokan? Aðzýmdan çýkanlar deðil duygularýmý tavzih eden. Lisanýhâl bilmez misin sen?
Alýþmýþtý anlatmadan, anlaþýlmaya.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yayýnevi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yolcu [Þiir]


cem beþer kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
Yusuf Atýlgan, Oðuz Atay, Sabahattin Ali, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © cem beþer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.